A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 -=Saltusi fegyverek=-

Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: -=Saltusi fegyverek=-   Csüt. Aug. 06, 2015 9:49 pm

Először is pár alapvető információ! MINDEN Fejvadász munkát végző saltusi, már a kiképzése alatt választ egy lőfegyvert, és annak mesterfokú használatára oktatják, ergo, egy puskát alapból, ingyen magáénak tudhat. Hogyha váltani szeretne, vagy egy másikat is megszerezni, azt természetesen már meg kell vennie. A vadászkés, és a vértezet szintén alapfelszerelés, csak úgy mint a rapier. A többit (gránátok, páncélkesztyű, stb.) meg kell vennie, ha használni óhajtja. FIGYELEM! Saltusi gyártmányú, kristályporral működő puskát a Fejvadászokon kívül bárki számára birtokolni SZIGORÚAN TILOS!

Egy pár sor a Saltusi fegyverek működéséről: A puskákba egy elementál kristályt építenek, amire elsütéskor egy kékacél csappantyú csap, ezzel kihajtva a kőből a lövéshez szükséges erőt és képességeket. A kristályok csak bizonyos mennyiségű lövésre elég energiát tudnak adni, ezért a Saltusiak háromhavonta kötelező jelleggel ellenőriztetik és ha kell cserélik őket.


A Csappantyús:
Teljes és hivatalos nevén Csappantyús légpuska. Senkit ne tévesszen meg az elnevezés, ezzel nem verebekre szokás vadászni. A Csappantyús a legpontosabb célzást lehetővé tevő saltusi fegyver. Mivel a fegyver ütőszeges szerkezetű, nem kell külön bajlódni a puskapor és a golyó régimódi betöltésével, a fojtással és a töltővesszővel. A szerkezetbe légelementál kristályt építenek, ami megsokszorozza a kékacél golyó sebességét. A célzás biztonsága érdekébe, a kakas különleges, hajszálrugós szerkezetű. A fegyver hátultöltős, csöve hosszú, és vékony. Elsütése tökéletesen zajtalan, és a töltény kétszer olyan sebesen távozik a csőből, mint az átlagos fegyverek esetén. Kiváló mesterlövészpuska, lesből bárkit le lehet szedni.
Fegyver: 18.000 arany
Tár:400 arany/ 20 darab

Vörös Trombon:
Tűzkristállyal működtetett trombonpuska. Az efféle puskából egyszerre több, sima vagy szegecses, esetleg láncos golyót lőnek ki, ami közelharc esetén minimum három-négy helyen lyukaszt halálos sebet a célpontba. Vagy egy-egyet három célpontba. A trombon végére gyakorta szerelnek rugós bajonettet, aminek a pengéjét egy retesz tartja a kakastól pár araszra visszahajtva. A reteszt eltolva a bajonett előrecsapódik. A fegyver tusa nehéz, sárdiófa munka, a cső közepesen hosszú, a torkolata széles. A használatakor a tűzkristály apró, helyi robbanást gerjeszt, a közel állókat megpörköli, a golyókat pedig izzásig hevített állapotban repíti a kiszemelt célpont felé.
Tár:250 arany/40 darab
Puskapor: 200 arany/ 20 lövés


Fekete Trombon:
A földkristályok felhasználásához sokat kellett törnie a saltusiaknak a fejét. Végül a fekete trombon gránátvetőnek is beillő szerkezete mellett döntöttek. A fegyver szürke lőporral működik. A trombonhoz nagyon kis mennyiségű és durvára őrült kristályt használnak, és nem túl nagy távokra lőnek vele. A fegyver elsütése után a kristályok súlya megnövekszik a hő és a levegő hatására, majd olyan erővel csapódik az emberi testbe, hogy öklömnyi lyukakat képes ütni rajta. Nagyon nem szép halál, de a célnak tökéletesen megfelel.
Fegyver: 18.000 arany
Tár: 250 arany/ 15 lövésre elegendő
Puskapor: 200 arany/ 20 lövésre elég/ezzel viszont nem lehet variálni/


Villanópisztoly:
A fegyver működési elve: az elvakított ellenfél nehezebben ugrik el. Mivel a fénykristálynak nem jelentős a hajtóereje, ezért a puskaport durrhigannyal keverve használják kisebb méretű pisztolyoknál. A pisztoly forgótáras, összesen négy nagyméretű töltény fér belé. A pisztoly két ravasszal van felszerelve, az alsó meghúzásával az új töltényt lehet betölteni, a felsővel pedig a fegyvert lehet elsütni. Lövéskor nagy fényerejű villanás vakítja el a torkolattűzzel szemben állókat
Fegyver: 16.000 arany
Tár: 400 arany/20 töltény


Szikravető:
Ez az egyszerű, kétfunkciós muskéta elég gyakorta használt fegyver. A csöve hosszú, a végére bajonett szerelhető. Azokon a helyeken, ahol a muskéta használója a fegyverhez ér, ott faborítással látták el. Könnyen és megbízhatóan használható, a meghibásodás nagyon ritkán történik. A szikravetőt két különböző kristállyal látták el. A leggyakrabban használt, a villámkristályos fajta, ami bár csak sörétes golyókkal működik, magatehetetlenné sokkolja a célpontot. A másik kristály ritkábban használt, és a saltusiak között a vízköpő névre hallgat. Felhasználása igen speciális, hiszen miután a vízkristályt aktiválják, vastag vízsugarat gerjeszt magából. Tűzoltásra kiváló, de a saltuson szokásosan közlekedő felfedező és kereskedőcsapatok is gyakorta használják a vízkészletül pótlására.
Fegyver: 17.000 arany
Tár(villámporos): 400 arany/20 töltény
Tár(vízköpő): 250 arany/20 töltény

Rugós vadászkés:
A leggyakrabban használt közelharci fegyver. A kés maga gyönyörűen cizellált, hosszúkás skatulya, amíg egy titkos ponton meg nem nyomja a használója. A kétarasznyi penge azonnal előugrik, és harcra kész. Használat után ugyan úgy visszarejthető a biztonságos foglalatába. Nagyon finom mechanikus munka, bár nem látszik rajta első ránézésre. ALAPFELSZERELÉS
Ár:9000 arany

Kékacél rapier:
Karcsú pengéjű, terjedelmes kosarú kard, amely kötelező, ám annál ritkábban használt felszerelés a saltusiaknál. Nem különösebben díszített, és kapitányi rang felett feketítik a pengét.
Ár:4000 arany

Kékacél páncélzat:
Minden saltusi fejvadász visel az egyenruhája alatt egy sűrű, és nagyon strapabíró láncvértezetet, ami a legfontosabb helyeken fémlemezekkel van erősítve. Mivel kékacél, jobban ellenáll a varázslatoknak, és a fejlett saltusi kovácsmesterségnek köszönhetően a legtöbb kardcsapást és egyéb támadást is kiválóan eltéríti. Rozsdamentes, és nagyon ritkán kell javíttatni. ALAPFELSZERELÉS
Ár: 15.000 arany

Páncélkesztyű:
Fekete bőrkesztyű, amelyet vaslemezekkel erősítenek meg. Magasabb tiszteknél a lemezek alá mechanikus tűt is építenek, amelyet erős nyugtatót juttat annak a bőre alá, akit egy trükkösebb ütéssel szándékoznak leteríteni. A tű rugóval működik, és a csuklónál egy kioldó billentyűvel lehet aktiválni.
Ár:7900 arany
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
-=Saltusi fegyverek=-
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Képességek és Fegyverek :: Fegyverek és páncélok-
Ugrás: