A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 -=A Kromatok=-

Go down 
SzerzőÜzenet
Tiarnaí
Főadminisztrátor
avatar


Adatlap
Rang: Világteremtő
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: -=A Kromatok=-    Kedd Júl. 21, 2015 9:37 pmEgy hatalmas őserdő közepén bárki képes eltévedni, aki nem ismeri a fákba vésett ősi szimbólumokat, melyeket még az első Kromatok hagytak hátra jelzésül a vándoroknak. Világuk a Shandara nevet viseli. Ez a népcsoport nem sokban tért el az emberek Inka vagy Maja törzsétől, hiszen hasonló építészeti remekműveket alkottak, noha népviseletük különbözött a Földi alteregóiktól. Hosszú lezser egybe ruhában jártak, ami abban a színben pompázott amilyen mágiaágazatot képviselt a viselőjük. Hiszen ezek az emberek is képesek a magas szintű mágia használatára, noha az ő biológiájuk ellenkezik minden megszokott dologtól. Első sorban hiányzik néhány létfontosságú szervük úgy, mint a máj, vagy az epe. Ezek a szervek egy másféle puha szervvel vannak helyettesítve, amit ők Kamuri-nak neveztek el. Ez a testrész egy vérvörös, alaktalan szerv, ami egymagában látja el a Máj és az Epe szerepét, miközben folyamatosan ellenmérget termel az őserdőben honos levegő ellen. Ez a levegő csak erre a fajra káros, hiszen a Nitrogént nem képes feldolgozni a szervezetük, emiatt ha kamuriuk megsérül, akkor megfulladnak. Viszont ennek a szervnek köszönhetően a legtöbb méreganyaggal szemben ellenállóbbak, mint a többi népcsoport. Legnagyobb hátulütője mégis az, hogy biológiai úton képtelenek a mágiahasználatra. Emiatt ők egy másik megoldást választottak, hogy megcsapolhassák hatalmas manakészletüket. Az esőerdőkön túl mérföldekre a lakatlan vidékeken van egy apró repedés a világok kapuiban, amit a Sárkányok hoztak létre az első kapunyitási próbálkozás alkalmával, de nem sikerült azóta sem bezárni. Ezen a kapunk keresztül egy olyan világba juthatnak át amit az elementálok uralnak. Ezek a lények az 6 természeti elemet testesítik meg, vagyis inkább ezek az elemek valódi alakjai. Egy tűzelementál Lángokban áll, és lávateste van, egy földelementál homokból, és sziklából épül fel, a levegőelementál akár a vihar úgy kering és villámlik, a vízelemtál maga víz, folyik és alaktalan. Léteznek fény és sötét elementálok is de őket csak nagyon kis számban fedezik fel, hiszen ritkaságok.
Ezeknek az elementáloknak van egy magja, vagy egy szíve inkább, ami egy félarasznyi kristály, mely nagyon hasonlít a földi megfelelőjére (pl.: rubint=tűz) azzal a különbséggel, hogy ha átnéznek, rajta akkor látják benne az elemet tombolni. Mintha egy üvegbe bezártak volna egy vihart, vagy futóhomokot esetleg emésztő lángokat. Ezeket a kristályokat ha egy elemtál elhalálozik akkor elejti ott azon a helyszínen ahol kilehelte a lelkét. Ezt a kristályt használják fel a Kromatok a mágia gyakorlására.
Valahova a testükbe ahol egy vastagabb mana-ér fut (két alkar, két boka) beültetik ezt a kristályt amely mint egy átalakító úgy funkcionál. A kristályon keresztülhaladó mana felveszi azt az alakot amilyen a kristály, majd körbeutazza a testet. Sajnos ennek következményei vannak, leginkább az, hogy az ember bőre elkezd elszíneződni illetve enyhén felvenni az elem alakját. Akik tüzet használnak átlagosan 45 fokos a test hőjük, és vörösleni kezd a bőrük. A Vízhasználók bekékülnek, és rugalmasabb formálhatóbb lesz a testük, mintha a csontjaik valami kemény gumiból lenne. A földhasználók bőre elkezd repedezni, beszürkül és megkeményedik, testtömegük megnő. A szélhasználók csak suttogni képesek, bőrük áttetszővé válik és pehelykönnyűek lesznek. A sötétek elkezdenek befeketedni, a szemük bogara belepi a fehérjét, és az ajkaik és körmeik és koromfeketék lesznek. A fényhasználók világítanak akár egy Szent János bogár.
Persze ezek az értékek csak a túlzott mágiahasználatnál okoznak túlnyomó változást az ember szervezetében, a kezdőknél meg sem látszik a mágiahasználat jele.
Minden mágus összesen egy darab elementálkristállyal rendelkezhet így írja elő a vallásuk, ami a Sárkányokat imádja Istenként, a portál megnyitása és a mágia bevezetése miatt. Lehetséges a többkristályosodás, de főbenjáró bűnnek minődül a nép szemében és halálbüntetéssel jár. Aki megszegi a törvényt kénytelen menekülni, hiszen a két elem reakciója eléggé érdekes kombinációjú változást hoz létre az emberben.
A vallás néha eléggé morbid és kegyetlen elemekkel van megtűzdelve, miszerint minden negyedik hold első leánygyermekét az öt főmágus, akik a tanácsot alkotják, megkeresi, és a hold alatt (amit ők a Sárkányok szemének neveznek és hisznek) felvisznek a legmagasabb épület tetején kialakított oltárra, és felajánlják a gyermek ártatlanságát és életét a Sárkányoknak. Miután mind az öt bölcs végzett a gyermeket öt darabra vágják, és minden elemmel elpusztítanak egy részt belőle és a maradékokat szétszórják az összegyűlt nép fölött mintegy áldás keretében.
A portál, amit a Sárkányok nyitottak a fővárostól néhány száz lépésnyire van nyugati irányba. A Kromátok egy nagyon mélyen vallásos nép. Más fajok hitével szemben toleránsak, de azt hogy az övékét pocskondiázzák, nem tűrik. Domhanban van egy egyházuk, ahol a rituálékat ugyan nem végzik el, de hittérítést folytatnak, és a menekült hitszegőket ide gyűjtik, hogy aztán a földjükön ítéletet mondjanak felettük. 


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://domhan.hungarianforum.net
 
-=A Kromatok=-
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Általános :: Fajleírások :: Játszható Fajok :: Kromatok-
Ugrás: