A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 A mana és a mágia

Go down 
SzerzőÜzenet
Tiarnaí
Főadminisztrátor
avatar


Adatlap
Rang: Világteremtő
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: A mana és a mágia   Kedd Júl. 21, 2015 7:39 pm

A mana ebben a világban a legmeghatározóbb tényező, mind a mágusok, mind az egyszerű emberek számára. A mana egy fizikailag megfoghatatlan dolog. Színe leginkább az azúrhoz hasonlít, és folyadéknak nézheti az ember, noha igazából légnemű anyag. Minden lény, akik találkoztak sárkányokkal, rendelkezik a manával.

Biológiai szempontból a mana akár csak a vér, egy érrendszerben halad a szervezetben. Saját ere van, aminek két gócpontja van. Az első az agyban, míg a második a szívben található. Itt, is mint a vérnél, a szív pumpálja a manát keresztül a hálózaton. A mana kivetülhet a két tenyérnél, és a két talpnál, mivel ezeken a pontokon apró medencék vannak az érben, ahova a mana gyűlik, mielőtt visszaindulna a test belsejébe. 

A mana kapacitása a fejben dől el, míg az ereje és az egyszerre felhasználható mennyisége pedig a szívben. Szóval egy mágusnak és egy harcosnak is fontos a testi-lelki erőnlét. Tudásunkkal, és az agyunk kapacitásának növelésével a koponyában lévő „medence” folyamatosan mélyül, ezálltal több mana fér el benne. Az erőnléti edzésekkel, a szív teherbírását fejlesztjük, így egy pumpálásra több manát képes a kezekbe/lábakba juttatni.


A manahasználatból adódik, hogy ki is képes használni a mágiát, és ki nem. A testben található manamedencék, kétféleképpen létezhetnek. Nyitott, vagy zárt állapotban. Azok akik a zárt manamedencével születtek, nem képesek a manájukat kivetíteni, így csak a testükbe képesek a saját erejüket koncentrálni. A mágusok, viszont a nyílt medencék miatt csak kifelé a külvilágba tudják kibocsájtani a manájukat. A mágia elemi természetei: tűz; víz; föld; levegő; elektromosság; jég; hús; fény; sötétség; A manának önmagában nincsen elemi természete, ahhoz, hogy elemi képességekkel ruházzuk fel, el kell sajátítanunk az adott elemnek az alapjait, amit választunk a varázsláshoz. Az Elfek képesek alapból elemi mágiává konvertálni a manájukat, viszont ők maguk is csak egy verziót használnak, és csak nagyon ritka alkalmakkor adatik lehetőségük két ágazat megtanulására.
Az emberek csak tanulással képesek szintén egy válfajt megtanulni, és használni. Az Ark’Seguth faja csak jégmágiára képes, noha ezt a mágia ágazatot már csak igen ritkán gyakorolják...


A tűzmágia maga a hő formázása, ami oxigénnel reakcióba lépve tűzként jelenik meg. A mágus képes a kezében vagy a lábában lévő Mana-medencéket felhevíteni, így mikor a manát kiengedi az egyből lángra lobban. Természetesen a manának adható forma, alak vagy utasítás mielőtt materializálódik, de ehhez sok gyakorlás és az elem természetének ismerete szükséges. 

A vízmágia mondhatni a mana részecskéinek összetapasztásából keletkezik. Mivel a mana egy légnemű anyag, ha kötést hozunk létre a részecskék közt, akkor folyékonnyá válik. Fontos, hogy ha vizet párologtatunk attól az nem fog manává változni, hiszen a mana az egy a testben termelődő anyag. 

A szélmágia az ellentéte a víznek. Itt a részecskék között minél nagyobb teret hoz létre a használó, és amikor kivetül a mana erős széllökésként jelenik meg. 

A földmágia, talán az egyik legnehezebb ágazat, hiszen a használatához materializálni kell a manát, ami nem is nehézségekkel jár. Először is egy helyre kell gyűjteni a részecskéket, és azokat annyira összepréselni, hogy amikor megjelennek leginkább kék színű kövekre hasonlítanak. Minél nagyobb koncentrációban sűrítjük annál inkább kezd a színe is és az állaga is földre vagy sziklára hasonlítani.

Az elektromos mágia is egy nehéz ágazat, és mind a két kéz (vagy láb) szükséges a létrehozásához. A jobb kézbe a pozitív, míg a balba a negatív töltésű manát gyűjti a használó, és mikor a két tenyerét közel viszi egymáshoz, elektromos kisülés jön létre.


A jégmágia pontosan a tűz ellentéte, hiszen itt a használó fagypont alá hűti a saját manáját, és azt veti ki.
Csak Ark'Seguthok használhatják!

A fény mágia is egy eléggé bonyolult dolog. Használata a szélmágiához hasonlatos. Itt a manát olyan állapotba hozza a használó, ami levegő hatására erős fény formájában vetül ki.
A technika ENGEDÉLYKÖTELES!

A sötétségmágia is egy nehezen tanulható ágazat. Leginkább a szélmágiához hasonlatos a képzésének alapja, noha itt apró robbanások is bekövetkeznek a testen belül, amitől az anyag ami kivetül olyan sötét lesz mint a kátrány. Emellett a sötétmágia képes az árnyékok irányítására.
A technika ENGEDÉLYKÖTELES!

A húsmágiát egyesek nekromanciának is nevezik mert gyakorlatilag erről is van szó. Azok akik ezt az ágazatot használják képesek a holttesteket bábként mozgatni. A mana itt mint egy láthatatlan húr behálózza a valaha élő szövetet és agyatlan bábbá varázsolja azt. 
A technika ENGEDÉLYKÖTELES! 

Természetesen az itt leírtak csak akkor használatosak ha a semmiből kell megteremteni a varázslatot. Minden egyéb esetben ha van a közelben az elemnek megfelelő tárgy vagy jelenés akkor lehet azt használni úgy hogy a saját manánk mint egy katalizátor hozzácsatlakozik az elemhez. 
Pl.: egy tábortűzből ki tudunk nyerni tűzmágusként egy tűzlabdát mindenféle nehézség nélkül, de egy üres barlangban időre van szükség míg ugyanaz a labda megjelenik. 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://domhan.hungarianforum.net
 
A mana és a mágia
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Képességek és Fegyverek :: Mágia-
Ugrás: