A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Tula'abador utcái

Go down 
SzerzőÜzenet
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Tula'abador utcái   Szer. Júl. 29, 2015 11:09 am

Itt tűnik ki igazán, hogy a város precíz tervezés alapján épült: egyenes sugárutak, melyeket 200 méterenként körutak kereszteznek. A sugárutak, a Dicsőség útja kivételével, nem futnak ki a városfalig, csupán a következő körútig. Minden út kikövezett és meglehetősen széles: akár 4 szekér is kényelmesen elfér egymás mellett. Az út melletti látványra sem lehet panasz: minden egyes ház egy-egy művészeti remekmű: kúszónövényekből formált díszítőelemek, színes festés vagy egy előkerti virágültetvény. A háztömbök közepén található egy közös kert általában egy kisebb kékfa csoporttal vagy tavacskával, de egy tulajdonságon az összes osztozik: mindig virágokkal vannak szegélyezve. Az utcákról bármikor megközelíthető egy-egy bolt vagy a mesteremberek műhelye.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Tula'abador utcái   Hétf. Dec. 28, 2015 9:22 pm

Lance Lotter - Páclé


Valomhi sietősen útba igazította Lance-et távozása előtt, majd visszavonult saját szállására, hogy felkészüljön a domhani kiruccanásra. A házat, bár inkább a rezidencia jobb szó lenne, elég nehéz lett volna kiszúrni pontos leírás nélkül: sikeresen olyan környékre épült, ahol a tömeggyártás gyorsasága fontosabb volt, mint a művészi egyediség. A kékre festett falak épphogy csak felsejlettek az előkertek színes virágtengere és a házak falán felkúszó indák között. A fakeretes üvegablakok nem voltak túl nagyok, de nem is voltak kirívóan kicsik, pont megfeleltek a házak méreteinek. A csúcsos tetők enyhén lejtett, vörös agyagcserepeik az utca felé néztek. Az előkertet egy kb. derékig érő terméskőfal határolta, az ajtóval szembeni kis rést pedig egy kis lakkozott fakapu zárta. Az ajtó volt az egyetlen megkülönböztetőjegy a sorozat gyártott házak között: mindegyik mást ábrázolt. Amelyik Lance-et érdekelte, azon egy repülő sárkány képe volt a fába faragva. Az ajtó fölött egy kis táblára elf nyelven volt kiírva az ott lakó család neve: Melanira.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Tula'abador utcái   Hétf. Dec. 28, 2015 9:36 pm

És máris újból az elfek városának utcáját rótta. Ismét átjárta lelkét az a kellemes hangulat, melyet akkor érzett, mikor először lépett be a festői szépségű Tula'abadorba. És ha belegondolt, hogy hamarosan már tanítani is fogja az elfeket... ahogy megjelentek előtte az elf gunslingerek, kedvesen elmosolyodott.
Ezzel a mosollyal az arcán, s nyugalommal a szívében kopogott be a Melanira család ajtaján.
- Üdvözletem! Lance Lotter vagyok, Valomhi király küldötte - szólt hangosan. - Szeretnék beszélni önökkel. A lányukról van szó.
Ahogy belegondolt abba, amiről beszélnie kell velük, ismét elszomorodott.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Tula'abador utcái   Hétf. Dec. 28, 2015 9:54 pm

Lance Lotter - Páclé


Három koppintás az ajtón.
 - Mégis ki lehet az? Lea, te hívtál valakit? - szólt ki laborjából a Kaladir.
 - Én aztán nem! Azt hittem Berdil jött megint. - válaszolt felesége a konyhából.
 - Nem, azt a technikát már tökéletesítettük. Na mindegy is, jobb lesz, ha megnézem ki az!
A férfi az ajtóhoz sietett, gyors mozdulattal ki is tárta. A látvány komoly fejtörést okozott számára. Egy ember, egy érdekes öltözetben, és a mana áramlásának megszakadásából következtethetően, kékacéllal felfegyverkezve. Kaladir megborzongott. Sose szerette a kékacélt, mindig úgy érezte, hogy megcsonkítja. De sok ideje nem maradt ezen töprengeni, az idegen bemutatkozott, majd közölte, hogy Valomhi küldte és a lányukról van szó. A férfi hátrahőkölt. "Rájött! A király rájött és most egy zsoldost küld ránk!" Manát gyűjtött tenyerébe, de közben próbált természetesen viselkedni.
 - Hogyne. Az én nevem Kaladir Melanira, és a feleségem... Lea! Gyere ki!
A nő kezét törölgetve lépett elő a jobb oldali ajtó mögül. Láthatóan Lance felbukkanása benne is olyan nagy sokkot váltott ki, mint férjében, azonban ő sokkal kevésbé tudta ezt leplezni.
 - Ki ez az ember?
 - Mint azt már mondtam... A feleségem Leanora di'hna Lathe. Az ember Lance Lotter és azt mondja, hogy a lányunkról akar beszélni.
 - Nahiliáról? Mit műveltek már megint odaát, amiért a lányomat hibáztatják?
 - Talán, ha beinvitáljuk elmondja. - Kaladir mosolyt erőltetett az arcára, de egy pillanatra sem engedte ki a manát a kezéből. - Kérlek, kerülj beljebb!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Tula'abador utcái   Hétf. Dec. 28, 2015 10:22 pm

Lance kalapját leemelve a fejéről lépett be az elf házaspár házába. Nem akart tovább maradni a szükségesnél, ezért úgy döntött, hogy a lényegre fog térni. A gyászhírt a családnak kell feldolgoznia. Ugyanakkor nem tudott elvonatkoztatni a feladatától. Egy gyilkosságot jött kinyomozni.
- Sajnálom, hogy megzavartalak titeket, csak... Hogy is mondjam... Nahilia parancsnok... már nincs köztünk. Egy húsmágussal vívott küzdelemben veszett oda. A gyilkosán személyesen álltam bosszút, de bármennyire is kellemetlen megkérdeznem... A húsmágus azt állította, hogy ő a lányotok ikertestvére. A helyzet nagyon kényelmetlen mindenki számára, aki érintett ebben az ügyben, és nagyon sok forog kockán. A király nevében kérdezem, és megkérem önöket, hogy csakis az igazat mondják: tisztában voltak vele, hogy a gyermekük húsmágiát gyakorol? Szeretném, ha tudnátok, hogy nem foglak titeket törvény elé állítani, ha a kérdésre adott válaszotok pozitív.
A gunslinger attól tartott, hogy túl nyers volt. De sajnos szorította az idő. Minél előbb választ kellett kapnia a kérdésére.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Tula'abador utcái   Hétf. Dec. 28, 2015 10:37 pm

Lance Lotter - Páclé


 - Hogy... MICSODA?! - fakadt ki Leanora. Fejét fogva kezdett fel-alá járkálni, arcára kiütközött a mániákus tagadás. Kaladir térdre rogyott, rajta inkább a döbbenetet lehetett felfedezni.
 - Lehetetlen! Galokha már évek óta az óvárosi húsnegyedben van! Nem lehet... - nem tudta befejezni, sírva fakadt. Kaladir csak bambán maga elé nézett. Halkan beszélni kezdett.
 - Az én hibám...
Leanora kerek szemekkel nézett rá.
 - Hogy?!
 - Emlékszel arra az ebédre, amikor Nahi olyan sietősen távozott? Két nappal előtte kaptam egy levelet Galokhától, hogy bajba keveredett és haza akar jönni. Nem gondoltam volna, hogy...
 - Megkérdted Nahit, hogy csempéssze át? - a nő hangja remegett beszéd közben. Férje mellé kuporodott, és átölelte. Arcát a férfi vállába temette és csak zokogott.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Tula'abador utcái   Hétf. Dec. 28, 2015 10:49 pm

A gunslingeren erős késztetés lett úrrá, hogy magára hagyja a gyászoló párt. Pár perccel korábbi öröme kámforrá vált, és erőt vett rajta a szorongás. Végül megemberelte magát, és megszólította a szülőket.
- Szeretném, ha mindent elárulnátok erről az ügyről, amit csak lehet. Tudni akarom, hogy milyen volt a testvérek közti kapcsolat, illetve azt is ki kell derítenem, hogyan juthatott hozzá bármelyikük a húsmágiához. Amennyire én tudom, még az elfek is megvetéssel tekintenek erre az ágazatra. Mindent áruljatok el, ami az eszetekbe jut!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Tula'abador utcái   Hétf. Dec. 28, 2015 11:10 pm

Lance Lotter - Páclé


Kaladir szomorú arccal nézett fel Lance-re. Nem volt benne se harag, se megvetés, csak szimplán... üresség. Súgott valamit felesége fülébe, aki csak bólintott és kivonult a hátsó kertbe. A férfi felállt, és a szoba közepén elhelyezett nagy kanapészerű bútoron hellyel kínálta a gunslingert.
 - Ne aggódjon miatta, nem szóltam neki semmiről. Nem tud semmit sem. - mélyen belefúrta tekintetét Lance szemébe, és a lehető legkomolyabb hangját vette elő, hogy nyomatékosítsa: hagyd békén a nejem!
 - A legtöbb kívülálló rosszul értelmezi a hozzáállásunkat a húsmágiához - kezdett bele a vallomásba - Nem vetjük meg, sőt elismerjük, mint a mágia egy legitim formáját. Amiért remeteséget vállalnak az ilyenek, annak az oka a Nagy Háborúban keresendő. Amikor akkora pusztítást vitt végbe, a történetek szerint, húsz húsmágus, hogy a háború egy csapásra megfordult. Egyszerűen túl nagy ez a hatalom, hogy felelősségteljesen lehessen használni. Úgyhogy inkább elrejtjük. - szórakozottan egy kisebb lángocskát kezdett el formázni az ujjai között.
 - De nem azért vagy itt, hogy történelem leckét kapj. Nagyjából két hónapja Galokha küldött egy levelet. Ez teljesen törvényes. Ami nem törvényes, az az, amit ez után tettem. Megkértem az ikernővérét, hogy csempéssze át a portálon. A levél azt mondta, hogy tűrhetetlen körülmények között él, és bajba keveredett. Mégis csak az apja vagyok! Muszáj volt tennem valamit!
 - Nahi is egyet értett velem. Mindig is bántotta, hogy a húgának el kellett mennie. Úgyhogy hazahozta. Egy darabig itt lakott, de aztán egy reggel egyszerűen csak... eltűnt. Nahi... bár most már nem vagyok benne biztos, hogy ő volt-e... Egyikőjük hírt hozott róla, hogy az őrség keresi... - szünetet tartott. A könnyeivel küszködve próbált tovább beszélni, de látszott rajta, hogy nehezére esik. Vett egy mély levegőt, aztán még egyet. Folytatta.
 - Falaanon találtak rá, egy falka melgort között... Alig ismertük fel... - nem bírta tovább, elszakadt a cérna. Sírásban tört ki. Halkan zokogott pár percig, de végül sikerült erőt vennie magán.
 - Nem a lányomat ölted meg. Bosszút vettél az idősebb lányom haláláért. Ezért a család tiszteletét élvezed. Viszont most arra kérlek, hogy távozz! Hagyj minket gyászolni...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Tula'abador utcái   Hétf. Dec. 28, 2015 11:31 pm

Lance szívét elszorította az apa gyásza. Ő maga nem tervezett családot alapítani, így nem tudhatta, milyen elveszíteni egy gyermeket. Azt tudta, hogy rosszabb, de azt nem, hogy mennyivel. Nem szívesen mondott ellent Kalandir kérésének, de ezek nem voltak túl hasznos információk. Csak családi dráma.
- Nincs senki más, aki többet tudna mondani? Egy udvarló, egy mentor, egy barát... akárki, aki közelebbről ismerte a lányokat? - kérdezte végül a gunslinger. Már ő sem érezte jól magát a házban. Ha nem kap semmi kezelhető információt, azonnal távozik. De nem akart üres kézzel visszatérni a palotába.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Tula'abador utcái   Szer. Dec. 30, 2015 3:24 pm

Lance Lotter - Páclé


 - Mentor... Nahit Valomhi maga vette pártfogásába, Gala pedig soha nem akart beszélni Domhanról. Udvarló... messze voltak még attól a kortól, hogy udvarlójuk legyen, alig hetven évesek voltak! Sajnálom, de nem tudok segíteni.
Felállt. Tekintetéből nem lehetett kiolvasni mást, csak fájdalmat és kiábrándultságot. Kitárta Lance előtt az ajtót, de mielőtt még kitessékelte volna a gunslingert finoman megfogta a vállát.
 - Vigyázz az utódaidra Lance Lotter. Természetellenes szülőnek a gyermekét temetni.
Elengedte a vendéget, és csatlakozott feleségéhez a hátsó kertben.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Tula'abador utcái   Szer. Dec. 30, 2015 6:33 pm

Mikor Lance átnézett a válla felett, a gunslinger a világ legnagyobb fájdalmát látta visszatükröződni Kaladir szemében. Nem is tudott a tanácsához kommentárt fűzni. Egy egyetértő bólintásra futotta az empátiájából.
Miután az ajtó bezáródott mögötte, nagyot sóhajtott. Csalódott volt. Nem jutott sokkal közelebb a céljához. Zsebre dugott kézzel állt neki sétálgatni, hátha végül eszébe jut valamilyen ötlet, mellyel folytathatja a nyomozást. Remélte, hogy a király biztosabb nyomra fog bukkanni.
A ház környékén található utcákat rótta, közben pedig olvasta tovább A hosszú menetelést.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Tula'abador utcái   Hétf. Jan. 04, 2016 12:59 pm

Lance Lotter - Páclé


Egészen sokan lebzseltek az utcán, kis csoportokban haladtak, beszélgettek, kalmárokkal alkudtak. Egy páran kara háton ügettek vagy léptettek, esetleg az állatok erejét használták szekereik hajtásához. Ahogy Lance haladt, úgy lett egyre kreatívabb és kreatívabb a házak tervezése, egyik másik kirívóan azért nézhetett ki furcsán, hogy a család felvághasson formatervezői képességeivel. Az egyik ház falába például virágok voltak ültetve, egy másikat egymástól elütő színű márványtéglákból építettek. Viszont nem ez volt az érdekes.
Ami sokkal furcsább volt az a magányos, zöld köpenybe burkolózott elf volt. Arcát a köpenyhez varrt csuklyával fedte el, fejéből egyedül a hosszú, hegyes fülek látszottak, melyek az anyagba vágott lyukakon keresztül meredtek az ég felé. Ha bárki is vette volna a fáradtságot, hogy alaposabban figyelje mit csinál, meg mert volna esküdni rá, hogy egyenesen a gunslinger felé tart. Mindenesetre sikeresen belefutott az éppen olvasó Lance-be. Az ütközést kihasználva a kezébe nyomott egy kicsi, elf motívumokkal díszített fekete acél dobozkát. A tetején egy kis felirat volt olvasható domhaniul: "Ne nyisd ki a nyilvánosság előtt!"
 - Figyelj már oda ember! - kiáltotta sértődötten, majd gyorsan elviharzott. Előtte azonban alig észrevehetően biccentett a gunslinger felé.


A hozzászólást Talamh összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jan. 21, 2016 9:20 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Tula'abador utcái   Hétf. Jan. 04, 2016 11:17 pm

A gunslinger szapora fütyörészésekkel adta a világ tudtára, mennyire lenyűgözi az elf építészet. Ahogy a természet és és a mesterséges találkozott ezen épületekben... lenyűgözte. Frissnek és újszerűnek tartotta ezeket az épületeket. Sokkal szebbnek, mint a Föld bármely építményét.
Az olvasott szövegből és gyönyörködésből egy lökés zökkentette ki.
Lance zsebre tette apró könyvecskéjét, majd megvizsgálta a dobozkát. Remélem nem Pandora szelencéjét nyomtad a kezembe, gondolta magában, majd várt pár másodpercet. Csak utána ment a rejtélyes alak után, akiről már gyártotta is az elméleteket. Valamiért kétségbe vonta faji identitását is. De nem aggódott. Ha eldurvulna a helyzet, vele vannak a revolverek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Tula'abador utcái   Csüt. Jan. 21, 2016 9:30 pm

Lance Lotter - Páclé


Nem tűnt úgy, mintha a csuklyást különösebben zavarta volna, hogy Lance követi. Vagy csak szimplán nem vette észre. Egyenesen a Dicsőség útja felé tartott, azonban még előtte lefordult egy kicsi, félreeső sikátorba. Nem volt valami árnyékos, de arra teljes mértékig megfelelt, amire készült. Felült a kerítésre és várta, hogy a gunslinger utolérje.
 - Minden utasítás benne van a dobozban. Lehetőleg ne kelts feltűnést.
Leugrott a kőfalról és gyorsan átölelte Lance-et.
 - Ha nem akarod, hogy bárki gyanút fogjon, csókolj meg! - suttogta.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Tula'abador utcái   Hétf. Jan. 25, 2016 1:29 am

A gunslingernek esze ágában sem volt idegenekkel csókolózni. Pisztolya máris a kezében volt, és az elfnek szegezte. Bal kezét a kakas felé kapta gyorsan, hátha sortűzre lesz szükség.
- Na, menj a büdös francba! - fűzte hozzá egy félmosoly keretében.
Persze, majd mindjárt elhiszi, hogy a semmiből felbukkan egy kívánatos elf nőszemély - akinek még az arcát sem látta, szóval lehetett volna egy ferde hajlamú férfi is -, és csakúgy rábíz mindenféle vackot, aztán még meg is akarja csókolni!
Bár az is igaz, hogy volt már része ennél szürreálisabb élményben is. A dobozt minden esetre a zsebébe csúsztatta, biztos ami biztos.
Ezután, egy még hirtelenebb indíttatásból eltette a pisztolyt, majd közelébe lépett a rejtélyes személynek, és lesmárolta.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Tula'abador utcái   Kedd Jan. 26, 2016 7:32 pm

Lance Lotter - Páclé


Az idegen eléggé meglepődött, mikor a pisztollyal kellett szembenéznie, de még inkább, mikor a gunslinger hajlandó volt az álca keretein belül maradni. Néhányan megbámulták a furcsa jelenetet, de nem maradtak sokáig.
 - Emberek...! - jegyezték meg páran egy-egy legyintés kíséretében. Mikor kicsit már szétszéledt a csődület, a  rejtélyes elf úgy érezte, hogy ideje kikászálódnia Lance szorításából. Szép lassan, erőteljesen, de finoman eltolta magától a férfit, majd a sikátor kijárata felé vette az irányt. Egy pillanatra visszafordult, hangjában kis játékosság volt megfigyelhető:
 - Tényleg csak akkor nyisd ki a dobozt, ha egyedül vagy. - mondta, majd gyors léptekkel elsietett, elvegyülve a járókelők között.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Tula'abador utcái   Kedd Feb. 02, 2016 8:02 pm

Lance-nek meg kellett mutatnia, hogy ő irányít. Azzal, hogy sokkolta a rejtélyes idegent, ezt el is érte. A dobozt egy ideig gyanúsan méregette, még azután is, hogy az elf felszívódott. Eltette, majd úgy döntött, hogy a kinyitja.
De nem itt.
Félt, hogy elszabadít valamilyen őrült szörnyeteget. Nem lenne túl szép. ha káoszt idézne elő az elf fővárosban, így inkább az attól kívül eső, erdős területeket vette célba. Ott kevesebb elfet sodorhat veszélybe.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Tula'abador utcái   

Vissza az elejére Go down
 
Tula'abador utcái
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Utcák és terek
» Bronx utcái
» Harlem utcái

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Általános :: Könyvtár :: Városi Archívum :: Lance Lotter Flabadorai kalandja-
Ugrás: