A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 A Zsinóros Szövetség

Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: A Zsinóros Szövetség   Vas. Nov. 06, 2016 12:26 pm

A Zsinóros szövetség
Kezdő karakter maximális státusza: 60. a rangsorrendben

Céhmesterek: Antorish Tematilien, Finnegan O'Byrne, Csalogány Riara

Zsinóros szövetség...első hallásra talán rőfösök és takácsok céhének is vélhetné az ember, ha történetesen nem ismerős Domhanon - és az efajta félreértések gyakran vezetnek súlyos problémékhoz.
A Zsinórosok nemes egyszerűséggel orgyilkosok, méghozzá, saját állítások szerint, Domhan legjobbjai. Ezt megkérdőjelezi nem igazán tanácsos, de azért el kell ismerni, nem ők az egyetlen nagy céh ezen a területen: ott vannak a Surranók is, a mágikus mestergyilkosok, akik mindig is egyes számú riválisai voltak a varázsmentes Zsinórosoknak. Ennek megfelelően mindkét céh történetét a rivalizálásuk árnyékolja be: az egyszerű versengéstől egymás vezetőinek aljas legyilkolásáig minden megtörtént már a két szervezet között, ami megtörténhetett. Jelenleg a piac elég megosztottá vállt, így viszonylagos békesség korszakát élik.
A Zsinórosok, mint említettük, semmiféle mágiéval nem élnek, ellenben a klasszikus orgyilkosművészetek magasiskoláját nyújtják. Embereik bárhova bejutnak, mesterei a legkülönbözőbb fegyvereknek, és gyümölcsöző együttműködésben állnak a Lazúrpókokkal, így ügyfeleiknek még szélesebb palettáját kínálják a válastható merényleteknek. tarifájuk igencsak borsos, de a profizmust, ugyebár meg kell fizetni: kérésre tökéletes öngyilkosságokat, baleseteket rendeznek, esetleg elérik, hogy a megrendelő két ellenlábasa elintézze helyettük egymást. nyomok, szemtanúk soha nem maradnak.
A Zsinórosok képzése igen fiatalon indul, legszívesebben 4-6 éves kisgyerekekkel foglalkoznak (lányokkal, fiókkal vegyesen). Bevett gyakorlatuk, hogy utcagyerekeket alkalmaznak, akik így koszt és kvártéj mellett még megélhetést biztosító szakmát is tanulnak. Hát nem aranyos?
A Zsinórosok szervezetét minden esetben egy triumvirátus irányítja, a Hasadt csillag ( a nevét az első céhalapításkor kapta, mikor a negyedik vezetőtagot véletlenül megölte egy lezuhanó csillagokkal ékesített kandelláber) jelenlegi tagjai az elf-kadmet keverék Antorish, aki a leendő orgyilkosok kiképzéséért felel, a földi Finnegan O'Byrne, aki a megbízatásokat osztja el, illetve a gazdasági ügyeket intézi (amellett, hogy legendás lövész), illetve Csalogány, aki a céh Krángyilkosa, azaz a legtöbb sikeres munkát felmutató tagja.
A Hasadt Csillag tagjait hatévente választják, de gyakori, hogy valakit élete végéig minden alaklommal megszavaznak a céhvezetők közé.  

céhszabályzat:
- A Zsinórosok rendje titkos szervezet, ezért a tagok számára kötelező a titoktartás, minden körülmények közt (ellenkező esetben borzasztó kínhalál lesz a jutalma.. minimum.)
- A Zsinórosok között a hierarchiát a jól elvégzett munkák száma szabályozza. A renden belül nincsenek rangok (kiv. Hasadt csillagok), mindenkinek annyit nyom a szava latba, ahány munkát fel tud sorolni. Ezek alapján kerülnek be a céh rangsorába, és ennek alapján szablyák ki a honoráriumukat is. Legendás orgyilkosnak az első Tizenhárom számít, ők magukat a Fekete Láncnak nevezik.
- Minden olyan orgyilkos számára, aki az első 39 rangehelyen belül szerepel, kötelessége az ifjak kiképzése: mindig legalább három tanítvánnyal kell rendelkezniük.
- A céh biztosítja a felszerelést, ennek megrongálás, elvesztése kártérítést von maga után, amit a honoráriumból vonnak le.
- A céhtagok NEM használhatnak mágiát a munkájuk során, akkor sem, ha képesek rá. Mágikus eszközök alkalmazása engedélyköteles.
- A céhtagoknak kötelessége tiszteletben tartani a Lazúrpókokat, meghallgatni a javaslataikat, és átadni az őket megillető százalékot a munka után.
- A céhtagok külső, nem céhen keresztül közvetített megbízást csak engedéllyel szabad elfogadni.
- A céhtagoknak kötelessége kerülni minden érintkezést a Surranók rendjével.
- A céhtagoknak szigorúan kötelező a napi gyakorlás.
- Egy Zsinóros SOHA nem hagy szemtanút vagy nyomokat.
- Ha a megbízó nem fizet, a céhtagoknak a Hasadt Csillaghoz kell fordulnia, egyedül nem intézkedhet az ügyben.
- Egymás között tilos a párbaj, orgyilkosság, leszámolás.
- Egy Zsinóros sem vehet részt az Admoraki Aréna játékaiban, vagg Halálgödrök Viadalaiban. Tilos a rend harcmodorának elemeit közönség előtt bemutatni.
- Minden Zsinóros bőre alá (leggyakrabban a bokacsont mellé) ültetnek halálos, gyorsan ható méreggeli teli kapszulát: ha kínvallatás vagy húsmágiahatása alá kerülnek, azonnal végezzenek magukkal, ha veszélyzeteti a mentális állapotuk a céh titkosságát.
- Ha egy céhtag segítséget kér valamely társától egy megbízatáshoz, a társat illeti a honorárium 30%-a.

céhvagyon:
- Nagyjából lehetetlen megbecsülni, főleg a céhtagok magánvagyona, illetve a Lazúrpókokkal való összefonódás miatt, de becslések szerint kb. 60.000.000  arany lehet.
- Egy, a temetőben húzódó katakombákban kialakított székház, illetve több biztonságos búvóhely Domhan szerte
- Majdnem 50.000.000 értékű felszerelés: fegyverek, páncélok, Lazúrpók-mérgek
- Egy-egy székház minden világ fővárosában.

taglista
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
A Zsinóros Szövetség
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Általános :: Taverna :: Céhek :: Illegális Céhek-
Ugrás: