A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Fogadó a féllábú Geliarhoz

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
SzerzőÜzenet
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Pént. Szept. 02, 2016 6:06 pm

A pitém végre fogyasztható hőmérsékletet ért el. Holdalmát se hessegettem el, amikor Ceirran a vállamra pakolta, pedig minden egyes falatot megpróbált leverni a villámról, és borzasztóan sziszegett hozzá.
- Nos, igen, Acléan a szárnyai alá vett bennünket. Igen, Acléan és nem te! - sziszegtem vissza a veszekedő Holdalmának - Bár én magam hangszerkészítő volnék, nem pedig leendő fogadó tulajdonos.
- Természetesen hozhatok és hozok is, csak még előtte hadd nyeljem le ezt a pár falatot. A pitéket ugyanis nem szabad csakúgy otthagyni. Ha már megkezdte a laer be is kell fejeznie. Különben kihűl, a töltelék veszít az állaga minőségéből, aminek a kocsonyás, és lassan folydogáló között kell lennie. Valamint a tészta is megrepedezhet, és megkeményedhet, míg most, ha megfigyeled, tökéletes vágásnyomokat lehet hagyni benne a villával, ha kihűlne itt már egy csúnya, töredezett szél lenne. Ha pedig félig megevett állapotban hagyom ott a pitémet, a töltelék nem egységesen fogja elveszíteni a hőjét, a gyümölcsök közötti kohézió megszűnik és egyszerűen kiesnek a piteszelet oldalából, ami pedig azzal jár, hogy a tésztatető megsüpped és lekonyul. Bizonyos töltelékeknél, azonban az átázás veszélye fenyegeti a félbe hagyott szeletet, mai végzetessé válhat egy istalrini ropogóstészta esetében.

Addig-addig hordtam össze neki a sületlenségeket és helyben kitalált marhaságokat a pite minőségének idővel történő megromlásáról, amíg meg nem ettem az utolsó falatot is közben.
Dolgom végeztével letettem a tányérom a korsóm mellé, és a konyhába mentem egy szelet pitéért. Tisztes, vendégeknek járó szeletet szeltem, és pár megmaradt opálbogyót is mellékeltem hozzá a díszítés kedvéért, valamint egy tisztán fénylő villát. Majd vissza mentem és a vendég elé helyeztem a tányért.
- Alighanem igazad van Ceirran. Bevallom, nem tudom, hogy milyen reményről beszélnek, de bennem biztos nem ébredt fel soha semmi ilyesmi egy kavics iránt.
Korsómért nyúltam majd komótosan a számhoz emeltem, de ekkor egy erős kampós csőr csapódott rá a korsó szélére és kezdte el rángatni. Az italom természetesen nem öntöttem ki, több kell egy agresszor bagolynál ahhoz, hogy egy laer itala kiboruljon. De hűvösen tekintettem le a kis tollcsomóra, és elvontam előle a korsómat.
- Mondd Ceirran, láttál már részeg baglyot? - Miközben a kis bestia a hajfonatomat rágcsálta a tarkómnál, mély árkokat szántva a bőrömbe. - Mert Holdalma úgy vedelne, ha tehetné, mint egy harcból jött el... ember. Nagy hanggal, de röviden, mert kiütődne az első korty után, ha nem fulladna bele egyenesen.
- Esetleg hozhatok egy italt is a pite mellé? Az oplábogyó mellé egy Hálószőtte Levelet ajánlok, a savanykásabb íze, ellensúlyozza a bogyót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Pént. Szept. 02, 2016 9:54 pm

Fehér mese

A gunslinger Ceirran kérdésére kalapemelést imitál köszönés gyanánt, és sejtelmesen elmosolyodik a karima alatt. Feljebb emeli a fejét, így arcát picit jobban megvilágítja a fény, de szemei még mindig takarásban vannak. Ő viszont észrevette az elfet, és azt a jellegzetes pillantást is. Mikor fel kellene ismerned valakit, de valamiért nem megy. Nem kerülhette el a bemutatkozást, így végül megszólalt.
- Lance Lotter vagyok, Flabadorából. Örvendek.
És ezzel le is zárta a kommunikációt. Nem akart többet elmondani magáról, mint amennyi feltétlenül szükséges. Ellenben azzal a bizonyos Tarassian nevű taggal, akit a pisztolyforgató csak megmosolygott.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Anahíta Kalernae
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf kalandor
Mana:
60/155  (60/155)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Pént. Szept. 02, 2016 11:05 pm

Fehér Mese

Az ajtó először csak nehézkesen, kissé nyikorogva nyílik, még egy kevéske fény is beszűrődik oda kintről, de az se tart sokáig, hanem csupán addig, míg a rajta belépő nőszemély becsapja azt maga után. Utána gyors és határozott léptekkel indul meg a pult felé, miközben halálos nyugalommal vizslatja a bennlévőket azokkal a tűzpíros íriszekkel.
Nem valószínű, hogy ismerne innen bárkit is, de manapság a paranoiája súlyos teherként nehezedik rá, így mindenkit alaposan megfigyel. A pulthoz érve az egyik ülőalkalmatosságon foglal helyet, és csak azután irányítja figyelmét a pultosra.
- Szeretnék egy Rohadt bivalyt és egy szobát odafenn, ahol megpihenhetnék. – Végül ha szavai meghallgatásra találtak, akkor a fogadó többi vendége felé fordul. Kíváncsi, hogy miféle szerzetek is vannak itt jelenleg, és hogy miről is beszélgetnek. Talán hall valami érdekességet, ami jól jöhet a jövőben neki.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Velirad
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Mágusszékház tanonca
Mana:
152/152  (152/152)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Szomb. Szept. 03, 2016 9:17 pm

Hófehér mese

Legalább az aranyat tudom használni valamire - gondoltam. A piac felé vettem hát az irányt, az utcán a tömeg pedig utat nyitott a szikár mágusnak. Még akkor is ha csak tanonc. Útközben megéheztem, kerestem hát egy viszonylag nyugodt helyet. Ekkor megláttam egy fogadót. Jobb ha nem keltek nagy feltűnést. Belépve nem kis csoportot láttam meg. Köpenyemet még jobban magamra húzva próbáltam eljutni valahogy a pultig. Valamit inni - szóltam, és félrevonultam egy sarokba. Felmértem a helységet: tele volt mindenféle néppel: ketten éppen meséltek, és volt aki figyelmesen hallgatta őket.  - Még hogy Seguth Andur, két nap alatt halálra fagynának. És különben is ott vannak a kapuőrök, két percük se lenne. Mások arcán is láttam a kétkedést, vagy hitetlenséget. Az egyetlen érdekes ezen kívül a bagoly volt a szobában, meg a két Laer. Ilyeneket se lát minden nap a Seguth. Közben elfogyott az italom, így hát visszasétáltam a pulthoz és leraktam a korsóm. Visszafordulva a sarokban elfoglalták az eddigi helyem, jobb híján a pulthoz telepedtem le.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tiarnaí
Főadminisztrátor
avatar


Adatlap
Rang: Világteremtő
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Vas. Szept. 04, 2016 11:30 am

// Fúha lettünk egy páran Very Happy //


Aclean uram csendben figyelte két alkalmazottjának sertepertélést a fogadóban. Fejét kicsit megcsóválta, látván, hogy a két Laer hogyan is viszonyul a helyzethez. A betoppanó Elf hölgynek, amikor amaz odaért a pulthoz, egy szívélyes mosoly mellett egy korsó Rohadt Bivalyt is felszolgált. Majd maga is előkapott egy csinos kis pohárkát valahonnan a söntés alól, és a benne kavargó színes folyadékkal megnedvesítette a saját torkát. 
- Hölgyem nem is tudom... nézzük csak... - hátrafordult oda ahol a kulcsok lógtak a falról. Csak egy lifegett ott árván. - A hetes szobát tudom felajánlani. De az négy főnek is bőven elegendő, nemhogy magácskának. De persze ha szeretné akkor nyugodtan magáévá teheti a nagylakot.
Töprengve nézte az Elfet, amikor megütötte a fülét Cerrian nem éppen barátságos megjegyzése az utazókról, akik most éppen a saját italukkal voltak elfoglalva.
- Cerrian tudod ezek ketten régi vendégeim. Tényleg sokat látott utazók, és noha lehet nem minden történetük igaz... van ami az. Kérdezzétek őket nyugodtan, nem fogtok csalódni. De ha el akarnak adni valamit... na azt ne vegyétek meg.  
Odakacsint a kis csapatnak majd visszafordul az ivó egy másik vendége felé, hogy őt is kiszolgálja.
- Ó és igen... a Fehér fém sztorija... én is hallottam már. Még régen Laederranon és akkor ők még nem is éltek.  


// Sorrend nincs! Határidő: 09. 18. //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://domhan.hungarianforum.net
Ceirran Carason
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Muzsikusa
Mana:
165/165  (165/165)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Vas. Szept. 04, 2016 7:05 pm

Hófehér mese

Udvarias mosollyal biccentettem az újonnan érkezettek felé. Egy ember, egy elf és egy seguth bemegy egy kocsmába... kíváncsi voltam, mi lesz a vicc csattanója.
Hát, nem kellett sokat várnom, elég volt, hogy a bizarrul öltözött fazon megörvendeztetett minket egy bemutatkozással.
- Lance Lotter? - kérdeztem vigyorogva. - Acléan uram időnként megemlékezik rólad, és olyankor rögvest hónapokat öregedik. De amikor legutoljára hallottam a történetet, még a Földről származtál... töredelmesen beismerem, nem hallottam olyan varázslatról, amitől elelfedik az ember. - Újabb kortyra emeltem az ezüstpucolómat, majd morfondírozva hozzátettem - Mondjuk a füleken még dolgozhatnál...
Acléan megjegyzésére csak megráztam a fejemet, és legyintettem.
- Akár igaz, akár nem, az előadásmód csapnivaló. Ha valamit igazként akarok beállítani, akkor nem kezdek mellette szemfényvesztésbe, mert nyilvánvalóan mindenki sarlatánnak fog tartani. Nevezhetjük ezt innentől Ceirran első számú alaptörvényének.
A nyomaték kedvéért egy falásra eltüntettem a maradék pitémet, összefontam a karjaimat és a pultnak támaszkodtam. A kéztartást hamar bontottam, lévén újfent megszomjaztam.
- Amúgy meg... - kezdtem, miután kortyintottam egyet a poharamból. - Mire megy valaki egy mogyoró nagyságú fémdarabbal? Kovácsoltat belőle egy soha ki nem csorbuló iratkapcsot?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Velirad
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Mágusszékház tanonca
Mana:
152/152  (152/152)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Vas. Szept. 04, 2016 7:32 pm

Hófehér mese

A pultnál csendben hallgattam a beszélgetést. Megtudtam egyest mást, például hogy a kocsmáros Acléan, hogy a furán kinéző kalapos Lance Lotter, és hogy az egyik laer pedig a Ceirran névre hallgat. De ami furcsa, hogy nem csak Domhanon volt ismert a két alak története. Ha pedig több síkon is terjed egy történet, ami ugyanazt a tárgyat említi, akkor annak egészen biztosan van valami valóságalapja is. Egyre inkább foglalkoztatott a jeges tapintású fém mibenléte. Vajon mikori maga a történet? Talán több információ is akad a mágusok könyvtárában, elvégre egy ilyen nagy hatalmú tárgyról biztosan készült akár csak egy említést tartalmazó feljegyzés... Egyelőre viszont tovább figyeltem az eseményeket, ki tudja, talán még valami hasznos elhangzik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Anahíta Kalernae
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf kalandor
Mana:
60/155  (60/155)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Vas. Szept. 04, 2016 8:06 pm

Hófehér mese

Egészen egyszerűen csak biccentett a fogadós válaszára, miközben pár korty rögtön legurult az általa rendelt italból. Hiába, meg se közelítheti az elfek italait, de erről nem ők tehetnek. Talán majd pár száz év múlva elérik azt a minőségi szintet. Közben a szobával kapcsolatban is átfut pár gondolat a fején, még eszébe is jut, hogy lenne pár módja kihasználni azt a nagyszobát, de most túl fáradt az ilyesmihez.
- Hát, aludnom mindenképpen kellene, így nem kaphatnék legalább valamiféle kedvezményt? – Nem látott sok esélyt arra, hogy ez a csel beváljon, de egy próbát mindenképpen megért szerinte.
Közben elkezdte hallgatni a többieket, hogy miről is folyik éppen a csevely és hamarosan egy érdekes téma bukkant fel. A fehér fém valahonnan ismerős volt neki, talán már egyszer halotta valahol régebben, de ennek ellenére se biztos abban, hogy miről is van szó.
- Pont az ellenkezője az igaz, szerintem. Az átlag polgár inkább még jobban elhiszi az ilyesfajta „históriákat”, ha egy kevéske szemfényvesztés is társul ehhez. Szeretnének hinni a mesékben és a csodákban. Talán elítélhetőek emiatt? – Tudta jól, hogy senki sem kérdezte, hogy mi is a véleménye, de ő már csak olyan, hogy ami a szívén az a száján. Ő maga nem dől be ilyesfajta trükköknek, elvégre egész életében mágiával volt körbevéve, így nem esik nehezére megkülönböztetni azt az egyszerű trükköktől.
- Amúgy pedig, ahol ez volt, ott talán lehet több is. Ha pedig valóban olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint ahogy mondták. Nos, az sokaknak megérne sok mindent. – Egyelőre nem szól többet, hanem figyeli a többiek reakcióját, miközben újból az italát kortyolgatja.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Vas. Szept. 04, 2016 9:42 pm

Hófehér mese

Mind a pitém,mind az italom a végére ért, és ezt őszintén sajnáltam.

- Hozhatok valakinek pitét? Vagy egy italt? - néztem a többiekre. - Igazis, én magam még nem mutatkoztam be mindenkinek. - fordultam az ujjonnan jöttekhez. - Tarasian Ehrelit, hangszerkészítő és Acléan jobb keze. - Meghajtottam a fejemet.
Vegyes egy kompánia verődött ide a pulthoz. Egy magánakvaló seguth, mágustanonc ruhában. Az Acléan emlegette Lance Lotter, aki az emeleti szobában lövöldözött. Egy elf leányzó, aki kapásból kedvezményekkel indít. És egy másik elf, aki legalább tisztességes piteevő.
Nos, akár kérnek, akár nem, én hozok magamnak egy másikat, ha kér valaki valamit, természetesen, hozok neki.

- Nálunk Laederranon, csak a vásári komédiások használnak efféle bűvésztrükköket. Ha valakit megakarsz győzni először szavakkal tedd, aztán tettekkel. A szemfényvesztés épp az, aminek hangzik, a valóság elferdítése, a hallgatóság megcsalása. Az ilyennel nem lehet meggyőzni egy épeszű laert. És amennyire ismerem én a mágiát, az a mágus, aki az illúziókhoz ért, a harcban már nem olyan kiemelkedő. Ez csak tovább erősíti a kételyeimet velük kapcsolatban. A kavics létével kapcsolatban persze nincs kételyen, hiszen itt van. És ha legalább az anyagával kapcsolatban nem tódítanak, akkor tényleg sokat ér.
- Te pedig - fordultam Ceirran felé, miközben a pitén nyamnyogtam - igazán feleslegesen bosszankodsz. Ez a Geliar. A Geliarnak pedig te vagy a dalnoka. - böktem mellkason a villámmal- Úgyhogy nem kell pattognod, amiatt hogy itt játszanak, úgyis elmennek , és újra megcsillogtathatod a tudásodat.
- Óhogyazabaracklekvár! - Holdalma lényegében ekkor harapta le a jobb fülemet. Megragadtam a kisbestiát, méghozzá, hogy fejjellefelé legyen. - Ceirran, én ezt most vagy beletunkolom az italodba vagy visszaveszed.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Vas. Szept. 04, 2016 9:58 pm

Hófehér mese


Lance Lotter... Hallottam, hogy volt egy kis incidens otthon, hogy valaki a császár életére tört, és egy ember akadályozta meg. Lehetséges lenne, hogy Lance lenne az?
Nem, biztosan nem, Lance Lotter a saltusiak külsős munkatársa, az ő tevékenységük pedig nem terjed Vidatharra. De akkor miért mondta, hogy onnan jött?
"Nem érdekes, ha el akarja mondani, majd elmondja. Amúgy sem tűnik annak a kimondottan beszédes típusnak."
- Ó, én kérek! - szóltam Tarassiannak.
- Én vele értek egyet - mutattam az elf nő felé - Szerény személyemet a bűvészmutatványok bírták rá, hogy végighallgassam a mesét.
- Felajánlanám szerény hajlékomat, ha nem lenne egyszemélyes - kacsintottam fajtársamra - de így csak a szoba árának felét tudom felajánlani. - tettem hozzá egy félmosollyal megtoldva.
- Na, de viccet félretéve: Feladir Geraethul vagyok - mondtam, miközben kezet nyújtottam neki - huszonharmadik lovasszázad volt hadnagya. Te? Gyalogosok? Esetleg csatamágusok? Megvan benned a katonák tartása.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Vas. Szept. 04, 2016 10:40 pm

Lance egy széles mosoly kíséretében válaszolt Terassiannak.
- Az már régen volt. Azóta átköltöztem Vidatharra, és sokat szelídültem - emelte meg korsóját a gunslinger, majd húzóra kiitta a maradék sörét. Ezt követően megköszörülte a torkát, és a tarkóján összekulcsolta kesztyűs kezét.
- Tettem egy szívességet Valomhi császárnak, és tiszteletbeli elf lettem - fűzte még hozzá, majd utána az arcába húzta a kalapját. Két lábát egymás fölé helyezve rakta fel az asztal szélére, kúl pozícióba helyezkedve.
Most, hogy így belegondolt, ennek az egésznek már fél éve. Mégis, úgy ugranak be neki az emlékek, akár a tegnapi ebéd. Aztán persze szomorkás emlékek is eszébe jutnak: a kitaszítás, az imposztor elf megállítása és az azt követő nyomozás, majd a gunslinger iskola megalapítása és az első osztály terelgetése...
Hát igen, Lance tudott élni. Családot viszont még nem mert alapítani, bár sok elf leányzóval éjszakázott már, leginkább lelkes ifjú hölgyek közül szedve áldozatait, akik valójában többször annyi idősek voltak, mint a pisztolyforgató. Hát na, ha már van rá lehetőség...
Mindenesetre tetszik neki az asztaltársaság. Remélte, történik is majd valami érdekes. Elvan ő egész nap egy kocsmában, nem arról van szó. Csak hát, kalandot keresni jött Domhanra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tiarnaí
Főadminisztrátor
avatar


Adatlap
Rang: Világteremtő
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Hétf. Szept. 05, 2016 5:23 pm

// Ha szeretnétek mehettek még egy kört, és utána akkor belecsapunk a lecsóba Very Happy //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://domhan.hungarianforum.net
Anahíta Kalernae
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf kalandor
Mana:
60/155  (60/155)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Szer. Szept. 07, 2016 11:49 am

A fogadóstól egyelőre választ még nem kapott, sejtette is ő, hogy ha még véletlenül bele is megy a pult mögött álldogáló személy a kedvezménybe, akkor is alaposan átgondolja előtte, így hát nem zavarta őt a mélázásban, hanem addig elütötte az időt a többiekkel.
A pite kérdése valahogy nem igazán keltette fel az érdeklődését, ha már valamire ráfanyalodna, akkor az egy jóféle húsétel lenne, egy kevéske jó öreg kék kenyérrel otthonról és nem egy egyszerű pite, legyen az bármennyire is jó. Hiába, össze is futott a nyál a szájában már csak a gondolatra is.
Bár nem igazán várta, hogy bárki is támogassa az ő szemléletét ebben a vitában, de azért nem csalódott a másik jelenlévő elfben. Abban már kevésbé volt azonban biztos, hogy miféle szándék is vezérelhette a másikat, elvégre már régen nem hisz az önzetlen segítségnyújtásban.
- Anahíta…Kalernae. Csatamágus a háborúk alatt és végül személyi testőre szeretett császárnőnknek egészen halála napjáig. – Jól láthatóan érződött, hogy legszívesebben más nevet mondott volna, de ennyit megérdemelt a fajtársa. Az első szavai a háborúról eléggé érzelemmentesnek is tűnhettek emiatt, de a császárnő említésére egy kissé még is megremegett a hangja. Hiába, hűsége mindig is magától értetődő volt a császárnő iránt, halála pedig mélyen megrázta. Olyasfajta hűség volt ez, amit már régen nem tanúsított senki irányában sem.
- Ha engem kérdeztek, akkor mindenképpen megérné a kincs nyomába szegődni. Már ha persze van elég bátor férfiú, aki nem fél belevágni az ilyesmibe. – Fáradt, nagyon is. Hetek óta kint volt a közeli erdőben és legszívesebben csak behuppanna az ágyába, és valószínűleg napokig aludna. Azonban ez a fehér fém felkeltette az érdeklődését, na persze őt inkább az értéke, sem mint a tulajdonságai miatt, elvégre ebben látja az egyetlen esélyét a végzete elkerülésére.
Az egyetlen reakciója arra, amit az ember elmondott csupán egy furcsa szemöldökráncolás volt. Nem tudja mennyi az igaz belőle, elvégre ritkán figyel az otthoni hírekre, de ha még igaz is lenne, akkor sem igazán hatná már meg.


// Na fiúkák, írni gyorsan aztán írány a kaland. Razz //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Szer. Szept. 07, 2016 12:48 pm

Hófehér mese


Szépen megköszöntem Tarassiannak a pitét, és nagy falatokban hozzá is láttam. Pont megfelelő hőmérsékletű volt, nem olyan meleg, hogy leégesse a számat, de még nem is hűlt ki. Egyszóval: tökéletes. Amíg nyammogtam azon gondolkodtam, amit Lance mondott: szívességet tett Valomhinak? Valóban ő lenne az, aki megmentette az életét? Elhatároztam, hogy jobban oda fogok figyelni erre az emberre.
De figyelmem máris visszafordult fajtársam felé, amint bemutatkozott. Jól sejtettem, valóban katonáskodott a háborúkban, azonban az csöppet váratlanul ért, hogy a tagja volt a gárdának. Erős késztetést éreztem, hogy haptákba vágjam magam, de a pite túl finom volt ahhoz, hogy felkeljek, és amúgy sem tartoztam már a sereghez. Ami inkább aggasztott, az annak a ténye volt, hogy sötétszürke szeme nem igazán adta tudtomra, hogy milyen elem forgatására képes. Légy átkozott Achát... Megpróbáltam gyűrűje alapján beazonosítani, de színek nélkül nem ismertem fel, hogy milyen kő üldögél a karikán.
- Köszönöm, finom volt. - tettem az üres tányért a pultra. - Mennyivel tartozom? - amint valaki válaszol, már fizetek is.
- Csatamágusból gárdista? Mit ne mondjak szép kis karriert futottál be. - mosolyogtam Anára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceirran Carason
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Muzsikusa
Mana:
165/165  (165/165)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Csüt. Szept. 08, 2016 7:02 pm

Hófehér mese

Falrengető sóhaj kíséretében vettem vissza bősz vadászmadaramat Tarassianttól, majd rusnya kis karmos lábával rúgkapáló, csípő, és sivító bestiát visszahelyeztem a vállamra. Holdalma azon nyomban szárnyait csattogtatva vitrustáncba kezdett, amivel minden bizonnyal valamelyik vad kadmet isten haragját akarta a fejünkre hívni. Gondoltam kiengesztelem a pitém morzsáival: A kis nyavalyás először sziszegett és meresztgette kék csészeszemeit, majd végül nagy kegyesen elmarta a félig tésztába ágyazódott opálbogyót, aztán látványos nyeldeklés közepette feneketlen gyomrába szuttyantotta.
Mindeközben fölényes mosollyal meredtem Tarassianra, csak, hogy demonstráljam, kettőnk közül ki is a vadidomítás koronázatlan királya és igyekeztem elfojtani egy fájdalmas szisszenést, amikor a kis rohadék idomítási alany kipróbálta át tudja-e törni rusnya, éles csőrével a halántékomat. Szerencsére hamarost belegabalyodott a hajamba és ez kissé ellehetetlenítette további gyilkossági kísérleteit.
- Még valaki pitét...? - próbálkoztam erőtlenül, miközben a puszták kegyetlen ragadozóját próbáltam kibogozni szorult helyzetéből.
Holdalma terroristaakcióit leszámítva kezdett az este unalomba fulladni. Hirtelen még a két pancser vándor szövegelése is hiányzott némileg. Nem szerettem, ha a Geliarban csend és hullaszag terjeng.
Hátravittem a tányéromat, majd visszazöttyentem a helyemre, unottan végigpendítettem a lantom húrjait és megeresztettem egy diszkrét ásítást, miközben a két elf belecsapott az öreg és rongyosra rágott "Ah, azok a régi szép idők..!" kezdetű eposzba. Fogadni mertem volna, hogy percek kérdése és a háborúról fognak itt komorlani nekünk. Tekintetem hát önkéntelenül is kicsit távolabb letelepedett seguth vendégünk felé siklott.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Csüt. Szept. 08, 2016 8:07 pm

Hófehér mese

Hadnagyok és gárdisták. Az elfek nem tudnak békés foglalkozásokat űzni? No, jó tudom a művészetekből kiszorulnak nekünk hála, de attól még nekik is bizonyára szükségük van ácsra, vagy pékre, vagy bádogosra. Miért csak a hadviseltek tévednek ide? Persze nincsen gondom velük, sőt érdekes történeteket tudnak mesélni, de eddig még komolyan nem találkoztam egy átlagos elffel sem. Vagy ez az átlagos náluk?
Aztán ott az ember is, ő is had- és kocsmaviselt, ki nem nézném belőle, hogy szabad idejében makettezik otthon, vagy miniatűr állatkertet készít gyapjúból és kócból. És persze a sarokban üldögélő seguth. A mágustanonc egyenruha ellenére is lerí róla, hogy nem itt született, hanem Seguth Anduron, akkor pedig valamiért csak száműzték. Hát hol vannak a békés és nyugodt lények?  Hol marad az egyszerű közönség? Ez egy jóhírű laerivó nem pedig veterán találkozóhely.
És itt vagyunk mi Ceirrannal, a dalnok és a hangszerész. Persze mi se vagyunk agresszió mentesek, de mi önhibánkon kívül vagyunk ilyenek, hiszen a kétalakúság nem a mi kívánságunk volt.
- Inkább behozom az egészet - ocsúdtam fel elmélkedésemből. Gyorsan meg is jártam az oda-vissza utat, és letettem a pitét, alig a fele hiányzott. Hoztam mindenkinek elég tányért és villát, majd körbe kínáltam a pitét.
- Bátorság? Nem hölgyem, aligha bátorság kell ehhez. - mosolyogtam szelíden a gárdistára - Inkább eszelős vakmerőség. Hiszen szinte semmit se tudni erről a dologról. Fogalmunk sincs, hogy hol keressük ezt a kavicsot, vagy, hogy az miért előnyös nekünk. Ezek az emberek elhoztak nekünk egy apró fehér követ, pár tiritarka trükköt, valamint egy összefabrikált dalocskát. Nem adtak semmi támpontot vagy bizonyítékot. De még ha adtak is volna, miért tennék? Miért nem ők mennek el egy ilyen értékes kincsért, főleg, ha már találtak belőle egy darabot? Miért osztanák meg az aranybánya titkát másokkal? Ez vagy átverés, vagy szimplán hülyékkel van dolgunk, akik azt se tudják miről beszélnek. - Újra töltöttem magamnak és kortyoltam is az italomból. - De azt is kizárhatjuk, hogy férfiak kellenének ehhez, mivel ha jól sejtem kegyed is el szeretne indulni a kő nyomában.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Velirad
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Mágusszékház tanonca
Mana:
152/152  (152/152)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Csüt. Szept. 08, 2016 8:57 pm

Unott egyhangúságomból és gondolataimból Tarassian hangja ébresztett fel, aki éppen kérdőre vonta az elf gárdistát. Odamentem hát a pulthoz, és mivel nem illik a másik szavába vágni, megvártam, míg mondandója végére ér.
- Engem is érdekel az a kavics, - szóltam bele ekkor a beszélgetésbe - és ha valaki megy, én is megyek.
Körbenéztem az összegyűlteken, ha mindenki jönne, az egyetlen kérdéses pontot a két elf hozzáállása jelentené irányomban. Elvégre a Seguth-Elf háború után a két nép kapcsolata nem volt éppen rózsás, sőt. Egyesek szerint volt olyan elf, aki nem jött ki a Seguth negyedből többet... És ahogy hallottam, az elf férfi egy volt katona, tehát még inkább megvan az oka, hogy a lehető legkevesebb közösködést vállalja a magamfajtával. Mindenesetre a magam részéről: amíg béke van, én is békés vagyok.
- Szóval? - kérdeztem, és kérdőn tekintettem a többiek felé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Pént. Szept. 09, 2016 8:43 pm

Fehér mese

Lance unottan megvakarta borostás arcát, miközben végigtekintett a társaságon. Vegyesek voltak, ehhez kétség sem fért. Egyre inkább kezdte magát egy fantasyregényben érezni, ahol vegyes népségek állnak össze csak úgy, hogy kincsekre vadásszanak. De vajon milyen indítékokból?
Lance pihenni jött ide, így őt nem igazán érdekelte a kincs sorsa. Persze, poén lenne fehérfémből kovácsolt revolverekkel járkálni, de a megörökölt kékacél fegyverek is boldoggá tették. Sőt, azokat kiérdemelte. Esetleg felajánlhatná őket az elfek császárának, de... minek? Már így is többet elért az elfeknél, melyről valaha is álmodhatott volna az emberek között. Nemesi címet pedig nem akart.
Akkor pedig maradt a kalandozás. Most úgyis a pihenőidejét töltötte Domhanon. Amíg nem megy át utcai mészárszékbe a dolog, nem sért velük semmilyen törvényt. Úgyhogy... miért is ne?
- Felőlem mehetünk - kelt fel a pisztolyhős az asztal mellől, s megigazította a kabátját.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tiarnaí
Főadminisztrátor
avatar


Adatlap
Rang: Világteremtő
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Vas. Szept. 11, 2016 1:12 pm

Aclean a kocsma tulajdonosa befejezte a poharak szép szimmetrikus elrendezését a polcon, majd vigyorogva fordult a hirtelenjében összeverbuválódott társasághoz.
- Egy Seguth, két Elf,két Laer, és egy ember betér egy kocsmába... milyen jó vicc is keveredhetne ki ebből. - Magában nevetve fordul vissza a munkájához, és játékosan int nektek, hogy menjetek nyugodtan, ellesz ő itt magában. Bár ez leginkább a két Laernek szólt, de valahogy mindenkinek intézte az intést. 
Úgy tűnik a kis kő kiléte többetekben is érdeklődést váltott ki. Valóban olyan misztikus ennek a kőnek a kiléte, vagy csak humbug az egész? És valóban... miért nem mennek ők maguk utána? Mert most hogy elmesélték mindenki tudni fogja hol is kelljen keresni a varázslatos fémet. Persze lehetnek hátsó szándékaik, de ezt mély homály fedi... Már ha valóban vannak nekik olyanok. 
Néhány kocsmatöltelék, éppen mellettük ült, és lelkesen fizettek a két utazónak újabb és újabb köröket, hogy kiderítsenek még több információt, a kő kilétéről. Azok pedig lelkesen meséltek, mutogatták az apró kavicsot, és vedelték az újabb korsó Rohadt Bivalyt. 
-
És mennyit érhet a kő?
- Többet mint egy bánya tele nyers kékacéllal...
- És hol találtátok a követ?
- Domhanon, egy elhagyatott faluban valahol nyugaton. Több napi járóföld, és hátassal sem kevesebb...
- És miért nem mentetek vissza?
- Hát fiam...  - itt összenézett a két utazó, és szemükben látszott a félelem. Enyhén megborzongtak  - Nos... én nem kekeckednék három Laestattal...


// Sorrend nincs ismét ^^ Mehettek amerre akartok Very Happy Az utazókat is kikérdezhetitek, bevásárolhattok azt csináltok amit szeretnétek. Elvégre minden kisfiú és kislány tuja, hogy felkészülés nélkül megindulni egy kalandba butaság Razz Ha nyugatra tartotok akkor a poszt jöhet IDE! // 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://domhan.hungarianforum.net
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Vas. Szept. 11, 2016 2:06 pm

Hófehér mese


- Hát... ha ennyien menni akartok - mosolyodtam el - biztos, hogy én is veletek tartok! - ütögettem meg halkan kardom markolatát. Érdekes egy társaság meg kell hagyni. Bár van egy jégember... Viszont egyedül leszünk, kint a vadonban. És mint tudjuk, ott történhetnek balesetek...
- Menjetek előre, szerezzétek be a szükséges holmit, meg minden egyebet, amit hozni akartok. Én kikérdezem ezt a két jómadarat, hogy pontosan merre is induljunk el. Két óra múlva találkozunk a város nyugati határában!
Feltápászkodtam, hogy közelebb kerüljek az utazókhoz. Elvégre a "több napi járóföld nyugatra" egy elég tág fogalom, és nem nagyon volt kedvem eltévedni a városon kívül. Nem mintha a városon belül lenne, de itt legalább elérhető közelségben vannak a saltusiak.
Az alatt a három lépés alatt, amíg a két idegen mellé értem észrevettem, hogy Ceirran és Tarassian még mindig ülnek. Nem értettem miért, elvégre a laereket általában vonzza a kalandozás lehetősége. Arról nem is beszélve, hogy Acléan uram az imént engedte el őket.
- Ceirran, Tarassian - szóltam feléjük - Ti nem jöttök? Lefogadom, hogy nagyszerű és hősies utazás lesz! - próbáltam olyan lelkesnek tűnni, amennyire csak tőlem tellett.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceirran Carason
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Muzsikusa
Mana:
165/165  (165/165)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Vas. Szept. 11, 2016 7:01 pm

Hófehér mese

- Gondolom a Nagyszerű és Hősies utazásotokban szerepel három fajtársam lemészárlása. - jegyeztem meg szinte csevegő hangnemben, miközben továbbra is mosolyogva méregettem az elfet. - Már persze csak a nagyobb jó érdekében, ugyebár... -tettem hozzá szórakozottan, majd felkeltem, hogy visszarakjam a poharamat a helyére. Közben a laestatom morgása szinte visszhangot vert a fejemben és leginkább olyan érzésem támadt, mintha egy nagy, tömény indulatból kovácsolt harangot borítottak volna rám, hogy aztán azt kívülről hetven bepiált kadmet verje a puszta öklével. Nem volt felemelő érzés, annyit elmondhatok.
Lehet, hogy a többi faj nem így látja, de egy laestat nem szörnyeteg. Semmi, ismétlem semmi joguk nincs arra, hogy lemészárolják, mint egy veszett kutyát. Ez, bármilyen szótár szerint is nézem, egy domhani polgár meggyilkolása, azaz súlyos bányaévekkel honorálandó bűncselekmény, és egy saltusiakkal teli ivó dalnokaként egy laer különösen érzékeny lesz a törvénybeli finomságokra. Igazából a kis kedves társaság érdeke, hogy megmentsük őket ettől a végtől. Egy gyors pillantással felmértem, Tarassian is effélékről elmélkedik-e, majd folytattam a töprengést.
Nos, a fehér fém a legkisebb mértékben sem érdekelt, (sőt, egy ilyen ingatag és kusza történet után elég biztos voltam benne, hogy mind halálgödrökben fogják végezni mint rabszolgák) de azt semmi esetre sem hagyhattam, hogy miközben a valószínűleg fiktív vagyont hajszolják, végezzenek egy fajtársammal. Ohohoho, nem. Azt már nem, kedves kalandoraim. Nem amíg Ceirran Carasonnál hangszer van és egy váltás medvebőr.
- Ne aggódj, elf uram. - fordultam felé hideg mosollyal. - Nem is tudnál visszatartani. De nem garantálom, hogy sok köszönet lesz ebben.


A hozzászólást Ceirran Carason összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Szept. 11, 2016 9:19 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Vas. Szept. 11, 2016 8:11 pm

Hófehér mese

Lance balszerencséjére az elf császár bőkezű támogatását ideát már nem élvezhette, ezért a felszerelését saját magának kellett összeállítania, önköltségen. Ehhez pedig eléggé a zsebébe kellett nyúlnia. Első dolga volt, hogy vett egy megfelelő hátast egy azmeg bika képében, akit Günternek nevezett el (550 arany). Egy vándor nyerget (800 arany), kantárszíjat (90 arany), két nyeregtáskát (540 arany), egy hajtóostort (230 arany) és egy antlipló-kürtöt (400 arany). Emellett minden vásárolható gyógyfűből vett egy csomaggal (összesen 574 arany). Ételről is gondoskodott, de arról szerényebben. Sózott, szárított húst vásárolt, de abból három kilót (60 arany). Ezen kívül még vett egy lakósátrat 3000 aranyért. A biztonság esetére vett még csapdát is (130 arany), kenderkötelet (70 arany), egy pipát (40 arany) meg egy halászhálót (70 arany). Hát igen, alaposan bevásárolt. Ezzel megmaradt pénze jelentős részét (6554 aranyat) sikeresen elköltött. Egek...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Vas. Szept. 11, 2016 8:59 pm

Hófehér mese

Hiába minden jól neveltségem egy megvető horkantást nem tudtam megállni.
- Immáron biztosak lehettek benne, hogy az urak hazudnak. A történelem során egyedül Asmerion idejében esett meg, hogy a laestatok összefogtak. A laestat nem vadászik csapatban, nem őriz falvakat és mesebeli kincseket. A laestat vagy zsákmánynak tekint mindent, ami szembejön, vagy riválisának. Mindkettővel kegyetlenül elbánik. Arról nem is beszélve, hogy Domhanon nem bolyonghat 5-nél több véglegesen átfordult, és ezek is mérföldekre vannak egymástól. Az pedig pláne röhejes, hogy állítólag jártak már Seguth Andoron, ami mind tudjuk, hogy lehetetlen - biccentettem a seguth felé.- De ha mégis jártak volna, akkor már nem ijednének meg három laestattól. - Hátra toltam székemet és felálltam. -Így aztán ajánlom, hogy mindenki alaposan készüljön fel a csalódásra, csapdákra, gubancokra és kellemetlen helyzetekre.
Már vittem volna be a pités tálat, amikor az elf megszólított minket. Túlzott lelkesedése talán bevált volna egy kaptárfosztónál, ami köztudottan jól reagál a hangszínváltozásokra, de a laereket, nem lehet csak ennyivel ösztönözni. Ettől függetlenül megmosolyogtatott a próbálkozása.
- Nos, ez változtat az elhatározásomon. - mondtam végül, mikor Ceirran befejezte. - Jövünk. Ha nem is a hősiesség miatt. Egyrészt a már említett okokból, mivel, sajnálom, de nem hagyhatjuk, hogy megöljétek a fajtársainkat. Elvégre ti sem hagynátok, hogy leadásszák a nagyszüleiteket, ha azok megöregedtek, ti pedig pláne nem segédkeznétek benne. Ez persze csak a laerekre igaz, és őket is csak megölni nem hagyjuk, elkergetni igen. Másrészt, ha Ceirran megy, nekem is kell, különben még elvész az erdőben rőzsegyűjtés közben. Aggódnotok pedig nem kell. Megbízható bajtársak vagyunk, csak vannak fenntartásaink.
Magamban persze megjegyeztem, hogy mégis csak jó lesz lelépni, mivel a kadmet újév, nem a kocsmárosok kedvenc időszaka. Ezernyi részeg vészesen gyors, kardforgató egyszerre szállja meg Domhan összes ivóját...
Bevittem a pités tálat és a korsókat. Az elmosogatással már nem bajlódtam, Acléan is elbánik a kosszal.
- Ceirran - tértem vissza a söntésbe - azt hiszem ideje bevásárolnunk.
- Hölgyem, Uraim- fordultam a többiekhez. - Ez esetben találkozunk még. A kérdés csak, hogy mikor.
A választ még megvártam, akár hasznos volt, akár nem, majd biccentettem Acléannak, természetesen, még vissza akartam térni még az indulás előtt, és kiléptem az ajtón, hogy bevásároljak a piacon.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Hétf. Szept. 12, 2016 4:08 pm

Hófehér meseŐszintén szólva Ceirran megrémített. Amilyen hangsúlyozással vádolt meg minket azzal, hogy meg akarjuk ölni a három laestatot... És utána az a mosoly... A hideg futkosott a hátamon. Tarassian már jóval barátságosabban közölte aggodalmait a kis vállalkozásunkkal kapcsolatban. Hirtelen sokkal szimpatikusabbnak tűnt, mint a barátja.
- Hogy őszinte legyek, nekem az első gondolatom az volt, hogy hogyan fogunk elosonni mellettük. Semmi kedvem laestatokkal civakodni.
Ezután leültem, hogy kikérdezzem a két idegent, hogy mégis mennyi időt ölel fel az a "több napi járóföld nyugat felé". Elvégre nem mindegy, hogy három napra vagy egy hétre vásárol be az elf. Meg ugye pontosabb útirányok sem ártanának azon kívül, hogy "nyugat". És ha már itt tartunk, még azt is megkérdem tőlük, hogy számítsunk-e másra a három laestaton kívül. Csak a biztonság kedvéért.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Velirad
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Mágusszékház tanonca
Mana:
152/152  (152/152)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Hétf. Szept. 12, 2016 5:05 pm

Hófehér mese

Látva, hogy nagyjából mindenki egyetért abban, hogy megyünk, kissé megnyugodtam. Nagyobb társasággal mindig egyszerűbb haladni, és mégiscsak egy igen nagy erőt képviselünk. Egyetlen kérdés maradt, amit senki nem vetett fel eddig: hogyan akarunk majd megosztozni a kincsen? Egy darab fehér fémet nem lehet 6 felé osztani, és kétlem, hogy bárhol el lehetne adni... Ketten leültek a vándorokkal beszélgetni, miközben Tarassian kilépett az ajtón. Amúgy is a piacra tartottam, hát nagy léptekkel utána siettem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   

Vissza az elejére Go down
 
Fogadó a féllábú Geliarhoz
Vissza az elejére 
6 / 8 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» Fogadások (2014)

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Világok :: Domhan :: Központ-
Ugrás: