A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Nyugati Bódésor

Go down 
SzerzőÜzenet
Severtir
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Felemelkedett
Mana:
1125/1125  (1125/1125)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Nyugati Bódésor   Pént. Dec. 23, 2016 8:53 pm

A nyugati bódésor a legzajosabb mindközül. Azonban ez nem az itt tolongó tömegnek köszönhető. Sokkal inkább az egész bódésor hosszában felállított saltusi céllövöldén, ahol szinte megállás nélkül durrannak a puskák és csattannak a pisztolyok. Minden erre tévedő megkísértheti szerencséjét és lőfegyvere pontosságát a több tíz méter hosszú sátor alatt. A saltusiak bárkinek szívesen adnak egy puskát, de saját fegyverrel is lehet próbálkozni.
A másik zajforrás a Kadmet Arcfestő sátor. Meglepően gyakran rontanak ki felháborodott vendégek, akik igaz bent nem mernek ordibálni, de a sátron kívül annál inkább kieresztik hangjukat. A felháborodásnak rendszerint nincs más oka, mint az az apróság, hogy a kadmet festőmesterek elfelejtik közölni, hogy a leggyengébb festéküknek is legalább egy hét kell, hogy lekopjon, de van olyan is, amit már csak egy szakképzett húsmágus tud eltávolítani néhány bőrréteg lehámlasztásával.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceirran Carason
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Muzsikusa
Mana:
165/165  (165/165)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati Bódésor   Hétf. Dec. 26, 2016 11:55 am

Öt perccel később már a nyugati soron csattogtunk, mellettünk pedig a saltusiak lövész-árka vagy mi a frászkarika eregetett magából puskaporszagot, és hangutánzó szavakkal csak nehezen illusztrálható zajokat. Egy részük lőfegyvertől származott, a másik hányad pedig az ünnep szellemiségére erőst fittyethányva káromolt mindenféle égi teremtményt, ha nem sikerült eltrafálnia a célpontot.
Errefelé kicsit kisebb volt a nyüzsgés-tülekedés, elvégre jóval kevesebb ehető-iható portéka és jóval több kadmet esett százalékosan erre a sorra, mint úgy általában az egész főtérre.
Mivel a városi tanács hanyag módon megengedte, hogy a kadmet pingálómesterek saját maguk hozta sátrat üssenek fel, a saltusi céllövölde túlsó vége felé (talán, hogyha elszabadulnak a dolgok, rögtön idelőhessenek) egy csontokkal, fétisekkel és sötétvörös kulimásszal dekorált bőrjurta állt, tetején ütött lyukakból spirális, fűszeres szagú füstcsíkok pergelődtek elő.
Mivel a szervezők belátták, hogy ennyire jellegzetesen kadmet építmény nem lesz vonzó a nagyközönség számára, az ark'seguth mágusok olyan szinten beborították a sátrat hóval, hogy jobban hasonlított egy elborult cukrászművész esküvői tortájához, ami előtt apró marcipánfigurák ugrándoznak "Kellemes PAR KADMOR!"-t kiabálva.
Engem személy szerint lenyűgözött az egész hóbelebanc, és azt is jó jelnek véltem, hogy meglehetőst sok agyarakkal és harci festéssel dekorált, elszontyolodott kiskorú haladt el mellettünk, tajtékzó szüléik kezébe kapaszkodva.
- Hahaa! - csillant fel a szemem, mikor észrevettem a sátor előtt, háromlábú stokedlin üldögélő meglehetőst ádáz küllemű, éltes férfiút, akinek bőrszíne, arcvonásai, sőt a körvonalai is tökéletesen kivehetetlenek voltak a fekete-barna-arany, sőt! világító festékcsíkok sokasága alatt. Ennél job transzparenst akkor sem ültethettek volna ide, ha egyenesen a kadmet tetováló mesterek felemelkedettje száll le piruettezni a sátor csúcsára.
Az út jelentős részét egyébként azzal töltöttük, hogy egymást túllicitálva próbáltuk kitalálni, milyen borzasztóan hősi festéseket akarunk, mely tájékokra. Személy szerint koncentrikus köröket kívántam a laestatom szeme köré, jeleket az orrnyegén végig a koponyatetőig, és még talán a fültövekre is valamit. A nagyobb, szőrösebb Ceirran kedélyesen morgolódott a javaslataimra.
- 'Napot, 'napot! - köszöntöttem a majestrot kitörő lelkesedéssel, már jó előre, s úgy döntöttem, nem is nagyon cifrázom a dolgot tovább - Van itt valaki, aki már festett Laestatra?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati Bódésor   Kedd Dec. 27, 2016 10:13 am

Meg kell hagyni a kadmet sátor impozáns darab volt, még hóval borítva is. Azt lehetne gondolni, hogy ezen a ponton elbizonytalanodik a laer. Hogy újra átgondolja, hogy nem valami hatalmas baklövést követ el éppen, ami esetleg egész hátralevő életére kihat. Vagy átgondolja, hogy mennyire felesleges is a laestatot világítós festékkel kidekorálni,mert nem sokan fogják látni, és azok is csak kevés időre, mielőtt pár arasznyi fog szétcincálja őket. Vagy, hogy nem biztos, hogy jó ötlet pár dicsőséghajhász kadmetre bíznod magad labilisabb éned bőrében egy túlzsúfolt ünnep közepén, akiknél tű is lesz.
De mindez nem jutott eszembe. Sőt, újult lelkesedéssel közelítettem a sátor felé Ceirran oldalán.
- Szép estét! - rikkantottam én is hasonlóan, mikor beléptünk a sátorba. - Ami azt illeti két laestatról lenne szó. - Tudtommal a kadmetek nem könnyű meglepni, de azért láttam pár feljebb szaladó szemöldök véget, és gyors kézmozdulatot, alighanem egész párbeszédet folytattak sajátos nyelvükön.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Severtir
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Felemelkedett
Mana:
1125/1125  (1125/1125)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati Bódésor   Kedd Dec. 27, 2016 10:47 pm

A kadmet tetoválómesterek őszintén meglepődtek.
'Mit akar a gizda?' jelelt társainak a sátor három széke közül a legtávolabb ülő mester.
'Festetni a szőrét' válaszolt a közel ülő.
'De hát már így is tiszta czifra' jelelt a harmadik. Majd legyintve felállt és beljebb intette a két laert.
- Szóval a bestét akarjátok fel cicomázni? - méregette őket. Majd kiköpött egy rágott levelet, amit eddig a nyelve alatt forgatott és nyámnyogott. - Egyhetvené megcsináljuk. - morrant végül, de még mielőtt a laerek megörülhettek volna, feltartotta a mutatóujját. - De csak hogy tisztázzuk, mi adjuk a mintát és ha kész szétkürtölitek, hogy mi csináltuk. És ha bármelyiktek megpróbál harapni le csapom a bolhás kezit.
A másik két mester el is kezdett helyet csinálni a sátorközepén. Bár egyszerre csak egy laestat fért el így is.
Amennyiben a két laer elvállalja, a művelet fél harangszónyi időt vesz igénybe laestatonként, fertályórás váltásban a vadulást megelőzendő.
A kadmetek alapos munkát végeznek, elsősorban a bundátokra viszik fel a rikítóvörös és vérvörös között változó színű festéket, méghozzá sötétben világítót. Hogy tartós legyen műremekük a mintát a széleknél vékonyan bele is borotválják a bundátokba és ott rendes tetoválást készítenek.
A minta miatt nem kell aggódnotok, kadmet rúnák díszítik púpos vállaitokat és mancsotok külső oldalát le egészen karmotokig, ami szintúgy kapott némi színezést így olyan mintha örökké vérben ázna. Szemeitek köré jellemzően törzsi minták kerültek füleitek felé elnyújtva. Hátatok közepén, végig a gerince mentén hasonló mintát találtok, időnként egy-egy győzelmi rúnával megszakítva. Hátsó mancsaitokat karperecként lábaitok köré fonódó rúnasorok díszítik, egymás alatt három, változó vastagságban.
A két laestat festése erősen hasonlít, de azért nem ugyanaz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceirran Carason
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Muzsikusa
Mana:
165/165  (165/165)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati Bódésor   Pént. Dec. 30, 2016 9:36 pm

Úgy távoztam a kadmetek bódéjától, mint egy parádés ló. Felvetett fejjel, peckes léptekkel, és olyan magabiztos mosollyal, mint egy kiérdemesült tábornok, dús, ősz bajusszal, aki kitüntetéseinek erdejéből, egy magas pódiumról figyelheti a seregszemlén izzadó bakákat Hah! Vágj jobban oda a sarkad, had zengjen a város a díszlépéstől!
Ezek után hiába is tagadnám, hogy borzasztó elégedett voltam magammal és persze a másik Ceirran lélegzethóhérosan heroikus festésétől. Ezen ritka esetben nem csak a végeredmény számított, de az is sokat dobott a kedvemen, hogy a fél piac leakadt állal figyelte, mi a fene is történik a kadmetek sátra táján. Szinte úgy hemperegtem a bámuló tekintetek fényében, mint vadmalac a pocsolyában. Épp csak nem röfögtem. Taán ennek volt köszönhető, hogy a bökdöső tűket alig éreztem, talán annak, hogy bizony egy laestat irhája nem olyan kis papírselyem, mint a laerbőr. Szóval békésen és nyugalmasan, egy szemnyi morgolódás nélkül álltam ki a próbatételt. Csak azt sajnáltam, hogy a közfrászokozás elkerülése okán jó polgári kötelességem volt visszafordulni megnyerő dalnokba. Legendába illő ragadozó bestia helyett. Persze, azért nem akármi egy Ceirran Carason bőrébe lenni, de aki soha nem volt laer, nem tudhatja milyen remek érzés a szőrösebbik szerény személyem bundájában rohangálni.
- Na most? - intettem körbe a piacon, mintha saját kis egyéni grófságomat mutogatnám mérsékelten gazdag, távoli rokonomnak, aki nyilván csak az ingyen étel-ital miatt ugrott át a birtokomra. Az illető kisnemest jelenleg Tarassian személyesítette meg.
- Akarsz egy jó potyapiát a Geliarból, vagy menjünk inkább hajigálni és lődözni?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati Bódésor   Vas. Jan. 01, 2017 8:49 pm

Nem bírtam megállni, hogy ne forgolódjak, vagy lessek néha vissza a vállam felé miközben a kadmetek dolgoztak. Ha rám dörrentek, a mancsaimon húzódó mintát kezdtem inkább csodálni, vagy megpróbáltam az orromra bandzsítani.
Aaanyira jóó! Háh! Háhá! - és hasonló repeső gondolatok cikáztak a fejemben,miután kipengettem a kopottas aranyakat a kadmeteknek.
Így aztán kicsit csalódott is voltam,mikor vissza kellett fordulnom normálisabb énembe. De nem lepődtem meg Ceirran táncos-peckes léptein sem. Még én is szinte a hátamon éreztem a sürgölődő kadmetek matatását.
- Én éppenséggel a karikadobásra gondoltam. Melyikünk nyeri el a főnyereményt? - vigyorogtam Ceirranra.
Majd meg is indultam a Lengőteke és Karikadobáló sátor felé.
Igaz egy pillanatig sajnáltam, hogy pite nem lesz a simogatós jutalmunkból, de őszintén szólva jobban örültem a festésnek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceirran Carason
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Muzsikusa
Mana:
165/165  (165/165)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Nyugati Bódésor   Hétf. Jan. 02, 2017 11:54 pm

Karikadobás? A Karikadobást feltehetően az Égi Lény egyenesen a laer dalnokok szórakoztatására ötlötte ki. Igazából semmi nem indokolta, hogy sikerrel szökkenék át a megmérettetés alacsony lécén, de majdnem biztos voltam benne, hogy lappang bennem valami olyan tehetség is, ami indokolja leendő bravúros teljesítményemet. Szegény vidéki rokonom meg majd csak pislog! Hah! És ma még egy kortyot sem ittam.
- A főnyereményt? Eh! - legyintettem úrias nemtörődömséggel. Vagy legalábbis nagyon igyekeztem úgy tenni. Nehéz főrendet játszani, ha effektíve nem csörög az erszényemben negyvenezer arany, pár mogyoró méretű gyémánt és egy négylovas versenyhintó. Őszintén szólva Tarassian fülét is odaadtam volna azért a fránya fődíjért, de persze nem hiszem, hogy váltóként bárhol elfogadták volna.
Szóval utunkat az északi bódésor felé vettük, keresztül a tömeg haragvó tengerén keresztül. rendben. Nem volt haragvó. Inkább vidám, cukorszagú és bolyhos tömeg volt, de az sehogy nem hangzik jól.
Na, ide azt a nyavalyás szerencsét, had kísértem meg!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati Bódésor   

Vissza az elejére Go down
 
Nyugati Bódésor
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Általános :: Könyvtár :: Városi Archívum :: Nap-Éj Ünnep-
Ugrás: