A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Az Őrség háza

Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Az Őrség háza   Csüt. Júl. 30, 2015 1:45 pm

Az őrség háza félúton található a főtér és a darázskaptárak között. Masszív, alacsony, lényegében barakkszerű épület. Alaprajza U alakú, és összesen négy emelet magas, teteje teljesen lapos. Falait a szinte mindenhol oly nagy előszeretettel használt sárga homokkőből emelték, és tökéletesen dísztelenek. Az épület szárnyai közti, fűrészporral felszórt udvart főként gyakorlásra és az újoncok kiképzésére használják, de ha az Őrparancsnoknak, a szervezet irányítójának fontos mondanivalója akad, akkor az egész állomány is itt sorakozik fel, hogy meghallgassa. A földszinti árkádok alatt őrszobák és zárkák találhatóak, itt jelenthetik be a lakosok ügyes bajos gondjaikat, és ide zárják azokat is, akik rászolgáltak. Rendszerint a zárkák három negyede üres, csak a nagyobb ünnepek után rendszeresen kitörő kocsmai verekedések idején van teltház és akkor is csak a letartóztatottak fele szokott Laer lenni.
A második emeleten fegyverraktárak találhatóak, amik funkcióját erősen eltúlozza az a tény, hogy az egész emeletet ennek a célnak szentelték. A raktár nagy részén ma az Őrség ellátmányát, jópár boroshordót, és a takarítószemélyzet felszerelését tárolják. Igen, könnyen le lehet vonni a következtetést: tulajdonképpen igazán nem sok dolguk van az őröknek.
A harmadik emeleten, amelynek folyosóit évente újravakolják fehérre, azok az őrök kaphatnak szállást, akiknek egyébként nincs ingatlanuk a városban. A negyediken a Parancsnok fészkel, jelenleg a nagyrabecsült Teriol Gelas-akan. A nagy bajuszú, tiszteletreméltó öregúr, aki lassan hatvan éve vezeti az őrséget nyájas pótapja az összes őrnek, és viszonylag engedékeny bírája a kevésbé veszedelmes bűnözőknek. Tehát neki itt található az állandó lakosztálya, amelyet szinte spártai egyszerűséggel rendezett be. Az emelet otthont ad még pár tanácsteremnek is, ahol például az Őrök közösen szokták nagy mennyiségű ital felett ünnepelni az újévet, vagy a fizetésemelést.
A tető is fontos szerepet kap, nem véletlenül vezet fel annyi ajtó. Itt tudnak le és felszállni a gyászdarazsak, akiket víz, és vályúkba öntött gyümölcs vár két őrjárat között.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Az Őrség háza
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Világok :: Laederran :: Istalrin-
Ugrás: