A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Andari Főtér

Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Andari Főtér   Hétf. Júl. 27, 2015 2:28 pm


A hatalmas, téglalap alakú, de kopárnak tűnő téren sosem olyan nagy a sürgés-forgás, mint elvárható lenne egy királyi főváros esetében. Talán a nagyszámú királyi gárdista jelenléte miatt (nem összekeverendő a saltusi Fejvadászokkal! Ők a királyi torony őrei, és bár a fegyverzetük és a kiképzésük módja is hasonló, az egyenruhájuk szürke, ők pedig egész életüket Achorch ach Andarhoz kötötték), de lehet, hogy egyszerűen csak túl fenyegetően árnyékolja be a teret a Kőszál, a Királyi lakótorony. Az épület valóban hatalmas, magasságát tekintve úgy 160-170 méterre becsülik. A torony teljes egészében fekete bazaltkőből épült, méghozzá kötőanyag nélkül. Ha valaki közelről megvizsgálja az épület falát, látni fogja a hajszálvékony réseket, ahol két, tökéletesen pontosan kivágott és lecsiszolt sziklakocka érintkezik. Összesen 49 emelettel rendelkezik föld felett és még 11 pinceszinttel, amiknek kacskaringós folyosói gyökerekként ágaznak el a tér alatt. A torony maga tökéletes négyzet alaprajzú, sarkaiban egy-egy csipkézett mellvértű toronnyal és bár Saltusnak nem voltak komolyabb katonai konfliktusai a múltban, az épület igazi erőd: az ablakok lőrés szerűek, a kaput szükség esetén leereszthető vasrács is védi. Azt nem észrevenni, hogy a domhani Saltusi Lovagrend Tornya ennek az épületnek a szakasztott mása, egyszerűen lehetetlen.
A tér tehát ezen gigantikus torony árnyékában terül el, így a nap felében meglehetős sötétség borulna rá, ha nem világítana tíz lépésenként egy fehér gázlánggal égő kandeláber. Ugyan ez a módja a közvilágításnak a város több részén is, de ott természetesen csak éjszaka gyújtják meg a lángokat. A gyér forgalom ellenére sok üzlet működik errefelé. Főleg bankházak, ékszerészek és finommechanikával foglalkozó kovácsok lerakatai szegélyezik a főteret.
Itt a burkolat egyébként sápadt fényű, opálos felületű kánkő, és mint a legtöbb helyen a városban, itt is minden ház előtt találhatunk egy kényelmes padot, ahol kinyújtóztathatjuk fáradt lábainkat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Andari Főtér
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Világok :: Saltus :: Achroch ach Andar-
Ugrás: