Felmerül pár dolog bennem, itt megpróbálom legjobban összefoglalva konkretizálni őket.
Karakterlap/adatlap sablonokAzt vettem észre, hogy egyes fajok karakterlap sablonjai eltérőek. Bizonyos eltérések faji sajátosságokat mutatnak, de az életkor például (az elfek kivételével) nem szerepel benne. A kavarodások és a kiértékelés megkönnyítése végett szerintem jó lenne az egységesítés.
Példának ilyesmi lenne egy kromat karakterlapjának alapja:
- Idézet :
- Név: A karakter neve
Nem: A karakter neme
Kor: A karakter életkora
Faj: Kromat
Foglalkozás: A karakter foglalkozása
Világ: Shandara
Elementális kristály: Pl. Tűz és/vagy Fény, esetleg nincs.
(VIGYÁZZ! Egynél több elementális kristály birtoklása törvénybe ütközik!)
Lenne minden lapon egy
Alap információs rész, amely minden karakternél ugyan az, és egy
Fajspecifikus rész, mely csak az adott fajra vonatkozik. A fentiek persze bővíthetők, de 7-8 alap és 2-3 fajspecifikus adatnál szerintem nem lesz szükség többre.
VásárlásSzerintem a legjobb lenne egy "Vásárlás" topicot nyitni. Ha valaki vett valamit, oda leírja, hogy
mit vett,
mennyiért. Be
linkeli a helyszínt, megírja az
időpontot és odaírja, hogy az adatlapon
módosította. Így egy Admin pár klikk alapján le tudja ellenőrizni a dolgot. Példa:
- Idézet :
- Vásárolt tárgy(ak): Fekete acél kard
Összeg: 1500 arany
Vásárlás helye:Domhan piactere
Vásárlás ideje: Okt. 06, 2015 2:47 am
A változásokat az Adatlapomra felvezettem!
Egy karakter nem vásárol minden nap, ez nem a hentes, de nektek minden nap nézegetni nem egyszerű, hogy volt-e valami pénzmozgás. Így egyszerűbb követni, mondjuk minden nap megnézni az előző napi vásárlásokat. Havi 1x meg elég ellenőrizni a tagokat és ahol nincs rendben, akkor bünti.
Megj.: Ilyen alapon a varázslatok tanulása is működhet.
KépzettségekSokaknál láttam feltüntetve képzettségeket. Ez is egy jó dolog. Viszont kellene egy képzettséglista, amiből lehet választani. Gondoltam rá, hogy a váltási alapja a mana lehetne, de a harcosok "doppingként" használják, a mágusoknak meg akkor nem nagyon lenne más képessége, csak mágikus, így kellene ehhez egy második rendszer, ami a mágiához hasonlatos. Szintén pontokért lehetne képzettséget tanulni, vagy szintet lépni egy meglévőben. Mert ugye közelharcot például van, aki alapfokon képes űzni, de akad belőle mester is. Ha érdekel titeket és megvalósíthatónak vélitek... épp elkezdtem számolgatni, hogyan is legyen jó és meg is osztom veletek, ha van rá "kereslet"...