A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Poros Piactere

Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Poros Piactere   Hétf. Júl. 27, 2015 2:54 pm

Poros apró, takaros falucska, tulajdonképpen egyetlen, kiterjedt piactér, ahol mindent meg lehet kapni, amit Saltusban készítenek. Persze, drágábban, mint amennyiért Andarban lehetne megvenni, de sok kereskedő nem vállalja az utat egészen Achroch síkságáig. A kalmárok, akik nem felvásárolni jönnek, könnyedén bérelhetnek maguknak fából ácsolt standot, hogy értékesítsék a portékájukat a tökéletes négyzet alakú piactér egyik sarkában. A legtöbb bódéban érhető módon a saltusi kovácsok remekei vásárolhatóak meg, persze, igen borsos áron. Őket nem csak a piacon lehet megtalálni, de Poros szélén álló műhelyeikben is.
Rengeteg stand egyszerűen csak azért van, hogy a kereskedők megszemlélhessék a különböző nyersanyagmintákat, amiket nagyobb mennyiségben a pár utcával beljebb lévő raktárakban vásárolhatnak fel.
Sok árus nyitott itt sütödéket és pékségeket, hogy a megfáradt vándorok felfrissíthessék magukat a kevéssé ízes, ámde mindenképpen egzotikusnak mondható saltusi ételekkel. Hogyha tehát hajtana minket az éhség, praktikus a különös illatok után menni, és ha furcsa, kék nyálkás gombákat látunk hordókba halmozva, akkor biztosan megérkeztünk.
A piacot szegélyező házak nagy részében szintén boltok működnek, valamint található itt egy okmánykiadó hiteles hely is, ahol  az átutazók megkaphatják a megfelelő menlevelet, hogyha Achorch ach Andar felé szeretnék folytatni az útjukat.
A piacot egyébként mindig erősen szemmel tartják a kirendelt őrök, úgyhogy tolvajlással.. nos, mondjuk úgy, botorság lenne próbálkozni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Poros Piactere   Kedd Dec. 06, 2016 9:13 am

Feladir- Négyezer szó a kövekre

Poros házai úgy vették körbe a piacot, mint passzív járókelők a tömegverekedést. A szürke kockaépületek között szinte senki nem járt, a piac ezzel szemben szinte túlcsordult az árusoktól és vásárlóktól. A fából ácsolt standok kis híján eltűntek az ember-elf-kadmet-laer-saltusi tömegben, és mintha tengerárba kerültek volna, csak véletlenszerű áramlások sodorták oda Feladit és Verebet egy-egy bódéhoz. Itt bundában sütött, ropogós rákokat kínáltak, máshol emberfejnyi ércdarabokat méregettek az érdeklődők, kicsit arrébb pedig gyönyörű vértezetekre és láncingekre alkudoztak egy vén, félszemű saltusi kovácsnál. Egyáltalán nem olyan volt, mint a Domhani piactér. Csendesebb, valahogy családiasan békés hely volt, a tömeg ellenére is. A Világok közti világ nagy piacterén az árusok épp csak nem tapossák egymást időnként, hogy a vétlen érdeklődőre rásózzák a portékájukat - itt, a vásárlók járultak alázatosan a bódékhoz, mintha számos apró, királyi erkély felé közelítenének.
Veréb megállt az egyik sütöde előtt és vett magának egy adag olajos papírba csomagolt, fanyarul fűszeres illatú bundában sült halat. A többi helyben készült ételhez képest még az egyik legbizalomgerjesztőbbnek tűnt.
- Ha kell valami, még mos megveheted. - jegyezte meg Veréb, mikor kijjebb sodródtak a tömegből. - Add oda a papírjaidat, kiváltom a menleveleinket, addig kószálhatsz.

( Poros piacterén 5% kedvezmény van minden saltusi árura)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Poros Piactere   Kedd Dec. 06, 2016 6:28 pm

Négyezer szó a kövekre


Verebet mintha szórakoztatta volna, hogy tudtára hozom a nyilvánvalót. Mindegy, ha ennyire makacs az az ő baja. Én hajlandó vagyok elismerni, hogy egymásra vagyunk utalva.
Érdekes módon nem kriptaszerű hangulat uralkodott Porosban, ahogyan azt a név alapján várná az elf. Ahhoz képest, hogy esett, meglepően sokan voltak kinn a piacon, mindenki nézelődött, válogatott. Ami viszont feltűnt, az a csend volt. Mindenki türelmesen várt a sorára, nem volt veszekedés, semmi olyasmi ami arra utalt volna, hogy ez lenne a falu életének központi eleme. Elismerem régen jártam Vidatharon, de ezt még mi sem értük el.
- Hogy? Mi...? - nem nagyon figyeltem oda Verébre, arra számítottam, hogy előbb befejezi az ebédjét, csak utána áll velem megint szóba - Ja, rendben, persze. - hálát adtam a sárkányoknak, hogy nekem nem kell sorba állnom az ügyintézésnél. Átadtam a seguthnak a papírokat, utána körülnéztem egy kicsit. Egy zsebóra különösen nagyfokú érdeklődést váltott ki belőlem. Nem volt rajta semmi különös, mégis úgy éreztem, hogy szükségem van rá. Gyorsan meg is vásároltam, hogy utána eszembe jusson, hogy a smaragdot még mindig magamnál hordozgatom. Mit is mondott Eidrick, mennyiért vennék meg? 1500 arany?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Poros Piactere   Kedd Dec. 06, 2016 10:10 pm

Feladir- Négyezer szó a kövekre
Ékkövekkel foglalkozó becsüst seperc alatt lehetett találni Poroson - elvégre hol máshol lehetne kőszakértőt keresni, mint Saltuson? Az öregember, akinek a standjához sodródott, mindenféle alkudozás, kárálás és rimánkodás nélkül kifizette az 1500 aranyat - rögtön nem húzta már annyira Feladir zsebét az új órája.
A saltusi ketyere rögtön jó szolgálatot is tett- Feladir gyakorta pillanthatott rá miközben további másfél órán át várt Verébre. Lehet, hogy itt a piacon is katonás rend uralkodik, de a bürokrácia saltuson is bürokrácia maradt.
Mikor a seguth végre előbukkant, valami nagy, fekete és első látásra tökéletesen értelmezhetetlen objektum közeledett mellette. Ahogy átverekedték magukat a piac tömegén, lassan nyilvánvalóvá vált, hogy ami Veréb mellett lépked, leszegett fejjel, mérgesen szuszogva, az valamiféle rusnya, hegyi vizibivaly lehet. Apró, aljas szemekkel és nagy, gonosz szarvakkal.
- Málhásállat. - cerebrálta legújabb útitársukat a seguth. Majd, pusztán ismeretterjesző jelleggel hozzátette.- Emerár.
Nos, akármi is volt család illetve beceneve a dögnek, kötelekből összerótt hám feszült rajta, amire Veréb már rá is aggatta lapos iszákját, és mindkét oldalra három-három súlyos, vízzel teli bőrtömlőt. Egy kisebb, durva lenvászon zsák feltehetőleg az ellátmányukat rejtette.
- Igaz, itt van a menlevél- kotorta elő a köpenye egyik zsebéből Veréb az okmányokat, majd Feladirnak nyújtotta. - Nem lenne szerencsés, ha elveszne.  

(Az óra megvételét és a smaragd eladását bevezettük az adatlapodra)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Poros Piactere   Szer. Dec. 07, 2016 4:33 pm

Négyezer szó a kövekre


Egy kis darab smaragd egy pontos óráért, és mindezek mellé még maradt egy kis zsebpénzem is. Gondolatban megveregettem a vállam, amiért ilyen jó üzletet csináltam. De merre lehet az az átkozott jégember?
Elvonultam a piactér szélére, hogy kikeveredjek az emberáradatból és valami kis menedékre leljek az eső elől. A hatás nem volt túl drámai, elvégre a ruhám és a bőröm továbbra is vizes maradt, de legalább valamennyire megszáradhattam. Ilyenkor irigyeltem nagyon a tűzmágusokat: egy egyszerű csettintéssel elpárologtathatták magukról a nedvességet.
Unalmamban nekiálltam az egyik magammal hozott hússzeleten csemegézni. Nem ettem belőle túl sokat, talán csak három-négy falatot, de elég volta ahhoz, hogy a gyomrom ne háborogjon tovább az éhség miatt. Közben néha-néha az órámra sandítottam. Tíz perc. Húsz. Negyven. Merre lehet ez az anyaszomorító?
Mondanom sem kell eléggé meglepett, hogy másfél óra után egy málhás állattal együtt tért vissza. Az ösztöneim azt súgták, hogy az állat megszerzése tovább tartott, mint az iratoké, de úgy döntöttem ezt nem teszem szóvá. Csak bólintottam, és átvettem a menlevelet.
- Van még valami, amit feltétlenül el kell intézni vagy indulhatunk?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Poros Piactere   Szer. Dec. 07, 2016 9:07 pm

Feladir- Négyezer szó a kövekre

Az emerár (viszonylag) kicsi, gonosz, véreres szemeivel úgy fürkészte Feladirt, mintha az épp most jelentette volna ki, hogy kedvenc eledel a hegyibivaly kolbász, esti kakaóját pedig lemészárolt patásállatok szarvából készült ivópohárban fogyasztja. Egy jó családból való emerár pedig végtelen megvetéssel viseltetik minden ilyen személy iránt, úgyhogy fenyegetően fújtatott és időnként hátsó lábával a sárba toppantott, miközben a hámjára erősítettek minden nehezebb felszerelést.
- A saltusi, akitől vettem azt mondta, hogyha kilépünk, estére elérhetünk egy fogadót. - szólt Veréb, és vállára kanyarította az iszákját. Bár nehéz hátitáskájától megvált, úgy tűnik a tarisznyához ragaszkodik - nem mintha nehéznek tűnt volna. Igazság szerint olyan lapos volt, mintha semmit nem rejtene magában.
Amint Veréb meggyőződött róla, hogy Feladir is útra készen áll, szokásos, öles lépteivel megindult kelet felé, amerre Poros házai egyre ritkultak, aztán egy ponttól már csak a kövezett út, a Poros Ösvény vezetett tovább a sziklás semmibe.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Poros Piactere   

Vissza az elejére Go down
 
Poros Piactere
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Világok :: Saltus :: Poros Ösvény-
Ugrás: