A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 A Portál és a sziklák foga

Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: A Portál és a sziklák foga   Hétf. Júl. 27, 2015 2:49 pm

Amerre csak nézünk kősivatag. Kis sziklák, nagy sziklák, fehér kavicsok, szürke kavicsok, fekete kavicsok, kőmorzsalék, homok, és pár magányosan ágaskodó kvarckristály. Távolabb ott húzódnak az Achrochot körülölelő hegységrendszer fogazott ormai. Az ég szürke, nap sehol, az idő hűvös, enyhe szél fújdogál.
Ez fogadja az utazót, aki átlépi a világ kapuját, és először teszi a Sziklák Fogára a lábát. A Sziklák Foga, csak a félreértés elkerülése végett, egy hatalmas, fekete gránit lépcsősor, amelyet oldalt hatalmas sziklaagyarak határolnak. Három méter magasra vezet fel ez az saltusi alkotta építmény, aminek nem igazán rejtett szándéka, hogy a frászt hozza az érkezőre. A saltusiak jobb szeretik, ha a nagyképű kalmárok kicsit magukba szálnak a vámvizsgálat előtt. Rendszerint akkor kevesebb velük a baj.
A lépcsősor bal szélén párhuzamos kőrámpák futnak, ezen lehet levezetni a szekereket, de érdemes óvatosan és lassan haladni, mert elég meredek az út lefelé, a saltusi őrök pedig nem veszik jó néven, ha elszabadult kordék próbálják meg elgázolni őket. Ez azt hiszem nem vethető feltétlenül a szemükre.
A lépcső alján vassorompó várja az érkezőket és egy elég alapos vámvizsgálat, amit az idevezényelt három teljes osztagnyi saltusi fejvadász végez. Törvényeik, mint tudjuk, elég szigorúak, úgyhogy nem érdemes csempészéssel próbálkozni.
Miután túlestek a vámvizsgálaton, az érkezőket csak azután engedik útjukra a Poros felé vezető bazaltkockákkal kirakott úton.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: A Portál és a sziklák foga   Hétf. Dec. 05, 2016 5:07 pm

Feladir- Négyezer szó a kövekre

Hűvös, nyers, kőszagú levegő csapta meg Feladir orrát, a szürke felhőkből pedig durva, aprószemű eső szitált, ami pár szívdobbanás alatt a homlokához tapasztotta elfünk haját, végiggördült a fülein, az inge alá csorgott. Ha ez nem lett volna elég kellemetlen, az a furcsa, nyers, kellemetlen nyomás a mellkasán mindenképpen az volt- mintha minden csepp manája igyekezne elhúzódni a bőrétől. Nem olyan durva és erőszakos volt, mint a saltusiak cellájában, de ez is félreismerhetetlenül kékvas volt - Feladir szinte érezte a földfelszín alatt húzódó ércereket, az apró vasdarabokat a szöszmötölő esőben.
A környező látkép sem nyújtott vigaszt állapotára - talán még életében nem látott ennél komorabb tájat. Inverthan utcái rémisztőek, fenyegetőek, groteszkül kicsavartak voltak, de Saltus sivár, köves vidékének egyhangú szürkesége valahogy elemien nyomasztóan hatottak. A hatást csak fokozta a hatalmas, fekete lépcsősor felé ívelő grandiózus sziklabordák látványa - a távolban pedig hatalmas, széthajigált agyarakhoz hasonlatos hegyláncok foglalták el a horizontot. Színek sehol - csak szürke, szürke, szürke mindenütt. Mintha a világ, ami a lépcsősort körülölelte réges-régen halott lenne- nem is tűnt természetesnek, hogy bármilyen faj képes legyen boldogulni itt. Márpedig a Sziklák fogán túl, ott volt Poros, a portál-piac... városnak ugyanis nehezen lehetett nevezni. Szélesen elhúzódó, de valahogy túl szellős település volt, csupán a piactéren volt nagy a nyüzsgés - szinte alig lehetett látni a standokat a kalmároktól és a sötét ruhás helybeliektől.
Saltusiakért azonban nem kellett olyan messzire menni. A kőagyarakkal szegett lépcsősor alján vagy húsz saltusi lovag várakozott, közülük hatan épp Veréb felszerelésének átvizsgálásával foglalkoztak - egyikük azonban kitűnt a sorból. Először is nagyon nem volt saltusi, másodszor is zöld fénnyel égő szemei és a körülötte cirkáló fehér lángocskák alapján fénymágus lehetett.  Innen is látszott, hogy mennyire nyúzott az arca, és a körülötte örvénylő fénypászmák is önkéntelen velejárójának tűntek Veréb beható kivizsgálásának és a mindent belengő kékvas kártékony hatásának. Úgy egy perccel később végeztek, a seguth pedig, mintha nem is lenne útitársa, magabiztosan tovább is haladt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: A Portál és a sziklák foga   Hétf. Dec. 05, 2016 6:47 pm

Négyezer szó a kövekre


Ez... nem olyan volt, mint amire számítottam.
Én megértem, hogy nem minden portál van olyan helyen, hogy várost lehessen köré építeni. Sőt azt is le tudom nyelni, hogy nem feltétlenül álltak rendelkezésre megfelelő erőforrások ahhoz, hogy amennyiben építenek egy települést azt kicsinosítsák.
De valaki magyarázza már el nekem, hogy miért van olyan érzése az elfnek Saltuson, hogy a semmi közepén van?
Még színvakságom ellenére is meg tudtam mondani, hogy itt minden szürke. Vagy fekete. Vagy barna. Bár a legutolsóban kételkedem, mert az még színt is adna ebbe a... nem is tudom minek nevezzem. Azt hiszem, már értem, hogy a saltusiak miért rajonganak annyira Domhanért.
Bámészkodásra azonban nem volt idő. Veréb eszeveszett iramot diktált, és az álca érdekében nem is nagyon várt meg. A kis domhani beszólása nem sokat tett annak érdekében, hogy árnyalja a véleményemet fajáról, most meg itt hagy, hogy egyedül aszalódjak a kékvassal szennyezett esőben. Most kivételesen meg tudtam érteni Achátot: a legrosszabb ellenségemnek sem kívánnám, hogy egy ilyen helyen őrüljön meg.
Miközben ilyesmi gondolatok keringtek a fejemben, lecaplattam a lépcsőn, egyenesen a Fejvadászok és a furcsa fénymágus gyűrűjébe.
- Feladir Geraethul - mondtam miközben átnyújtottam az útlevelemet és a táskámat ellenőrzésre.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: A Portál és a sziklák foga   Hétf. Dec. 05, 2016 7:13 pm

Feladir- Négyezer szó a kövekre

A domhani saltusiak hirtelen sokkal kellemesebb megvilágításba kerültek, most, hogy Feladir saltusi saltusiakkal is találkozott, akik ráadásul már borzasztóan unták az aznapi szolgálatot, látványosan rühellték az esőt, és kimondhatatlan ellenszenvvel viseltettek minden utazó iránt. Maguk közt saját nyelvükön mormogva kutatták át Feladir holmiját, újra, és olyan hévvel, mintha nem épp egy másik vámvizsgálatról érkezett volna.
A fénymágus, aki közben elvonult, hogy jókorát kortyoljon a mellényzsebében rejtegetett laposüvegéből, visszatért, és miután üdözlésképpen biccentett Feladirnak, írisze pulzálva izzani kezdett. A mágus leginkább embernek tűnt, de a technika mégsem volt idegen Feladirnak. Az elf fénymágusok is valami ilyen mágiával módosítottak a látásukon, hogy átlássanak különböző matériákon. Úgy fest a saltusiak praktikusabbnak találták a mágikus átvilágítást, mint a tradícionális motozást. A paranoia magasfoka - nem mintha úgy nézett volna ki ez a világ, ahol anyagilag kifizetődő lenne bármilyen csempésztevékenységet folytatni. Hogy mennyit kellett fizetniük a saltusiaknak a mágusnak azért, hogy elviselje a világuk klímáját, azt lehetetlen lett volna megtippelni.
- Achroch Ach Andarba tart? - fordult Feladirhoz az egyik vámtiszt, aki eddig az útlevelét böngészte. A papírosra újabb pecsét került, majd a saltusi visszaadta az okmányt. - Ha igen, akkor menlevelet kell igényelnie Porosban. A hágókat nem használhatják ám szabadon az idegenek.
Az utolsó szót úgy ejtette, mintha valamiféle fertőző betegségről beszélne, viszont a portál felé vetett haragos-irigy pillantásai arról árulkodtak, hogy szívesebben élne maga is odaát, annyi idegen között.
Innen már gyorsan ment minden. A saltusiak visszarámolták Feladir málháját és útjára engedték.
A Portállépcsőtől vagy ötszáz lépésnyi hosszú, kövezett út vezetett Porosig. Veréb kicsit arrébb, egy rozoga artézi kútnál állt, és épp nagy kortyokban oltotta szomját a zubogva ömlő, jeges vízzel. Ahogy elfünk odaért, a seguth harcos felegyenesedett és kézháttal megtörölte a száját. Hűvös tekintete semmiféle érzelemről nem árulkodott.
- Most már kérdezhetsz. - szólt szenvtelenül, aztán sebes, gólyalábas léptekkel meg is indult az úton.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: A Portál és a sziklák foga   Hétf. Dec. 05, 2016 7:45 pm

Négyezer szó a kövekre


Csak mély sóhajok Feladir. Csak mély sóhajok. Nemsokára túlesel ezen a rémálmon.
Az egyetlen szimpatikus alak az ember volt. Az az ember, aki az előbb világított át. Sokat elmond ez a jelen helyzetről, és ennek a világnak a lakóiról. Nem csoda, hogy a saltusiak olyan karót nyeltek mindig: itt vagy követed azok utasításai, akik tudják, hogy mit csinálnak, vagy szomjan halsz. Nem túl jó kilátások.
És akkor még ott van az a fránya eső is. A testem minden egyes porcikája tiltakozott az ellen, hogy el kelljen viselnem. Ezért is ért mellbe vágó élményként, amikor láttam, hogy Veréb képes ezt meginni. Egyszerre csodáltam a bátorságát és szörnyülködtem a balgaságán.
- Én a helyedben nem fogyasztanék az itteni vízből, ha még valaha varázsolni akarsz. Már ez az eső is kikészít.
Mielőtt azonban válaszolhatott volna fel is tettem neki a kérdéseimet:
- Tehát, csak a rend kedvéért: hogy van a kedves... munkaadóm? És miért küldött ide?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: A Portál és a sziklák foga   Hétf. Dec. 05, 2016 8:12 pm

Feladir- Négyezer szó a kövekre

Veréb láthatóan minden igyekezetével azon volt, hogy gyaloglásnak álcázott futólépésben lehagyja Feladirt a bosszantó kérdéseivel egyetemben.
- Az Arénában nem lehet jeget támasztani, elf. - hogy elejét vegye a további kioktatásnak, türelmetlenül feltűrte az ingujját és menet közben felmutatta hegekkel szabdalt csuklóját, amit kettős kékacélpánt fogott körbe. - Úgyhogy ha szomjas vagyok, iszok.
Feladir kérdésrohamát hallva halkan, panaszosan felsóhajtott, és lépteit az út széle felé irányította, hogy kikerüljenek a nem túl jelentős fősodorból.
- Csak a rend kedvéért: Nem tudom hogy van, de nem is érdekel. És, hogy miért küldött ide? Hát idehallgass. - itt körülnézett, majd fojtott hangon, pergő tempóban beszélni kezdett. - Achroch ach Andába kell mennünk, a Poros Ösvényen át. Ott pár napig szemmel kell tartanunk egy adott személyt. Ennyi. - hűvösen végigmérte Feladirt, majd hátradobta a csuklyáját, hogy szabadon érje az eső. Láthatóan frissítően hatott rá a saltusi klíma, talán ezért is nem bánta a kékvaspermetet, ami hamar patakokban csorgott végig szikár, éles vonású arcán, összetapasztotta varkocsba font, szürkésfehér haját - tisztán látszott, hogy harmincötnél-negyvennél több fonat nemigen lehet benne.
- Fogalmam sincs miért nem voltam én elég ehhez a feladathoz, de ha már az kitalálta, hogy velem gyere, igyekezz nem útban lenni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: A Portál és a sziklák foga   Hétf. Dec. 05, 2016 8:27 pm

Négyezer szó a kövekre

Ha esetleg elfelejtettem volna, hogy miért utálom a seguthokat, akkor Veréb mindent megtett annak érdekében, hogy emlékeztessen rá. A hála, melyet azért éreztem, amiért megmentette az életemet Terakh-on, egyre inkább háttérbe szorult, és vissza kellett fognom magam, hogy mérgemben ne kezdjek el kiabálni.
- Mintha nekem olyan sok kedvem lenne egy seguthot kísérgetni... Ha csak a sztereotípiákból indulsz ki, akkor Saltus, egy elf és egy barbár jégember nem a legnagyszerűbb kombináció. Ha tetszik, ha nem együtt kell működnünk.
A hideg eső meglepően jót tett a hangulatomnak, kékvas oldat ide vagy oda. De továbbra sem éreztem úgy, hogy Veréb felfogta, hogy egyenlő felekként kell dolgoznunk.
- Ha esetleg az orrodnál tovább látnál, akkor felfognád, hogy megfigyeléshez egy árnymágus vagy egy fénymágus kell ahhoz, hogy ne vegyenek észre. Felteszem Ach... a közös ismerősünknek nem volt kéznél fénymágus. Úgyhogy inkább te igyekezz nem útban lenni.
Nem vártam meg amíg válaszol, elindultam Poros felé. Ha rám akar támadni, hát csak tegye, annál gyorsabban véget ér ez az egész. Na meg ott vannak a saltusiak, akiknek nem hinném, hogy tetszene egy ökölharc az út mellett.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: A Portál és a sziklák foga   Kedd Dec. 06, 2016 8:54 am

Feladir- Négyezer szó a kövekre

Veréb olyan fesztelen nyugalommal hallgatta Feladir kifakadását, mintha csak egy kisgyerek háborognak mellette azon, hogy nem hozhatta magával a kedvenc maciját. Nem kapta fel a fejét az egyetlen burkolt célzására sem, csak a barbáron mosolyodott el halványan.
- Befejezted? - kérdezte szelíden a monológ végén, szinte békülékeny nyugalommal. - Rendben. Legyen ahogy akarod, Geraethul hadnagy.
Lassan elérték Poros egyszintes, kőből emelt házait. Minden épület egyforma, precízen faragott sötétszürke kövekből épült, minden homlokzat egyforma volt, talán csak a műhelyek lógtak ki a sorból - két perc alatt hat-nyolc kovács-ház mellett haladtak el, a pajta szerű, fényben úszó helyiségekből tömény forróság áradt az utcára. Veréb szemöldökráncolva, komoran vonult át mindig az utca túloldalára, mintha már maga a hő is idegesítené.

Folyt.: Saltus, Poros ösvény, Poros piactere 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: A Portál és a sziklák foga   

Vissza az elejére Go down
 
A Portál és a sziklák foga
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Világok :: Saltus :: Poros Ösvény-
Ugrás: