A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 -=Emberek=-

Go down 
SzerzőÜzenet
Tiarnaí
Főadminisztrátor
avatar


Adatlap
Rang: Világteremtő
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: -=Emberek=-   Kedd Júl. 21, 2015 8:17 pmAz emberi faj nem hiszem, hogy részletezésre szorulna, hisz mindannyian, akik leülünk a fórum elé, hogy nekiálljunk kreativitásunkat írásba önteni ehhez a fajhoz tartozunk. Szóval engedjétek meg, hogy az alternatív történelmet mutassam be ami Tiarnaí felbukkanása után játszódott le:

Az emberek lassan kezdtek megbarátkozni a portál és a többi világ létezésével, noha nagyon sokan ellenezték azt, hogy egy ilyen dolog lebegjen közvetlen a fejük felett. Aktivista csoportok próbálták meg bezárni a kaput, és a katonaság is folyamatosan őriztette az Atlanti óceán felett lebegő átjárót.
De hamarosan kénytelenek voltak megbarátkozni a portál nyújtotta lehetőségekkel. Feltalálták a repülőgépet, amivel át tudtak repülni a kapun, noha ezek a próbálkozások sokszor katasztrófával végződtek ugyanis az égen vízszintesen elhelyezkedő portál, Domhanban függőlegesen helyezkedik el, emiatt van egy apró térfordulás a rendszerben. Szóval ezek a gépek csúnyán összetörtek mire az emberek rájöttek, hogy ezzel nem érdemes próbálkozni. Építettek egy úszó szigetet közvetlen a portál alá, amire elkezdtek egy újabb Babiloni tornyot húzni. Ez a rendszer nem sokáig bírta, és úgy három négy hónapra az elkészülte után elsüllyedt. De ekkor már nem egy vállalkozó szellemű egyén tért vissza olyan tudással, ami fellendülést hozott az emberi népnek.

Az 1900-as évek közepe tájékán megépült a ma is működő Lebegő sziget, az Albatrosz. Ez a platform akkora volt, mint egy nagyobb tengeri sziget, befogadó kapacitása 100.000 ember, és a haderő fegyverei. Mert persze az ember rögvest határvonalat állíttatott fel, de ez nagyon gyorsan nevetségessé vált, hiszen a más világok szülöttjei nem rendelkeztek a bejutáshoz szükséges útlevéllel. Így nem maradt más választása a Föld vezetőségének, mintsem egy olyan rendszert létrehozni, ami átvizsgálja az érkező teremtményeket, és kiszűri az ártó szándékúakat. Ez persze nem volt így teljesen igaz, valójában ezeknek a felére nem volt képes a gép. Leginkább egy fotókészülékről van szó, ami a belépő egyedekről egy teljes testképet készít, és elraktározza azt egy belső rejtett memóriába. Ezt használják az emberek Útlevél helyett a beérkezőknek.
Az Albatrosz természetesen mágiával jöhetett csak létre, amit az ember a többi fajtól lesett el. Szél és tűzmágia hajtja a motorokat, és tartja egyenesben a hatalmas bázist. Az Albatroszra repülővel lehet feljutni, ahol töltőállomás várja a leszálló gépeket. Innen már egyszerűen meg lehet közelíteni egy hatalmas lépcsőn a portált. A lépcső úgy van megdöntve, hogy ne okozzon nehézséget a portálon való átkelés.

Az emberi haderő is igazán sokat fejlődött. Megjelent a köztudatban a Kékacél, amiből mágia ellenálló páncélokat és lőszereket készítettek Ezek a páncélok nagymértékben csökkentették a mágia által elszenvedett sérülés mértéket, noha nem védett teljesen. A gépezeteket is ezen anyaggal kezdték megerősíteni, és a fegyverek lőszere is kapott egy-egy nagyon vékony Kékacél köpenyt, hogy a mágikus védelmet át tudja törni. Sok mágust alkalmaztak a haderőben, de ők leginkább a támogató szerepet töltötték be, hiszen nem voltak képesek kékacél fegyvereket használni.

Varázsló Céhek jöttek létre világszerte, amik mint egy iskola működtek azon diákok számára, akik varázslást szerettek volna tanulni. Minden diák először egy próbán kellett, hogy átmenjen, ami megmondta, hogy milyen elemhez van adottsága. Ekkor egy olyan oktató kezei alá került, aki ezt az ágazatot oktatta. Sok elmélet és sok gyakorlat várt azokra a diákokra, akik nekiálltak tanulni, de a végén kifizetődő volt minden erőfeszítésük, hiszen képessé váltak az elemek manipulálására.

Mivel az elemeket meg lehetett szelídíteni, csökkent a kereslet a nem megújuló energiaforrásokra, vagyis a kőolaj és a földgáz feleslegessé vált, az áramot mágusok termelték. Rohamos fejlődésnek indult az emberi társadalom.
Jelenleg 2016-ot írunk. Az emberi nép a mi felfogásunk szerinti jelen időben jár. Minden ami megtalálható a mi világunkban jelenleg az a Domhani idősíkon is létezik. Viszont a Saltusi Lovagrend nem engedélyezi az emberi technológia behozatalát a Köztes világba érthető indokokra hivatkozva. Mivel a többi nép elmaradottabb hozzájuk képest, így az önvédelmi és militáns kézifegyverek kivételével semmi más nem engedélyezett Domhanon. 
A földön teljesen elszaporodott a mágia, mint alternatív energiaforrás. Emiatt a Kőolaj - Földgáz termelés teljesen elhanyagolttá vált. A Földi nem megújuló energiaforrásokat is teljesen leváltották humán-energiákra. Noha elektromos művek léteznek, mindegyik valami természeti energiát használ csak fel. Nap - Víz - Szél. Emellett mágusok is segédkeznek ezen elektromos erőművek működtetésében. Az autók már mindegyike manával közlekedik, hiszen az emberek egy a kromatokéhoz hasonlatos kristályt fejlesztettek ki, amik noha harcra teljesen alkalmatlanok, az autók motorjainak meghajtásához igazán megfelelőek.

Persze ez nem jelenti azt, hogy az emberek világában, minden ugyanolyan mint itt. Több ország nemtetszését nyilvánította ki még az iparosodáskor a technika fejlesztésének okán, hiszen szerintük a Mágia a legmagasabb mind közül. És ahhoz, hogy valaki sikeres legyen elég, ha rendelkezik kellő mennyiségű Kékacéllal és Mágussal. Így ezen országok egy megakadt Ipari korban maradt. Kohók épültek, ahol a Saltusiaktól improtált Kékacélt finomítják, és kovácsolják. Mágusokat képeznek, és a haderejüket erősítik. Ilyen országok: Kína; India; Oroszország (jelenleg is hadászati nagyhatalom); Afrika legtöbb országa; stb. (Az adott országról érdeklődni Tiarnaí kollégánál) 


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://domhan.hungarianforum.net
 
-=Emberek=-
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» -=Hyoton=-

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Általános :: Fajleírások :: Játszható Fajok :: Emberek-
Ugrás: