A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Kadmet Névadási segédlet

Go down 
SzerzőÜzenet
Severtir
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Felemelkedett
Mana:
1125/1125  (1125/1125)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Kadmet Névadási segédlet   Kedd Okt. 04, 2016 9:16 pm


A kadmet nevek igazán egyszerű szabályok alapján épülnek fel.
A két legfontosabb szabály, amit tudni kell:
- Kadmet felfogás szerint az nem is tisztességes név, amiben nem szerepel legalább egy a következő hangok közül : /K/ /A/ /D/ /M/ /O/ /R/
- A vezetéknevüket pedig nem családilag öröklik. Tizennégy éves korukban kell törzsük nevének egy anagrammáját felvenniük.

Maguk a nevek elsősorban pergő és kemény hangokból épülnek fel, a magánhangzók pedig gyakran ismétlődnek meg, ezek közül is leginkább a mély magánhangzókat preferálják. Egy szótagba azonban mindig csak egy magánhangzó juthat, így nem kell bajlódniuk a diftongusokkal.
Réshangokat azonban nem szeretnek használni a neveikben, tehát a /v/ /f/ /z/ és /j/ hangok nagyon ritkán fordulnak elő. ( Az /s/ és /sz/ hang ez alól kivételt képez.)
A nevek kivétel nélkül mássalhangzóra végződnek, mivel a magánhangzó végződések dallamos, könnyed hangzást adhatnának a szónak, amitől a kadmetek irtóznak.
Hangkészletük szinte egy az egyben megegyezik a domhani közös nyelvével, de bizonyos hangok hiányoznak, vagy csak átvett szavaikban használják.
Ilyenek a /cs/ /ny/ és /gy/ hangok.
A kadmetek gyakran öröklik elhunyt, hősies rokonaik és felmenőik nevét. De felemelkedettek nevét szigorúan tilos gyerekeknek adni, nehogy megsértsék az adott istent.

Példa:TERKMAR MORDATTerkmar bizony büszke kadmet lehet, hiszen főistenének négy névalkotó hangját tudhatja magáénak. A keresztnévben emellett jól megfigyelhető az /r/ hang módosulása az utána következő /k/ hangnak hála. Ilyenkor ugyanis a szóbelseji /r/ hang a torokba csúszik át és csökken a pergése is.
A második mély magánhangzó is módosultan kerül kiejtésre. Mássalhangzókkal körbe fogva „hosszú” párjukká változnak. Az /a/ tehát egy rövid /á/ , az /o/ /ó/-vá, az /u/ pedig /ú/-vá alakulva ejtődik ki. Ez a szabály az első magánhangzóra nem vonatkozik, de több szótagból álló szavaknál a hátsóbb helyzetű mély magánhangzók szintúgy módosulnak.
Terkmar mellesleg a Damtor törzs tagja és ezt alakította át Mordat-tá.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Kadmet Névadási segédlet
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Régi vadászház [Natan lakhelye]
» Tenrai Hankou (Isteni Kihívás)
» Jeremy Gilbert - Átvételi szándékát az adminnál lehet jelezni
» [Küldetés]Ezüstróka Vadászat
» Születésnapi köszöntések [ARCHÍV]

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Általános :: Fajleírások :: Játszható Fajok :: Kadmetek-
Ugrás: