A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Északi Bódésor

Go down 
SzerzőÜzenet
Severtir
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Felemelkedett
Mana:
1125/1125  (1125/1125)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Északi Bódésor   Pént. Dec. 23, 2016 8:50 pm

A leghosszabb bódésor az egésztéren, így aztán nem kell meglepődnünk, hogy egyben a legváltozatosabb is. Kézművesek, jósok, szórakozást nyújtó, vagy étellel és itallal csalogató bódék egyaránt megtalálhatóak itt.
A legtöbb vendéget azonban Liudvan és Trekk Lengőteke és Karikajáték bódéja vonzza. Az okokat nem kell hosszan keresni hozzá, elég ha rápillantunk a nyeremények listájára, az ingyen italkuponoktól kezdve, az üvegdíszeken át egy igaz és teljesen élő Ker Avaraterig mindent nyerhetünk, ha elég ügyesek és elég szerencsések vagyunk.
De ha másféle szórakozásra támad kedve valakinek a hagyományos laer sport a csirkehipnotizálás ideális választás, amit a bódésor keleti végén próbálhatnak ki a szórakozni vágyók. Itt nem kell meglepődnie senkinek, ha a hátán kacarászva guruló elfet, hét ujjon egyensúlyozó seguthot, kardokkal és gyíkokkal zsonglőrködő kadmetet vagy éppen tyúkok előtt monologizáló laereket talál. Bármit bevethetnek a jelentkezők, hogy sikeresen szedálják az eléjük tett csirkét, kivéve persze a bunkók, kések, vagy saltusi puskák használatát.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Hétf. Jan. 02, 2017 3:13 pm

Nagy tömegre számítottam, elvégre mégiscsak Domhan legnagyobb ünnepéről van szó! Aki ilyenkor nem látja előre, hogy sokan lesznek, az egész egyszerűen még sose járhatott városban.
De hogy EKKORA tömeg legyen, az már egy kicsit túlzás.
Se előre, se hátra, se oldalra. Beragadtam. Ezt pedig még tetézte az a tény is, hogy nem tudtam hol vagyok! Egyszer egy ember "égimeszelőnek" nevezett, és amikor kérdőn néztem rá, elmagyarázta, hogy ez náluk azt jelenti, hogy valaki nagyon magas. Hát hol van most az én nagy magasságom? Így, egy halom elf és laer között, sehol. Hiába próbáltam nyújtózkodni, lábujjhegyre állni, hogy ellássak a fejek fölött, nem jött össze.
Talán egy percig moroghattam magamban, amikor a tömeg elindult... valamelyik irányba. Nekem éppen jobbra volt, de hogy égtáj szerint az melyik lehetett, nehéz lett volna megállapítani. Mindenesetre ezt kihasználva én is meglódultam a különböző teremtmények között szlalomozva. Szerencsére senki nem lökött fel, és egy rövid ügyességi gyakorlatot követően a lengőteke bódéja előtt találtam magam. Elmosolyodtam, ez volt ugyanis az eredeti úti célom.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aishan Sar
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: kalandor
Mana:
134/134  (134/134)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Hétf. Jan. 02, 2017 3:58 pm

Meglepő dolog ez a lengőtekézés. Egy ideje már itt állok bámészkodva. Figyelem a játékosokat. Sokkal élvezetesebb mintha saját magam játszanák. Vicces mikor mások játszanak. És én amúgy is roppant béna vagyok ehhez. Lehet el se találnám.
Körbe néztem azért hogy mennyire oszlott a tömeg, hátha megtudnák nézni mást is. De még mindig túl nagy volt a zsúfoltság. Nem szeretek egy helyben toporogni, szóval nézem még egy kicsit a tekéket. Talán a látottaktól sikerül bátorságot gyűjtenem, és magam is kipróbálom. Elmosolyodtam a gondolatra. Nagyon klassz lenne nyerni valamit.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Hétf. Jan. 02, 2017 8:43 pm

Izgatottan vártam a soromra, mint egy kisgyerek, amikor az anyja édességet ígér neki. Voltak egy páran előttem, akik elég ügyesek voltak, mások már kevésbé. Volt valaki, aki egy ütéssel ledöntötte az összes bábut, de olyan is, akik egyet se tudott eltalálni. Ez utóbbit nem igazán értem, hogyan tudta kivitelezni, nem tűnik ez olyan nehéz dolognak.
Miközben türelmesen vártam a soromra észrevettem, hogy egy magányos ark'seguth figyel minket. Bár talán nem a figyel lenne a jó szó, inkább csak nézett. Úgy tűnt, mintha azon gondolkodna, hogy ő maga is kipróbálja-e. Nem tudom mit kellett ezen annyit mérlegelni, húsz arany még nem a világ, és szerény véleményem szerint nagyon bénának kell lenni ahhoz, hogy még egyet se találjon el. De hát, ízlések és pofonok.
Végre valahára sorra kerültem! Eleresztettem a golyót, és...

Random number (1,10) :
6
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Severtir
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Felemelkedett
Mana:
1125/1125  (1125/1125)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Hétf. Jan. 02, 2017 10:18 pm

Feladir lendítése kissé bátortalanra sikeredett, a felfűzött golyó mégis célba talált és a bábuk több mint felét leterítette.
Az ügyeletes bíra maga Trekk volt, a bódé egyik tulajdonosa. Széles vigyorral az arcán lépett Feladirhoz.
- Hmhm, egész jó lendítés. Csiszoljon kicsit a technikán és indulhat a fődíjért is. - veregette meg az elf vállát, bár az szinte magasabban volt mint Trekk feje búbja. - Hmhm, lássuk csak, lássuk csak. Hat bábú, hm. - Motyorászás közben visszament kis asztalához és felkapott egy apó mélyzöld vászon batyut. Egyik sápatag kezével belenyúlt és kihorgászott belőle egy apró kavicsot, amihez sárga cérnával egy fecnit kötöttek. - Áháá, meg is van! Egy kandis cukor boldog tulajdonosa lett! - fordult újra vidáman az elf felé. - De nehogy csüggedni kezdjen ám! Kezdésnek ez bizony már nagyon jó. Már csak a nyeremény pulthoz kell fáradnia ezzel itt.- nyomta kezébe a kavicsot a fecnivel. - A segédem, akkor odaadja a nyereményét. -búcsúzóul még egyszer rávigyorgott Feladirra, majd vissza állt őrposztjára, a lengőteke pályák elé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aishan Sar
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: kalandor
Mana:
134/134  (134/134)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Hétf. Jan. 02, 2017 10:54 pm

Nagyon megsajnáltam azt a játékost akinek nem sikerült eltalálni egyet se. Most már kíváncsivá tett vajon nekem hogy menne? A tekintetem ismét körbe vándorolt a tumultus nagyságát felmérve.
Akkor figyeltem fel az Elfre aki még a sorban várakozott. Persze nem akartam olyan nagyon nézni. Apám mindig emlékeztetett rá hogy jobb nem kihúzni náluk a gyufát. Szóval mikor megéreztem hogy pont ő figyel engem megpróbáltam még véletlenül se arra nézni. Hamar ő került sorra. Ügyesen dobott. Automatikusan az arca felé pillantottam ahogy a többi játékosnál hogy vajon ő mennyire elégedett a dobással. Örvendenék ha nekem is menne legalább egy ennyire. Láttam néhány klassz nyereményt aminek örömmel lennék magam is a tulajdonosa. Rendben, én is megpróbálom. Elhatározva magam a sor végére lépkedtem, majd mikor végre én kerültem sorra, pár percig csak felmértem a bábuk helyzetét, igaz ez inkább amolyan időhúzás lehetett hisz eddig is láttam már őket.
Mély levegőt véve eldobtam a golyót ....

Random number (1,10) :
9
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Severtir
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Felemelkedett
Mana:
1125/1125  (1125/1125)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Kedd Jan. 03, 2017 10:03 am

Trekk először megijedt, a fiatal seguth lány lendítési technikáján. Közel s távol húsz éve vezette már a lengőteke és karikadobó bódét az ünnepségen, így aztán kialakult benne némi szakmai büszkeség, és érzékenység, főleg a különböző lendítési technikákra. Látott ő már spirálisan körbekeringőt, a madzagon szinte pattogva rángót, cikk-cakkban haladót és sok egyebet, de bizony tikkelni támadt kedve némely kezdőket látva. Ahogy most is.
De ő lepődött meg a legjobban mikor a golyó telibe trafálta az egész kupacot, és egy kivételével minden bábut ledöntött.
- Nos, hát, hm, gratulálok kisasszony. - lépett oda Aishanhoz. - A kezdők szerencséje önnel volt. Mert azt hiszem nem lövök nagy bakot, ha azt mondom még nem játszott még ilyesmivel.
Leakasztott egy mély kék szütyő övéről, amin egy hímzett kilences díszelgett, Aishan jól láthatta, hogy egy másik is lóg mellette, cirádás tizessel, majd beletúrt és kihúzott egy festett kavicsot, apró papírfecnivel együtt, ami kék cérnán lógott rajta.
- Gratulálok hölgyem, egy igazán impozáns saltusi rövid tőr tulajdonosa lett. - Trekk láthatólag már elfelejtette a furcsa lendítést és őszintén örült Aishan szerencséjének. Majd a seguthlány kezébe ejtette a kavicsot. - Ezt mutassa be a nyeremény pultnál és azonnal kézhez kapja a nyereményét.
Még egy búcsú mosolyt villantott a lányra, majd visszaállt őrposztjára. Épp jókor egy másik nyertes lendítéshez.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Kedd Jan. 03, 2017 9:35 pm

Nyomomban Ceirrannal végre elértem a Lengőtekés bódét.
Hogy itt mekkora a tömeg... Igazán örültem, hogy eltöltöttem már egy évet Domhanon. Fiatalabb énem sokkal könnyebben kikészült egy ilyen tumultustól. De most még friss harci festéseim tudata is feldobott.
Lassan haladtunk csak a bódé felé, de ahogy elnéztem a lengőtekét többen látogatták, mint a karikadobást. Néha-néha hátrapillantottam, hogy Ceirran megvan-e még. Nem volt nehéz mert könnyen átláttam a tömeg nagyobbik része felett. Igaz nézelődés közben rátapostam egy lábra, valaki meghúzta a hajam és majdnem átestem egy gyereken, de aránylag jó átlaggal végeztem, és egy gonosz nagymamát is elkerültem aki gyanúsan méregette hátsófelemet.
- Ceirran... - nyögtem segítségért.- Vigyél ki ebből a présből! -Nem tudom miben reménykedtem. Talán hogy hangjával utat nyit nekünk, vagy valami frappáns megjegyzésével vérig sért mindenkit, akik felháborodásukban eltűnnek az útból.
A lényeg a lényeg, végre biztonságos helyre jutottam, ahol kicsit kifújhattam magam, és körbenézhettem bajtársam után kutatva.
Végre valahára beléphettem a többihez képest határozottan tágas bódéba, és miután leadtam a nevezéshez szükséges húsz aranyat hozzájuthattam karikáimhoz és a célpontok is felszabadultak.
Pár mély lélegzet, majd lazán kezembe vettem az egyik karikát és égi pályára állítottam.


Random number (1,10) :
6

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aishan Sar
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: kalandor
Mana:
134/134  (134/134)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Kedd Jan. 03, 2017 11:32 pm

El se hittem ami történt. Ezt nekem sikerült. Huhaa. Széles mosollyal pillantottam a bírára akin meglátszott a meglepődés. Nem haragudtam érte, hisz engem is meglepett.
-Csak ugyan nem játszottam még, de azt hiszem később is szerencsét próbálok. Köszönöm
Mikor meghallottam hogy a saltusi rövid tőrt nyertem meg, kis híján kiugrottam a bőrömből. Hisz ez volt az egyik dolog ami nagyon megtetszett a nyeremények között. Köszönöm szerencse istennő hogy segítettél, hálám veled szálljon.
Még egyszer gyors köszönömöt motyogtam vidáman az ügyeletesnek majd tenyeremben a nyereményemet jelölő kaviccsal már indultam is a nyeremény pulthoz, ahol bemutattam a kavicsot.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Severtir
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Felemelkedett
Mana:
1125/1125  (1125/1125)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Szer. Jan. 04, 2017 9:43 pm

A karika szép pályát repült, de lepattant a nagyobb díjjal kecsegtető kék nyakú báburól és szinte csoda, hogy egy egyszerű fehér bábún megállapodott.
A bódétulajdonosok egyik segédje volt a felügyelő a karikadobálónál. Dicséretére szóljon, hogy még meg se állapodott a karika már nyúlt is a sorsoló batyujába.
- Gratulálok, kedves uram a nyereménye egy ízletes napsütemény. Bár láttam, hogy jobb dobás sikeredett volna ebből, ne keseredjen hát el.
Majd a laer kezébe nyomta a kis jelző kavicsot, és útjára engedte a nyereménypult felé.

--


Mindeközben a nyereménypultnál egy nyurga, szalmaszőke hajú segéd az asztal alól előhúzott egy vékony dobozt és Aishan kezébe adta, miután átvettet tőle a nyereményét bizonyító kis kövecskét.
Amennyiben Aishan kinyitja a dobozt egy kecses, lakkozott fekete fahüvelybe bújtatott tőrt talál benne. A markolatot ugyanolyan árnyalatú bőr borítja, a rövid keresztvasakat pedig indázó minta díszíti. A penge maga alig egy arasznyi hosszú, kétujjnyi széles, egy éle van, ami csak a hegyhez közeledve vesz elegáns ívet, a keresztvashoz közel pedig saltus hegyeinek jól ismert mintáját marták a fémbe.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Csüt. Jan. 05, 2017 4:58 pm

Nem hittem a szememnek. A seguth megcsinálta. Ledöntötte majdnem az összeset! Ezért bámult annyira? Elleste mindenkitől a nyertes technikát?
Amin azonban még inkább meglepődtem, hogy rögtön el is indult beváltani a nyereményét. Egy saltusi tőr szép dolog, nem vitás, de ha ezt meg tudná ismételni ezt a teljesítményt, akkor még a fődíjat is elviheti!
Mi fenét csinálok én? Segíteni egy seguth-nak? Mikor lettem én ilyen adakozó feléjük? Talán Veréb tehet róla? Elvégre megmentette az életemet Terakh-on...
Eh, badarság! Csak elkapott az ünnepi láz, ennyi. Egy hét múlva biztosan kiheverem, és minden visszatér a normális kerékvágásba.
Mindenesetre a seguth lány elé léptem, nem hagyhattam ellógni! Meg kellett nyernie a lengőteke fődíjat!
- Üdv! Ne haragudj, de láttam milyen jót lendítettél az előbb. Ha esetleg meg tudnád ismételni, húszezer arany is ütheti a markodat! Szerintem érdemes lenne megpróbálni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aishan Sar
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: kalandor
Mana:
134/134  (134/134)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Pént. Jan. 06, 2017 9:40 am

A nyereményem nagyon tetszett. Gyönyörű darab volt, bár ez nem csoda hisz Saltusi.
Épp a nyereményemet figyeltem mikor meglepetésemre elém lépett az Elf. Megtorpanva néztem fel rá. Majd mikor hallottam hogy mit mond meglepetten pislogtam.
-Oh... köszönöm hogy figyelmeztettél... megpróbálom
Mosolyogtam rá majd vissza néztem a játék felé. Minek köszönhetem hogy egy elf figyelmeztet? Igazán rendes tőle, de meglepő. Mindegy, ez most nem fontos, hisz igaza van. Próba szerencse, dobnom kell még egyet. Bár nem hiszek még egy ugyan olyan jó dobásban mert csak szerencsém volt, de majd meglátjuk hogy esik. Hátha nyerek még valamit. Újra az Elfre néztem.
-Te is ügyeset dobtál. Szerintem neked is meg kéne próbálnod még egyszer. Álljunk be együtt a sorba.
Már indultam is hogy a sor végére áljak. Egy picit feszélyezett ha az elf a hátam mögött lépkedett. De nagyon tetszett hogy szóba állt velem. Talán van még remény, és nem mindegyik gyűlöl minket.
Nem sokára mi kerültünk sorra. Ismét ott álltam golyóval a kezemben és a bábukat figyeltem. Milyen jó lenne ha lenne annyi szerencsém hogy megnyerjem a húszezer aranyat. Abból egy ideig talán tudnák tanulni. Bár hogy legyen, eldobtam a golyót...

Random number (1,10) :
3


A hozzászólást Aishan Sar összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Jan. 06, 2017 9:44 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Pént. Jan. 06, 2017 5:40 pm

Úgy tűnik a seguth nagyon meglepődött. Vagy nem tudta, hogy húszezer arany ütheti a markát, ha tovább próbálkozik, vagy sokkolta a tény, hogy egy próbál neki segíteni. Én személy szerint az utóbbira fogadtam volna. Legalábbis a megszeppent ábrázata alapján.
De ami már engem is meglepett, hogy megdicsért. Egy seguth. Engem. Egy elfet. Szinte nevetni támadt kedvem, de nem akartam, hogy félreértse, úgyhogy csak mosolyogtam. Elfoglaltam mögötte a helyemet a sorban, és, hogy oldjam a feszültséget, be is mutatkoztam neki:
- Amúgy Feladir Geraethul vagyok. Örvendek.
Örvendek? Ilyeneket mondok én egy seguth-nak? Megőrültem? Könnyen lehet, a színvakság és az inverthani kaland után bármi elképzelhető.
Mire felocsúdtam merengésemből már én is voltam soron. Kicsit sajnáltam, hogy nem figyeltem milyet lökött a seguth lány, de ha csak az előbbiből indulunk ki, akkor biztosan letarolta az egész pályát. Még egyszer kezembe vettem a golyót...
Random number (1,10) :
10


A hozzászólást Feladir összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Jan. 06, 2017 5:41 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aishan Sar
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: kalandor
Mana:
134/134  (134/134)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Szomb. Jan. 07, 2017 1:36 pm

Nem igen jutott el hozzám hogy vajon mennyit is dobhattam. Azt láttam hogy nem túl jót, de annyira nem is érdekelt azt hiszem, hisz számítottam rá hogy rövidtávú a szerencsém. Más kötött le, méghozzá a hang mögülem. Feladir Geraethul csak ugyan más volt mint a többi elf. Nem csak figyelmeztetett hogy esélyem lehet nyerni egy nagyobb összeget, de még be is mutatkozott nekem. Ez persze egy természetes dolog lenne, ha nem egy elf és egy seguth között történne. De az is lehet hogy ismét túl sokat gondolok a dologba. Arról nem is beszélve, hogy ha én mint seguth megpróbálnák az elfekkel kijönni, akkor biztosan akad olyan elf is aki ugyan csak így gondolkodik. Ez a lehetőség egy mosolyt csalt az arcomra.
Utánam Feladir következett, így most őt figyeltem. Úgy tűnt hogy nagyon koncentrál arra hogy sikerüljön a dobás. Az igazat megvallva egy pillanatra még én is vissza fojtottam a lélegzetemet, bár nem hiszem hogy a légzésem hátráltatta volna a dobásban.
Eldobta a golyót, és egy gyönyörű dobást sikerült végbe vinnie. Gondolkozásra nem maradt időm ahogy a szép találat engem is elragadott, szélesen elmosolyodtam és megérintettem karját mint egy gratulációként.
-Ez egy gyönyörű dobás volt, gratulálok Feladir.
Mikor észleltem hogy a kezem elkalandozott olyan irányba ami akár csukló elvesztéshez is vezethet, gyorsan vissza rántottam a magam szférájába. Kissé aggodba pillantottam fel Feladirra hátrálva egy lépést, hogy megbánásomat kifejezzem az engedély nélküli érintésre. És megpróbáltam gyorsan elterelni a figyelmét a meggondolatlan mozdulatomról egy bemutatkozással.
- Örvendek....én Aishan Sar vagyok.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceirran Carason
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Muzsikusa
Mana:
165/165  (165/165)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Szomb. Jan. 07, 2017 2:46 pm

Miután Tarassiant nagy áldozatok árán kimentettem a tömegből ( az elnézést-elnézést ősi, hipnotikus igéjét kántálva muszáj volt sarokkal lemorzsolnom pár lábujjat, illetve csúnyán belekönyökölnöm egy körülbelül két méter magas, kigyúrt elf erőművészbe. Az illető némileg felhörrent lestámadásomra, de mire körbenézett, hogy ki is volt a bűnös, már rég összecsapott mögöttem a tömeg sorfala. Szerencsére a bódék környékén nagyobb volt a nyugalom. Azaz, miket beszélek, dehogy! A hangzavar koncentráltabb és hangosabb lett, de mivel mindenki állt, illetve a sorban kígyózás nemes hagyománya szerint pipilépésben totyogott, ezért nem fenyegetett minket a nyílt vízre sodródás veszélye.
Atyai mosollyal követtem Tarassian dobását, amit a csúf-békaképű szerencse ragadós nyelve egy laza mozdulattal szabotált. Vagy cimborám volt a béna. Mint bárd, és ezáltal a szent történelem örökvédője nem engedhettem meg magamnak, hogy léhán ítéletet mondjak a történtek felett. majd a következő pár dobásban kiderül, hogy szorult-e a bajtársamba némi tálentum.
Addig is lefizettem a saját húsz pengettyűmet és átvettem a nekem járó karikát. Gyorsan, gyakorlatiasan mértem fel a terepet, és kinéztem a középen álló célpontot. Gyerünk, Ceirran, menni fog ez!
Biztos, ami biztos, dobás közben becsuktam a szemem.

Random number (1,10) :
8
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Severtir
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Felemelkedett
Mana:
1125/1125  (1125/1125)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Szomb. Jan. 07, 2017 3:01 pm

Trekk egy szomorkás mosolyt vetett a seguth lány felé, mikor csak három bábú dőlt el, bár jól tudta, hogy az előbb még igencsak szép darab nyereményt szerzett magának, így aztán egyáltalán nem sajnálta a lányt. Hiába dolgozott itt már hosszú évek óta még mindig együtt örült minden nyertessel.
Az elf lendítése azonban még nagyobb örömmel töltötte el. Már a golyó pályájából látta, hogy itt bizony valami jó fog kisülni és már készen állt hogy felkapja valamelyik sorsoló zsákját. De mikor az összes bábú eldőlt inkább övéről akasztotta le a gazdagon hímzett tízessel díszített zsákot, és kisgyerekhez illő vigyorral kotort bele. Fehérre festett kavics került ki a zsákból, kék-fehér madzagon himbálózó cetlivel. Trekk meg se nézte a papírt, alighanem a kavics színéből tudta már, hogy mit nyert az elf.
- Gratulálok uram, remélem , hmkhm, hogy jó barátok lesznek. - kacsintott a bódétulajdonos, majd dudorászva visszafordult a tekepályák felé, miután Feladir tenyerébe ejtette a cetlit és biccentett Aishan felé.
A nyereménypultnál a fiatal segéd árgus szemekkel figyelte a jelenetet. Alighanem ő is ismerhette a fehér kavics jelentését, mert még Feladir odaérkezése előtt befordult a bódé hátuljába.
Mire Feladir odaér, már újra vigyorogva áll a pult mögött, csakhogy immáron az elf nyereményével kezében. Elfünk azonban könnyen megállapíthatja, hogy a nyereménynek közel sincs olyan jó kedve, mint a pultosnak. A nyeremény ugyanis tiltakozóan lóbálja és lengeti aránytalanul nagy és fekete ragadozómadár lábait, sűrű csipogások és nyekergő hangok között.
A segéd ha lehet az eddiginél is szélesebb vigyorral nyújtja az elf felé az apró gyöngykék madarat, ami felháborodottan pillantgat körbe magasra csapott zöld bóbitával. A segéd egyik kezéről hosszú, puha bőrszíj lóg, ami a madár vastag lábához van erősítve.

--

Időközben Ceirran karikája is a levegőbe repült és elégedetten pihent meg egy palackzöld nyakú fabábún.
Az őrségben álló segéd kissé talán egykedvűen vette elő sorsolóbatyuját, kotorászott benne egy ideig, majd kihúzott egy kavicsot, majd át is nyújtotta azt a laernek.
- Faragott csontberakású kulacs. Gratulálok uram. -mondja félig a batyunak, amit kezeiben tart. - A pultnál átveheti a kavics bemutatásával. - És már fordul is el, csakhogy nem a karikapályák felé. Rezignált tekintete egy fiatal fonott hajú lányon állapodik meg, a lengőteke pályáknál. Mélyet sóhajt és ugyanolyan rezignáltan bámul tovább. Nem mindenki élvez ugyanúgy az ünnepet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Szomb. Jan. 07, 2017 8:13 pm

Hát ezt biza elrontottam. De annyi baj legyen! Így is van sütim. A süti pedig mindig jó.
Ceirran bezzeg szebbet dobott. Vajon meddig fogom majd hallgatni?
Amíg ő sorra került én elmentem a sütimért. Igazán példás darab volt, semmit nem spóroltak ki belőle.Mire visszaértem Ceirran mára kavicsát kapta a kezéhez.
- Mm...féb dobáf volt -léptem barátomhoz nyamnyogva. Miután lenyeltem a falatot folytattam. - Kipróbáljuk magunkat a céllövöldénél is?
Majd újabbat haraptam nyereményemből.
Az igazság az, hogy mindig is ki akartam próbálni egy saltusi puskát. Igazán impozáns fegyverek, amiknek működése egyelőre még ismeretlen számomra. Ha kezembe foghatnék egyet, talán rájöhetnék mi a nyitja a dolognak. És persze reménykedtem, hogy céllövészetben nagyobb sikert érek, mint karikadobásban
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Szer. Jan. 11, 2017 7:45 pm

Hűha. Hűha. És még egyszer, hűha! Bambán meredtem a kezeimre, egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ez én voltam. Én nem voltam sem ennyire ügyes, sem ennyire szerencsés. Az utóbbi még csak-csak összejöhet, ha Severtirnek jó kedve van. A logikus magyarázat az, hogy egy szélmágus megsajnált.
Merengésemből a kadmet vigyorgó arca rázott fel. Gratulált, és még azelőtt, hogy tiltakozhattam volna, visszasietett a többi lendítő jelölthöz. megráztam a fejem. Ha mindenki szerint én csináltam, akkor nem csalás elvenni a nyereményt, nem?
Aishan (merthogy a seguth lányt így hívták) mosolygó társaságában vettem át a nyereményemet, mely nem volt más, mint egy saslábú pintyőke. Úgy tűnik vonzom a madarakat. Először ott volt Holdalma, most pedig... Ejha, hát névtelenül mégsem maradhat! Ki kell majd találnom valamit. Miután gondoskodtam róla, hogy a madárka nem repül el a vállamról visszafordultam Aishanhoz, és mosolyogva kérdeztem tőle:
- Nos, mit szólnál még egy menethez? Végül is, eddig egy-egy, el kell döntetünk ki nyer, nem igaz?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aishan Sar
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: kalandor
Mana:
134/134  (134/134)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Csüt. Jan. 12, 2017 7:04 pm


Nagyon örültem hogy Feladir nem vette rossz néven a gratulációmat. Igazán klassz nyereményét figyeltem a vállán majd mikor megemlítette hogy dobhatnánk még egyet, igaz kissé meglepet de bólintottam mosolyogva és már is indultam a sorba.
-Rendben. Kíváncsi vagyok melyikünk lesz a győztes.
Ahogy haladtunk előre olykor hátra pillantottam a madárra a vállán. Milyen szerencsés, klassz kis nyeremény, bár jobban örültem hogy én a tört nyertem. Mit kezdenék én egy madárral?
-Milyen nevet adsz neki?
Egy rövid pillanatra Feladirra pillantottam mikor feltettem a kérdést, de még mindig fura volt a közvetlensége számomra. Nem szoktam hozzá az elf társasághoz. Na meg a sort is figyeltem, hogy haladjunk előre. Most többen voltak előttem így eltartott egy kis ideig míg mi jöttünk sorra.
Már egészen kellemesen érintett ahogy a kezembe fogtam a golyót. Igaz ez csak játék, de azért még is csak nyerni akartam. Végig tekintettem a bábukon majd lendítettem a golyót és elengedtem...

Random number (1,10) :
3
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Severtir
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Felemelkedett
Mana:
1125/1125  (1125/1125)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   Vas. Jan. 15, 2017 11:10 am

Aishan lendítése sajnos most se érte el a kellő hatást. Úgy tűnik első lendítésének bravúros eredménye a kezdők szerencséjének volt köszönhető.
Trekk csak egy másik pálya mellől bólintott feléjük, hogy igen látta a lendítést, majd komótosan el is indult Aishanék felé, de csak hogy az eldőlt bábukat felállítsa.
Feladir vállán a saslábú pintyőke vidáman topogott jobbra és balra, túlméretezett karmaival barázdákat hagyva ruhája anyagán. Láthatólag megbékélt a helyzettel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Északi Bódésor   

Vissza az elejére Go down
 
Északi Bódésor
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Általános :: Könyvtár :: Városi Archívum :: Nap-Éj Ünnep-
Ugrás: