A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Fogadó a féllábú Geliarhoz

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Vas. Júl. 26, 2015 5:07 pm

Domhan központjának egyik legnevezetesebb ivója, már csak azért is, mert Laer kézben van (nevezetesen Acléan Amarionéban), így az alkoholválaszték egyszerűen páratlan. A fogadó maga szerény, és a főtértől egy utcányira húzódik meg egy foltozóvarga boltja és egy felcser között. Homlokzatán ott lengedezik névadó cégére, ami a műintézmény nevével együtt évente változik. Az ivó hagyománya szerint minden évben az a vendég lőhet rá a cégérre festett Geliarra, aki a legtöbbet bírja meginni a Homokdűlői Kákabél művésznevű italból. A győztes kipróbálhatja céllövői tudományát a Geliaron, és a találata fogja egy évre újrakeresztelni az ivót.
Az épület egyébként két szintes, valamikor a ködbevesző múltban falait fehérre meszelték, de erre ma már csak következtetni lehet. A kissé megvetemedett ajtón belépve a söntésben találjuk magunkat, ahol számos, egymástól erősen elütő olajlámpa lóg alá a mennyezetről és a jobb oldalon egy jó nagy, gránitkőből összerótt kandalló ont meleget. A fal mellett padok húzódnak, előttük asztalok és pár már igencsak nyugdíjas korú szék vesztegel. A pult előtt magasabb ülőalkalmatosságok foglalnak helyet, a tér közepén lévő kerek asztalok pedig kizárólag a törzsvendégeknek vannak fenntartva. Acléan rendszerint a pult mögött áll, és kedélyesen beszélget a vendégekkel, de közben azért mindenkit szemmel tart. Az emeletre nyikorgó lépcső vezet, pont olyan attari nyírből, mint amilyen az egész helység egyetlen hajópadlóját is borítja. Odafent vendégszobák sorakoznak, ahol pár aranyért bárki megszállhat egy-két éjszakára.

A Féllábú Geliar jelenlegi kínálata:

Seritalok:

"Rohadt Bivaly": különleges eljárással készülő mézser
" Tüdőfonó": állítólag jó sok apró pókot főznek bele ebbe az italba. De amúgy egész jó.
"Hétpróbás": hét különböző Laer gyümölcsből készül, mivel pár közülük elég allergén, nem sokat rendelnek belőle
" Háborgó tenger": közkeletűbb nevén Háborgó gyomor. Egy különleges, sós ital, csak nagyon elszántaknak.

Borok (vagy affélék)

"Kátrányos alma": ne kérdezd mitől fekete, csak idd meg.
" Halott szeme": kivételesen nem olyan bizarr mint a neve. A helyi szőlőfélét szokás mazsolaként halott szemnek nevezni
"Ezüstpucoló": kiváló citrusbor, mellette remekül lehet vele evőeszközöket fényesíteni
"Lengesd meg": kitöltés után muszáj, hogy pár, az erjedés közben termelődő némileg mérgező gázféle elszálljon belőle. Utána már kifejezetten ízletes
"Kotyogós lámpás": fügebor, amellyel szükség szerűen pótolható a lámpákból kifogyó olaj
"Lyukas asztal": Azt hiszem nem kell magyarázni, miről kapta a nevét ez az igen sötét vörösbor.
" Tetves rózsa": Igen költői és igen drága. A narancsmaggal összefőzött fehér szőlőből készülő nedű, amit egy különleges, levendulaszín rózsával, és annak élősködőivel fűszereznek, enyhén hallucinogén hatású

Egyébb:
"Retinaroncsoló": Ez az ital annyira beüt már az első pohárkánál, hogy a gyengébb szervezetű egyedek rögvest homályosan kezdenek látni. Illetve az ital a palackon található gyökér mondatok miatt kapta a nevét.


A bővítés és változtatás jogát fenntartjuk!


A hozzászólást Gemorick összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Aug. 07, 2016 3:20 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Kedd Júl. 28, 2015 9:00 pm

MERT MINDIG A ZÖLDFÜLŰT...

Acléan Amarion uram a pult mögött állt, és végtelen nyugalommal törölgetett egy üvegpoharat. Már akkor is magasra szaladt az egyik szemöldöke, mikor Arthur Temoy meglehetősen hevesen benyitott a Féllábú Geliarba. Kimért mozdulattal helyezte vissza a poharat a többi közé, majd a pultra támaszkodva várta, amíg az újdonsült vendég odalép. Acléan egyébként középkorú Laer volt, erőteljes vonásokkal, szögletes állal és hosszú, hátrafogva viselt bordóba hajló hajjal. Máskor oly derűs arckifejezése némileg méltatlankodóba hajlott. A Geliar többi vendége is Temoy felé fordult. Ez a tény kevésbé lett volna hátborzongató, ha a szabadidejüket töltő saltusiak helyett mondjuk általános, mindennapi kocsmatöltelékek üldögélnek a bicegős asztaloknál. Tény ami tény, az ivó csak két köpésnyire volt a tornyuktól, úgyhogy szinte a törzshelyüknek számított. Mindenhol fekete köpenyek, kalapok, fekete üstökök, és helyenként még kormozott fegyverek is sötétlettek az öreg fa bútorok háttere előtt. A pultnál is ketten ültek, fekete fegyvercsöveik alapján magasrangú tisztek.
- Szép jó napot, fiatalember.- köszönt Acléan nyomatékosan, mindazonáltal barátságosan, majd alaposan végigmérte Temoyt. Látszott rajta, hogy levont pár megállapítást, mert megszívta a fogát, átdobta a vállán a pulttörlő rongyot, és kétkedve pillantott a közlegényre.
- Először Domhanban, hmm? - a választ be sem várva a polc felé fordult, ahol padlótól a plafonig sorakoztak a különböző alakú és színű üvegek. A rájuk enyvezett, elmosódott címkék alapján már csak igen nehezen lehetett volna megállapítania egy laikusnak, hogy Hóámbrabor vagy rovarölőszer van benne. Némi üvegmustra után a válla felett hátraszólt.
- Fogadja meg a tanácsomat, fiam. Kezdjen valami könnyebbel. A Laer italokhoz hozzá kell szokni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arthur Temoy
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Zöldfülű Határőr
Mana:
122/122  (122/122)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Kedd Aug. 04, 2015 9:25 am

A kocsmában nem a szokásos vendégkör foglalt helyet, hanem a sötét oldal. Azaz a Saltusiak, akiknek láthatólag nem jött be szerény személyem zseniális betoppanása. De hát kit izgatnak, ezek a rettenetes harcosok? Engem ugyan nem, hiszen csak inni jöttem, és nem bankot rabolni, vagy kis nyuszikat kínozni. Szóval betámadtam a söntést, és rendeltem. Igaz a papi aki a poharakat törülgette szólt, hogy vigyázzak a sörökkel, mert még lehet egy árokban fogok kikötni, néhányszáz bolhával meg késszúrással. Hmm, lehet meg kellene fogadni a tanácsát.
- Legyen, akkor az, amit maga gondol. Lepjen meg.
Szóltam és vártam az öreget, amíg kitölti nekem a fenséges italt. Addig is volt időm körbetekinteni az ivóban. Kellemes kis helység volt, sok vendéggel, és érdekes italokkal. Úgy voltam vele, ha majd lesz szabadidőm, ami persze, hogy lesz, végigiszom a kínálatot. Rám fért amúgy egy kis toroköblögetés, na meg kell kóstolni mindent, amit elém raknak. Ha nem így tennék, akkor búcsút inthetnék a nem létező hírnevemnek. Miután megiszom, ezt a csodanedűt legyen akármi, megpróbálok felállni, és az agyamban kavargó vagy nem kavargó gondolatokkal, és egyensúllyal megindulok leadni a papirost. Ja, igen, előtt kérek valami mentolos cukorkát is. Lehet nem lesz okos ötlet részegen betámadni a fejeseket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Kedd Aug. 04, 2015 1:42 pm

MERT MINDIG A ZÖLDFÜLŰT....

Acléan uram a padlótól plafonig magasodó polchoz lépett, és miközben nem létező szakállát simogatta gondolataiba merülve, a több tucat különféle méretű és színű üveget mustrálta. Leemelt egyet, megnézte, megforgatta, majd visszatette. Ilyen sorsa jutott egy lapos zöld, egy hosszúkás áttetsző, és egy borostyánsárga üveg is. Végül egy jellegtelen cserépkorsót emelt le az egyik felső polcról, és egy makulátlan fakupába öntötte tartalmát. A folyadék törtfehér volt, felszíne opálos, és könnyű füstféle lebegett felette, amit Acléan egy könnyed mozdulattal elhessentett, majd a kupát Temoy elé tolta.
- Kilenc arany lesz, fiam.
A pult mellett ülő két saltusi leplezetlen érdeklődéssel figyelte a poharat. az alacsonyabb, és némileg fiatalabbnak tűnő megszólalt.
- Huh, Cléan... élből Tüdőfonót? Az ilyen korú srácoknak inkább málnaszörpöt kellett volna.
- Hagyd Eirick. - nevetett a másik. Ezek ketten még az átlag saltusiaknál is jobban hasonlítottak egymásra, nem kizárt, hogy testvérek lehettek.- Nekünk meg még két Lámpás lesz.
A csapos újra a polc felé fordult, ügyet sem vetett Arthurra, aki immár zavartalanul elfogyaszthatta a kesernyés, egresre emlékeztető, de némileg tejállagú folyadékot, ami, bár első kortyra nem tűnhetett túl vészesnek, hajlamos volt nagyon hamar a fejbe szállni.
A mentoloscukor említésére Acléan felháborodottan felhorkant- majdnem mellélöttyintette az épp saltusiaknak porciózott fügebort.
- Itt fiam ne is keress. Nem jó az semmire. Ellenben...- átnyúlt a pult túloldalára, és egy cserepes szobanövényt tolt Temoy orra elé. Nos igen, láthatóan a páfránylevelű gizgaz nem csak dekorációs célra szolgált. Erős, petrezselyemszerű illatot árasztott magából, levelei tapintásra kicsit ragadósnak tűntek- Itt mi ezt használjuk. Táborcserje. Elveszi az alkoholszagot, és még a fejedet is kitisztítja...-itt rövid szünetet tartott- egy kis idő után...
- De addig úgy fogsz támolyogni, mint aki egy akónyi Kékdűlőit öntött le a torkán.- szúrta közben újra az ifjabb saltusi, erősen vigyorogva. Furcsa módon, ettől az idegenszerű akcentusa is felerősödött.
- Úgyhogy csak saját felelősségre.- zárta le a kérdést Acléan. A két saltusi szedelődzködni kezdett.
- Mi lassan megyünk. Innen északra le kell zárnunk a mellékutcákat, harminc perc múlva indul egy konvojunk a város keleti felébe utánpótlással. Úgyhogy ha dolgotok lenne, a főtér felé kell kerülnötök. - vetette a vállára a zsákját az idősebb, és pár érmét rakott az asztalra, majd társával az ajtó felé indultak.
- Nem tudom merre tart, fiam.- fordult Temoyhoz Acléan.- de erre jobb ha figyel. Nem jó ötlet összeakaszkodni a Saltusiakkal.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arthur Temoy
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Zöldfülű Határőr
Mana:
122/122  (122/122)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Kedd Aug. 04, 2015 7:18 pm

Furcsa nedű került az asztalra nem vitás. Mintha kancatejet kellett volna lenyelnem. Bár híresen nagy alkoholkedvelő vagyok, azért nem tagadom ettől a poshadványtól egy kicsit összepiszkítottam magam. Na jó ez erős túlzás, de lényeg a lényeg eléggé ferde szemmel tekintettem az italra. A Saltusiak jókat röhögtek rajtam meg a választásomon, nos, oda se neki. Fakupám felemeltem miután a kilenc aranyat, szépen tornyozva odanyújtottam a kocsmárosnak, és egy hatalmas vigyorral az arcomon, a Saltusiak felé fordulva mondtam amolyan pohárköszöntő félét.
- Köszönöm a jó tanácsokat! És egyem a zúzájuk!
Mondtam majd húzóra megittam a negyedét a sörnek. Finom volt, noha enyhe utóízt hagyott maga után. És ami a legfurább nem ütött. Legalább is, amíg a pohár fenekére nem értem. Ekkor furcsa dolgokat kezdtem látni. Például a fejem előbb fordult meg, mintsem hogy az agyam lekövethette volna a mozgást, avagy hogy mit láttam. Tetszett ez a fáziskésés. Ez jelentette azt, hogy üt a cucc. A fakupát visszahelyeztem az asztalra, és elkezdem vizsgálgatni a virágot, amit az öreg tolt az orromba. Ha ennél is jobban be lettem volna rúgva, könnyedén marihuánának nézem, de így még volt egy szemernyi józanságom, hogy nem csináltam belőle egy jó spanglit. Letéptem egy levélkét, és bevettem a számba hogy elrágjam.
A saltusiak időközben kereket oldottak, és csak fél füllel figyeltem rájuk, de attól még a lényeg megmaradt miszerint próbáljam távol tartani magam az egyik mellékutcától. Vagyis akkor ismét főtér, és onnan a torony. Hát jó támadjuk be azt az izét. Fejem kóválygott, ahogy én magam is, de próbáltam mutatni mekkora állat vagyok. Bár ez még nem detox attól még lehet, meggyűlik a bajom az egyenes vonalon való tyúklépéssel. Harsányan megköszöntem az italt a kocsmárosnak, majd kiléptem az utcára, és megindultam ismét a főtérre, majd onnan a célom irányába az emberek tornyába… aminek ugye ez a neve? 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Kedd Aug. 04, 2015 9:28 pm

MERT MINDIG A ZÖLDFÜLŰT
Folytatás: utcák és utak
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tiarnaí
Főadminisztrátor
avatar


Adatlap
Rang: Világteremtő
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Szomb. Szept. 05, 2015 5:19 pm

Lance Lotter - A célpont

Munka van négykor a Geliarban

Ennyi állt az üzenetben mely az asztalodon fogadott reggel. Se név, se információ, egyszerű volt mint egy fakerék. Persze sok megbízó nem szokott semmiféle információt levélben megosztani elvégre, ha eltérítik, a küldeményt abból nagy baja származhat az illetőnek. Szóval ez volt a legegyszerűbb megoldás.
A kocsma, mint majdnem mindig, most is nyüzsgött a világok népeitől. Magas Laer zenészek pengették a lantot az egyik sarokban, míg néhány túlöltözött Elf a söntésnél adta le éppen a rendelését. Pár Saltusi ült az egyik asztalnál és éppen kártyáztak, míg az ivót megtöltötte a jóízű nevetésük. Nem volt senki sem egymagában szóval volt időd, melyet elüthettél.
Egy fél óra elteltével egy magányos öltönyös alak lépett be az ivóba orrát magasba húzva, mint akinek nem megszokott az alkoholos izzadságszag. Lassan lépkedett át az ivón, néhány szemet magával vonzva, de a legkevésbé sem érdekelte. Amint megakadt rajtad a pillantása, rögvest intett, hogy kövesd, és felvonult az emeletre, ahol az egyik szobába invitált be téged. A berendezés egy ágyból, egy kis asztalból és két székből állt, egy lámpával. Nem is kellett több elvégre csak átutazó szállásként funkcionált ez a lakrész.
- Nos, üdvözlöm kedves Lance Lotter.
Kezdett bele az úr.
- Lenne egy jól fizető munkám a maga számára. Persze csak akkor fizet jól, ha maga is az elvárásaink szerint teljesít. Van egy illető aki, nos, nem törlesztett időben. Szeretném, ha gondoskodna róla. Jelentéseink szerint átmenekült Saltusba, és most ott húzza meg magát. Őt kell keresni…
Ezzel előhúz egy fényképet a zsebéből és a kezedbe nyomja. 
- Egy hetet kap rá. Nem szeretném, ha csalódást okozna. 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://domhan.hungarianforum.net
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Szomb. Szept. 05, 2015 6:00 pm

Lance Lotter először megörült, hogy felettese újabb megbízással látja el, de amikor a kocsmában megtalálta valódi hívóját. Arcára kiült a csalódottság. Aztán dühös lett.

Ez az öltönyös hülyét csinált magából, de belőlem nem fog. Ha ez most munkát akar adni nekem, amihez nincs köze a domhani hatóságoknak, akkor minimum letartóztatom.

És mikor beigazolódott, hogy megbízásról volt szó, a gunslinger megigazította karimás kalapját, majd bal kezét mélyen kabátja zsebébe mélyesztette. A zseb azonban lyukas volt. Tenyere közbezárta egyik revolvere markolatát, mellyel a kabát szövetén át nyithat tüzet az öltönyösre. Jobb kezével pedig félrehúzta a kabátját, hogy láthatóvá váljon a jobb oldalon lógó revolver és a rövidkardja.

- Ezzel csak egy probléma van - mondta végül. - Én nem bérelhető zsoldos vagyok, hanem a domhani hatóságok külsős munkatársa. Maga azzal, hogy munkát ajánlott nekem, gyanúsítottá vált az eltűnt ügyében. Le is tartóztathatom.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tiarnaí
Főadminisztrátor
avatar


Adatlap
Rang: Világteremtő
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Szomb. Szept. 05, 2015 9:07 pm

- Drága uram maga rossz helyen kopogtat.
Vigyorodik el az öltönyös fazon, és nem is próbálja leplezni, hogy kezdi élvezni a helyzetet. Mellényzsebéből szivart húz elő, melyet komótosan a szájába vesz és meggyújtja az édes dohányt.
- Tudja, én nem egy elkeseredett uzsorás vagyok, aki bérgyilkost keres. Nem ilyenre nem vetemednék. Tudja az én nagybátyám egy Mr. Morris nevet viselő igen befolyásos ember itt Domhanban. Mondhatni a központi humán rendfenntartás feje. És ha jól informálódtam, ő szokott kiadni feladatokat a magafajta rebellis törvényszolgáknak.
Leült veled szembe és keresztbe tette lábait. A szobában szinte természetellenesnek hatott a szivar égő vége, mely pislákolva világította meg az ember arcát.
- Szóval akkor leegyszerűsítem a helyzetet. Vagy elvégzi a munkát, és megszerzi nekem a fejet, vagy elképzelhető, hogy holnaptól nem lesz se munkája, se élete. Világos?
A hamutálba mely az asztalon figyel, leütögeti a szivar elégett végét, majd komótosan feláll, és kisétál az ajtón magadra hagyva téged a gondolataiddal. 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://domhan.hungarianforum.net
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Szomb. Szept. 05, 2015 9:34 pm

Idegesítette Lance-et ez a pökhendi alak. Ennek ellenére végighallgatta, bár a szivart azért örömmel kilőtte volna a szájából. Csak attól tartott, hogy véletlenül a fejét találná el. Miután az öltönyös felállt, és kiment, a gunslinger gúnyosan elmosolyodott.

Ez az alak tényleg hülye. Komolyan elhiszi, hogy elbocsátanak, csak mert van egy állítólagos nagybátyja a rendészetnél? Akkor miért nem könyörög ki tőle pár szerencsétlent, akik levadásszák azt a saltusra menekült szerencsétlent?

Lance módszerei révén nagyon sokat javított a terület közbiztonságán, hisz épp az a rebellis viselkedése volt az, amely miatt sikeres volt Domhanban. Ugyanez a rebellis modor volt az, mely miatt odalépett a hamutálhoz, és a szivarra dobta a kapott fényképet, majd angolosan távozott a helyszínről.

Ha szerzett volna hatósági határozatot a szökevény felkutatására, talán vállalnám a rizikót, de még úgy sem biztos. Ki akarna saltusi fejvadászokkal harcolni? Ebből simán kirobbanhatna egy világok közti konfliktus, oszt' aztán jóccakát'.

A gunslinger rendelt egy sört, majd leült egy asztalhoz, a kocsma egyik sarkába, ahonnét ráláthatott az egész vendéglátóipari egységre. Nem félt különösebben attól, hogy az öltönyös valóra váltja a fenyegetését. Ha gyilkosokat küld rá, vagy kirúgatja, nos... Lance egyszemélyes hadjáratot indíthat ellene. Sosem hitt a békében, hisz az csak szünet két háború között.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tiarnaí
Főadminisztrátor
avatar


Adatlap
Rang: Világteremtő
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Vas. Szept. 06, 2015 6:18 pm

Látszik a fenyegetés nem vált be Lotternél, s ezt már az öltönyös nem tudhatja elvégre mielőtt a választ megkaphatta volna kisétált a szobából. Lent a bárban a szokásos jó kedély uralkodott, egy-két vendég már lecserélődött a rövid idő eltelte ellenére is. Letelepedett egy kisebb csapat vegyes – vélhetőleg – kereskedő, és egy magányos Laer. A kocsmáros felvette a rendelést, és egy Rohadt Bivaly nevezetű keserédes söritalt tett vendége elé, melyért öt aranypénzt számolt fel. Az ital természetesen Laer gyártmány volt, elvégre ezt a neves kocsmát egy valódi Laer szeszfőző vezette, név szerint Acléan Amarioné, aki nagy kedvelője ezen italoknak.

Ahogy telt-múlt az idő, a kocsmában a magányos Laer letelepedett a sarokba és fuvolát vett elő, hogy egy kis borravaló fejében szórakoztassa az ivó teremtményeket. A kereskedő csoport eltávozott, miután fenékig ürítették poharaikat, egy Elf lépett be és rendelt magának egy Tüdőfonót. Meglepően forgalmas helység volt meg kell hagyni. Egyszer csak hangos nevetés csap fel az asztaltól ahol a két Saltusi kártyázott, vélhetőleg az egyikkőjüknek nagyobb volt a szerencséje, mint társának.
- Van itt olyan tökös, aki beszállna egy partiba?
Kiállt fel az egyik fejvadász odainvitálva az asztalhoz az embereket, akik próbára tennék szerencséjüket. Az elf korsóját lengetve csatlakozik, s hamarosan pénz csilingelését lehet hallani a kocsmában.
Persze nem csak efféle szórakozást kínált az ivó széles játéktára. Lehetett itt szkanderezni, ivójátékot játszani (Laerek ellen persze, nehogy egyszerű legyen), és kockázni is. Ez igazán szép bevételt szokott eredményezni az ivónak, elvégre aki huzamosabb ideig teng-leng a kocsmában az több italt is rendel. 

// Az ital árát kérlek vond le ^^ //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://domhan.hungarianforum.net
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Vas. Szept. 06, 2015 7:01 pm

Lance egy ideig elvolt a kocsmában az italával, melynek a nevére mindig rácsodálkozott. Nem hiába nevezték el helyszínekről meg emberekről a piákat a Földön. A "rohadt bivaly" mindennek hangzott, csak épp bizalomgerjesztőnek nem.

Ahogy végignézett a tömegen, úgy jutott eszébe, hogy mennyire vegyes világ Domhan. Meglepődött azon, hogy itt aránylag békésen megélnek egymással a különböző kultúrák és világok népei, míg az emberek odahaza a Földön folyton egymást ölték. Vagy is is bármikor kirobban majd a háború, ha mindenki elissza az agyát?

A gunslinger felállt az asztaltól, majd miután visszatette a pultra a korsót, zsebre tett kézzel hagyta el a fogadót.

Vajon beváltja a fenyegetését az a kis sunyi? Remélem nem. Nem akarok kiirtani egy teljes családot itt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Szer. Szept. 16, 2015 10:19 pm

Lance Lotter - A célpont

//Folytatás: Domhan - Utak és Utcák//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Szer. Szept. 23, 2015 9:08 pm

Lance Lotter - A célpont

Déjà vu.
Ez a két szó lehet az első dolog, ami az ember fejébe szökkenhet, mikor meglátja a helyzetet. Az öltönyös alak, Hector az asztal egyik felén, Lance, a gunslinger, a másikon. Ugyanaz a helyzet, mint két nappal ezelőtt: Hector arcán széles mosoly terült el. Nyilvánvalóan úgy érezte, hogy győzött. Percekig ültek egymással szemben az asztalnál, egymással farkasszemet nézve. Jól látszott, hogy Hectort szórakoztatja a dolog. Egy idő után azonban megunhatta, ugyanis megtörte a csendet:
- Üdv ismét Mr. Lotter. - hangja fölényesen csengett, nyomatékosítva győzelmét - Meggondolta magát? - látszott rajta, hogy vissza kellett fognia magát, hogy ne nevessen. Egy pillanat erejéig megrázkódott, majd vett egy mély levegőt és komoly arccal folytatta:
- Remélem most már megérti, hogy amikor fenyegetem, azt be is váltom. És ha most megpróbál letartóztani, előre szólok, hogy nincs rám utaló bizonyíték. Na de... - elkezdett kotorni a belső zsebében - Térjünk az üzletre. A célpont - Lance elé dobott egy képet - megneszelte, hogy követik. Legutolsó információim szerint Tula'abadorba menekült, és az elfektől próbál menedékjogot kérni. Legyen gyors, és hatékony, Mr. Lotter! Nem akarom még egyszer... kérni a segítségét.
Válaszra nem is várva felállt az asztaltól és az ajtóhoz lépett. Azonban mielőtt kiment volna színpadias mozdulattal a fejéhez kapott.
- Jut eszembe, ha bárkit is be akar vonni ebbe a kis... "ügybe" annak a bátyjai fogják kárát látni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Szer. Szept. 23, 2015 10:37 pm

Minden ember életében eljön a kritikus pont, mikor egy életre szóló döntést kell meghoznia. Hector már döntött, méghozzá rosszul. Csak még nem volt ideje felfogni. Nem is lesz.
 Lance kíváncsi volt, hogy a férfi felfogta-e, kivel játszadozik. Szemmel láthatóan nem. Sőt még volt pofája magát nyert helyzetben érezni. Hát ilyen nehéz tudomásul venni, hogy egy felfegyverzett, villámkezű pisztolyforgatóval gúnyolódik, aki a vérére szomjazik? Az evolúció nem végezte jól a dolgát.
 Hector Darwin-díjas előadását a gunslinger meg kívánta jutalmazni. A jobb oldalán lógó revolvert - melyet időközben újratöltött -, egy szempillantás alatt a kezébe kapta, és már lőtt is. Háromszor sütötte el a pisztolyt, szándékosan úgy célozva, hogy Hector ne menekülhessen el előle. Ha már az ajtón kívülre ért, akkor az ajtón át lőtt rá. A lövedékek elég erősek voltak ahhoz, hogy átvigyék az ajtó anyagát.

Tula'abador... Lance még nem hallott erről a helyről. Majd utána kell néznie, ha el akar jutni oda. Át kell öltöznie, és fel kell készülnie az akcióra. Mindenek előtt azonban Seguth Andurra kellett mennie. Ki akart deríteni valamit. A gunslinger maga mögött hagyta a kocsmát, miután átkutatta néhai munkaadója holttestét //Már ha meghalt//.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Pént. Szept. 25, 2015 7:47 am

Lance Lotter - A célpont

Acléan uram jókedvűen fütyült a pult mögött, miközben két pohár Ezüstpucolót töltött a két a saltusi vendégének. A kocsma kihalt volt, rajtuk kívül nem volt más, csak az a két ember az emeleten. Az egyiket felismerte, Lance Lotterről szinte mindenki hallott már Domhanon. A másik fazon is ismerősnek tűnt számára, de nem tudta volna megmondani hol látta már korábban. Lehet, hogy egyszer egy vendég volt.
- Acléan nem akarsz felfogadni valamikor egy muzsikust? - kérdezte az egyik saltusi - Olyan nagy így a csend.
- Mi az Achtor, zavar a fütyülésem? - vágott vissza poénosan Acléan, miközben egy új kört töltött.
Achtor nagyot húzott poharából és már épp válaszra nyitotta volna száját, amikor három lövést és egy tompa puffanást hallottak fentről. A két saltusi összenézett, majd gyorsan felkapták maguk mellé támasztott puskájukat és felszaladtak az emeletre. Acléan követte őket: mégiscsak az ő ivója.
Odafent nem várt látvány fogadta: Lance Lotter éppen egy vérző holttestet zsebelt ki! A saltusiak döbbenetükben csak ledermedve álltak a szűk folyosón. Acléan uramnak azonban volt annyi lélekjelenléte, hogy dühösen ráüvöltsön:
- Mégis mit jelentsen ez?!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Pént. Szept. 25, 2015 5:36 pm

Lance örült, hogy végre megdöglött valaki a kékacéltól. Miközben átkutatta a férfit, talált nála egy tarisznyát, benne elég pénzzel, hogy legyen miből "takarítani". Kezébe vette a kis pénzhordozót, és megtapogatta. Ekkor talált rá az ivó tulaja, és rivallt rá. A gunslinger még csak felé sem nézett, úgy jegyezte meg higgadtan:
- Nyugi, rendőrségi ügy.
Hasznos, ha az emberek tudják, ki vagy, és kinek állsz a szolgálatában. Nem kell mindent mindig elmagyarázni.  

Lance felállt, megvakarta a szakállát, majd Acléan felé fordította a tekintetét.
- Ez az alak megpróbált lefizetni. El akart velem tetetni láb alól egy szerencsétlent, aki nem törlesztette időben az adósságát. Nyilván tudjátok, hogy az orvgyilkosság minden formában bűncselekmény. Mikor le akartam tartóztatni, el akarta hagyni a szobát. Érthető okokból nem hagyhattam meglógni.
Belépett a szobába, és felkapta a képet az asztalról, mely a saltusi célpontot ábrázolta. Megmutatta Acléannak.
- Ezt akarta elintéztetni velem. Tőle tudtam meg, hogy jelenleg az elfeknél bujkál. Most pedig megyek, és megkeresem az illetőt, hogy kiderítsem, mi az ördögöt akartak tőle.
Odadobta a pénzzel teli erszényt a vendéglátóipari egység tulajának.
- Hector barátunk gondoskodott saját temetéséről. A hullát tüntessétek el, és ha bárki bejön, hogy érdeklődjön a faszi után, mondjátok azt, hogy sosem hallottatok róla!
Ezt követően Lance eltette a fényképet, és megigazította karimás kalapját.
- Megértettük egymást, uraim?
Mindkét keze a revolverek markolatán pihent, vész esetére.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Szomb. Szept. 26, 2015 4:04 pm

Lance Lotter - A célpont

Achtor a fejét vakargatta a hallottak alapján. Biztos volt benne, hogy több is van a dologban, de Lance Lotterrel nem akart packázni. Társa, Kuruch, szintén tanácstalannak tűnt. Idegesen Acléanra sandított, aki, bár látszott rajta, hogy próbál nyugodt maradni, azzal küszködött, hogy visszatartsa a laestatot. A kis pénzes tarisznya, melyet Lance dobott neki, nem sokat segített a dolgon. Láthatóan sértésnek vette, hogy a halott pénzét vágják hozzá. Achtor is sírrablónak érezte magát, de ha igaz, amit Lance mond, akkor úgyis lefoglalták volna Hector dolgait. Az a pár arany nem számít sokat. Lance kérését viszont nem hagyhatta figyelmen kívül.
- Lance, te is tudod, hogy erről kötelességünk jelentést írni. Ahogy neked is. - mondta külön kihangsúlyozva az utolsó mondatot. - Viszont, ha tényleg Flabadorára mész a faszi után, akkor jobb lesz, ha tudod: az elfeknél nem fogsz sokat érni az itteni jelvényeddel.
Hector testére nézett, majd nagyot sóhajtott.
- Gemorick nem fog örülni...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Vas. Szept. 27, 2015 2:14 am

Lance már azon volt, hogy lelője mindkettejüket, de végül meggondolta magát. Szép dolog az ölés, de azért jóból is megért a sok.
- Nem, nem kell jelentenetek - mondta a gunslinger. - De abban igazad van, hogy nekem kötelességem a jelentés. Ezért azt mondom, bízzátok csak nyugodtan rám a dolgot.
Elsétált a két alak mellett, majd mielőtt még lelépdelt volna a lépcsőn, hangosan megjegyezte:
- Az elfek miatt meg ne fájjon a fejed. Ismerem valamennyire a kultúrájukat. Amíg én nem támadok, ők sem fognak. Hectortól pedig szabaduljatok meg, mert a vendéket nem szeretik a hullákat.
A gunslingernek fel kellett készülnie a nagy utazására, így hangbéli búcsúzás nélkül tért haza.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Vas. Szept. 27, 2015 11:17 am

Lance Lotter - A célpont

Folytatás: Portálcsarnok
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceirran Carason
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Muzsikusa
Mana:
165/165  (165/165)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Kedd Okt. 06, 2015 9:54 pm

A Rossz és a rosszabb...

Egy jó laer fogadónak az illatát vagy másfél kilométerről meg lehet érezni. Most sem volt ez másként. Az öreg fagerendák elég régóta pácolódtak már alkoholgőzben, hogy beigyák az ezer különböző ital aromáját, és ezen kipárolgással csalogassák magukhoz a kifinomult orrú műkedvelőket. Azaz engem. Mióta megéreztem a hazai illatot, kicsit elábrándoztam, úgyhogy már csak a fogadó ajtajában, Tarassian ismételt kérdésére sikerült válaszolnom.
- Jah, hogy milyen hangszeren...?-pislogtam párat, majd megráztam a fejem és előkerült legmagabiztosabb vigyorom.- Bocsáss meg, csak az otthon mámorító illata csavarta be magát az orromba és működésképtelenné tett nálam minden más funkciót az álmodozáson kívül. Fuvolán játszom, lanton és dudán, de valamennyire tudok hegedülni is- lenyomtam a kilincset és beléptem az ajtón. - Egyébként pedig ha egyik sincs kéznél, ott a hangom.
Nagyképű kijelentés? Lehet. Na és? Mit ér egy művész művészi öntudat nélkül?
A fogadba lépve ellágyult a mosolyom. Oh, mintha csak otthon lennék. A fogadó klasszikus laer felosztású volt, ránézésre is tudtam már, hol kéne keresnem a konyhát vagy a fáskamrát. Átszlalomoztam az asztalok között, amiknek nagy része az időpontra való tekintettel még üres volt, és lelkesen a pulthoz léptem.
- Csodálatosan szép napot kívánok.- ugrottam fel az egyik magas székre.- Ha akadna éppen egy korsóra való Kotyogós, felettébb hálás lennék.
Amint kézhez kaptam az italomat, Tarassianhoz fordultam.
- Mit is mondtál, mivel foglalkozol?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Kedd Okt. 06, 2015 10:03 pm

- Napsütötte szép jó napot!-rikkantottam. Akarva akaratlanul átvettem Ceirran felhőtlen kedvét.- Én egy Döglött bivalyt kérek, de ha lehet egy kevés fűszerrel megbolondítva.
- Hangszer készítő vagyok. - válaszoltam kérdésére. - Méghozzá nem is akármilyen! Ha szerzel egy répát egy perc alatt furulyát csinálok belőle neked. Ezért is tűnt fel, a tiédnek a hiánya. Még csak nemrég érkeztem Domhanra és egyenlőre csak egy műbútorasztalosnál találtam munkát, így... - elhallgattam. Lassan Ceirran felé fordultam, gyanú villant át az agyamon.
-Mondd csak, Ceirran, nem tudsz véletlenül egy ölnyi keményfa deszkáról ,amit el kellett volna vinnem az öregnek?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Szer. Okt. 07, 2015 10:38 pm

Ceirran Carason, Tarassian - A rossz és a rosszabb...

Acléan uram a éppen a pultot törölgette, amikor két honfitársa lépett be az ajtón. Akaratlanul is mosolyra húzódott a szája. Két faj volt, akikről tudta, hogy nem csinálnak bajt: a saltusiak és a laerek. Az, hogy olyan hangosan és jókedvűen köszöntek, mintha csak otthon lennének szintén egy piros pontot érdemelt.
- Szép napot! Máris adom mindkettőt!
Odafordult az italokhoz a háta mögött és már rutinból tudta, hogy melyiket hol keresse. Le is kapta mindkettőt, majd poharakat varázsolt elő a pult alól. Miután töltött nem hagyott időt Ceirrannak, hogy válaszoljon Tarassian kérdésére.
- Ugyan, hagyd rá! - mondta kedves mosollyal. - Na had hallom: honnan valósiak vagytok?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceirran Carason
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Muzsikusa
Mana:
165/165  (165/165)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: A rossz és a rosszabb...   Csüt. Okt. 08, 2015 6:53 pm

- Egy répából?- vigyorodtam el szélesen.- Na az már valami. Majd észben tartom, ha hangszerészre lesz szükségem.
Már épp felöltöttem a tökéletes ártatlanság hiteles álarcát, mikor a fogadós, drága honfitársam kitűnő érzékkel kihúzott szorult helyzetemből. Na ilyen egy igazi Laer kocsmáros! Nem elintézi a bajt, hanem megelőzi. Úgyhogy kapva kaptam is a kérdésén, miközben ujjaimat lazán az ónkupára fontam. Amúgy ez utóbbit is igen értékeltem. A fakorsó túl sokat elvenne az Ezüstpucoló ízéből. Elismerően elmosolyodtam. Igazi profi az úriember.
- Ami azt illeti, én a Vadalmából jöttem.- vágtam rá, majd belekortyoltam az italba. Nem éreztem szükségét, hogy bővebben fejtsem ki, hiszen minden fogadós ismerte Istalrion híres negyedét. Az ital egyébként elsőrangú volt, sőt, le is tettem volna a nagyesküt, hogy délvidéki, ráadásul az Ergiosok palackozták.
- Úgyhogy igazi szakértőként mondhatom, hogy elsőrangú műintézményt vezet, jó uram. Elég sokat bejártam már. Bár egy kicsit csöndes.- készségeskedtem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   Csüt. Okt. 08, 2015 7:05 pm

Lassan ízleltem az italom, tökéletes példája volt a laer-főzdék kiváló munkájának.
- Én az Ehrelit tanyáról jöttem. - Reméltem , hogy mondd valamit társaimnak ,bár ,hogy őszinte legyek, az italaink, és azok híre, jó ideje nem érdekeltek már, pedig kétségkívül különlegesek voltak. Hisz alapját a banya barlangjából ellopott más fajokra enyhén hallucinogén hatású gomba adta, ezzel persze átkot hozva családomra és rám is.
Azon kaptam magam , hogy egy ideje már az italom lötyögtetem és összevont szemöldökökkel bámulom a kupa alját és a benne fodrozódó nedűt.
Olyannyira elmélyültem , bús-borongva és fájón ,hogy nem is tudom mondtak-e valamit azóta.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Fogadó a féllábú Geliarhoz   

Vissza az elejére Go down
 
Fogadó a féllábú Geliarhoz
Vissza az elejére 
1 / 8 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» Fogadások (2014)

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Világok :: Domhan :: Központ-
Ugrás: