A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Domhan történelmének fontosabb pillanatai

Go down 
SzerzőÜzenet
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Domhan történelmének fontosabb pillanatai   Szomb. Okt. 22, 2016 9:04 pm

- i. e. 12000 körül: A sárkányok meglátogatják Shandarát és megnyitják a portált Bheitre. A legelső kromat törzsekben kialakul a sárkánykultusz, mely az elkövetkezendő évezredek folyamán fokozatosan radikalizálódik.
- i. e. 10000 körül: A vidathari portál megnyílása, a sárkánykultusz kialakulása az elfek körében.
- i. e. 6000 körül: Az első elfek érkezése. Telepeseik lassan egy kis falut alkotnak a portáltól alig egy napi járóföldre, melyet Domhannak neveznek el. A sárkányok örömmel üdvözlik őket.
- i.e. 3500 körül: Domhan egy kész várossá növi ki magát. Az arany és vasérc bányák biztosítják a város gazdagságát. A sárkányok elhagyják Domhant, hogy új világokat kerssenek.
- i. e. 2000 körül: Gaiothe rábukkan Laederranra. Nagyjából 120 évet időzik ott, mielőtt továbbál.
- i. e. 552: A seguth-anduri portál megnyílása. Relatív közelsége miatt (alig egy hét gyalog a vidatharitól), gyorsan megtörténik a kapcsolatfelvétel az elfekkel.
- i. e. 550: Az ark’seguthok egy kicsi falu építésébe kezdenek Domhanon, de a klíma miatt csak egy kereskedelmi telepet állítanak fel, nem egy állandó települést.
- i. e. 342: A laederrani portál megnyílása. A Nyugati Erdőségek keleti oldalán nyílik a kapu, mely közel esik Domhanhoz.
- i. e. 320: A terakhi portál megnyílása, alig félnapi járóföldre a seguth-anduri kaputól. A kadmetek rögtön megkezdik életmódjuk „exportját”.
- i. e. 319: Az elfek őrjáratokat szerveznek a kereskedelmi útvonalak mentén, hogy visszaszorítsák a kadmet fosztogatókat.
- i. e. 295: A saltusi portál megnyílása. Az ő portáljuk a laederranitól valamivel északabbra nyílik. A közelség, valamint az élénk kereskedelmi kapcsolat szoros barátságot alakít ki a két nép között.
- i. e. 294: Egy kadmet fosztogató csapat rajtaüt egy saltusi karavánon, de azok sikeresen elkergetik őket. Tettüknek gyorsan híre megy, ezért minden faj zsoldosként kezdi alkalmazni őket.
- i. e. 290: A saltusi falu megalapítása Domhanon.
- i. e. 289: A laer falu megalapítása Domhanon, közvetlenül a saltusi szomszédságában.
- i. e. 202: A Portálok Keresztútjánál létrejön egy kereskedelmi pihenőhely. Védelmére minden faj küld katonákat, de egyértelmű a saltusiak többsége.
- i. e. 150: a földi portál megnyílása. Az emberek azonban még nem rendelkeznek a megfelelő technológiával, hogy használni is tudják.
- i. e. 145: A Saltusi Lovagrend megalakulása.
- i. e. 94: A laer és a saltusi falu rákúszik a Portálok Keresztútjára.
- i. e. 69: Beldar Haligran hatalomra jutása Seguth-Anduron.
- i. e. 66: 1. ark’seguth-kadmet háború. A háború apropója egy kadmet rajtaütés az egyik kereskedelmi karavánon. A seguthok az „Oszd meg és uralkodj!” elvén egymás ellen uszítják a szétforgácsolt kadmet törzseket. A megmaradtak csak kevés ellenállást tudnak tanúsítani. A többi faj nem avatkozik közbe, mivel ez véget vet a kadmet portyáknak.
- i. e. 65: Kadmor felemelkedése. Törzsét sikeresen győzelemre vezetve egy ark’seguth őrjárat ellen, egyre nagyobb támogatottságot kezd élvezni, míg végül egy világméretű lázadás során elűzi a seguth megszállókat Terakh-ról.
- i. e. 65: Az ark’seguthok, hogy fedezzék a vereség költségeit, megkezdik Domhan városának és környékének fosztogatását. Mivel Beldar tagadja, hogy köze lenne hozzájuk, a Lovagrend nem avatkozik közbe.
- i. e. 62: 2. ark’seguth-kadmet háború. Bár háborúnak nem nagyon lehet nevezni, mivel Seguth Anduron hamar beáll a tél, és a portál körül egy vastag jégfal nő.
- i. e. 60-58: Ark’seguth-elf háború/Jég Háborúja. A háború kitörésekor mindkét fél követeket meneszt a saltusiakhoz és a laerekhez, felszólítva őket, hogy ne avatkozzanak közbe. A háború folyamán Domhan városát lerombolják, Vidathar központi régióit pedig feldúlják a seguthok. A konfliktust az zárja le, hogy egy zendülés során a seguthok megölik Beldart, majd elhagyják Vidathart. Ezután elzárkóznak Domhantól.
- i. e. 58: A sárkányok áthelyezik a portálokat Domhan közepére, hogy közel legyenek egymáshoz, ezzel is próbálván meggátolni újabb véres konfliktusok kirobbanását.
- i. e. 57- i. e. 41: Az Elf Polgárháború. Birodalmuk összeomlása primátusuk megkérdőjelezéséhez vezet a többi faj körében.
- i. e. 56: Az ark’seguthok bevezetik a száműzetést, mint büntetési tételt. A száműzöttek a Portálok Keresztútjánál egy kis falvacskát alapítanak.
- i. e. 55: A három falu vezetősége (saltusi, laer, ark’seguth) kikiáltják egyesülésüket, ezzel (ismét) megalapítva Domhan városát. Megkezdődik a városközpont infrastruktúrájának kiépítése, valamint a Saltusi Torony építése.
- i. e. 51: Felépül a Saltusi Torony.
- i. e. 49: A shandarai portál megnyílása. A kromatok rögtön erőszakos térítésbe kezdenek, de a Saltusi Lovagrend kíméletlen reakciója jobb belátásra kényszeríti őket.
- i. e. 40: A portálcsarnok építésének kezdete.
- i. e. 38: Befejeződik a portálcsarnok építése.
- i. e. 28: I. Daerina elf császárnő halála. Az új császár, I. Valomhi, a Saltusi Lovagrendre bízza Domhan városának rendfenntartását és védelmét.
0: az első emberek érkezése Domhanra.
42: a jelen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Domhan történelmének fontosabb pillanatai
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Általános :: Könyvtár :: Krónikák :: Domhani történelem-
Ugrás: