A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Domhan Piactere

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
SzerzőÜzenet
Ceirran Carason
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Muzsikusa
Mana:
165/165  (165/165)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Domhan Piactere   Hétf. Okt. 05, 2015 6:12 pm

Na jó, ez már több volt a rengetegnél. Ennyi dobálózás, ráadásul ilyen dobálózás már az én legendás türelmemet is próbára tette. Sőt. A két utolsó találatnál Laestat énem őrjöngve esett neki elmém falának, kaparta, tépte, harapta méghozzá olyan vehemensen, mintha az elmúlt öt év viszonylagos passzivitását akarná bepótolni. Egy bizonytalan hang azt cincogta, hogy vissza kéne fognom, de kérem, a laestat olyan hangosan ordít, hogy nagyon jó fül kell ahhoz, hogy a lelkiismeret vékonyka hangját meghalljuk. Még szerencse, hogy nálam kevés élő entitásnak van jobb hallása.
Mivel nem volt a fejemen szelep, hogy megszabaduljak a túlnyomástól, engedélyeztem magamnak egy jogos, ám iszonyatos ijesztő üvöltést. Egy pillanatra hunyd le a szemed, és képzelj el egy felettébb jókiállású fiatalembert, megnyerő vonásokkal, bűbájos mosollyal és az égiek áldotta tehetséggel, ahogy olyan vadállati, medvetorokba illő ordítást ereszt ki magától egy piactér közepén, hogy a galambok ijedtükben lepottyannak a házak ereszeiről, és nem csak a kisgyermekek, hanem a gyámoltalan nagypapák is sírva fakadnak. Megvan? Remek.
Magam előtt tolva a kocsit villámsebességgel áttrappoltam mindenkin, aki az utamba merészelt állni. nem hiszem, hogy bárki is lett volna olyan hülye. Egyenesen a legközelebbi sarkon ásító ciszterna felé tartottam. Egy heves fékezés után ( honfitársam le is borult a tologányról) lendületből vágtam a fejem a vízbe és vadul dörgölni kezdtem az arcomat és varkocsomat. Aztán mély levegő, majd vissza. Dörgöl, levegő, vissza. Dörgöl, levegő vissza. Végül egy bálnát is megszégyenítő prüszköléssel eresztettem ki a víz alatt a fáradt levegőt, és egy pillanatig nyitott szemmel bámultam a buborékokat. Amikor már szúrt és égett a tüdőm, felmerültem. Mordan csavartam ki a vizet a hajamból, majd lehuppantam a ciszterna kávájára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Domhan Piactere   Hétf. Okt. 05, 2015 8:51 pm

Mindezekből persze semmit sem érzékeltem szedált állapotomból kifolyólag ,ehelyett ittam a finomabbnál finomabb italokat és felfaltam egy tálnyi gyümölcsöt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Domhan Piactere   Kedd Okt. 06, 2015 12:08 pm

Ceirran Carason, Tarassian - A rossz és a rosszab...

A piactéren megfagyott a levegő. Mindenki tágra nyílt szemekkel figyelte, ahogy a laer próbálja visszatartani a laestatot egy hatalmas üvöltés segítségével. Senki sem mert mozdulni, leszámítva az apró szökkenéseket, melyek szükségességét mindenki átérezte, amikor Ceirran elkezdte tolni a kocsit. Némán figyelték, ahogy lemossa arcáról az azonosítatlan, rossz szagú, barna gombóc maradványait, majd lehuppan. Egy percig csak az enyhe szellő zúgását lehetett hallani...
Majd minden kezdődött elölről. Egy igazi komédia bontakozott ki a piactéren, pofon és portéka egyaránt ugyanakkora eséllyel landolhatott a... részvevők arcán. Szinte minden ugyanúgy nézett ki, egy apró részletet leszámítva: Ceirran vállát egy fekete ruhás saltusi böködte.
- Megéri beavatkozni vagy elintézik ezek egymást?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceirran Carason
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Muzsikusa
Mana:
165/165  (165/165)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Domhan Piactere   Kedd Okt. 06, 2015 6:59 pm

Sok éves gyakorlással elsajátítottam, hogyan tudok érzelmeket kifejezni akár tüsszögéssel is. Ez már a művészi tehetség igazi magasiskolája volt. Dalban, versben, prózában bárki ki tudja mutatni mit érez. Na de tüsszentéssel? Hm?
Szóval méltatlankodó rossz kedvel prüszköltem magam elé. A hajamból búskomoran csöpögött a víz a nyakamba, a hideg vízcseppek vidám közömbösséggel csúszkáltak a hátamon. Felháborított az egész dobálózás. A népek egy percre persze frászt kaptak, amikor a torkomon át a laestat adta tudtukra nemtetszését, de azóta megújult lelkesedéssel vetették magukat a rendzavarásba.
Meg sem lepődtem, amikor egy saltusi jelent meg mellettem.
- Szerintem hagyd őket a fenébe. Maguknak keresik a bajt.- vettem elő a legjobb saltusi kiejtésemet. Jó, azért a legjobb elég durva túlzás. Úgy értem, a saltusi nyelv meg sem közelíthető a laer felől. A mi nyelvünket éneklésre teremtették, az övéket meg... nos, eufemikusan fogalmazva krahácsolós károgásra. De azért saltusi volt, és legalább érthető. A vadalmában sok nyelvből felszedtem ezt azt.
- Aztán majd főni fog a fejük, amikor rájöttek, hogy a saját áruikat amortizálják.- világosítottam fel. Galád és rosszindulatú örömöt okozott, hogy ez a sok lelketlen kalmár egymást püföli.
Megpróbáltam kinyújtani a lábam, de beleakadt valami puhába. Lenéztem.
- Hoppá!- nyugtáztam hazámfiának jelenlétét. A Saltusira sandítottam, majd felvillantottam legszebb mosolyomat.- Nem hulla. Csak fejbenyomták egy deszkával.
Hogy illusztráljam a helyzetet megmerítettem a tenyerem a ciszternában, és ébresztő jelleggel a honfitársam arcába loccsantottam.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Domhan Piactere   Kedd Okt. 06, 2015 7:53 pm

- Elfogyott a bor , nem volt zene és a csend is kezdett már kínossá válni. Nem tetszik ez a kocsma, állapítottam meg, Majd rögtön eszembe jutott az is , hogy úgy alapvetően nem szeretem a kocsmákat. Félre értés ne essék , a jóféle italt szeretem , csak a sok nyüzsgést, hamis dalnokokat, felvágós utazókat és részegeket nem bírom. Hogy tud egyáltalán valaki részeg lenni? Az asztalra helyeztem a fizetséget és kicsit szédelegve kimentem az ajtón. -
Hogy a kocsma ajtó , hogy vezetett Domhan piacának szürke köves padlójára az már egy jó kérdés. Pláne , hogy lettem vizes? Egyáltalán , hogy kerülök Domhanra? Körbe pillantottam, egy laer és egy saltusi hajolt fölém, előbbiről kövér cseppekben hullott a víz a szemembe. Honnan is ismerős ez a laer?
- Hahó mindenki! - vigyorodtam el. - ismerjük mi egymást?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Domhan Piactere   Kedd Okt. 06, 2015 8:57 pm

Ceirran Carason, Tarassian - A rossz és a rosszab...

A saltusi a fejét vakargatta. Arcán látható volt hogy erősen mérlegeli Ceirran szavait. Aztán végül is csak annyit mondott:
- Jó akkor szólok a toronyban, hogy az ügy elintézi magát. Gemorick majd kitalálja mi legyen azokkal, akik még talpon vannak a végére. - az éppen ébredező Tarassianra nézett. Nem látott rajta nagyobb sérülést, ruhája csurom vizes volt, közepén egy barna folttal, de ezen kívül semmi baja.
- Nektek pedig azt javaslom, hogy addig menjetek el amíg le nem zárjuk az utcákat. Nem lenne jó, ha máshova is átterjedne a bunyó, mi? - jegyezte meg egy pimasz félmosollyal az arcán. Megfordult és magára hagyta a két laert a ciszterna mellett.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceirran Carason
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Muzsikusa
Mana:
165/165  (165/165)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Domhan Piactere   Kedd Okt. 06, 2015 9:12 pm

- Most, hogy mi már nem vagyunk a sűrűjében, nem durvulhat el nagyon a helyzet.- rántottam meg a vállam, majd leakasztottam a nyakamból a köpenyemet, és a lehetőségekhez képest kiráztam belőle a vizet és lepöckölgettem a különböző zöldségmaradványokat. Még mindig nem került kielégítő állapotba, de ezen már csak egy rendes mosás segíthet, nem pedig a hajamból csöpögő esővíz.
A gyors zuhanytól honfitársam éledezni kezdett kómájából. Érdeklődve figyeltem, hátha látom rajta a korai jeleit az esetleges elmebajnak, amit a csapásom okozott. A laer felkönyökölt és körülnézett. Úgy tűnt, nem képzeli magát sem csataménnek, sem Flabadora királyának, mert se nem nyerített, se nem izé... nos... nem tudom mit kéne flabadora királyaként csinálni, de felismerném a tüneteket, ha látnám. A jelek szerint azért mégsem úszta meg zökkenőmentesen, de ezt annyira nem is bántam. Úgy tűnt elfelejtette ki vagyok. Ergo arra sem emlékezhet, hogy lecsaptam. Felderültem.
- Még nem, már ha azt leszámítjuk, hogy puszta önzetlenségből kirángattalak ezen őrjöngő csürhe közepéből. Ne! Ne köszönd meg. Bárki megtette volna a helyemben. - üdvözöltem atyaian az ébrenlétben.- Amúgy Ceirran vagyok, Ceirran Carason. Talán már hallottál rólam.
Jó, pontosan tudom, hogy senki nem hallott rólam, aki nem élt a vadalmában, de próbálkozni csak szabad, nem?
A saltusi közben dezertálni készült, és nekünk hasznos infó helyett csak bárgyú jó tanácsot óhajtott hagyni. Még épp idejében pattantam fel és kiáltottam utána.
- Hé! Várj..! Merre van a legközelebbi ivó?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Domhan Piactere   Kedd Okt. 06, 2015 9:27 pm

A világ még kicsit tompa volt számomra , de az előttem álló laert azért nehéz lett volna figyelmen kívül hagyni. Ha valaki elég időt tölt Laederranon , netán ott születik, ránézésre megállapítja , hogy ki a kocsmáros, ki a részeges és ki a dalnok. El se lehet téveszteni, fellengzős beszéd, drámainak szánt fellépés, túlcsorduló önbecsülés, és a legapróbb dolgokat is epikai magasságokba emelik. Ettől függetlenül hálás voltam , hogy kihúzott a bunyóból , ami még mindig folyt a hátam mögött , valószínűleg még éppen időben menthetett ki,ugyanis csúnya sebet tapogattam ki a tarkómon, némi vér is tapadt a hajamba, bosszantó csomót kreálva loboncomban. Márpedig magaimat ismerve egy ilyet nem hagytunk volna megtorlás nélkül, no nem a gubancra gondolok, hanem a fejbevágásra.
- Tarassian Ehrelit. - mutatkoztam be - Biztos ,hogy még nem hallottál rólam. Azt hiszem egy pohárnyi bivaly jól esne most nekem is.
- Muzsikus vagy , ugye? - érdeklődtem. - Fél mérföldről is felismerek egy bárdot, de nálad nem látok semmilyen hangszert. Min szoktál játszani?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Domhan Piactere   Kedd Okt. 06, 2015 9:36 pm

Ceirran Carason, Tarassian - A rossz és a rosszab...

A saltusi nem várta meg, amíg Ceirrannak lesz lehetősége válaszolni Tarassian kérdésére. De arra sem méltatott, hogy visszamenjen a két laerhez, csak úgy a válla fölött kiáltott hátra az utca végén:
- Végigmentek ezen az utcán - mutatott maga alá, majd végigvezette ujját az út vonalán - Átmentek a hídon, és kijutottatok a főtérre. Átmentek a másik oldalára, ott pedig ismét átszelitek a folyót. Ha követitek az utcát nem lesz nehéz megtalálni a Geliart.

Folytatás: Fogadó a Féllábú Geliarhoz (következő hozzászólásotokat oda intézzétek kérlek!)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Domhan Piactere   Szomb. Nov. 14, 2015 8:41 pm

Saya - Árnyak között

Pontban három óra, ahogy azt a kuncsaft kérte. Baladur mindig is büszke volt pontosságára. Körbenézett és meglátta azt, akit keresett. Félrevonta Sayát és apró biccentéssel jelezte Castusnak, hogy álljon őrt a sikátor bejáratánál, nehogy kihallgassák őket.
- Nem sok időt hagyott nekem Ms Black. - fogott bele mondókájába.
- Az a rendkívül... modortalan csuklyás alak csupán egy két kristályos kromat, a neve Jeb. Legalábbis ezt használja, az igazi neve a kromat szokásokhoz híven sokkal hosszabb. Nem zavar sok vizet, egy kisebb csempészhálózatot működtet, főleg laer zöldségeket szállíttat a Földre. A saltusiak már háromszor elkapták, de kromat követség mindig kikérte, ezért szabadlábon van.
- Alex Whitehillről nem sikerült sokat megtudnom. Ma el sem hagyta a házat,
- nem mondta ki, hogy "de ezt ön is tudja" - de általában nem is szokta. Nagyköveti tevékenységeit otthonról is el tudja látni. Ami érdekesebb, hogy információs brókerként is üzletel a feketepiacon. A cselédjei között egy igen szofisztikált besúgóhálózat működik, ezért nagyon könnyen sakkban tudja tartani a többi földi küldöttet. Ezen kívül más sajnos nincs.
- A legérdekesebb viszont ez a Jeges. Róla csupán egy pletykát sikerült találnom. Állítólag az ellenségeit mindig jégbe fagyva találják, ezért az a pletyka terjeng róla, hogy egy ark'seguth. Amúgy mindig az ügynökein keresztül dolgozik, ezért semmi mást nem találtam róla.

Saya arcát fürkészte. Remélte, hogy az információ elég volt ahhoz, hogy megkapja a fizetését.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Saya
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Bérgyilkos
Mana:
120/120  (120/120)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Domhan Piactere   Szomb. Nov. 14, 2015 9:28 pm

Saya - Árnyak között

Pár perccel a megbeszélt idő előtt érkeztem a piacra, de a fejem még mindig kóválygott. Most nem használtam Homályt, csak a csuklyát húztam mélyen az arcomba, hogy minél kevesebb látszon belőlem. Ha akartam sem voltam biztos benne, hogy képes lennék érdemben megidézni, mert a napom sajnos ugyanolyan pocsékul fojtatódott, mint ahogy reggel elkezdődött.
Miután elaltattam a szüleimet a teájukba kevert altatóval, és a cselédeket - nekik az ebédjüket ízesítettem meg vele -, átrágtam magam több tucat aktán, és őszintén szólva alig hittem a szememnek. Az, hogy ledöbbentem az olvasottaktól, kevéssé fejezte ki az érzéseimet. Sokkal inkább sokkot kaptam. Részletes jelentéseket olvastam a CSELÉDEINKTŐL, akik a Földről érkezett vendégeink minden titkát apró résletességgel fedték fel apámnak. Ezen kívül több tucat számlát is találtam, amik a befolyó pénzösszegeket fedezték. Az APÁM, akire eddig csak felnéztem, és akivel csakis tisztelettel beszéltem a mai napot kivéve, ELADTA a saját népét.
Castus némán őrködött mellettem, míg Baladur el nem vont mellőle. Rongybabaként vánszorogtam utána, és igyekeztem összekapni magam, hogy figyelni tudjak a mondandójára, ami az időszűkét tekintve is igen összeszedett és részletes lett. Kiszakadt belőlem egy reménytelen nyögés. Kétkristályos kromat, ark'seguth, na meg apám feketepiaci ténykedése...túl sok volt a jóból. Kezdtem belátni, hogy ehhez én nagy eséllyel kevés leszek, és bizony össze kell rikkantani a bandát, akik bármikor szívesen kisegítettek, jó pénzért cserébe persze. Most is csak remélni tudtam, hogy nem fognak meghátrálni, hiszen már én is tettem jó pár szívességet a számukra.
- Baladur, komolyan mondom, ha nem lennél, ki kéne találni. Nem tudom honnan szerzed az információidat, de az egyik leghasznosabb és értékesebb besúgó vagy, akit ebben a városban találni lehet. Esetleg a kromat címét nem sikerült behatárolnod? vagy azt, hogy pontosan milyen kristályokat is használ?
Közben előhorgásztam az erszényemet, és kérdőn felvontam a szemöldököm. Vártam mennyibe is fáj nekem ez a hirtelen kérés, amit pár órája akasztottam a nyakába. Azt csak remélni tudtam, hogy ha Jebet lekapcsolom, akkor ő elvezet a gazdijához, akit ki kellene iktatnom. Csak még a hogyan volt kétséges. Ma már vagy ezredszer jutott eszembe, és vertem a falba jelképesen a fejem, hogy nem másztam még el a mágia központba. A jóisten úgy döntött két kézzel szórja a fejemre az "áldását", és kezdtem tartani attól, hogy meg fogok rokkanni a súlya alatt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Domhan Piactere   Szomb. Nov. 14, 2015 9:53 pm

Saya - Árnyak között

Az elf elmosolyodott. Ez volt az első alkalom, hogy bármelyik munkaadója megdicsérte.
- Megvannak a módszereim Ms Black... Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy milyen kristályai vannak, de talán adhatok egy nyomot... - előhúzott ruhája belső zsebéből egy kis papírost és Saya kezébe adta.
- A kódot nem tudtam még feltörni, de ez elvileg elvezethet Jeb főhadiszállására. Ne aggódjon, akitől szereztem még arra sem emlékszik, hogy egyáltalán találkozott velem.
A beszélgetésüket Castus léptei szakították félbe. A férfi sietősen közeledett és enyhén fújtatva mondta:
- Saltusi razzia! El kell tűnnöd innen!
Baladur egy pillanatra felvonta a szemöldökét, de gyorsan kapcsolt és megfogta mind a lány, mind a testőr csuklóját.
- Erre! - egy csatornafedélhez vonszolta őket. Ötször rátapodott, majd rövid szünet után még kétszer. Az gyorsan félrecsúszott, és Baladur a létráról szólt fel a másik kettőhöz.
- Gyorsan! Igyekezzetek!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Saya
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Bérgyilkos
Mana:
120/120  (120/120)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Domhan Piactere   Vas. Nov. 15, 2015 11:55 am

Saya - Árnyak között

Szabad kezemmel átvettem a papírt, és a boríték mellé csúsztattam a köpenyem belső zsebébe. Eredetileg a reggel kapott információkat tartalmazó üzenetet otthon akartam hagyni későbbi áttanulmányozás céljából, de a napközben felszínre került új tények miatt ezt nem mertem megkockáztatni.
- Rendben van. Remélem nekünk sikerül majd megbírkóznunk vele.
Castus sietős lépteire fordultam meg, és kérdőn vontam fel a szemöldököm, de amit mondott, attól kissé elsápadtam. Nem azzal volt a probléma, hogy a piacon voltam, hiszen azt senki nem tilthatja meg, hogy ide jöjjek, hanem ismételten csak az öltözékem. Elkínzottan nyögtem fel.
- Megátkozták a mai napot, vagy mi a fene történt? - szakadt ki belőlem a csüggedés, mert kimondottan kezdett elegem lenni abból, hogy napközben is bújkálnom kell, és nem tehetem le a fenekem valahol nyugodtan, hogy átgondoljam a történteket.
Baladur közvetlen érintésén igencsak meglepődtem, ahogy Castus is. Óvatos gyanakvással követtük, miközben én visszasüllyesztettem a pénzesszütyőmet a helyére. A csatorna, amibe Baladur lemászott, sötéten ásított felém. Pörögtek a gondolataim, amelyek egy kérdésre akarták megtalálni a választ: hiszek-e annyira Baladurban, hogy kövessem a föld alá. Eddig még nem csalódtam benne, ez tény. Megbízhatónak bizonyult, gyorsnak, és pontosnak. Nem mintha túl sok választásom lett volna. A saltusi razziával nem akartam ilyen öltözékben összefutni.
Biccentettem, és gyorsan lemásztam utána, miközben a homályt magamra idéztem, mert nem szerettem volna olyan váratlan helyzetbe csöppenni, hogy teljesen védtelen legyek. Tudtam, hogy Castus is követni fog. Nem hagyná, hogy egyedül sétáljak be egy ismeretlen területre úgy, hogy közben ő magamra hagy. Jó pár cinkes helyzetet átéltünk már együtt, szóval elég összeszokott párosnak számítottunk, és ehhez semmi köze nem volt annak, hogy olykor az ágyat is megosztottuk egymással.
Mikor leértünk, érdeklődve néztem körbe. Jártam már a csatornában, bár csak pár futó látogatás erejéig, de most felvetődött bennem, hogy talán ezt is hozzá kellene csapni a közlekedési útvonalaimhoz. Sokkal észrevétlenebb, mint a háztetőkön, és árnyékokban való közlekedés.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Domhan Piactere   Vas. Nov. 15, 2015 8:00 pm

Saya - Árnyak között

- Itt biztonságban leszünk. - jelentette ki az elf, miután Castus is földet ért. A csatornafedő hangos csattanással csúszott vissza helyére, melyet felerősített a visszhang. Baladur gyorsan meggyújtott egy fáklyát, és közelebb lépett.
- Általában két óra alatt letudják, de szeretek még egy bő harminc percet lent maradni, biztos ami biztos. Úgyhogy, ha már úgy is ennyi időnk van megkérdezem: volt lehetősége megnézni a reggeli borítékot?
A beálló csend több, mint elég volt ahhoz, hogy Baladur megértse, hogy a válasz "nem". Megrázta a fejét. Mindent neki kell csinálnia?
- Na jó, akkor igazából el is mondhatom mi van benne. Hat személy, három ember, egy elf, egy saltusi és egy kromat. Az elfről különösen nehéz volt az információkat megszerezni, ezért is kértem plusz tíz százalékot.
- Tehát, az első ember: Humphrey Galigan, egy kereskedő. Bár szörnyen rossz hírneve van, csak az áraival gyilkolhatna, ha tudna. Minden egyéb csak pletyka.
- A második: Katarina Alfonso. Egy bankár itt Domhanon, ebből következően húsmágus. A hatalmát viszont az ügyfelek ellen használja, legtöbbször mágiával kényszeríti őket, hogy az ő zsebébe is fizessenek. Az ügyfelek nem mernek tiltakozni, mert mindig van nála egy kevés a vérükből, ezért azt tehetne velük, amit csak akart.
- A harmadik: Alexij Nokatov. Egy katona volt, de a feletteseivel való sorozatos összetűzések miatt leszerelték. Jelenleg zsoldosként tevékenykedik, a karavánokat védi bármilyen banditától.
- A kromat: a Garag nevet használja nyilvánosan. Egy inkvizítor, a legkiemelkedőbb az összes közül, ami azt illeti. Az átlagos kromat térítési arány nem éri el az egy százalékot sem, de ő a hallgatósága összes tagját képes megtéríteni. A pletykák szerint kínzással, és nem is hazudnak.
- A saltusi: Chrakrit Karaltrok. A Lovagrend egy megbecsült tagja, egészen félvezéri státuszig jutott. Ő sem zavar különösen sok vizet, legtöbbször részegre issza magát a Geliarban szolgálat után.
- Na és az elf... Ő egy nehéz eset volt. Ladaria di'hna Jivul. A Nagytanács egyik tagjának helyettese, ennélfogva nagyon odafigyel minden egyes lépésére. Róla sikerült megtudnom, hogy egyszerű szórakozásból a vízmágiája segítségével kínozza a szerencsétlen embereket, akiket el tud csábítani. Szerinte ez a megfelelő büntetés azért, mert nem tudnak testi vágyaiknak gátat szabni. Ettől függetlenül nagy a befolyása a Nagytanácson belül, megértem, hogy miért tenné el bárki is láb alól...
- Természetesen ez csak annyi, amennyi hirtelen eszembe jutott. A borítékban sokkal többet is talál.

Végig tárgyilagosan beszélt, nem hadart, de nem is beszélt túl lassan. Szabad kezével néha-néha elengedett egy kisebb gesztust, de egyébként végig arra a pontra szegezte tekintetét, ahol Sayát sejtette. Szeme sarkából látta, hogy Castus elismerően bólint egyet, mikor a monológja végére ért. Elmosolyodott. Arra kellett rájönnie, hogy megkedvelte ezt a párost.
- Szóval - szólalt meg ismét - feltörjük azt a kódot?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Saya
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Bérgyilkos
Mana:
120/120  (120/120)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Domhan Piactere   Hétf. Nov. 16, 2015 1:05 pm

Saya - Árnyak között

A fáklya meleg fénye megnyugtatott, pláne mert semmi ránk nézve veszélyeset nem érzékeltem idelenn. Megkönnyebbülten sóhajtottam fel, bár a kérdésre inkább nem válaszoltam. A gyorsan pergő események esélyt sem adtak arra, hogy nyugodtan áttanulmányozzam a boríték tartalmát. Viszont az, hogy Baladur felajánlotta, hogy szóban összefoglalja, hálás mosolyt csalt az arcomra. Figyelmesen hallgattam a felsorolást. Elég vegyes lista volt. Egyik-másik valóban megérdemelte volna a halált, viszont ártatlanok is akadtak köztük.
Leültem a földre, hatástalanítottam a Homályt, és a csuklyámat kicsit hátrébb toltam. Felesleges volt az elővigyázatosság, hiszen Baladur már tudta kit is rejt a sötétség. Éreztem, hogy a fejem enyhén lüktet, így megdörzsöltem a halántékom, miközben becsuktam a szemem, és előhúztam a zsebemből a papírt.
Castus leült mellém, és kivette a kezemből tanulmányozás céljából. Közben egy pillanatra végigsimított a kézfejemen, de ez most kimondottan jól esett.
- Nem ártana. A kromat a legnagyobb problémánk, legalábbis első körben. Már csak azt nem értem, hogy ha valóban két kristályos, akkor a saltusiak miért engedték el, még ha a követség kérte is ki. Tudtommal egynél több kristály birtoklása bűncselekménynek számít, és a városőrség nem éppen az elnéző és kedves oldaláról híres. Mintha valamiféle titkos egyezség lenne köztük, ami lehetőséget ad a törvény megszegésére...
Elmélyülten haraptam az alsó ajkamba. Pörögtek a gondolataim, de valahogy nem igazán akart ez az egész egy teljes, egész, átlátható képpé állni a fejemben.
- Amíg Jebet nem sikerül kézre kerítenünk, addig a Jeges kiléte is rejtve marad. Akárhogy is nézem, a kromat a kulcs minden továbbihoz. De az a két kristály...ráuszíthatnánk névtelen felbújtóként a saltusiakat, csakhogy akkor beviszik, és hiába tudnánk hol van, nem jutnánk a közelébe, hogy kikérdezzük. A kékacél az én képességeimet is jelentősen korlátozza. Ha meg a Jegest is szóba hozzuk a...várjunk csak!
Megcsillant a szemem, és Castusra pillantottam.
- Van a raktárunkban kékacél fegyver, vagy páncél, vagy akármi? Ha azt használnánk, akkor ellenállóbb lennél a mágiájával szemben, és talán lenne esélyünk leteríteni. Esetleg ha még Quint is kirángatjuk a vackából, az elfogására tett kísérletünk százalékos esélye igencsak megugrana. Sajnos az altatót elhasználtam mindet otthon, pedig az sem jönne rosszul, vagy éppen valami erősebb nyugtató. Ha azzal bekenném a késeimet, és sikerülne eltalálnom, az is egy jó megoldás lehet.
- Először talán rá kellene jönnünk hol is van a főhadiszállása. Addig felesleges ezen filóznod. - vágott közbe Castus elnéző fejcsóválással. Higgadtsága jó kiegészítése volt az én olykor igencsak izgága és lobbanékony énemnek. Azért láttam rajta, hogy erősen elgondolkodott azon, mi minden rejthet a raktárunk, és csak remélni tudtam, hogy a válasz igen lesz.
- Igazad van. Csak...mindegy.
Én is a papír fölé hajoltam és alaposan szemügyre vettem mit is ábrázol. Nem voltam kódfejtő, ahogy tudtommal Castus sem, de talán egy egyszerűbb "rejtvénnyel" még mi is boldogulhatunk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Domhan Piactere   Kedd Nov. 17, 2015 7:10 pm

Saya - Árnyak között

Mindhárman a papír fölé hajoltak. A fáklya gyér fénye ellenére kitűnően lehetett olvasni a tintát. Mágia lehetett a dologban, nem vitás. A papíron mindössze ennyi állt:


"A rés, ahonnan indulni fogsz, s az isten rád tekint.
A nap magasan jár, irányba állít, kövesd hát!
A szabadban fogad ölelése, az istenek figyelnek,
A színek becsapnak, átellenben járj!

A víz elhallgat, a hangzavar megszűnik,
Ott találod a világot, ott találsz meg engemet."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Domhan Piactere   

Vissza az elejére Go down
 
Domhan Piactere
Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Világok :: Domhan :: Központ-
Ugrás: