A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Palotaudvar

Go down 
SzerzőÜzenet
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Palotaudvar   Csüt. Aug. 13, 2015 9:50 pm

A palota épülete és a fal között elhelyezkedő terület. A közvetlenül a kapuház mögötti térrész viszonylag nagy, közepén egy márványból faragott elf nő önti a kezében tartott edényből a vizet a lába előtt heverő, kör alakú medencébe. Tőle balra is és jobbra is a palota őrségét biztosító katonák barakkjai találhatók, ahova kikövezett út vezet. Összesen 50 barakk számolható, 500 főnyi helyőrségnek biztosítva ezzel helyet. A tér, ahogy haladunk a szirt széléhez folyamatosan szűkül, hiszen a palota széltében egyre közelebb kerül a falhoz. A szökőkút mögött található a palota hatalmas kapuja, mely szintén vasfából van, és a fekete acél díszítések egy elf férfi arcot formáznak rajta.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Csüt. Okt. 01, 2015 10:34 pm

Lance Lotter - A célpont

Másnap Friedrich gyorsan belapátolta szegényes reggelijét és felkészült a vadászatra: átöltözött, ellenőrizte pisztolyát és vállára kanyarította hosszú, szürke szövetkabátját. Lance-el együtt indult el a palotába. A mesterré avatás ceremóniáját tartotta a legvalószínűbbnek a merénylet végbeviteléhez. Lance-et a kapu mellé küldte, hogy onnan figyeljen, míg ő maga megpróbált elvegyülni az összegyűlt nézőseregben, már amennyire ez lehetséges. Továbbra sem bízott a gunslingerben, de örült neki, hogy nem kell megosztania figyelmét. Gyorsan felmérte a terepet. A szökőkút előtt állt tíz sorban a száz sikeres vizsgát tett tanonc, őket félkörívben vette körbe a tömeg. A szökőkút mögött a palotaőrségen kívül nem állt senki. Ez jó. Annyival kevesebb területet kell pásztáznia. Végigfuttatta tekintetét a tömegen, de nem talált semmi gyanúsat. Lehet, hogy még nem ért ide? Nagyon remélte. Nem tudta milyen fajú az orgyilkos, de biztos volt benne, hogy ha sikerrel jár az háborúhoz fog vezetni. Márpedig egy elég véres háborúhoz, és amennyi időt az elfek között eltöltött nem volt biztos benne, hogy a hadsereg meg tudná tartani az Albatroszt. Legjobb lesz ezt elkerülni. Még egyszer végigfuttatta tekintetét a tömegen, de most se látott semmi gyanúsat. Valomhi király közben fellépett a szökőkút peremére. Ahogy ő hallotta már lassan a száznyolcvanat taposta, de nem a hajlott hátú öreg volt, aminek elképzelte. Haja vállig ért, színe inkább kifakult, semmint őszült. Arcán azonban látszott, hogy ő sem lesz már fiatalabb. Mégis, amikor belefogott beszédébe sugárzott belőle a fiatalos energia. Köpenye lobogott a szélben, ruhája feszült mellkasán, ahogy kihúzta magát. Jó volt látni, hogy hajlott kora ellenére még jó erőben van. Friedrich közben Lance-re nézett és egy apró fejrázással jelezte, hogy nem lát fenyegetést.


A hozzászólást Talamh összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Okt. 15, 2015 7:53 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Csüt. Okt. 01, 2015 10:48 pm

Legalább az este jól telt. Egy kényelmes ágyikóban, kellemes álmokkal lett gazdagabb a megfáradt harcos, és szerencsére nem kellett fizetnie semmiért. Nyugodtan megpucolhatta a pisztolyait, utánatöltötte őket, lefürdött, ruháit pedig kimosatta. Szerencsére hamar megszáradtak. Így telt az este hátralévő része a Szellőszó szállóban.

Másnap reggeli után indult meg a valódi felkészülés. Az eseményt, melyet élvezni akart, most őriznie kellett. Remek. De legalább láthatta, mint külvilági. Elfoglalta a maga őrhelyét, és árgus szemekkel pásztázta a környéket mindenféle gyanús illető után. Két keze két revolverén pihent, a kabátja takarásában. Nem tudta, mennyire vannak felkészítve a palotaőrök, vagy hogy mennyire jó lövész a fritz, de most majd kiderül. Talán hősként ünneplik majd. Vagy legalább kap egy kis fizetésemelést.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Csüt. Okt. 01, 2015 11:03 pm

Lance Lotter - A célpont

Lance nem tűnt valami izgatottnak. Hideg fejjel mustrálta a sorokat, ahogyan arra Friedrich számított. Talán mégis jó lépés volt rábízni a munka felét. Ki tudja, ha jól dolgozik, talán még meg is győzheti Németországot, hogy fogadja be...
Gondolatmenetét egy elfojtott sikoly szakította félbe. Éppen csak hallható volt, és az elkápráztatott tömeg nem éppen a külső hanghatásokra figyelt. Arra kapta a fejét ahonnan hallotta, de semmit nem látott. Csupán egy elf tolakodott előrébb a sorok között, de semmi más. Elfordította tekintetét, és ismét a királyt nézte, aki éppen abba kezdett bele, hogy mekkora felelősség nyugszik mostantól a mesterek vállán. Tisztára olyan volt, mint egy beszéd, amit az igazgatók adnak az érettségi után odahaza. Friedrich feltételezte, hogy ez a záróvizsga hasonló funkciót tölt be. Mindenesetre ugyanolyan unalmasnak bizonyult. Ismét a tömeget pásztázta, szeme pedig megint megakadt a tolakodó elfen. Egyre agresszívabban lökdösődött. Friedrich nem tudta mire vélje, de gyanakodni kezdett. Elővette fegyverét, de még nem szegezte az igencsak modortalan személyre. Próbált jelezni Lance-nek, de nem volt biztos benne, hogy a gunslinger látta.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Pént. Okt. 02, 2015 2:15 am

Lance látta, de nem adta sok jelét, hogy foglalkoztatná a tolakodó. Úgy gondolta, hogy a merénylőt máshonnan kell várni. Onnan, ahonnan kevésbé számítanak rá. A közönségből bármikor ki lehetett ragadni egy gyanús alakot, így ha onnan próbálkozik, biztos lebukik. Elvégre itt most mestereket avatnak. Csak megérzik a varázserejükkel, ha valaki gyilkos szándékkal támadni fog, vagy mágiát használ, ugye? UGYE?
Ehelyett inkább a magaslatokat figyelte, és a királyhoz legközelebb álló személyekre is vetett egy-egy kósza pillantást. Ha meg a tolakodó lesz a végleges célpont, nos... nem hiába pihentette kezét a revolverein.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Pént. Okt. 02, 2015 11:26 am

Lance Lotter - A célpont

Friedrichet frusztrálta, hogy társa nem veszi figyelembe a lökdösődő elfet. "Mégis hogy lehet ennyire ostoba?!" Azonban egy kis idő múlva a gyanúsított megállt és karba font kézzel figyelte tovább a ceremónia eseményeit. A nyomozó egy kicsit megnyugodott. Visszatért rutinjához: a tömeget figyelte. Úgy érezte magát, mint egy robot: mást sem csinál csak ugyanazt a monoton, egysíkú cselekvést ismételgeti. Lehet, hogy az orgyilkos is erre vár. Ha el akarja altatni a figyelmét, akkor sikeresen tette. Friedrich már abban is kezdett kételkedni, hogy egyáltalán a városban van a gyilkos, mikor mozgásra lett figyelmes a fal tetején. Nem tudta pontosan kivenni, hogy milyen fajú lehet az egyed. Egyre csak közeledett, majd a kapuházhoz érve vitába keveredett az egyik palotaőrrel. A következő dolog, amit Friedrich látott, csak két apró villanás és az őr összecsukló teste.
- Mr. Lo...! - kezdte volna, de befejezni nem tudta. Hátában szúró fájdalmat érzett, és összeesett. Támadója kihúzta a tőrt a hátából, majd átvágta a torkát.


A hozzászólást Talamh összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Okt. 15, 2015 7:55 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Pént. Okt. 02, 2015 10:58 pm

Lance, ki eddig a magaslatokat tanulmányozta, kiszúrta az eseményeket, melyek a falon történtek. Rögvest revolvert látott, de nem sütötte el. Eljutott a füléig a Friedrich utolsó szava, és amint meglátta, ahogy épp valaki vágta át a "társa torkát", reflexből a feje fölött lőtt, hogy mindenképp eltalálhassa az illetőt.
Ha az eldördülő fegyver nem lett volna elég hangos önmagában, a gunslinger még el is kiáltotta magát.
- RIADÓ! MEGTÁMADTAK MINKET!

Végül mégsem tudta meggátolni a célpont elleni merényletet. Már csak egyet tehetett: bosszút esküdött a gyilkosok ellen. A gunslinger bosszúja elől pedig nem lehetett elbújni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Vas. Okt. 04, 2015 5:30 pm

Lance Lotter - A célpont

A téren eluralkodott a káosz. Az elfek láthatóan nem voltak hozzászokva az eldördülő fegyverek hangjához. Mindenki próbált a kapun kitódulni, és bármennyire is próbáltak odafigyelni egymásra, a kisebb-nagyobb sérülések elkerülhetetlenek voltak. Amennyire kivehető volt a kisgyermekes családokat előre engedték, már amennyire egy össze-vissza rohanó tömegtől tellett. A falon járőröző katonák közben körbezárták az orgyilkost, aki társukkal végzett. Az nem úgy tűnt, mintha nagyon zavarná az öt felé tartott lándzsahegy. Csak egy keserű kacajt hallatott, majd holtan esett össze.
Eközben a király leugrott a szökőkút pereméről, testőrei körbeállták, karon'táikat készenlétben tartva. A mesterjelöltek mind felvették a harcművészet óráikon megtanult harci pózt és kivártak. A vonuló civilek miatt se a testőrség, sem ők nem látták kivel kell harcolniuk. Az orgyilkos ezt akarta kihasználni a meneküléshez. A tömegbe furakodott, és próbált elvegyülni, miközben karját fogta, ott ahol Lance eltalálta.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Vas. Okt. 04, 2015 7:11 pm

Lance számított a tömeg reakciójára. Az elfek alapvetően békés természetűek; nincsenek kitéve a gyilkolás és mészárlás halálos táncának, így a lehetőség, hogy valaki az életüket veszi, mindennél ijesztőbbnek hathat. Szerencsére megvolt a maga előnye is.
A gunslinger elég jól rálátott a tömegre, és szemével pásztázta őket a kezét markolászó, lőtt sebbel tolakodó illető után. Tudta, hogy eltalálta a merénylőt. Csőre töltött fegyverét még nem fogta a tömegre, de megvolt a maga motiváló eszköze az orgyilkos előcsalogatására.
- Látlak téged, orgyilkos! - üvöltötte. - Ha megadod magad, életben hagylak!
Egy dologban biztos volt: ez az ügy meg fogja változtatni a világok közötti viszonyt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Vas. Okt. 04, 2015 10:38 pm

Lance Lotter - A célpont

Az orgyilkos megállt. Tekintetét Lance-re emelte és még a csuklya alól is érezni lehetett a belőle áradó megvetést. Nyilvánvalóan nem bízott a gunslinger szavában. Kezét Lance-re emelte, a csuklya alatt szeme felvillant. Nagy mennyiségű mana hagyta el tenyerét, hogy pár pillanattal később egy lángszóró formájában meggyulladjon. Nem nagyon törődött a civilekkel, akik közte és Lance között álltak. A mesterjelöltek elborzadva figyelték, amint egy tucat fajtársuk ruhája lángra kap. Egy gyerek is volt közöttük. Ez volt az, ami eltört valamit a palotaőrségben. Valamit, ami eddig meggátolta őket, hogy teljes erejüket szabadjára engedjék. Az összes elem egyszerre száguldott a meglepett orgyilkos felé. Nem volt ideje arra, hogy félreugorjon és egy pillanattal később már hűlt helye volt. Azonban egy dolog elkerülte a felbőszült őrök figyelmét: egy harmadik személy futott a gyanútlan király felé, kezében kékacél kést szorongatva.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Vas. Okt. 04, 2015 10:53 pm

A gunslinger már azon volt, hogy meghúzza a ravaszt, amikor a szó legszorosabb értelmében elszakadt a mágikus póráz. Az elfek szabadjára engedték a mágiát, és minden elem képviseltette magát a csatatérré vált palotaudvaron.
Miután Lance egy bukfenccel kerülte ki az egyik elszabadult varázslatot, megnyugodva konstatálta, hogy a merénylő problémája megoldódott...majdnem.
Amint meglátta az elf király felé rohanó alakot, azonnal, célzott a revolverével, és háromszor sütötte el. Az egyik lövedék az alak alkarja, illetve a válla felé repült, melyben a kékacélkést tartotta. A másik kettő pedig a jobb és bal lábába szándékozott becsapódni. Nem akarta megölni az illetőt, mert csak ő tőle tudhatják meg, hogy ki volt a megbízó.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Hétf. Okt. 05, 2015 5:43 pm

Lance Lotter - A célpont

Három lövés, három találat. Kezéből kiejtette a kést, és ahogy a kékacél a lábába fúródott elesett. Valomhi király szeme villámokat szórt volna, ha akarja, de más járt az eszében: fellebegtette és jó egy méterrel a föld fölött tartotta támadóját. Az próbált kiszabadulni, de hiába. A légáramlatok nem engedtek túl sok mozgásteret.
- Most pedig - kezdte Valomhi - szépen elmondod, hogy ki vagy és mit keresel itt. De előtte, lássuk ki bújkál a csuklya alatt. - egy ujjmozdulattal akkora szelet generált, mely éppen elég volt arra, hogy lefújja az említett ruhadarabot a merénylő fejéről. Egy ember feje lapult alatta. Arca teljesen átlagos volt, nem volt rajta semmiféle kiugró hiba vagy megkülönböztetőjegy. Haja barna volt, és rövidre nyírt. Nem úgy tűnt mintha beszélni akart volna.
- Kezdj beszélni! - kiáltotta az egyik testőr parancsoló hangon. Ismét semmi válasz.
- Bemasíroztok az otthonomba - a király hangja egyre mérgesebb és mérgesebb lett - a népem fiait és lányait mészároljátok, és még annyi felelősséget sem vállalsz, HOGY MEGMOND A NEVEDET?!
Valomhi kinyújtotta kezét, majd hirtelen mozdulattal ökölbe szorította. A merénylő egy utolsó fájdalmas kiáltást hallatott, mikor a földre zuhant. Nem kelt fel: testét a földhöz szorították a király által idézett légáramlatok. Szeme egy pillanatra kidülledt, mielőtt egész teste egy véres massza formájában maradt volna meg a kövön. Valomhi egy haragos ordítást hallatott, majd Lance felé fordult:
- Te ott! Ember! Mi a neved?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Hétf. Okt. 05, 2015 7:50 pm

Ennyi erővel fejbe is lőhettem volna, gondolta Lance, miközben visszatette a pisztolyát a tokjába. Az elfek vagy nem ismernek vallatási módszereket, vagy csak túl idegesek végigcsinálni őket. Így viszont Lance nem tudta kinyomozni, hogy ki lehetett a megbízó. Vagyis az ügy további alakulása erősen kérdéses. Egy biztos: a király elég temperamentumos személy lehet.

Lance, aki megpróbált távol maradni a vérfürdőtől, most odasétált Valomhihoz, és kalapját emelve bemutatkozott.
- Lance Lotter, domhani független rendőrbíró. Eredetileg Friedrich Wittlesdorf miatt jöttem ide - majd itt megállt, és a vérre nézett -, bár, teljesen máshogy alakult az ügy, mint ahogy azt terveztem. Wittlesdorf halott, és nem tudom, ki bízta meg ezeket a merénylőket a király elleni támadással.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Kedd Okt. 06, 2015 11:50 am

Lance Lotter - A célpont

- Az lehet, hogy te nem tudod, de könnyen kideríthetjük. - válaszolta egy fekete acél lemezvértet viselő, vörös köpenyes őr. A görög hoplitákéhoz hasonló sisakot viselt, így hangja kissé torzult, de kivehető volt, hogy nő. Letérdelt a merénylő széttrancsírozott maradványaihoz, övéről pedig leakasztott egy kisebb üvegcsét. Megtöltötte a halott vérével, majd a Valomhihoz fordult.
- Egy ember lenne a leghatásosabb felség. De ez itt - mutatott Lance-re - nem konyít a húshoz. Sőt a kékacél fegyverekből ítélve semelyikhez sem.
- Attól még hasznos lehet
- válaszolta a király - Lance Lotter, megmentetted az életemet és ezért hálás vagyok. Amikor visszatérsz bőséges jutalomban lesz részed. De előtte - a nőre nézett, aki még mindig a vérrel teli üvegcsét tartotta. Az bólintott. - arra kérlek, hogy kísérd el Nahilia főkapitányt a Földre, és járjatok ennek az ügynek a végére!
Friedrich holttestére nézett. Arcán haraggal vegyes bánat ült.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Kedd Okt. 06, 2015 7:54 pm

Lance nem akart hinni a fülének. A Földre? Ha ő odamegy, minimum, hogy mesterlövészek hada veszi körül. Ott jobban ismerik a gunslingerek képességeit. Elvégre ott született a "rend".
- Megtisztelsz, fenség. De sajna nem áll módomban visszatérni a Földre. Halálbüntetés terhe mellett kitiltottak abból a világból. Ha visszatérnék, gyilkosok sora fogadna engem, s mindenkit, aki az oldalamon masírozik be át a portálon. Emellett domhani feletteseimet is értesítenem kell az itt történtekről. Ha a Saltusi Lovagrend is megkezdi a nyomozást, talán nagyobb sikerrel bukkanhatunk a gyilkos terv kiagyalóira.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Kedd Okt. 06, 2015 8:25 pm

Lance Lotter - A célpont

Valomhi király meglepődött. Kitiltották a Földről? A saját anyabolygójáról? "Még mi sem tesszük ezt a hús használóival..." Elgondolkodott. Mit művelhetett, hogy száműzzék? Biztos valami nagy dolognak kellett lennie, ha a faja nem akarja viszont látni. Vajon bölcs lenne megbízni benne? "Persze, hogy nem... Még akkor sem, ha nem lenne száműzött. De nincs más választásom..."
- Akkor jelentsd a feletteseidnek! Ki tudja, talán Gemorick talál valami hasznosat. Ami pedig a kitiltásodat illeti... Vagy mész, vagy hadat kell üzennem a Földnek. Elvégre emberi orgyilkosok támadtak rám. - Lance elé lépett, mielőtt az bármit is mondhatott volna. Kezét a gunslinger vállára helyezte és szelíd mosollyal az arcán mondta a következőt:
- Annyit azonban meg kell tudnom, hogy miért nem vagy szívesen látott vendég odaát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Kedd Okt. 06, 2015 9:10 pm

A gunslinger mélyet sóhajtott, majd a fejére rakta a kalapját.
- Rendben van, fenség. Egy hosszú történetet fogsz végighallgatni, erről biztosíthatlak.

Lance a királlyal és őreivel ült egy asztalnál, miután a helyszín ismét tiszta volt. Egy üveg frissítő mellett avatta be az elfek uralkodóját élete történetébe a sokat látott gunslinger. Megpróbálta elmagyarázni, mit is jelent a "gunslinger", melyet az elfek végül lefordítottak "lövészharcosra", a szó problémás kiejtése miatt. Senki sem szakította félbe.

- Katona kiképzést kaptam a Földön, a világ legerősebb országának hadseregében. De sajnos az emberi természet gyarlóságai miatt én lettem a feketebárány. A kitaszított, akit nem szívesen látnak maguk között.

Lance elmagyarázta, hogy a modern emberi civilizációkban gyakori a kiközösítés, ha valaki nem olyan, mint a többség. Abba is beavatta az elfet, hogy a katonaságnál folytonosan ment a megalázás az idősebbek részéről a fiatalabbak felé, hogy így tanuljanak alázatot.

- Nem voltam engedelmes. Nem tudom elviselni, ha a vezetőim ostobák. A Földön pedig sokszor nem a tapasztalat és a hozzáértés alapján kerülnek ki a vezetők. Ez igaz a hadsereg tisztjeire is.

Elárulta, hogy bizony előfordult fizikai konfliktus közte és a felettese között, aki ezt meg kívánta torolni. Rátért, hogy átszervezték egy új katonai egységbe, a "lövészharcosok" közé, akiknek a feladata az volt, hogy lázadó mágusokra vadásszanak. Itt szentelt pár mondatot arra, hogy részletezze az emberi társadalom felépítését, és hogy mi vár azokra, akik nem tudnak beilleszkedni egy közegbe. Ezért kaptak eredetileg kékacél fegyvereket. Biztosította a királyt, hogy elfekre sosem vadászott, a Földön ugyanis nemigazán éltek elfek. Végül elért a száműzése időpontjához, és okához.

- Túl későn kaptuk meg a parancs visszavonását. A célpontot már kiiktattuk. Nem tudtuk, hogy egyikük az elnök, a vezetőnk, lánya. Későn értesítettek minket, de katonai feletteseink nem vállalták a kockázatot. Minket tettek felelőssé, és hazugságokat terjesztettek rólunk, lövészharcosokról. Hogy szánt szándékkal, hideg vérrel gyilkoltuk meg a lányt és a mágus barátját, nem pedig parancsra. Elítéltek bennünket. Rajtam kívül mindegyik lövészharcost kivégezték.

Lance elárulta, hogy édesapja, aki elismert katona volt, végül kiharcolta a bíróságon a büntetés enyhítését. Így "csak" száműzték a Földről - halálbüntetés terhe mellett, természetesen -, és áthelyezték Domhamba. Ott a Saltusi Lovagrend jóváhagyásával független rendőrbíróként folytathatta azt, amit lövészharcosként elkezdett.

- És így lett belőlem, Lance Lotterből, az utolsó lövészharcosból független domhani rendőrbíró, s száműzött ember.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Kedd Okt. 06, 2015 9:23 pm

Lance Lotter - A célpont

Valomhi hozatott egy asztalt és feltakaríttatta a merénylő maradványait. Helyet foglaltak, és türelmesen hallgatta végig a mesét. "Tehát egy romlott társadalom mellékterméke vagy, nem egy őrült gyilkos. Hála a sárkányoknak!" A "gunslinger" szó azonban sehogy sem akart a nyelvére állni. Nahilia javaslatára "lövészharcos" lett belőle, melyet még akár elfre is le tudtak fordítani.
- Értem - mondta a király kimérten. - Ezen talán tudok segíteni. - intett az egyik szolgának, aki papírt és pennát hozott számára. Egy igen hosszú levelet körmölt le, majd mikor a végére ért összetekerte és átadta Lance-nek.
- Ez a levél biztosít arról, hogy az én nevemben jársz el a Földön. Ha bárki is kezet emel rád, vagy Nahiliára az kiharcolja az Elf Birodalom haragját. Bízom benne, hogy ez az... "Egyesült Államok"... képes lesz felfogni, hogy ez mivel jár. Most pedig menj! És tudd: itt mindig tárt karokkal fogadunk Lance.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Kedd Okt. 06, 2015 10:21 pm

A gunslinger megvakarta a homlokát.
Akkor ezek szerint mégis menned kell, gondolta magában kissé csalódottan. De legalább annak örült, hogy hirtelen elf-ember konzullá lépett elő. Remélhetőleg nem fogják őket mégis lelőni. Bár, mikor átvette a papírt, és megnézte, elgondolkodott.
Az ember egy büszke hülye. Ha én, a száműzött, mutogatni fogom ezt a papírt, elképesztően dühösek lesznek, és mindenképp megpróbálnak majd megölni, elf konzulság ide vagy oda.
Mindezek ellenére úgy döntött, vállalja a missziót. Nem volt fáradt, sőt most érezte magát igazán elemében.

- Rendben van, fenség. Örömmel képvisellek a Földön.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   Szer. Okt. 07, 2015 10:00 pm

Lance Lotter - A célpont

Folytatás: Városfal
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Palotaudvar   

Vissza az elejére Go down
 
Palotaudvar
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Általános :: Könyvtár :: Városi Archívum :: Lance Lotter Flabadorai kalandja-
Ugrás: