A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Multizás, Karakteradminisztráció

Go down 
SzerzőÜzenet
Tiarnaí
Főadminisztrátor
avatar


Adatlap
Rang: Világteremtő
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Multizás, Karakteradminisztráció   Hétf. Okt. 24, 2016 10:34 pm

Egy idő után, ha már eleget tekeregtünk az oldalon, és karakterünk már-már megszokottá vált számunkra, esetleg egy személyiség nevelgetése már nem elégíti ki vágyainkat, vagy gyorsabb haladásra vágyunk, akkor lehetőségünk nyílik az úgynevezett Multi karakter(ek) létrehozására. 
A Multi Karakter(ek) egy User (felhasználó; gazda; lángelme stb.) második, vagy sokadik JK-ja (Játékos Karakter). Ezen karakterek, noha létrehozhatók, megkötéssel rendelkeznek, amiket lentebb olvashattok:
 
- A második karakterét, olyan játékos hozhat létre, aki már rendelkezik egy elfogadott előtörténetű fő karakterrel, és azzal legalább egy kalandban részt vesz / vett!
Ezen karakter NEM lehet olyan Fajú, mint amilyen az először létrehozott karakter!

- Harmadik Karakter:
Megkötés: Egy JK-val elért Hármas szint vagy 250 manat! ( Saltusi esetében: Hármas szint vagy 120 mana)
Ezen karakter faja egyezhet egy már meglévő JK-éval!

- Negyedik karakter:
Megkötés: Egy JK-val elért Négyes szint vagy 350 mana! (Saltusi esetében: Négyes szint vagy 180 mana!)
Ezen karakter faja egyezhet egy már meglévő JK-éval!

- Ötödik karakter: Egy JK-val elért Ötös szint vagy 500 mana! (Saltusi esetében: Ötös szint vagy 280 mana!)
Ezen karakter faja egyezhet egy már meglévő JK-éval!

És így tovább a végtelenségig. Bár azért hangsúlyozom, aki nem tud fenntartani több személyiséget, vagy netán előreláthatólag nem lesz ideje írni mindegyikkel, akkor az – másokra való figyelem miatt – próbáljon annyi karaktert létrehozni, amennyire egyenlő időt tud szánni!

Fontos: Egy Felhasználó multikarakterei semmilyen módon nem érintkezhetnek egymással sem a játéktéren, sem azon kívül! Tárgyakat, tudást nem ruházhatnak át egymásra! Azaz a másik létezéséről sem tudhatnak!

Rendhagyó, kivételes esetek: 

Karakterhalál:
Ha egy egyik karakteredet netán utolérné a végzet, és már semmit sem tehetsz a megmentése érdekében, akkor a szabályokon kívül Azonnal létrehozhatsz egy másik karaktert, ami helyettesíti az előzőt!

Koncepcióváltás:
Abban az esetben, ha egy létező karaktered előtörténete, személyisége nem tetszik, és emiatt nem élvezetes már vele a játék, két lehetőséged lesz:
Az első miszerint – admini hozzájárulással – megírod a Históriákba azt, ahogyan a Személyisége megváltozik a karakternek! Ennek több féle variációja is lehetséges:
- Hosszabban egy történet alatt változik meg a személyisége;
- Vagy – és leginkább ennél van szükség admini beavatkozásra – mint egy pályázat a jelenleg futó kalandot UTÁNI állapotban írod meg, egy részletesebb leírás formájában, hogy milyen személyiséggel ruháznád újra a karatert.
Ebben az esetben az eddig lefutott kalandjaid átkerülnek a Városi Archívumba, és tiszta/tisztább lappal folytathatod a pályafutásodat (Az előtörténetet mindez nem befolyásolja!)

A második lehetőség miszerint új karaktert igényelsz. Erre a következőképpen van lehetőséged: A Tavernán belüli, Aktivitás, Versenyek, Kérelmek alfórumban található Kérelmek Topicba leírjátok, hogy miért kéritek az új karakter létrehozását. Adtok róla egy vázlatos alapkoncepciót, és ha az admingárda úgy véli, akkor szabad utat enged az új karakter létrejöttének.
Viszont! Ha nem érted el a megfelelő szinte/manaszintet az új multihoz, amit kérvényeztél, akkor addig nem indíthatsz új karaktert – kérvénnyel sem – amíg egy másik JK-d el nem éri azt a határt, amikor szabályosan létrehozható egy újabb karakter!
 
Inaktivitás:

Ha valamilyen oknál fogva úgy érzed, hogy az egyik karaktered nem eléggé jó, esetleg egyáltalán nem akarsz vele többet foglalkozni akkor azt a JK-t inaktívvá teheted akár végleg is!

- Ha egy karaktert időhiány vagy egyéb ok miatt inaktivizálsz, akkor azt fel kell tüntetni a megfelelő helyen a karkakterlapodon! Ezen karakterek bármikor ismét visszahozhatóak a játékba!
- Ha egy karaktert teljesen inaktívvá akarod tenni, akkor azt többé nem hozhatod vissza a játékba, viszont indíthatsz helyette egy másik teljesen új előtörténettel rendelkező karaktert. Ebben az esetben a korábbi JK játékai átkerülnek a Városi Archívumba! 


Karakter átruházás: 
Abban az esetben, ha a jelenlegi karaktereid közül valamelyik, már nem okoz neked örömöt, de mégsem szeretnéd örökre veszni hagyni akkor ismételten két lehetőség közül tudsz választani, hogy új karaktert indíthass:
- A karaktered odaadod a Sárkánytanácsnak, ezzel NJK-vá alakítva őt. Ez a karakter így bekerül Domhan világába mint nem játékos karkater, és innentől kezdve a mesélőkre lesz bízva, hogy felhasználják-e vagy sem. A játéktéri játékok átkerülnek a Városi Archívumba, és a karakter véglegesen kikerül az irányításod alól!
- A karaktert átruházod egy másik játékosra. Ebben az esetben az átvevő játékosnak meg kell felelnie a fent említett multiszabályozási pontoknak, hogy átvehesse tőled a karaktert. Természetesen kérvény útján - ha nem rendelkezik a megfelelő szinttel vagy manaszinttel - is igényelhető az átvétel!


Szabályzat hatályba lépésének ideje: 2016. 10. 24.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://domhan.hungarianforum.net
 
Multizás, Karakteradminisztráció
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Általános :: Szabályok :: Játéktechnika-
Ugrás: