A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 -=Jégmágia=-

Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: -=Jégmágia=-   Hétf. Júl. 27, 2015 1:24 pm

!FIGYELEM! KIZÁRÓLAG AZ ARK'SEGUTHOK KÉPESEK A HASZNÁLATÁRA!
Jégmágia

Bola: A hagyományos Ark’Seguth fegyver nehezékeinek létrehozására használják. A használója némi manát gyűjt minden szíj végére, és gömb alakúra fagyasztja.
Tanulható: 75 manán
Min. Költség: 5 mana
Fenntartani: minden reag után 5 mana


Karmok: Ezt a technikát nem véletlenül csak Ark’ Seguthok tudják használni: más lényeknél súlyos károkat okozna, ugyanis az ujjaik végére gyűjtenek manát, és hosszú karmokat fagyasztanak belőle maguknak.
Tanulható: 100 manán
Min. Költség: 30 mana
Fenntartani: minden reag után 10 mana


Jégvért: Ez a trükk szintén fagykárokat okozna bárki másnak. A manát a teljes bőrfelületük felett elosztatják, és vértezetté fagyasztják. Nagyon ritkán használt mágia, mivel időigényes, és nagy koncentrációt igényel, hogy ízelté is tudják tenni a vértezetet. Egy óránál hosszabb ideig még egy Ark’Seguth sem bírja benne.
Tanulható: 300 manán
Min. Költség: 120 mana
Fenntartani: minden reag után 15 mana

Jégpajzs: A mágus az alkarjáról kiindulva fagyaszt maga elé egy klasszikusnak mondható pajzsot. Harc közben vastagítható, és a repedéseket némi mana odafagyasztásával be lehet tömni. Másik hatalmas előnye, hogy könnyedén csapdába ejthetik vele az ellenfelük fegyverét, úgy, hogy belefagyasztják a pajzsba.
Tanulható: 300 manán
Min. Költség: 60 mana
Fenntartani: minden reag után 10 mana


Kartács: A kartács egyfajta jégbombaként működik: Az Ark’seguth varázshasználó egy vékony héjú jéggömböt tölt meg jégszilánkokkal. A gömb a röppályája tetejére érve megreped, és kartácstüzet zúdít az alatt állókra.
Tanulható: 250 manán
Min. Költség: 100 mana
Plusz mana: Plusz manával több jégszilánk.

Jeges érintés: Élő ellenfelek ellen használatos képesség. Az Ark’Seguth érintése nyomán a bőr átfagy, megfeketedik, vagy hosszabb kontaktus esetén elhal, a véráram lelassul, esetleg meg is fagy.
Tanulható: 200 manán
Min. Költség: 70 mana
Fenntartott: 10 mana/reag.- Ha 3 reag hosszan fenn tudja tartani a kontaktust, végez az ellenfelével. 1. reag: enyhe fagyási sérülés. 2. reag: bőr megfeketedik, lelassul a véráram és a fül letörhető ( izmok és szervek még nem károsodtak). 3. reag: megfagy a véráram


Lándzsa: A varázshasználó egy egész lándzsát hoz létre jégből. Természetesen más fegyver is előállítható lenne, de a lándzsa a legkedveltebb az Ark’seguthok között.
Tanulható: 150 manán
Min. Költség: 80 mana
Fenntartani (nem Seguth Anduron): minden reag után 10 mana

Tövisek: Az Ark’Seguth tüskéket növeszt a bőrén, így a puszta keze is halálos fegyverré változik. A tüskék megnövelhetőek, de nem annyira kemények, mintha fémből lennének.
Tanulható: 200 manán
Min. Költség: 80 mana
Fenntartani: minden reag után 20 mana


Tüskék: A Tövisek kicsit kiterjedtebb és továbbfejlesztett verziója. Annál hatékonyabb, minél vizesebb terepen jár a mágiahasználó. Igaz, csupán mana használatával is képes kisebb tüskéket növeszteni a földből, de ha vizes a talaj, vagy elérhető mélységben rétegvíz található, akár két és fél méteres tüskéket is elő tud hívni. Lovasrohamok és túlerő ellen kiváló.
Tanulható: 250 manán.
Min. Költség: 150 mana
Fenntartani: minden reag után 20 mana

Jeges vér: Egy igen kegyetlen felhasználása a jégmágiának, és nagyon képzettnek kell lenni hozzá, hogy végre lehessen hajtani. Leginkább a jeges érintéshez hasonlít, csak itt az érintés nyomán az ellenfél vére hegyes tüskékké fagy, és szétszaggatja az érhálózatot.
Tanulható: 700 manán
Min. Költség: 350 mana

Jégvihar: A varázshasználó hatalmas mennyiségű manát lő fel az ég felé, és azok hatalmas rögökké és sziklákká fagyva potyognak vissza.
Tanulható: 400 manán (20 méter sugarú körön belül hat)
Min. Költség: 150 mana

Fagyos telér: A fagyos telér egy nagyon aljas és kifinomult csapda. Az Akr’Seguth vékony szálakba préselt hatalmas mennyiségű manát fektet a föld alá: csak enyhe csillogás látszik a föld felszínén, ahol futnak. Ha valaki rálép egy szálra, egy másodperc alatt kővé fagy.
Tanulható: 700 manán
Min. Költség: 400 mana
Fenntartani: minden reag után 50 mana


Taktikai Mágiák

Kemény léptek: Az Ark’Seguth rálép mondjuk egy tó felszínére, és a talpa alatt a vízoszlop egészen az aljzatig megfagy. A hullámok hasonló módon működnek, csak némileg egyenetlenebb talaj keletkezik.
Tanulható: 150 manán
Min. Költség: 30 mana
Fenntartani: minden reag után 10 mana

Repesztés: Az Ark’seguth kőfelületre helyezi a tenyerét (mondjuk egy téglafalra), és az érintése nyomán mállani kezd a kő. Pár perc alatt egyszerűen át tudja törni a falat.
Tanulható: 200 manán
Min. Költség: 100 mana
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
-=Jégmágia=-
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Képességek és Fegyverek :: Mágia-
Ugrás: