A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Faluközpont

Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Faluközpont   Hétf. Júl. 27, 2015 4:29 pm

Mint minden esetben, különbséget kell tenni a téli és a nyári szállás között. A Seguth Achret törzs a legészakabbra élő közösség, tehát se a téli, se a nyári szállás nem kifejezetten a legkellemesebb éghajlatú helyeken található.

FIGYELEM! AZ ARK'SEGUTHOK JELENLEG A TÉLI SZÁLLÁSUKON TARTÓZKODNAK!

A Seguth Achretek nyári szállása a keleti tengerpart mellett található, a négyagyaras fókák legkedveltebb öbleinek közelében. A falu nem túl nagy, és ennek a nagy részét is a vadászok szállása teszi ki. Mint a legtöbb Ark'Seguth törzs esetében, a házak rendezetlenül állnak egymás közelében. Annyiban azonban határozottan eltér az Achret házak felépítése, hogy (mivel azért ennyire nem lehetne szigetelni) a házakat háromnegyedig beássák a földbe, így nagyjából csak a teteje látszik ki, aminek az alsó rétegeit vastag agyagvakolat képzi, arra pedig fazsindelyeket raknak. A homlokzatot gazdagon faragják és fókaagyarakkal díszítik. Egy házban körülbelül hárman négyen laknak, és persze a farkaskutyájuk (ha van). A ház mellett szinte mindig található jégverem, valamint egy kisebb kalyiba, ahol a fát tartják szárazon.
A falu központjában kör alakú tér található, a Döntések Tere. Középen még élő, de már faragott törzsű, hatalmas Ámbrafenyő áll, aminek ágairól faragott fókaagyarak lógnak. A falu lakói itt vitatják meg az ügyes bajos gondjaikat. A Döntések tere az egyetlen hely a faluban, amit nem borít térdig érő hó. Persze, eltakarítani bajos lett volna, de az öregek mindennap újrafagyasztják a Döntések terét, így egybefüggő jégtükröt hoznak létre.

A Seguth Achretek téli szállása kicsit délebre van, az erdős területek határa épült. A házakat itt a földbe süllyesztik, de csupán egy méternyire. Mivel itt ritkábbak a fókák, a házak inkább faragványokkal semmint trófeákkal vannak díszítve. Az állandó hótakaró itt vékonyabb, körülbelül két arasznyi, ezért a házak között állandó tüzek égnek, hogy felolvasszák a havat.
A Döntések terén itt is élő, de faragott fa őrködik, a tér körül pedig az öregek és az Első Vadász kunyhója áll. Előttük féltve őrzött vetemények húzódnak, ezekben ritka és értékes gyógynövényeket termelnek, amiket a házak szelemenfáira akasztva szárítanak, hogy amikor északabbra térnek, ne legyenek hiányában.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Faluközpont
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Manhattani S.H.I.E.L.D.-központ
» Vízelosztó központ
» S.H.I.E.L.D.-központ (Cape May)

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Világok :: Seguth Andur :: Seguth Achret-
Ugrás: