A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Domhan világainak veszedelmesebb szörnyei

Go down 
SzerzőÜzenet
Severtir
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Felemelkedett
Mana:
1125/1125  (1125/1125)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Domhan világainak veszedelmesebb szörnyei   Csüt. Aug. 18, 2016 8:07 pm

 Alább olvashatjátok a kalandokban és fejvadász küldetésekben esetenként felbukkanó szörnyek listáját, rövid leírását, valamint az értük járó vérdíj összegét.
Alacsony vérdíj: 100-250 arany
Közepes vérdíj: 250- 500 arany
Magas vérdíj: 500-1000 arany

Izpodor:
- Előfordulás: Shandara, esetenként Domhan csatornáinak elhagyatottabb járatai
- Gerinctelen élőlények. Méretük az alkarnyitól egészen a bivalytermetig változik, a koruktól függően. Fészkeiket nedves és nyirkos helyekre építik, ahol százával hemzsegnek a fiatal példányok, ezek közül azonban alig tíz-húsz éli meg a pár éves kort, mivel hajlamosak egymást is felfalni. Csepp alakú testüket vastag, szelvényes páncél fedi, kivéve hasuk, azon részét ahol szájszerveik helyezkednek el. Ízelt lábaik a testük két oldalán helyezkednek el két sorban, a hasi részhez közel. Mindenevőek, de leginkább a friss élelmet szeretik. Általában magányosan vadásznak, de két-három példány is összeverődhet egy közös vadászatra. Áldozataikat megrohanják és feldöntik, hogy hasukon található rágóikkal elfogyaszthassák. A vadászatban hosszú, ízelt csápjaik is segítik őket, amik végén csalánsejtek találhatóak, ezekkel részleges bénulást tudnak okozni áldozatuk különböző testtájékain.
- Egyetlen gyenge pontjuk a szájuk, ami viszont nehezen elérhető helyen található. Épp ezért különleges ugró csapdákat használnak ellenük a legtöbb esetben, amely alulról szúrja fel az állatot. Különleges testi erővel bírók, azonban egy masszív buzogánnyal is bezúzhatják a páncéljukat, ha kikerülik a bénító csápokat. Saltusi puskák és gránátok szintúgy alkalmasak a páncél áttörésére. Fészkeiket viszont egyszerűen csak gyúlékony anyagok segítségével felperzselik.
- Vérdíj: Közepes, bár a fészkek elpusztításáért nagyobb jutalomra lehet számítani

Féregfa:
- Előfordulás: Laederran
- Első ránézésre átlagos gyümölcsfának gondolnánk, közepes termete nem kelt feltűnést, levelei kerekdedek és fűzöldek, gyümölcsei pedig kimondottan ínycsiklandó falatoknak tűnnek, fényes héjukkal és lédús húst ígérő kerekségükkel. Ez utóbbi azonban megfekszi a gyomrot. A gyümölcsben található mag, ugyanis nem sokkal az elfogyasztás után máris csírázásnak indul, a növekedéshez pedig a legközelebbi tápanyagforrást veszi igénybe, tehát a gyümölcsöt elfogyasztó szervezetét. Ez pedig mondanom se kell, hogy halálhoz vezet. A gyanútlan falatozó pár nap múlva ágynak esik, majd gyorsan meg is hal, mivel a fejlődő növény megfojtja és elszorítja a létfontosságú szerveket növekvő gyökerei indáival. Az eltemetett test helyén pedig egy új féregfa bontja ki leveleit és érleli halálhozó gyümölcseit.
- A laerek rendszeresen irtják ezeket a fákat, de sajnos a laestat lakta erdőkben mindig marad pár túlélő, ami magjait elszórva új fákat nevel. Ennek ellenére előfordult már több alkalommal is, hogy gyanútlan domhaniak átvitték a portálon a féregfák ellenszenves faját.
- A fák elpusztítása nem könnyű feladat, mivel földből növő sarjaik, és hajlékony ágaik mérgezőek. Karddal, baltával, vagy fejszével épp ezért nem ajánlott a favágás, persze meglehet próbálni. A tűz azonban mindig is jól bevált a fák ellen, és ez alól a féregfa sem kivétel.
- Vérdíj: Közepes

Ragány:
- Előfordulás: Seguth Andor kivételével, valamennyi világban találkoztak már a faj példányaival
- Apró, lárvaszerű parazita, ami önmagában nem jelent veszélyt, de nagyobb csapatokban már fertőzés képesek. Általában vadállatokat tudnak csak megfertőzni, de van, hogy az egész táplálékláncon végig futnak. Zsúfoltabb területeken, vagy városokban kimondottan veszélyesek. A megfertőzött szerencsétlent nemcsak lassan felemésztik, de az idegrendszer módszeres terrorizálásával az őrületbe is kergetik, minek hatására a gazdatest ámokfutásba és őrjöngésbe kezd. A dühöngés során pedig a ragányoknak esélye van újabb áldozatokat szerezniük, ugyanis egy hosszabb érintés már fertőzést vonhat maga után. Fájdalmas és hosszadalmas halál jár a ragány fertőzéssel, amit csak hozzáértő húsmágusok tudnak megállítani és kezelni az őrület megjelenése előtt, de még ezek után is komoly hegek maradhatnak.
- A férgek maguk nehezen irthatóak, mivel nem tudják még biztosan, honnan származnak, így tenyésztelepeiket sem tudják megsemmisíteni. A véglegesen megfertőzöttek likvidálása azonban létfontosságú a további fertőzések megállítása végett. Ez azonban sosem egyszerű, egyrészt a végtelen őrjöngés miatt, másrészt a lelki trauma lehetősége is fennáll, mivel senki sem szeretné a saját szomszédját vagy családtagját levágni, annak ellenére, hogy fertőzött. A likvidálás módja azonban a fertőzöttől függ.
- Vérdíj: Közepes

Laederrani behemót csiga:
- Előfordulás: Laederran, Domhan
- Egyszerű lények, agyuk elhanyagolható, szinte csak egy nagy szájból és gyomorból állnak. Ennek megfelelő a viselkedésük is, megpróbálnak megenni mindent, ami szembe jön velük. Pár megtermettebb példány egész fákat, vagy kalandorokat fogyaszt. Lassú és nem éppen mozgékony állat. Élénksárga színben pompáznak és külsejük a hurkához hasonlatos. De komolyan károsítják a gyümölcsösöket, veteményeket, állatállományokat,és néha-néha egy egy alvó személy is lecsúszik a torkukon.
- Szinte bármilyen módon levadászhatóak. Egy karddal simán be lehet sétálni egy falkányi csiga közé és sorra levágni mindet, mert elfutni nem fog. Egyedül a kifröccsenő nedvekkel kell vigyázni, mert erő savak elegye.
- Vérdíj: Alacsony

Árnylények:
- Előfordulás: Bárhol, ahol árnymágus valaha megfordult
- Az árnymágusok félresikerült, megszakított, vagy elszabadult rituáléiból és varázslataiból születnek. Mint az árny mágia maga, ők is erős elemésztő erőkkel bírnak, bár ez csak korlátozott. Az árnylények szándékai és viselkedése, teremtőjük szándékát és jellemzőit tükrözik, tehát előfordulnak békések is, amik csak bolyonganak, míg fel nem oszlanak, de a legtöbbjük az őket létrehozó mágiának megfelelően csak a pusztításnak él.
- Elpusztításuk azonban meglehetősen egyszerű. Fénymágia, árnymágia, saltusi villanópisztoly, mind-mind hatásos, de egy precízen csiszolt és fókuszált tolvajlámpás fénysugara is megteszi.
- Vérdíj: Alacsony

Ostoros Karamász:
- Előfordulás: Domhan, a csatornarendszer elhagyatott járatai, Saltus
- Termetes gerinctelen élőlények, amelyek több méteres, ragacsos csápokkal rendelkeznek, átlag 20-30-al. Szűk és nyirkos járatokban szeretnek tanyázni, ellenségesek minden felbukkanó lénnyel szemben. Csápjaikból mindössze három rendelkezik kampós horgokkal, de a többi se veszélytelen, egy agyaras medvét is könnyen halálra szorítanak, vagy kettétépnek.
- Távolról érdemes leszámolni vele. De mérgezett táplálékkal is elintézhető, mivel szervezete nagyon érzékeny a toxikus anyagokra.
- Vérdíj: Magas

Razaver:
- Előfordulás: Terakh
- Földalatti élőlény, ami hosszú és bonyolult alagutakat ás. Alkatra egy földi majomhoz lehetne hasonlítani, bár annál jóval nagyobb, valamint mellső lábai is módosultak, mivel alkalmazkodtak az ásáshoz és földtúráshoz, épp ezért hatalmas karmok meredeznek rajtuk. Mozgékony, fürge és erős élőlény. Éjszaka bújik elő üregeiből, hogy elkapja és magával hurcolja az első élőlényt ami az útjába akad, legyen az hátas állat, harcos, vagy agyarasmedve (bár utóbbival nem mindig jár sikerrel).
- Rendkívül ritka.
- Vérdíj: Magas, épp a ritkasága miatt.

Alvadt harcosai:
- Előfordulás: Domhan, Shandara, Terakh
- Humanoid alakúak, és az embereknél valamivel alacsonyabbak, de ennyiben ki is merült minden hasonlóság. Testüket vastag kitinpáncél borítja, válluktól arasznyi, tüskeszerű kinövések indulnak meg a hátuk közepéig. Céljuk és eredetük ismeretlen. Egyesek szerint a valaha élt legnagyobb húsmágus alkotta fajtájukat és pusztításra teremtette őket.
- A név becsapós, Alvadt kadmet istennek semmi köze a fajhoz, pusztán a harcmodoruk miatt örökölték az őrjöngő isten nevét.
- Csak képzett harcosok vehetik fel velük a versenyt. Páncéljuk tűzálló.
- Vérdíj: Magas

Geliar:
- Kihalt.
- Előfordulás: Saltus
- Különösen agresszív embertermetű fenevadak. Szőr helyett vastag pikkelyek borítják testüket, de legfeltűnőbb és alkalomadtán szemetszúró jellegzetességük a hosszú, gyémánt keménységű karmuk, amivel nemcsak az ellenség koponyáját vájják ki, de hosszú és keskeny barlangjaikat is a hegyek mélyén. Végtagjaik hosszúak és rendkívül izmosak, kusza fogaik hosszúkás fejből meredeznek előre. Tájékozódásukban inkább szaglásukra hagyatkoznak, mint apró sötét szemeikre.
- Ne keveredj vele közelharcba! Ajánlott fegyver: Saltusi nagytávolságra ható puska.
- Vérdíj: Nincs kitűzve a fajtájukra mivel, a saltusiak legjobb tudomásunk szerint leszámoltak velük. De a domhani természettudósok és állatkertek mindig is áhítoztak pár példány után, és készségesen fizetnek akár elhullott példányokért, vagy maradványaikért.

Húsóriás:
- Előfordulás: Vidathar, Domhan lakatlan régiói
- Ezeket a lényeket az Elf Polgárháború alatt hozták létre a húsmágusok. Nevüket magasságukról kapták, hiszen legalacsonyabb példányuk is majdnem hat méter magas (a legmagasabb, amit eddig kiiktattak majdnem ennek a duplája volt). Testüket több halottból varrták össze, melyet mágia segítségével hoztak vissza az életbe, azonban manapság nem ritka a szimplán bábként mozgatott egyed sem.
- Páratlan fizikai erejükkel senki sem képes versenyezni, mindemellett meglehetősen szívósak, az egyetlen mód a kiiktatásukra minden szívük működésképtelenné tétele vagy (egy nem független egyed esetén) az ő(ke)t uraló mágus megölése (vagy legalábbis kizökkentése a varázslat fenntartásából).
- Vérdíj: magas
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Domhan világainak veszedelmesebb szörnyei
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Általános :: Fajleírások :: Bestiárium-
Ugrás: