A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG) |
|
| Kérdések és válaszok | |
|
+3Talamh Gemorick Lance Lotter 7 posters | Szerző | Üzenet |
---|
Gemorick Admin
Adatlap Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere Mana: (1200/800) Játékmód: Ádáz
| Tárgy: Kérdések és válaszok Vas. Aug. 30, 2015 7:18 pm | |
| Mivel a Gy.I.K nem hiszem, hogy bárki kíváncsiságát kielégítené, íme egy topik, ahol nyugodtan feltehetitek a kérdéseiteket. Mivel nem várjuk el mindenkitől, hogy már vén, iszapszemű rájája legyen a szerepjátékok világának, nyugodtan kérdezhettek bármit, nem fogjuk leharapni a fejeteket. Már persze, hogyha nincs benne a szabályokban a válasz. Persze, nem csak a kezdőknek lehetnek kérdéseik, bármi gonddal nyugodt szívvel fordulhattok hozzánk, lehetőségeinkhez mérten válaszolni fogunk. | |
| | | Lance Lotter Játékos
Adatlap Rang: Gunslinger Mana: (180/180) Játékmód:
| Tárgy: Re: Kérdések és válaszok Szomb. Szept. 05, 2015 2:54 pm | |
| Üdv!
Nagyon tetszik ez az oldal, és érdekelne, hogyan jutott eszetekbe ez a világ? Mi szolgáltatta hozzá az alapot? Mi volt rátok hatással, mikor írtátok? =) | |
| | | Gemorick Admin
Adatlap Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere Mana: (1200/800) Játékmód: Ádáz
| Tárgy: Re: Kérdések és válaszok Szomb. Szept. 05, 2015 3:35 pm | |
| Hát, egyenlőre csak a saját nevemben válaszolhatok,de igyekszem azért átfogóan írni. Legfeljebb Sherlockosan következtetek egy kicsit. Szóval: Eredetileg egy olyan univerzumot akartunk, amiben egy jóval szabadabb fajtájú Frpg működhet mint általában szokott, és ehhez nem lett volna elég egy világ. Ha már itt tartunk, nekünk sem. Nehezen tudtuk volna összeegyeztetni az elképzeléseinket. Mármint, elég ha megnézed kezdésből hány fajunk van (rendben, nem sok, de volt még betervezve), és mennyire eltérő világok, civilizációk. Eredetileg még Domhan sem volt meg, a világok közvetlenül kapcsolódtak egymáshoz. Aztán mégis kitaláltuk. (Az egész oldal alap ötlete egyébként Tiarnaíé, plusz neki köszönhetünk effektíve mindent, aminek a sárkányokhoz van köze (khm.. fanatikus..)) Szerintem mindegyikünknek volt egy pár könyv,film, etc. ami remek alapot adott, de én például régebbi, meg nem írt történeteimből is előkapartam fajokat. Ezek speciel a Saltusiak. Az Ark'seguthokhoz a kedvenc könyvsorozatomból csakliztam az ötletet (mea culpa), a Laerek meg spontán agybaj szüleményei. Bizarr, de az egyik legnagyobb ihletadó tényező jelenleg nálam a Gloryhammer rettenetes szinten epic albuma, a Tales from the Kingdon of Fife. Érdemes meghallgatni, főleg ha bírod a Power Metalt kellett ahhoz, hogy olyan agyament hangulatba kerüljek, hogy több oldalnyi leírásokat dobjak össze | |
| | | Talamh Admin
Adatlap Rang: Föld Őrzője Mana: (5000/5000) Játékmód: Ádáz
| Tárgy: Re: Kérdések és válaszok Szomb. Szept. 05, 2015 3:48 pm | |
| Az ötlet az univerzumhoz egy baráti összejövetel alkalmával született meg (illetve utána ). Eleinte nem tudtuk eldönteni, hogy fantasy legyen-e vagy sci-fi, ezért úgy döntöttünk, hogy miért ne lehetne mindkettő? Ezért is lett több világ, hogy mind sci-fi, mind fantasy oldalról meg lehessen közelíteni. Jelenleg ugyan a fantasy dominál, de mint azt Gemorick is írta előttem, több faj koncepciója nem került be (még ) a játékba. Hogy mi inspirált, arról én is csak a magam nevében beszélhetek. Én ugyan csak az elfeket írtam, de így is bőven volt honnan meríteni: Gyűrűk Ura, illetve Eragon, de a legjobban a Warcraft univerzum fogott meg velük kapcsolatban. | |
| | | Mirya Lartamyr Játékos
Adatlap Rang: Mester Mana: (125/125) Játékmód:
| Tárgy: Re: Kérdések és válaszok Szer. Szept. 30, 2015 11:11 pm | |
| Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy a varázslatok miként lehet megtanulni vagy elég csak a megfelelő mennyiségű manát elérni hozzá mert ezt nem találtam a meg a leírások között. | |
| | | Talamh Admin
| | | | Mirya Lartamyr Játékos
Adatlap Rang: Mester Mana: (125/125) Játékmód:
| Tárgy: Re: Kérdések és válaszok Csüt. Okt. 01, 2015 1:01 pm | |
| Hm... akkor akkor ha jól értelmeztem ehhez szükség van egy mesélőre. Viszont még egy dologgal zaklatnálak titeket. Vásárlásokat miként tudom megejteni? Elég azt is a Domhani piactéren kijátszani? | |
| | | Saya Játékos
Adatlap Rang: Bérgyilkos Mana: (120/120) Játékmód:
| Tárgy: Re: Kérdések és válaszok Csüt. Nov. 12, 2015 3:02 pm | |
| Sziasztok
Az frpg és szerepjáték világában nem vagyok új, és az oldal is érdekesnek ígérkezik, bár bevallom nem nagyon tudom mennyire is "mozgalmas". Bár azt látom, hogy béta verzióban van. De át is térnék a kérdéseimre, mert bár nekem jobb lenne a chaten, de mivel senki nincs fenn, így erre a topicra kell hagyatkoznom:)
Engem mindenféleképpen a mágia érdekelne. Először egy kocsmárosban gondolkodtam, de ahogy nézem elég sok mindent a mesélők visznek, úgyhogy ezt az ötletet elvetettem. Így maradt a mágia. Ami érdekel az a szél és a villám mágia, (bár a sötétség is jónak tűnik, főleg bérgyilkossághoz teszem azt) de akkor ha jól értelmeztem, csak egy fajta mágiát lehet kitanulni? Fajban a Kromat és az ember maradt benn nálam, de kérdés: a kromatok nem tudják a köveket cserélgetni magukban? Nekik is szükségszerű specifikálódni egyetlen elemre?
Lehet csak nekem, de nem igazán tiszta ez a mágia tanulás rész. Teszem azt egy Kromat most akárhogy is nézem, biztos nem felnőttkorában kezd ezzel foglalkozni, sokkal inkább ebbe születik bele. A használatot meg sejthetően legkésőbb tinédzser korában megkezdi. Ők is ilyen alacsony manával indulnak, meg talán 1 képességgel? Vagy ugyanez, ha egy embert veszek alapul. Legkésőbb tinédzserként kiderül - gondolom én -, hogy van-e adottságuk a mágiához vagy nem. Ha mondjuk én egy 23 éves karaktert hozok, vele is ki kell játszani elölről minden képesség kitanulását? Vagy legalábbis azokét, amiket szerintem tudnia illene már x éves mágiatanulás után?
Tudom, hogy ezek alap kérdések, és normális esetben nem is tenném fel őket, de nézegettem et-ket, olvasgattam a történeteket, láttam mennyi manát, pénzt, vagy épp képességet osztottak szét az adminok, és őszintén szólva számomra ez a rész teljes homály, de mondhatnám káosznak is. Enélkül meg elég nehéz lenne megírni egy ET-t még egy 20 éves mágiahasználónak is, mert nem tudom mi megengedett számára és mi nem.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Megbeszélve:) | |
| | | Lance Lotter Játékos
| Tárgy: Re: Kérdések és válaszok Szer. Jan. 20, 2016 4:58 pm | |
| Nagyon csendes a lap. Mi történt? Hol van mindenki? | |
| | | Talamh Admin
| | | | Lance Lotter Játékos
| Tárgy: Re: Kérdések és válaszok Szomb. Ápr. 23, 2016 10:42 pm | |
| Na, mindenki elment? Sehol senki már egy ideje. | |
| | | Velirad Játékos
Adatlap Rang: A Mágusszékház tanonca Mana: (152/152) Játékmód: Ádáz
| Tárgy: Re: Kérdések és válaszok Pént. Szept. 30, 2016 8:54 pm | |
| Tisztelt Főadmin!
A hófehér mese fórumkalanddal kapcsolatban szeretnék fellebbezni. A kaland során Engem és Anahitát leütötték/elkábították. Viszont ez a helyzet több problémát is felvet. 1.: nem tudjuk a leütésünk/elkábításunk módját. Amennyiben emberek voltak, lett volna lehetőségünk a reakcióra. 2.: a fejlemények nem veszik figyelembe a háttértörténetünket, tekintetbe véve hogy míg Anahita veterán, én pedig egy képzett vadász vagyok, így a meglepésünk nem éppen kivitelezhető, főleg erdős területen, ahol igen nehéz észrevétlenül haladni. 3.: nem volt meg a lehetőségünk a megfelelő reagálásra az események előtt. 4.: most nekem kéne írnom, de nincsen semmilyen támpontom arra nézve, hogy hol vagyok, hányan vesznek körül, meg vagyok-e kötözve, ha igen mennyire, tudok-e mágát használni, stb.
Kérem tisztelettel a fenti kérdésekre a választ. Köszönettel, Velirad | |
| | | Tiarnaí Főadminisztrátor
Adatlap Rang: Világteremtő Mana: (5000/5000) Játékmód: Ádáz
| Tárgy: Re: Kérdések és válaszok Pént. Szept. 30, 2016 10:13 pm | |
| Kedves Velirad!
Gondoltam hogy nem lesz zökkenőmentes a fórumkaland története, úgyhogy megpróbálom a kérdéseidet, a lehető legmegfelelőbben megválaszolni.
1.: A leütésetek módja nem szorul részletezésre, elvégre, kismillió lehetőség van arra, hogy egy élőlényt elkábítsunk. A játék rendszerébe bevezettünk egy új "statisztikai mércét" nevezetesen a szinteket. Ezek jelen állás szerint 1-7ig terjedő skálán mozognak. Most mindannyian kettes szinten mozogtok ami a leírás alapján az átlagos emberi tulajdonságokat takarja. Ebből kifolyólag, noha a háttértörténetek olyanok amilyenek, egy ügyesen elhelyezett csapda képes lehet ezt a dolgot ellensúlyozni. Még egy mindent megélt katona is megbotolhat a cipőfűzőjében.
3.: A kérdéses esemény előtti időben valóban nem történt túl sok kifejteni való. Az utána történtek pedig azért nem lettek megírva, mert ha így lenne, akkor elcsúsznánk időben, és sokkal macerásabb lenne visszaterelni a két idősíkot egymáshoz.
4.: Ez így igaz. Viszont egy vaksötét erdőben, ahol mint többször is írtam nincs semmiféle zaj, nehéz bármit is megállapítani a saját érzékeinkkel. Ha bármiféle lehetséges menekülőutat tartogatott volna nektek az erdő akkor jeleztem volna.
Emellett megjegyezném, miszerint fórumkalandról van szó az ilyen események gyakrabban jelenhetnek meg mint egy szimpla kaland estében. Elvégre az itteni események befolyással vannak a fórum életére. Lehet lesznek üresjáratok, kevesebb írást igénylő reagok, vagy körváltások, esetleg tehetetlenségből adódó problémák. Ez most egy ilyen szituáció. A történetet ti alakítjátok, én az akadályokat állítom elétek. Minden megtett lépéssel erősebb lesz a karakter.
Remélem sikerült mindenre választ adnom. Ha netalán valami kérdéses esetlegesen probléma merülne fel, ugyanitt vagy PM-ben lehet jelezni ^^ | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Kérdések és válaszok | |
| |
| | | | Kérdések és válaszok | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|