A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Inverthan Belvárosa

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Inverthan Belvárosa   Szer. Szept. 21, 2016 6:21 pm

Inverthan utcái sugárszerűen indulnak ki az öreg, félig magába roskadt Portálcsarnok épületétől. Csakúgy mint odahaza...mégis teljesen máshogy. A főtéren ott áll a szökőkút, de vizet hiába keresnél benne. A csúcsán egy kiterült szarvas alakja látható, tetején rendszerint megülnek a város fekete galambjai. Távolabb ugyan úgy ott van a Mágusközpont kaotikus épülete, bár most balkéz felé esik a portálcsarnoktól, míg a Saltusi torony rogyadozó épülete jobbra mered az ég felé. Távolabb haladva az egyik kihaltnak tetsző utcán a Féllábú Geliar épületéhez juthatunk, és tovább haladva a néma tömegtől zsúfolt piacon át egészen a bakházig juthatunk akadálytalanul. A közvilágításban persze nem érdemes reménykedni: a vörös égen világító holdakon kívül alig egy-két gázlámpa üzemel az egész városban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Szer. Szept. 21, 2016 7:07 pm

Inverthan- Tarassian

Amikor Tarassian magához tért, egy rusnya, döglött kőszarvas bámult egyenesen a szeme közé. Felette valahol iszonyat magasan úgy feszült az vörös égbolt, mintha egy összefestett gömbakváriumot borítottak volna a világra. A felhők alatt pár ujjnyival három lassan mozgó hold imbolygott, kellemetlen, nyúlós fénnyel borítva be a teret, ami erősen emlékeztetett a Domhani főtérre. Az, hogy az ifjú laer egy kiszáradt szökőkútban fekszik, még valószerűbbé tette az összehasonlítást.
A feje rémesen hasogatott, ujjaira valami furcsa anyag kenődött. Amint megszemlélte nyilvánvalóvá vállt, hogy korom. Egész pontosan egy kisebb koromtenger, aminek közepén ő feküdt. Az alakját tisztán kirajzolták a sötét anyag határai.
Ahogy körbenézett, valami halvány, arany csillogást vélt felfedezni valahol, perifériás látása szélén, de mire odakapta volna a fejét, eltűnt. Aztán megint előkerült, méghozzá egyre élesebben. Mintha arannyal valamiféle ábrát hímeztek volna a levegőbe. Egy fiatalember, és sok száz madár. Vele szemben a kedvese, aki kacag a virág átváltoztatásán. Felettébb ismerős. És még egy alak: aranyszínű szemek, barnás bőr, állatprémek. Nem, az alak nem a mintához tartozott, hanem mögötte állt.
Egy kadmet, teljes életnagyságban, mindkét kezében karddal. És felettébb idegesnek tűnt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Szer. Szept. 21, 2016 7:19 pm

Inverthan- Velirad

Kongó, üres terem. A gyenge fénnyalábok úgy siklottak végig a márványpadló portól mentes foltjain, mint a jégen. Valahol messze, Velirad feje felett gigászi csillár lógott, kristályfüggőin az ablakon túli vörös ég színei játszottak. Úgy száz lépésre tőle balra fülkék ásítottak, a galéria korlátja mögött törött bútorok, szétdobált tekercsek halmozódtak. Romokból jutott bőven a csarnokba is. Hol egy kettétört intarziás asztal, hol egy falból kiszakított fülke törte meg a márványlapok egyhangúságát. Velirad az egyik szegletben feküdt. A feje majd szétszakadt, mintha egy agyarasfóka kapta volna a szájába és próbálta volna összeroppantani. Meleg volt, kellemetlenül meleg. Na és az a vörös fény... nem, nem volt biztató. Volt mögötte valami a falon. Gipszpor. Kréta? Nem. Fekete volt. Korom?
A látvány felidézett benne valamit. Fekete volt az is. Valami földi állatot ábrázolt: olyan lény nem terem Seguth Anduron. Macska, vagy valami hasonló volt a neve, épp vadászott. Sárga szemei szinte égtek, még a seguth lehunyt szemhéja alatt is.
Aztán valami suhogó hang szisszent végig az üres csarnokon. Bizonytalan, szürkés körvonalú valami tartott egyenesen a seguth felé. Ahogy közelebb ért, úgy bontakozott ki egyre jobban a jelenés- legalábbis annak tűnt. Szőrmékbe burkolt, magas alak volt, ugyan olyan szikár, éles arcvonásokkal, mint Velirad. Seguth volt, bár feltehetően Achret. Persze a seguthokra eddig nem volt jellemző, hogy látni ehessen rajtuk keresztül a szemközti falat, a szétdobált tekercseket és sitthalmokat.
A jelenés -vagy bármi is legyen- nem szólt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Velirad
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Mágusszékház tanonca
Mana:
152/152  (152/152)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Csüt. Szept. 22, 2016 11:05 am

Inervethan - Velirad

Kongó üres terem. Deja vu. Emlékeim kuszaságából még elő- előtűnik egy vadászó állat képe. A fejem fáj, enyhén szédülök, és a falon mögöttem az a fekete folt. Ilyen körülmények között nemigen van a seguthnak kedve felkelni, és amúgy is kényelmes ez a szeglet. Körbenéztem, de a pusztításon kívül nem ragadta meg a figyelmem semmi más. De, mégis, a galériánál tekercsek vannak széthagyva. Hirtelen, úgy ex machina, megjelent egy magas, seguthra hasonlító alak.
Ki vagy? És hol vagyok? - tettem fel az evidens kérdéseket. Nem vártam választ, bár utóbbi kérdésemre felettébb lényeges volna tudni valami támpontot, mert ki kell jutnom innen. Első pillantásra az épület egy könyvtárra hasonlít, talán valaha az is volt. Mindenesetre nagy nehezen feltápászkodtam, és az alakot kikerülve a tekercsek felé vettem az irányt. Talán még kivehető rajtuk az írás, és megtudok valami érdekesed, vagy hasznosat belőlük.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Szomb. Szept. 24, 2016 11:24 am

Inverthan- Velirad

A seguth-jelenés arcáról az összes feszültség elpárolgott, ahogy Velirad megszólalt az anyanyelvükön.
- Hála legyen az örök jégnek... - sóhajtott. Erős Achret tájszólásban beszélt. -Vége valaki, aki nem ennek a rémálomnak a teremtménye.. - alaposan végigmérte Veliradot, de tekintete végtelenül barátságos volt. Meglehetősen szokatlan még fajtársak között is.
Mikor Velirad elindult megnézni a papírokat, követte.
- Az én nevem Kratian. Az Achret törzsbe tartozom.. vagyis.. tartoztam. Domhani száműzetés. - megrázta a fejét.- Ne menjünk bele. De ez a hely sokkal rosszabb, mint bármi, amivel valaha a népünk büntethetett volna. -lehalkította a hangját.- Az itteniek Inverthannak nevezik. Én csak Galare Rémálmának.
Továbbra is Velirad mögött ácsorgott, amíg az a pergameneket lapozgatta. Bankszámlakivonatok, számadási lapok, méghozzá több száz. Nem a leg izgalmasabb olvasmány. Kratian közben tovább fecsegett.
- A népünk rendkívül bölcs volt, hogy elvetette a vallás mételyét, az biztos. Az az átkozott szobor.. te is így kerültél ide? Rendkívül kevesen vannak itt, akik nem Galare teremtményei...- végigintett magán. - és a legtöbbjük hozzám hasonló állapotban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Szomb. Szept. 24, 2016 11:32 am

Inverthan - Tarassian

Óhogyazakrumplihámoztagyökértörzsűterembérfajzatot! Hogy hasogat a fejem... - Ez volt az első gondolatom miután magamhoz tértem. Tagjaim zsibbadtak voltak és nehézkesek. Én magam pedig, valami sima de rendkívül kemény felületen feküdtem.
Szemeimet csak lassan és óvatosan nyitottam ki, attól félve, hogy a végén még kiugranak a helyükből, csak hogy elmeneküljenek a fájdalom elől. Talán csak azért nem tették, mert szemből két fenyegető, dülledt szemű mifene fenyegette őket, amik még rosszabbnak tűntek, mint a belülről sugárzó fájdalom. A mifene azonban nem támadott, még csak nem is mozdult. Ahogy tovább szemeztem vele, lassan világossá vált számomra, hogy nem kettő mifenéről van szó, hanem egyről, csak én látok kettősen, és nem is mifene, hanem egy szarvas. Pontosabban egy furcsa görcsös pózba merevedett szarvas szobra.
Tekintetem tovább vándorolt a szoborról. Piszkos vörös boltozat, három világló koronggal és tőlem távolabb épületek elmosódott körvonalai. A homályos világba hirtelen, bántóan élesen villant fel egy különleges aranymintázat. A képpel együtt pedig az emlékeim is bevillantak. A tolakodó, rossz arcú árus rendetlen, düledező standjával, ami telis-tele volt furcsa és rejtélyes holmikkal. Köztük egy fekete selyemkendő, arany hímzett mintával, egy híres színdarab jelenetével.
Felültem. Fejemet újabb fájdalom hullám öntötte el, majd amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is tűnt. Látásom is visszanyerte megszokott állapotát így aztán könnyedén kivehettem, hogy a vöröslő boltozat nem csupán egy magas csarnok teteje, hanem maga az égbolt, három holddal. Az épületeket is felismertem immáron. Domhan főterének központi szökőkútjában feküdtem, körülöttem pedig furcsa koromszerű anyag terült szét, részben engem is beborítva.
Aztán megláttam a kadmetet is. Kezeiben már kivont karddal állt felettem, mint egy ítéletre váró hóhér, aki már csak azon morfondírozik, melyik kardjával suhintson először. Mozdulatlanná merevedtem. A kadmetekkel, főleg az idegesekkel, úgy kell bánni mint egy medvével, aminek a territóriumába léptél, ergo ne mutass félelmet, ne fuss, és véletlenül se nézz ki áldozatnak. Így aztán nyugalmat erőltettem magamra, és próbáltam nem tudomást venni zakatoló szívemről és az idegesen forgolódó, elmém falát kaparászó laestatról.
Laza, szinte nem törődöm mozdulattal poroltam le kezeimről a hamut, felállnom még korai lett volna, de mozdulatlanul se maradhattam.
- Üdv! - mondtam a kadmetnek, megpróbálva minden laerségemet, jelenleg megtalálható nyugalmamat és higgadtságomat belezsúfolni ebbe az egyetlen szóba. -Hm...khm...-kerestem a megfelelő szavakat. Kétségbeesetten kutatva, valamilyen ötlet után a fejemben, majd lepillantottam még mindig hamutól koszos kezemre. - Ha esetleg valaki kérdezné -kezdtem bele- nem láttál engem lángolva beleugrani a szökőkútba, jó? - Kérdeztem szinte vagányan. Miii? lángolva szökőkútba ugrani?! Mifenéket beszélek én?! De már nincs megállás, nem mutathatom magam bizonytalannak, vagy esetlennek, az még rosszabb, mint hülyeségeket beszélni. Tulajdonképpen nem is gond, ha agyalágyultnak hisz. Gyengeelméjűeket tudtommal nem szoktak megtámadni, abban nincs semmi dicsőség.
Felálltam. Nem túl lassan, mert az gyanús lenne, és nem is túl gyorsan, mert nem akartam a védekező reflexeit beindítani. Ehelyett normál tempóban, egy lépésben haladó hátasról lecsúszott laer sebességével álltam fel, ruháimról porolva le a hamut. Ez persze arra is alkalmat szolgáltatott, hogy elszakítsam pillantásomat a kadmetről, ezzel is kifejezve, hogy nem tartok tőle, nem tekintem vadásznak, akinek minden mozdulatát figyelemmel kéne kísérnem. Álltamban végül kimozgattam sajgó nyakamat, és a szemembe hulló koromtól fekete hajtincsből kiindulva loboncomat is alaposan kiráztam, amit keserűen vettem tudomásul, most nem tartott össze semmi.
Közben kiugró szívvel és kimeresztett karmú laestattal vártam a kadmet lépését.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Velirad
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Mágusszékház tanonca
Mana:
152/152  (152/152)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Szomb. Szept. 24, 2016 5:33 pm

Inverthan - Velirad

Nagyon meglepődtem, mikor a jelenés beszélni kezdett. Nem számítottam rá. A tekercsekben semmi érdekes nem volt, így figyelmemet a fülkék felé fordítottam, nézzük át azokat, hátha ott találok valamit. De megtudtam a jelenés nevét is - Kratian, achret. A társaság minden körülmények között jól jön, megőriz attól hogy netalán megőrüljek, ami ismerjük el, nem lenne kellemes. A fülkék felé indultam hát, és közben további kérdéseket tettem fel Kratiannak.
- Akkor te hogyan kerültél ide pontosan? Vagy inkább mikor? Említettél valami szobrot is, csak nem a vadászó macskára gondolsz? Ha már szobor, talán valami nyom lesz a szobrászok céhében. Elvégre ők felügyelnek minden mestert. - Másrészről, még mindig nem tudom hogy hol vagyok, leszámítva hogy Inverthanon belül. Mondjuk még azt sem tudom, hogy a macska hogyan kapcsolódik ehhez a helyhez. Talán Kratian tud majd rá választ adni.
Végignéztem az előttem sorakozó fülkék tömegén. Nem lesz egyszerű átkutatni őket, az biztos.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Vas. Szept. 25, 2016 3:20 pm

Inverthan- Tarassian

Tarassian valami olyannak lehetett szemtanúja, mint még soha életében (sőt, megkockáztatjuk, legalább ötven éve más laer sem): Egy kadmet szabályosan frászt kapott. Éspedig tőle.
A puszták harcos fia tett vagy három óvatos lépést hátrafelé, és remegő kézzel elővonta a kardjait. Közben úgy nézett Tarassianra, mint egy óriási földimogyoró tekinthet egy roppant megtermett mókusra.
- N-nem, uram... -hebegte, és közben folyamatosan hátrált. Pont addig, amíg Severtir kegyelméből el nem bukott egy csatornafedőben. A Terakhi puszták rettenthetetlen vitéze a hátsójára huppant. Egy meglepett "uh!" szakadt fel belőle, majd azonnal és kapkodva igyekezett felkelni, miközben láthatóan azon vívódott, hogy szemmel tartsa-e Tarassian minden mozdulatát, vagy pedig alázatosan leszegje a tekintetét. Jobb ötlet híján ezt a két tevékenységet felváltva végezte, közben pedig, előző bukásából tanulva csoszogva távolodott a szökőkúttól.
- Semmit, az égvilágon semmit nem láttam, nagyjóuram, vak vagyok, mint öreganyám antiloplova, ha megbocsájt...- hadarta eközben, hol a laerre sandított, hol  kövezetre szegezve a tekintetét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Vas. Szept. 25, 2016 3:30 pm

Inverthan- Velirad

Kratian szomorkás mosollyal vállat vont.
- Hogy mikor? Erre én is kíváncsi lennék. Talán évek is elteltek már. Inverthanon egyszerűen lehetetlen számon tartani az idő múlását. Majd meglátod te is, egy olyan pár hét után. De nagyon remélem, hogy ennek az anyagtalanodásnak a végén már tényleg semmivé válok, mert kezd ez a hely tényleg az agyamra menni.
Miközben beszélt, a Seguth-jelenés érdeklődve figyelte Velirad kutatását. A fülkék környékén előkerült pár koszos aranyérme, meg egy jó maroknyi filigrán kulcs: más nem sok. Kratian közben zavartalanul folytatta a mondandóját. A jelek szerint elég rég nem beszélt már senkivel ahhoz, hogy most megállíthatatlanul törjenek elő belőle a szavak.
- Igen, egy szobor volt. Majd' egy méter magas, amennyire láttam, tömör ezüst. Valami vén kadmet bodegájából próbáltam elemelni, erre meg... -megvont a vállát. - nos, itt vagyok. Szóval te egy másik szoborral kerültél ide... vagy, várj csak? Az a "vadászó fekete macska" jelent meg a víziódban?
Kratian körbenézett, majd szárazon felnevetett.
- Hogy hol vagy? Ez a bank épülete..illetve az volt, mielőtt a saltusiak teljesen ki nem fosztották. Most már csak porfogó gyűjtemény az egész. A helyedben hagynám a fenébe... ugyanis ha nem találod meg azt, amit a víziód mutatott, úgy fogsz járni, mint én... nem mintha nem lenne kedvemre a társaságban való kísértés.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Velirad
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Mágusszékház tanonca
Mana:
152/152  (152/152)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Vas. Szept. 25, 2016 8:53 pm

Inverthan - Velirad

Arany és kulcsok, nem sok minden. De Kretiantól megtudtam hol vagyok, és a figyelmeztetése kissé felébresztett. Igen, a vadászó fekete macska. Miért, tán nem egy kadmet taligáján láttad az ezüstszobor mellett? Ha feltevésem helyes, az bizonyos kérdéseket vet fel a kadmet kilétét illetően. Galare papja? Ki másnak lenne hozzá képessége hogy ide juttasson?
Gondolom velem tartasz. Van ötleted hol kezdjük a keresést? És mi vagy te pontosan? Szellem? - kérdeztem újból. A kérdések újabb kérdéseket szülnek, de nem lesz időm mindent megtudni. - Szerintem kezdjük a szobrászoknál. Van valami térkép vagy valami a városról? És mennyi időm van, mielőtt a sorsodra jutnék? Ami engem illet, a szellemlét nemigen vonz, nincs más hátra, ideje indulni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Vas. Szept. 25, 2016 9:38 pm

Inverthan - Tarassian

Hajporolás közben megdermedve figyeltem a kadmetet. Jól látok? Vagy tévedtem és a szemeim mégse szuperálnak megfelelően? Újra végig tekintettem magamon. Ruháimat néhol még mindig korom foltozta, de semmi ijesztőt vagy rendkívülit nem láttam. És mivel én nem Ceirran vagyok, akinek a színkombinációit látva bármely esztéta sírva rohant volna neki a Seguth Anduri portálnak, azzal se lehetett kifogása. Mégcsak tekergő csápok, vagy sziszegő kígyók se nőttek ki belőlem. Vagy talán hipochonder és bakterofób, azért próbál messzebb kerülni? Na de akkor is egy kadmet! Egy kadmet, aki tőlem való ijedtében majd elejti a kardjait is. És nem mer a szemembe nézni. Itt valami nagyon nincs rendjén. Szívdobogásom mégis alábbhagyott, másik énem is félredöntött fejjel, felcsapott fülekkel figyelte az eseményeket.
- Csak nyugalom, barátom - Úgy éreztem nem helytelen a megszólítás, ha már ő leuramozott, akkor én nyugodtan mondhatom, hogy barátom. Emellett, és ami a fontosabb is, hogy ez némiképp bizalomgerjesztőbb és talán sikerül lecsillapítanom szerencsétlent mielőtt szívszédülést kap, nem ártana megtudni pár dolgot tőle. - Ne vedd komolyan, csak vicceltem a lángolva szökőkútba ugrásról. - Immáron teljes nyugalommal elevenítettem fel a Gelliarbeli viselkedésemet, amit a kezdő, bizonytalankodó vendégeknek tartogattunk.
Közben kiléptem a szökőkútból, de még nem mentem közelebb a kadmethez, nem akartam elriasztani.
- Amúgy meg Tarassiannak hívnak. - hajoltam meg enyhén. - Őszintén szólva nem tudom mi ez a hely, vagy, hogy hol is van pontosan, de remélem tudsz nekem segíteni ebben az ügyben. Persze csak ha nem tartalak fel. - Leporoltam a szökőkút peremét egy ponton, és nyugodtan leültem. Térdemre támasztottam a könyökömet, amin államat nyugtattam éskicsit előrébb hajoltam, hogy jobban szemügyre vehessem a kadmetet.
Félreértés ne essék, nem ringattam magam teljes biztonság érzetbe. Még mindig éberen figyeltem a környezetemet, de már nem kellett eljátszanom, hogy nem vagyok beijedve egy kamdettől. Jelenleg inkább azt kellet sugallnom neki, hogy nincs oka félni. Ebben pedig segít, ha nem magasodom fölé, hanem inkább leülök.
- Tudod, elég különös módon kerültem ide. - fojtattam a nyugodt csevejt. - Egy Domhan nevű helyről. Szinte ugyanolyan mint ez, csak némiképp vidámabb és fényesebb. Egy teljesen átlagos napon, a piacon egy tolakodó árus került az utamba. A kocsija tele volt furcsa és haszontalan holmikkal. Hirtelen lépett elém, addig nem is láttam, hogy ott van. Kezembe nyomott egy fura szobrot, ami szinte állandóan változtatta a formáját. Mikor hozzáértem hideg borzongás futott végig a karomon, és egy pillanatig borzasztó ürességet éreztem magamban, mintha a szobor valahogy kiszívta volna a lelkemet. - a kellemetlen emlék hatásár kicsit elhallgattam. No meg laer vagyok, ismerem mi az a hatásszünet. - Aztán itt tértem magamhoz, a szökőkútban fekve, nyakig kormosan. - mutattam végig magamon - Közben pedig semmiképp sem tudom kiverni a fejemből azt a selyemkendőt, amit az árus standján láttam. - elrévedtem egy kissé - Enid és Elurvien híres történetének egy részletét ábrázolja. Azt amikor Elurvien egy csokornyi rózsát eleven madarakká változtat. Ismered?
- Bármilyen ostobaságnak is hangzik úgy érzem ez a kendő valahogy segíthetnek nekem.- újabb apró hatásszünet - Segíthet, hogy hazajussak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Kedd Szept. 27, 2016 12:15 pm

Inverthan- Velirad

Kretian szemöldöke magasra szaladt.
- Nem láttam macskás szobrot. Vagyis nem emlékszem. Engem egy ezüstszállal hálózott könyv kísértett. - A jelenés olyan mélyet sóhajtott, hogy áttetsző, behatárolhatatlan anyaga beleremegett. - De már nem emlékszem rá pontosan. Eltűnt Inverthanról és vele a reményem, hogy hazajussak.. Ez már csak így van.
Kretian alakja pár lépés távolságról követte Veliradot.
- Nem tudom.. bár vannak ennek az egésznek, mondjuk úgy, törvényei. Úgy tudom, ezek a tárgyak afféle utalások... De hogy mire, arra magam sem jöttem rá. Mondjuk, ez nyilvánvalóan látszik is. És, hogy mi vagyok? Nem tudom. De azok, akik nem találják meg a jelenésüket, úgy járnak, mint én.
Az egykori Bank kapuján túl ugyan olyan utca futott, mint Domhanon. Persze ott több a fény, van üveg az ablakokban, és nem úgy nyújtózkodnak az árnyak, mint etetésre váró keselyűfiókák. Úgy tűnt, az egész város kihalt. A patkányok neszezésén kívül alig-alig törte meg nesz a vörös éjszaka sötétjét. Pár háztömbnyire látszott a Portálcsarnok kupolája, a Saltusi torony, Domhan többi nevezetes épületének teteje.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Kedd Szept. 27, 2016 12:30 pm

Inverthan-Tarassian

A kadmet makacsul hallgatott és folytatta a recegést, de úgy tűnt, igyekszik úrrá lenni magán. Vett pár mély lélegzetet, és óvatosan felnézett Tarassianra. Tekintetében továbbra is ott ült a babonás félelem.
- Arkmar vagyok, nagyjóuram. Szolgálatodra.-mutatkozott be óvatosan, majd megtörölte gyöngyöző homlokát.
- Az Inverthani Főtéren vagy, jóuram. - Majd biztos, ami biztos, hozzátette. - A szökőkútban.
Gyorsan körbenézett, hogy megbizonyosodjon, hogy véletlenül sem téves információt adott-e meg a nagytiszteletű Laer uraságnak, és mikor meggyőződött róla, hogy állítása fedi a valóságot, egy kicsit megnyugodott. Persze nem eléggé ahhoz, hogy már egyenesen meg tudjun Tarassian előtt állni. Miközben a Laer a történetét mesélte, a kadmet serényen bólogatott, de tekintete üres volt, mint egy vakolt fal elé állított tükör.
- Nem, uram, alásengedelmeddel nem ismerem uram. De bizonyára szép. A szobor amit volt szíves leírni, hasonlatos Inverthan Szívéhez, de nem tudtam, hogy külföldön is árulják másolatát.
Arkmar lassan kezdett egy kicsit feloldódni, mivel az elmúlt pár percben egyszer sem próbálta a rettenetes laer kibelezni és gonosz kísérletekhez felhasználni. Ehelyett a kapzsiság zöldes árnya jelent meg a tekintetében: elvégre egy nagy úr szolgálatába állni...
- Tudok még valamiben a segítségedre lenni, uram?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Velirad
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Mágusszékház tanonca
Mana:
152/152  (152/152)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Kedd Szept. 27, 2016 8:09 pm

Inverthan - Velirad

Lépteim hangosan kopogtak az utca kövein, miközben Kretiannal a városban jártunk. Gondolataim kuszák voltak, és a legtöbb a macska körül járt. Vajon hol lehetne leginkább megtalálni? Egy tenyérnyi szobor, kékacél lemez alappal, izzó sárga szemmel... A szobrászok céhe felé tartottunk, ott talán akad valami nyom. A kékacél lemez megmunkálásához is kellett egy hozzáértő kéz, az izzó sárga szem pedig talán valami drágakő, tehát az is megmunkálást igényel. Ráadásul kellett valaki aki eladja. A piacra kétlem hogy elvitték volna, de talán megéri ott is kutatni, ellenben valószínűbb volt hogy a feketepiacon, vagy a halálgödrök orgazdáinak egyikénél lesz. Megvolt tehát, hogy merre megyek, pontosabban megyünk, elvégre Kretian szintén ott ballagott mellettem. Nem szóltunk, nem kellett. És lassanként elértük uticélunkat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Szer. Szept. 28, 2016 9:55 pm

Inverthan - Tarassian

- Igen, Arkmar, azt hiszem tudnál még segíteni. Szeretném, ha mesélnél még nekem erről a helyről. Mit is mondtál, hogy hívják? Invertha...- megdermedtem beszéd közben. Majd felnéztem az égre, aztán körbe a téren. Fejemben végre kezdett körvonalazódni, hogy miért is olyan furcsán hasonló, de mégis más ez a hely, mint Domhan. Az épületek kétség kívül ugyanazok, de nem a helyükön vannak. Majd a kadmetre esett a pillantásom. Akárcsak a főtér ő sincs a helyén, egy igazi kadmet nem így viselkedik, nem esik el az utcakövön, vagy retten meg egy laertől.
Felpattantam ültő helyemből és járkálni kezdtem, miközben a hajamat próbáltam távol tartani a szememtől. Ez az egész hely, kifordult magából, mintha egy görbe tükörben látszódó Domhant néznék.
Agyam egy sötét zugából előkúszott a fekete selyemkendő képe. A jelenet, ami arról szól, hogy vidítja fel párját a fiatal Elurvien. Lehunyt szemem fekete falán néztem az arany mintát, amit a kendőre hímeztek. Próbáltam megfejteni, mit akarhat tőlem. Csűrtem-csavartam, kiforgattam és elképzeltem magam előtt élőben. Megpróbáltam a mélyére látni, az előzményét fellelni, vagy a következményeit átlátni, de mindig csak Enid mosolygott rám, szinte már gúnyosan, hogy nem jövök rá, mi köze ennek ehhez a helyhez.
A laestat is egyre idegesebb lett bennem, fejemben mély morgása hallatszott, neki se tetszett az a mosoly. Újra körbe tekintettem a főtéren, a szökőkúton a görcsösen haldokló szarvas szobrán. Majd szinte erőlködés nélkül, egy finoman gőzölgő pite ínycsiklandó illatának módjára lopakodott be elmémbe a megoldás.

- Arkmar! Vezess arra a helyre, ahol a színtiszta szomorúság tanyázik!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Csüt. Szept. 29, 2016 10:08 pm

Inverthan - Velirad
Az első pillantásra nyilvánvalónak tűnt, hogy a szobrászok céhe ma már nem üzemel eredeti funkciójában. Ami azt illeti, leginkább egy istállóhoz hasonlított, a szaga pedig már egy utcányira megelőzte a forrását. Kecske, tehén és ázott gyapjúszag csavarta be magát Velirad orrába. Ne tűnt veszedelmesnek. Pontosan hat szívdobbanás erejéig. Aztán végigsöpört a kihaltnak tűnő házak között egy hang, amitől minden Seguth vadász zsigerei összerándulnak: pont úgy hangzott, mint egy Fehérmedve bömbölése.
Aztán valami más zaj verődött mellé: elnyújtott, vad vernyogás, acsargás, morgás, s magas, visító hang. És taps.
Még egy sarok, és Velirrad elé megdöbbentő látvány tárult: a mindig elegáns és úrias Szobrász székház elé alacsony fapalánkokkal bekerített, fűrészporral felszórt küzdőteret emeltek, ahol éppen egy megtermett, fekete bundájú, agyaras medve küzdött, egy már több sebből vérző, hátsó lábát húzó melgorttal. A medve állt nyerésre, ezt pár savanyú ábrázat is konstatálta: leendő vesztesei a gladiétor harcra tett fogadásoknak.
A nézők nem voltak sokan. Csupán tiezenegy fő figyelte a küzdelmet: három festett képű, prémekbe burkolózó elf, két pikkelyekbe öltözött kadmetnek tűnő alak, három fehér ruhában feszítő, alacsony, fekete hajú férfi, hátán méretes mordállyal, két háttérbe húzódó kadmet, és egy földet söprő, ezüst hímzéssel díszített köpenyben feszítő, laer. Utóbbitól az összes többi néző legalább három lépés távolságot tartott.
A látványosság szervezője egy nem túl bizalomgerjesztő alak volt: faját egyszerűen lehetetlen lett volna meghatározni, de füle hegyes volt, ami elf eredetre engedett következtetni, míg alkata inkább saltusira, mohazöld szeme pedig Seguthra utalt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Csüt. Szept. 29, 2016 10:20 pm

Inverthan-Tarassian

Armakr szinte földig hajolt a nagy megtiszteltetés és az alázat hirtelen rátörő viharában. Homlokával épp csak nem kopogtatott a térdén, és kimondottan úgy festett, mintha épp kettétörni igyekezné magát. Bizarr jelenség kadmetet hajlongani látni, pláne ilyen akrobatikus módon.
Arkmar biztos ami biztos, megismételte még kétszer a gyakorlatot, majd óvatosan felsandított a nagy és félelmetes Tarassian mesterre. Közben idegesen rágta a szája szélét, és nem nagyon volt mersze újra függőlegesbe hozni magát.
- Pontosan melyik ilyen helyre gondolsz, Nagyuram? A Temetőkertre? Az egykori Sárkánytemplomokra? A Halálgödrökre? A szeméttelepre? Esetleg a fény rendjének kínzókamráira?
Arkmar láthatóan nagyon igyekezett, hogy egy helyszínt se felejtsen ki a felsorolásból, ahol szerinte vidáman burjánzhatott a keserűség és a bánat. Mind a kettőben volt bőven része, nyugodtan szakértőnek tarthatta magát a témában.
- De ha más helyre gondolsz, Ó, beavatottja a lét misztériumának, remélem megengeded, hogy odavezesselek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Pént. Szept. 30, 2016 7:20 pm

Inverthan - Tarassian

És én még azt hittem én vagyok a hajlékony... Na de beavatott a lét misztériumába...? Fura, de tetszik! Azt hiszem megtartom, mégha fogalmam sincs miért kaptam.
- Kezdjük a temetőkerttel Arkmar. Az hangzik a legcsendesebbnek. - A többi helyért nem nagyon lelkesedtem. Persze, ha muszáj, akkor oda is elmegyek. Na meg aztán egy kínzó kamrában inkább szenvedést és kínt látok, nem szomorúságot. - Mutasd az utat!
Nem sok kedvem volt ott hagyni a főteret, de ha csak rostokolok, akkor nem jutok semmire. Mégis most először hasított belém, hogy egy teljesen ismeretlen és idegen helyen vagyok. A szökőkutat pedig már úgyahogy megismertem, és amúgysem fűlött a fogam a biztosat bizonytalanra cserélni.
Akaratlanul is az a nap jutott eszembe, mikor átléptem Domhan földjére. Hasonló bizonytalanság fojtogatott akkor is.
Kihúztam magam, vettem egy nagy levegőt és megindultam a kadmet nyomába. A csend azonban elviselhetetlen volt.
- Arkmar, mesélnél nekem az itteni népekről? -kérdeztem a kadmetet, nem túl hangosan - Kik laknak itt? Miben hisznek? Ki vezeti Inverthant? És ami a legfontosabb milyen kocsmák vagy ivók vannak errefelé? - Elvégre laer vagyok.- Szívesen megnézném az egyiket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Velirad
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Mágusszékház tanonca
Mana:
152/152  (152/152)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Pént. Szept. 30, 2016 8:23 pm

Inverthan - Velirad

Mikor megláttam a küzdőteret, megörültem a körülötte állóknak. Ha nincsenek is sokan, információt talán tudnak adni majd. Nem tudom hogy látják-e mellettem szegény Kretiant, gondolom nem igazán gyakoriak a jelenések errefelé, legalábbis rajta kívül nem láttam még egyet se. Lassan odamentem a keveréknek tűnő alakhoz, majd megszólaltam:
- Üdv. Küzdhet egy magamfajta is?
Nem érdekelt, hogy csak állatok küzdhetnek-e, vagy sem, ha belemennek, csak jól járhatok, talán elkerülhetem az idevalósiakkal a nézeteltéréseket vagy kötözködést. Meg sem vártam a választ, már mondtam is tovább:
- Cserébe csak információt szeretnék. Keresztbe font karral vártam a választ...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Vas. Okt. 02, 2016 8:55 pm

Inverthan- Tarassian

Arkmar olyan bőszen bólogatott, hogy félő volt, hamarosan a feje fogja magát leesik a helyéről. Mindeközben leginkább olyan mindentudó és bátortalanul cinkos arckifejezéssel meredt Tarassianra, mintha csak azt mondaná: Sejtem én miért kívánkozol a temetőbe, ahol fényes szőrű égi medveként lakmározhatsz a bánatunk bőven termő málnabokráról, Ó magasztos mestere minden emberinek és túlviláginak!
- A temetőbe? Azonnal uram, rögvest uram. Kegyeskedjen követni engem. - és ezzel szapora léptekkel elindult az egyik mellékutca felé, olyan tartásban, mint aki attól tart, hogy a fényes szőrű égi medve megunta már a málnát és inkább az ő hátszínjére fáj a foga.
Tarassian hirtelen kérdése szinte letaglózó erővel hatott rá: ijedt hápogással kapott levegő után, majd remegve vett egy mély lélegzetet, és csak miután világossá vállt, hogy a laer nem tervez ellene orvtámadást, akkor szólalt meg.
- Persze uram, a legnagyobb örömmel, uram. - majd mintha verset mondana, belefogott.- Inverthan városában a kromat magiszterek eleddig hat tisztavérű fajt tartanak számon. Ott vannak az kaelfek, vagy elfek, akik a peremkerületeken élnek, törzsszövetségekben. Aztán a Saltusi Fény rendje, a kegyetlen fejvadászok és orgyilkosok közössége. Barlangi lények, szemük, mint a sasé, és olyan kegyetlenek mint egy keselyű. Ott vannak a Seguthok, akik békés, vidám népek. Jégmesterek, a legtöbb megmaradt taverna birtokosai. A bölcs és tudományhoz ragaszkodó Kromatok arról híresek, hogy levadászták öt éve az utolsó sárkányt is.. - Arkmar nosztalgikusan sóhajtott. - Volt szerencsém látni, nagyuram, ahogy átrángatták a portálón. Minden pikkelye akár a rubin... fenséges látvány, volt, nagyjóuram.
Rövid szünetet tartott, aztán folytatta.
- Természetesen az ön magasrendű és megbecsült faját, a Cintermanták Varázskörével nem kell bemutatnom. Utoljára pedig itt vagyunk mi, kadmetek. - s nyelt egyet, mintha már a fajnevének kiejtése is egyfajta sértés lenne civilizáltabb lények számára.
- Kocsmák, magiszter uram? A Síró Hölgy esik a legközelebb az utunkhoz... - megborzongott. - De nem ilyen magas rangú úrnak való hely az.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Vas. Okt. 02, 2016 9:12 pm

Inverthan- Velirad

Az illető először láthatóan azt hitte, nem hozzá szóltak. De miután Velirad csak nem tántorított a közvetlen közeléből, óvatosan felé sandított. Aztán megköszörülte a torkát. Erős tájszólása volt, majdnem olyan durva, mint egy saltusinak.
- Gondolom. Szerelmi bánat? Vagy valami ilyesmi? Kölyök, fogadd meg a tanácsom: egyszerűbb leugrani egy magas épületből. Fél úton beadja a ketyegőd a felmondást, aztán már csak placcs és eperlekvár. Így sem leszel ocsmányabb halott.
Ezzel teljes lelki nyugalommal visszafordult az egymást marcangoló vadak elé. Határozottan az agyarasmedve állt jobban. A ring szélén már egy fiatal elf segéd készülődött szétválasztani a küzdőket. kezei körül kék, kristályos manaszilánkok pattogtak.
- Információ kellene, he? Hát, nem tudom. - megvakarta az állát.- Seguth vagy, a seguthok pedig még hasznosak is tudnak lenni, ha úgy hozza a dolog. Rendben van kölyök. - intett a az elf idomárnak, aki értetlen fejet vágott. A keverék férfi szükségét látta a pontosításnak. - Pucoljá' onnét K'rathun!
A szólított legyintett, kiköpött, és a nézők közé állt.
- Jégmágus vagy, he? Ha ennyire meg akarsz dolgozni az információért, állítsd meg a küzdelmet. Elég kár lenne, ha a Melgortunk kilehelné a bolyhos kis lelkét. Drága egy dög...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Vas. Okt. 02, 2016 9:45 pm

Inverthan - Tarassian

Érdeklődve hallgattam Arkmart. Alázatos kadmetek, civilizálatlan elfek, gaztevő saltusiak, jókedélyű seguthok és sárkánymészáros kromatok. A kedves honfitársaim pedig hullarabló mágusoknak csaptak fel, vagy mifene? Ez legalább megmagyarázza, hogy miért nem csodálkozott azon, hogy a temetőbe akarok menni. Várjunk, csak. Az emberekkel mi van? Ők nem élnek Inverthanon? Ezen apró bökkenőt leszámítva, azonban teljesen illik a teóriámba, amit Arkmar elmondott. Itt minden megfordult és a fejetetejére állt. Azért azt a sárkányt megnéztem volna... Tudom, tudom, laerként illendő lenne megbotránkoznom, elvégre Égilény és hasonlók, de sose voltam buzgó hívő. Nehéz, ha a laer úgy érzi, hogy minden ok nélkül toltak ki vele ennyire pofátlanul. Na meg, ez nem az én valóságom, márha az egyáltalán és nem csak egy rossz álom. Hm....Mi van ha mégis álom, vagy egy fura tudatállapot? Mi van, ha elvesztettem a fejem és az átok végül beteljesült rajtam idő előtt? Lehetséges volna, hogy véglegesen átfordultam, és csak a tudatalattim játszik velem, míg másik énem kiszorít a saját testemből? Elvégre ki tudja mi történik a véglegesen átfordultak fejében... A laer énjük végképp eltűnik, vagy efféle álmokat látnak és élnek át, míg a laestat meg nem hal? Vagy végig puszta szemlélőkként ott maradnak a háttérben, keserűen szemlélve a vadállatot, amivé váltak? Azt hiszem ez lenne a legelviselhetetlenebb. Egy addig éneklő és lanton mesterien játszó laernek ez lenne az igazi rémálom. A lét, amit sajátmagukba zárva kell leélniük, szeretett dolgaikat nélkülözve, míg meg nem őrülnek.
Megráztam a fejem. Tisztára kivert a hideg veríték.  Elég a borongásból. Hajamat újra hátraigazítottam.
Most jutott csak el a tudatomig amit a kadmet mondott. A síró hölgy. Domhanon is volt egy ilyen kocsma, de elég lepusztult és alvilági hely. Akkor itt vajon fényűző és forgalmas? Vajon a neve miért nem változott? Lehetne: A Fogadó a Nevető Hölgyhöz.
Megdermedtem. Hogy én milyen vak és süket vagyok! Hogy nem jutott eszembe előbb?!
- Meglehet, hogy igazad van Arkmar.- próbáltam kiszűrni a hangomból az izgalmat.-  De én akkor is szeretném meglátogatni azt az intézményt. Vezess hát oda. Majd utána meglátogatjuk a temetőt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Velirad
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Mágusszékház tanonca
Mana:
152/152  (152/152)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Csüt. Okt. 06, 2016 11:23 pm

Inverthan - Velirad

- Csak adjatok egy vödör vizet, a többit bízzátok rám. - mondtam, majd a küzdőtérbe léptem. A régi emlékek a vadászatokról, mint régi barát köszöntek vissza, az egy ideje már alvó ösztönök pedig erőnek erejével törtek fel a mélyből.
Medve, nem túl gyors, de igen agresszív, és nagy az ereje. Ha tudnám mennyire fáradt már ki... A másik valami macskaféle, ergo sebezhetőbb, de gyors és erős. Nem volt éppen egyoldalú küzdelem, a medve igen nagy fölényben volt.
Miután megkaptam a vödör vizemet, így inkább a medvére koncentráltam. Első dolgom volt a vízzel leönteni a medvét, majd megfagyasztani azt, hogy ezzel lelassítsam az egyébként sem túlságosan gyors állatot. Ezután a vödrömet ráhúztam a Melgortnak nevezett állat fejére, és próbáltam felülkerekedni rajta, hogy egy elegáns mozdulattal aztán kihajítsam a ringből.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Kedd Okt. 11, 2016 5:02 pm

Inverthan- Velirad

Az Agyaras medvék általában ki nem állhatják a vizet. Egyenesen rühellik, hogy egész konkrétak legyünk. Ilyenkor legszívesebben bömbölve arra a botor személyre vetik magukat, aki csúfot próbált űzni velük, és igyekeznek egy elegáns csapással megszabadítani a fejétől.
Ha ezt a jellemvonásukat figyelembe vesszük, érdemes meggondolni, hogyan reagál egy agyaras medve arra, ha lefagyasztod.
A vödör ha egy 10 literes darab lehetett, így a víz, ami benne lötyögött, messze nem volt elég ahhoz, hogy Velirad egy kifejlett terakhi dúvadot hibernáljon vele. Annyiban viszont szerencséje volt, hogy a folyadék nagy része az állat orrára placcsant, így a medve most úgy festett, mintha jégből készült (igen ronda) vázát húztak volna a pofájára. Az első döbbenet után lehuppant terjedelmes hátsóvára, és fejét dühösen rázva, a jeget bozótvágónyi karmaival farigcsálva próbált megszabadulni a rögtönzött szájkosártól.
A Melgorttal Veliradnak nem volt ilyen szerencséje. Ha a macskafélék meg sem közelítik a medvéket erőben, hajlékonyságban azért még ők vezetik a mezőnyt. Alig sikerült az ifjú Seguthnak a kerek fejre húzni a vödröt (miközben a Melgort felháborodott, reszelős vernyogást hallatott), mikor öt ujjnyi hosszú karom mélyedt majdnem csontig a jobb lábikrájába. A vergődő macska nem kímélte, a sebek hasadtak, szakadoztak. Velirad a hirtelen fájdalomtól a földre került.
A melgort azonnal a mellkasán termett. Súlya kipréselte a seguth tüdejéből a levegőt. A nagymacska eltátotta pofáját: sárgás agyarairól nyál csorgott Velirad arcába. Nagyon úgy festett, hogy itt a vég...
Aztán Kra'thun, az elf idomár megragadta a Melgort farkát, és lerántotta leendő áldozatáról.
Az utolsó, amit Velirad még hallhatott egy alig pár perces eszméletvesztés előtt, a nézők lelkes rikoltozása volt.

Egy perccel később a seguth éktelen fájdalomra riadt. Leginkább úgy lehetne leírni az érzést, mintha tátongó lábsebében valaki kevéssé finoman ámde annál céltudatosabban turkálna.
Egy poros, alacsony plafonú helyiségben volt, és egy valaha kiszolgálópultként használatos tákolmányon feküdt. Csizmái a sarokban, nadrágjának fél szára térdből levágva. A sebben pedig a viadalszervező turkált elmélyülten.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Velirad
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Mágusszékház tanonca
Mana:
152/152  (152/152)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   Szer. Okt. 12, 2016 2:42 am

Inverthan - Velirad

Magam sem tudom mi vezetett arra, hogy így próbáljam szétválasztani az állatokat. Megsebesíteni nem akartam őket, így a legtöbb lehetőségem kizárt volt. Igen komoly lecke az élettől. De valamilyen szinten már hiányzott ez a fájdalom. Emlékeztetett, hogy élek. Ha belegondolok hányszor néztem már farkasszemet a halállal... lassanként már öreg barátomként köszöntöttem ismét közelségét.
Felébredtem. A lábamon hatalmas seb, Kra'thun éppen tisztította, gondolom. - A fenébe - mondtam - ritkán csinál ekkora hülyét magából valaki, mint én most, eh? A legvisszafogottabb szavakkal élve is szánalmas állapotban voltam. Hogy ezután én még megtaláljam azt a szobrot is...
- Köszönöm, és bocsánat. - szóltam ismét. - Miért mentettél meg? Elvégre nem tudod ki vagyok, honnan jöttem, és mit keresek itt. Szememmel próbáltam kifürkészni Kra'thun gondolatait, de nem nagyon sikerült. A lábamba ismét fájdalom hasított, így visszahanyatlottam fekvő helyzetembe, és hagytam a sebem ellátását.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Belvárosa   

Vissza az elejére Go down
 
Inverthan Belvárosa
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Kisebb Világok :: Inverthan-
Ugrás: