A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Inverthan Peremkerületei

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
SzerzőÜzenet
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Kedd Nov. 08, 2016 4:25 pm

Inverthan - Feladir


Az igazat megvallva nem tudom, hogy miért merült fel bennem, hogy ide kell jönnöm. Vidathar fái nem is zöldek. Lehet, hogy csak a honvágyam manifesztálódásaként akartam meglátogatni ezt a helyet. Most, hogy így belegondolok, valóban erről lehet szó. Leültem az egyik fa tövébe, hogy gondolkodjam, meg aztán sérült lábamat sem árt pihentetni.
A festmény egyértelműen nincs itt. Legalábbis az ösztöneim ezt súgták. Tehát vagy a laer "gyümölcsösben" lesz... vagy máshol. És persze ott van a rejtélyes vérző idegen. Ő mit akarhat itt? Azért kezdtem el követni a vércseppeket, hogy ezt megtudjam, de a nyüves kadmet síkság elrontotta a tervet. Most pedig itt ülök, mert honvágyam van. Az biztos, hogy amikor kijutok innen, akkor egy hetet otthon fogok tölteni. Vagy kettőt.
De mi van, ha eddig rosszul gondolkodtam? Mi van, ha a képet másképp kell értelmezni? Ha nem a növényzet hiányára, hanem a víz hiányát kell belelátni?
Víz. Minden világon van víz, még Saltuson is. Sőt, a saltusiak szerint van dögivel csak tudni kell keresni, és egyáltalán nem fonom. Tehát másfelé kell kutakodnom. Esetleg a perzselő nap?
A hőmérséklet! Hát persze! A sivatag ellentéte nem a vegetáció, hanem a jégmező! Ami azt jelenti...
Seguth Andur. A seguth anduri "parkban" lesz elrejtve.
Örömmel és újult erővel pattantam fel, majd rögtön megcéloztam a Portállugas említett helyiségét. Azért természetesen nyitva tartottam a szemem és a fülem, hátha érzékelek valamit, ami a rejtélyes idegenre utalhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Szer. Nov. 09, 2016 8:44 pm

Inerthan- Tarassian

Vagy rendkívül modortalan egy kapubálvány volt a rovarharcos, vagy túl reumás ahhoz, hogy lehajoljon a gombáért, így Tarassian szíves üdvözlése viszonzatlan maradt.
A nyálkagomba áradat további részét az alak tökéletes passzivitással türte. A zöld nyálka vígan csordogált rajta, lassan a térdéig beterítette, majd kúszott szép lassan egyre magasabbra. Semmi reakció. Tarassianban már felmerülhetett, hogy az előbbi mozdulatát csak a fények játéka okozhatta, nem pedig valódi, akaratlagos cselekvés.
Ha tél lett volna, meg lehetett volna kockáztatni, hogy a rovarféle lény hibernálódott, de árnyékban is jó 30 fok felett járt Inverthanon a hőmérséklet, hát még idebent, a levegőtlen, sötét házban, ahova még friss szellő sem juthat be...elvégre egy izpodor ücsörög a feljárón.
Hamar nyilvánvaló lett, hogy bármit is csinál Tarassian odafent, a lény nem fog mozdulni idelent. Úgyhogy érdemes lesz taktikát változtatni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Szer. Nov. 09, 2016 8:53 pm

Inverthan-Velirad

Velirad felért a romhalom tetejére, és végigtekintett Inverthan alatta és előtte fekvő pusztulásba hanyatló negyedén. Az egyik kőhalom közé szorulva egy fekete posztódarabot lengetett a szél: ezt nézhette az előbb macskának.
A táj továbbra is kihalt volt. Távolabb látszott a Portálcsarnok épülete, és közelebb két, nyurga, ámde igen rossz állapotú építmény: első ránézésre templomok. Hogy Inverthanon vajon milyen vallások élnek, arról az ifjú seguthnak nem sok elképzelése lehetett.
Itt állt tehát, egy másik világ rothadó közepén, kilátástalanul, elveszve: az egyetlen nyom amit eddig talált, átsurrant előtte, és eltűnt, nem hagyva maga mögött mást, csak a közmondásos balszerencséjét. Kész csoda ezek után, hogy nem törte ki a bokáját felfelé menet a romhalomra.
Legalább erre kicsit tisztábbnak érződött a levegő, és volt végre ideje egy kicsit rendezni a gondolatait: elvégre ki kell jutnia innen valahogy...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Szer. Nov. 09, 2016 9:01 pm

Inverthan-Feladir

Az elf lugasból.. azaz groteszk másolatából kényelmesen rá lehetett látni a seguth-kertre. Már ha kertnek lehet nevezni az ilyesmit. Igaz, Feladir kénytelen volt elismerni, hogy még ez a részlet hasonlít a legjobban a Domhani Lugas parkjához: a tó tükörjege itt is-ott is ugyan olyan volt. A különbség csak annyi, hogy itt barnásvörössel festette meg az Inverthani ég a jég tiszta kékjét, és a mindig büszkén álló ámbrafenyők megfeketedett ágain alig egy-két tűlevél rezgett a szélben. Könnyen belátható terep volt, bár a saltusi kőtenger és a kadmet puszta, ami határolta, elég fedezékkel szolgálhatott volna egy kisebbfajta hadseregnek is. Igaz, az elf veterán eddig egyetlen sebesült nyomait tudta csak felfedezni és semmi nem utalt arra, hogy több tucat élesre fent pengékkel és kampókkal felszerelkezett rabló-kalóz banda kuporogna valahol az aljnövényzetben.
Feladir alig lépett ki otthonának halott fái közül a gazzal felvert ösvényre, mikor valami apró, és vörös ragadta meg a figyelmét: friss vércsepp hintázott az egyik hosszú fűszál lehajló hegyén. És odébb még egy, majd egy újabb. Először a kadmet puszta felé mutatott az irányuk, aztán a saltusi sziklákhoz haladt tovább. Esetleg pontosan fordítva: hiába, egy csepp vér nem túl bőbeszédű nyom.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Szomb. Nov. 12, 2016 6:55 pm

Inverthan - Feladir


Lelkesedésem elég gyorsan lehanyatlott, amikor megláttam a vércseppeket. Hirtelen ismét eszembe ötlött, hogy nem vagyok egyedül, és nem szabadna hagynom, hogy lankadjon a figyelmem. Még szerencse, hogy a háborús évek elláttak némi tapasztalattal. Gyorsan megvizsgáltam, hogy a fűszálak melyik irányba hajlanak: ha a saltusi kősivatag felé, akkor biztos lehetek benne, hogy a sérült személy abba az irányba haladt. Ha fordítva, akkor a kadmet pusztaságnak kell nagyobb figyelmet szentelnem. Ez persze nem azt jelenti, hogy kizárólag ezen két hely között ingáznának az érzékeim, csupán annyit, hogy melyikre kell nagyobb odafigyelést fordítani. Mindenesetre gyorsítottam a tempón, amennyire csak sérült lábam engedte. Meg persze nem is akartam felhívni magamra a figyelmet, úgyhogy a lehető legcsendesebben próbáltam haladni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Vas. Nov. 13, 2016 12:26 pm

Inverthan - Tarassian

- Legyen hát - fújtam egyet. Eligazítottam magamon az ingemet, mellényemet, meghúztam az övem ,és hátradobtam a varkocsomat is. Még egy utolsó adag gombát rúgtam le a lépcsőn majd leereszkedtem az alsóbb szintre. Feltételeztem, hogy nem fenyeget semmi veszély a lépcső alján se, hiszen leesésemkor se ugrott nekem az alak.
A lépcsőaljáról még egy utolsó kísérletet tettem:
- Alkut ajánlok neked Rejtélyes Alak A Homályban. Hagyod, hogy megszerezzem amiért jöttem, és cserébe nem ropogtatom meg a még ép oldaladat. - Közben már össze is gyűjtöttem lelkierőmet és manámat, hogy felkészüljek a kontrollált átfordulásra. A laestatom már vidoran próbálgatta karmait elmém túloldalán.
Amennyiben az alak nem áll félre, vagy ad, valami félreérthetetlen jelet, hogy utamra enged átfordulok.
De nem áll szándékomban ellenfelem darabokra tépése. Nincs más vágyam csakhogy végre mancsaimba kaparinthassam a fekete selyemkendőt. Ha utamba is áll inkább csapom a falnak, vagy töröm össze a lábait, de meggyilkolni nem akarom. Ezért se tervezem, hogy kapásból támadásba megyek át, inkább csak elvágtatok mellette, vagy legázolom. Hátha van mögötte valami fogas, vagy vitrin, amiben ízlésesen összehajtva ott lapul a kérdéses tárgy.
Reménykedni mindig lehet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Kedd Nov. 15, 2016 9:54 am

Inverthan-Feladir

A letaposott fűszálak nem voltak túl informatívak. De szerencsére kicsit arrébb egy meglehetősen nagy, kissé lúdtalapas bal láb nyoma rajzolódott ki a porban. Egyértelműen a saltusi terület felé haladt, el, rögtön a tó partja mellett. A tó mellett, melynek befagyott vize olyan sok reménnyel kecsegtette a veterán elfet. Egyenlőre konkrétumok helyett azonban csak jéghideg ködöt okádott magából.
A környező fák, a saltusi sziklatűk, a kadmet fűtenger pengeszálai mind némák és mozdulatlanok voltak.
Feladir még egy lépést tett a tó felé, mikor megremegett a föld. Lágy rezonanciával kezdődött, majd a fák ágai hirtelen oldalra lendültek, száraz levelek százai szakadtak le a gallyakról. A jég pattogott, recsegett, de a felszín nem tört be. Ahogy a rengés erősödött, Feladir alig-alig tudott már megállni amúgy is megviselt lábán. Egy perc és hatalmas robajjal kidőlt az egyik ötven lépésre álló kékfa, a súlyos, kiszáradt törzs csattanása egy pillanatra megsüketítette, a felvert por megvakította az elfet. Még pár szívdobbanás, majd elült a föld remegése, a por lassan leülepedett, magával rántotta a tó ködét, sárral szennyezte be a tükörjeget, aminek víztiszta színén át egészen a meder legmélyéig lehetett lelátni. És ahogy Feladirnak sikerült kipislognia a port a szeméből majd újra a tó felé fordult, megakadt a tekintete valamin.
Mélyen, a tó jegébe fagyva egy sötét, lapos, téglalap alakú tárgy bizonytalan körvonalai rajzolódtak ki.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Kedd Nov. 15, 2016 9:24 pm

Inverthan- Tarassian

Amint Tarassian három lépésnyire távolodott a létrától, Rejtélyes Alak a Homályban végre életjelet adott. Elég konkrétat ami azt illeti. Egyszerre kattogó és higanyos mozdulatokkal (ahogy a zöld takonygomba csordogált le a szó szerint szívéhez nőtt mellvértjén) alacsony küzdőállásba ereszkedett. Olyasmibe, amit odahaza, a kadmetektől lehet látni, amikor még nem túl részegek ahhoz, hogy rendesen verekedjenek. Feltehetően megfeszítette minden izmát és harcrakészen figyelt, de ezt a kitinréteg miatt bajos lett volna megállapítani.
Minden előkészület ellenére azonban még nem támadott. Minthogyha lenne közte és a laer között egy láthatatlan határvonal, amin kívül Tarassian viszonylag még biztonságban érezheti magát (minusz izpodorok és minusz potenciálisan mérgező trutymós citromgomba). Ráadásul hiába próbálta volna meg az ifjú bőrfordító megkerülni a R.A.A.H-t, az vele fordulva mindig úgy helyezkedett, hogy szemtől-szembe álljanak.
Könnyed mozgásának egyetlen szembeötlő hibája volt: megzúzott bal oldala, ami mintha mindig késve reagált volna a test parancsaira. Csak a harmadik körbe-galopp után helyezkedett úgy az alak, hogy teljes mellszélességgel fordult a laer felé - új helyzetében a bal oldalára vetettek derengő árnyakat a zöld gombák. A bal oldalára, és a felkarjára csomózott fekete szövetdarabra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Szer. Nov. 16, 2016 9:18 am

Inverthan - Feladir


Au. Amikor a föld elkezdett remegni, ez volt az első gondolatom. A maradék pedig nem lenne túlságosan szalonképes. Főleg, amikor megláttam, hogy a közeli kékfa fejest készül ugrani a jégbe. A probléma csak az volt, hogy én kínosan közel álltam a becsapódási ponthoz, ezért az egyetlen dolog, amit tehettem, hogy egy kicsit odébb ugrok, hasra vetem magam és kezemmel védem a fejemet az esetleges törmeléktől. "Mindig hordj sisakot!" visszhangzottak fejemben a régi kiképzőtisztem szavai. Most már értem mire célzott.
Egy nagy csattanással és pár reccsenéssel később ismét csend lett. Vagy csak én süketültem meg. Nagyon reméltem, hogy az előbbi. Fel sem tűnt, hogy visszatartottam a lélegzetem, úgyhogy a szemem kinyitásával együtt ismét elkezdtem lélegezni, de rögtön meg is bántam mindkettőt: a felvert por nem elég, hogy fullasztó volt, még a szememet is csípte. A köhögőrohamot letudva és a szemem kitisztítása után visszafordultam a tóhoz, hogy felmérjem mekkora kár keletkezett. A tükörsima jégen most egy nagy repedés futott keresztül, meg persze itt-ott egy-két kisebb, de egyébként semmi változás. Amikor még közelebb léptem, csak akkor pillantottam meg szabadulásom kulcsát: a festmény ott volt a tóban. Egy pillanatra túláradó eufória fogott el, de utána rögtön megértettem, hogy ez nagyobb baj, mintha egy fa tetejére tették volna, ugyanis így le kell olvasztanom róla a jeget. A tűz fénye viszont biztos, hogy megjelöl itt a semmi közepétől két lépésre jobbra, ami azt jelenti, hogy a rejtélyes idegen, aki jelenlegi információim szerint a saltusi kősivatagban tartózkodik, észrevesz. A másik probléma az, hogy hogyan jutok elég közel a képhez? Rádöntsek még egy fát? Vagy próbáljam meg a kardommal kivágni onnan? Esetleg folyamatosan olvasszam le róla a jeget? Kérdések, kérdések, kérdések, de válaszok sehol.
Mindenesetre elkezdtem összegyűjteni egy pár letört gallyat és elszáradt levelet. A tűz megkerülhetetlen. Közben amellett döntöttem, hogy megpróbálom kivágni a jégdarabot a kardommal, amibe a kép bele van fagyva. Nem lehet az olyan nehéz, ugye?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Csüt. Nov. 17, 2016 7:11 pm

Inverthan - Tarassian

Létezik, hogy az a kendő az amit keresek? -Tettem fel magamban a kérdést.- Az ugyanis lényegesen leegyszerűsíteni a gondjaimat.
Felmértem hát a távolságot és a lehetőségeimet. Láthatóan kemény, tapasztalt harcossal van dolgom. De azért nem egy laestat! És csak annyi a dolgom, hogy lekapjam róla azt a kendőt ( már ha tényleg az, amit keresek), ami ráadásul a megropogtatott, tehát gyengébb oldalán van.
Lassan, tapogatózóan közelebb sasszéztam nagy szőrös mancsaimon, felkészülve bármilyen támadásra.
Amennyiben ő nem támad én rontok neki, lehetőleg egy jól irányzott jobb lendítéssel. Persze ha támad se sokban változik a terv, csak előtte próbálok hárítani, és aztán csapni.
Már értem miért keresik bizonyos lények a bajt... olyan prózaian egyszerű a verekedés, nincsenek benne különösebb cselek, váratlan dolgok. Minden látható, felfogható, megjósolható. És a hibáidért akkor felelsz, nem pedig évekkel később, ha pedig nem hibázol és megmutatod mit tudsz, már nyertél is.
Szép dolog a verekedés...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Csüt. Nov. 17, 2016 9:13 pm

Inverthan-Feladir

Hála a frissen kidőlt fának, tüzelőben nem volt hiány a földre bukott kolosszus körülbelül húsz méteres körzetében. Ha Feladirnak ahhoz lett volna kedve, akár egy kellemes kis kunyhót is összeróhatott volna, annyi faanyag hevert szanaszét. Ezek után a gyújtósgyűjtés nyilván nem volt egy hosszú és megterhelő feladat: elfünk nagyon hamar tekintélyes kupacnyi száraz ágat halmozott fel és hordta előírás szerű máglyának való gúlába. Ezek után kapta hát hű kardját és nekivágott a tónak.
A sáros jég alattomosan csúszósnak bizonyult: Feladirnak óvatosan meg kellett fontolnia minden lépését, főleg a lába állapota miatt. Nem segített, hogy a képszerű csomag a tó kellős közepén volt befagyva. Bárki is szórakozott az elffel odafent, most bizonyára nagyon elégedett volt magával.
Egy öt percnyi csetlés-botlás után sikerült tíz lépésnyire megközelíteni az áhított helyet.
Ekkor vehette észre a jég színén szikrázó borsónyi vércseppet. És a következőt. És még hármat. Aztán a nyom megszakadt a semmi közepén. A sáros , tükörsima felületen nem látszottak lábnyomok. Bárki is járt itt, megfoghatatlanul eltűnt a semmibe.
Csöpp.
Csöpp.
Csöpp.
A három vércsepp a puszta levegőből tűnt elő és koppant a jégen. Feladir alatt a talaj megremegni látszott. Nem földrengés volt: minden amit maga előtt látott több kontúrra szakadt, a sávokra csúszott látkép kétségbeesetten igyekezett visszatalálni saját magához. Aztán lassan újra összeolvadtak a körvonalak: határozott lábnyomok sora rajzolódott ki a parttól a tó közepéig. A végpontjukban pedig egy magas, prémekbe öltözött alak állt, harci festékkel összekent acán finom gúnymosoly ült. Jobb kezében kés volt, balját tenyérrel felfelé maga előtt tartotta: az ujjai között tócsában gyűlt össze a vére, hiányzó középső ujja csonkján végigcsorogva pedig újabb cseppek egyesültek az odalenti tócsával.
Az alak késén oda nem illő, hófehér fény szikrázott végig, tekintete Feladir felé villant.
- Hát megvagy, testvér!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Csüt. Nov. 17, 2016 9:25 pm

Inverthan- Tarassian

Ha a kitinharcos nem is értett eddig Tarassian szavaiból, a laestattá fordulás még az ő kultúrájában sem jelentett teameghívást. Tovább nem is késlekedett: ugrásra készen megfeszült, és a következő pillanatban elugrott a fényességes égi medve feje felett, és azonmód megkapaszkodott az alacsony, deszkákkal fedett plafonon. Mint egy nagyra nőtt, vörös svábbogár kúszott fejjel lefelé, ijesztő sebességgel. Talán még egy laestatét is megközelíttette.
Hamar kiderült, hogy nem menekülni akar. Legalábbis egyenlőre. Tarassian felé érve elengedte magát.
Mázsányi holtsúlyként csapódott a laestat lapockái közé, majd tüskés végtagjait a bestia bőre alá fúrva megkapaszkodott. Fenyegető, csikorgó hangot hallatva tartotta magát a hánykolódó vad hátán, ujjtüskéit egyre mélyebbre vájta a húsban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Csüt. Nov. 17, 2016 9:59 pm

Inverthan - Feladir


"MÁR MEGINT TE?!" fakadtam ki magamban. Már kezdtem azt hinni, hogy megszabadultam ezektől a barbároktól, de a jelek szerint ők más véleményen voltak. Habár eléggé fenyegető látványt nyújtott frissen levágott ujjával, nem támadott meg. Vagyis továbbra is ott van a lehetősége annak, hogy engem is be akarnak venni a kis ujjlevágó klubjukba. Talán meglephetném és sikeresen keresztüldöfhetném rajta a kardomat, de nincs rá garancia, hogy ne hozta volna a barátait. Nemes egyszerűséggel ez annyit jelent, hogy a megölése csak a saját halálomat garantálná, mely nem lenne egy túlságosan kellemes dolog. Valami mást kellett kitalálnom.
Az előző alkalommal azért tudtam meglógni, mert a becsületük azt diktálta, hogy hagyjanak elmenni. Talán érdemes lenne most is erre hagyatkozni?
- Biztos vagyok benne, hogy nem vagy egyedül barátom - kezdtem, miközben kardomat rászegeztem. Utána jóval hangosabban folytattam, hogy biztosan meghallják a társai is:
- Párbajra hívlak! Ha győzök, akkor békén hagytok, és többé nem keresztezik egymást útjaink. Ha te nyersz, akkor megölhetsz, levághatod az ujjamat, amit akarsz. Elfogadod?
Feszülten várakoztam, hogy mit válaszol. Ha rám támad, akkor a legfontosabb dolog, hogy gyorsan végezzek vele, majd a hátamat a kidőlt fának vessem és ott vegyek fel védekező állást. Ha netalántán tényleg többen vannak, akkor nem lenne tanácsos hagyni nekik, hogy megkerüljenek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Csüt. Nov. 17, 2016 10:38 pm

Inverthan - Tarassian

Tessék, mondtam én, hogy egyszerű a dolog. Alábecsültem, hát most a hátamat karmolássza(,amit erősen sérelmeztem, eget rengető ordítás formájában közöltem is vele). Hiba egyenlő büntetés.
De most az ő büntetése jön. Ha elkövette azt a hibát, hogy alaposan beleimplementálta magát a hátamba, hát viselje a következményeit.
Bizonyára mindenki látott már megvadult hátasokat. Legyen az terembér, azmeg, antilopló, mind ugyanúgy reagál, ha nem elégedett azzal, ami a hátán van. Én is eszerint cselekedtem.
Villámgyorsan a hátamra fordultam, remélve, hogy alászorul pár száz kilómnak.
Ha sikerült, még egy kicsit hemperedek is rajta jobbra-balra, csakhogy érezze a törődést.
Ha nem, hát felpattanok és figyelem honnan érkezik legközelebb. És szívesen megismertetem a karmaimmal, vagy a fallal. Attól függ melyik érdekli jobban.
Közben felvetődött bennem a kérdés. Megfognom kell azt a nyamvadt kendőt, vagy elég, ha bőröm bármely négyzetcentije hozzáér? Vagy ennyi nem elég, és valami varázsige is kellene, hogy aktiváljam?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Pént. Nov. 18, 2016 8:41 pm

Inverthan-Feladir

A vad elf mosolyogva intett, mire tenyeréről, a jégről, és talán még a park másik végéből is eltűntek az árulkodó - mint most kiderült, hamis - vércseppek.
- Csak az ostobák vadásznak egyedül. - válaszolt hanyagul majd végigmutatott a tavat szegélyező bozótoson. Kéttucat elf vadász tűnt elő a semmiből, természetesen állig felfegyverkezve. A helyzet kétségbeejtő volt: egy árnymágust a legjobban akkor lehet kihozni a sodrából, ha elé dobnak egy fényművest, aki egy csettintésére tönkreteszi minden varázslatát. Na már most, ha ez a fénymágus még a barátait is elhozza a csetepatéba, az már semmi esetre sem esik a sportszerűség kategóriájába.
A törzs harcosai pár pillanat alatt bekerítették az egész tavat, majd cölöpegyenesen, kezükben fegyverrel vártak, talán a megbeszélt jelre, hogy lecsapjanak Feladirra. A kihívás hallatán páran ugyan összenéztek, de nem hagyták el posztjukat... pontosabban, egy harcos kivételével a helyükön maradtak.
Az alak aki kivált a sorból, K'thulan volt, az első inverthani elf, akivel Feladirnak volt szerencséje találkozni. Könnyed, biztos léptekkel vágott át a tavon, fogazott pengékkel ellátot botját hanyagul pörgette az ujjai között. Ahogy a többi harcos, köztük a Feladirral szembenéző fényműves pillantott rá, egyértelmű volt, hogy most is az övé a vezető szerep.
- Azt vártuk, hogy menekülni fogsz majd. - közölte színtelen hangon, ahogy odaért. Ráérősen végigmérte a veterán elfet, és szája sarka gunyorosan felfelé rándult. - Eddig jó voltál a futásban. Kár, hogy a vadászatnak vége.
- Párbajra hívott, K'thulan. - vetette közbe a fénymágus. - Ha törzstag lenne, a becsületem kötelezne erre, de a hagyomány mást diktál idegenek esetén.
- Thur-Ranta, K'vissir. - szólt mosolyogva a vezér és a mágus vállára csapott. Aztán kihúzta magát és teátrális mozdulattal a körben álló harcosok felé intett. - Fivérek! Hallottátok, hogy a fattyú párbajra hívta K'vissir dih-Urasant. A Hadifoglyok Thur-Rantáját adjuk meg az idegennek. Védheti magát, amivel tudja: két harcos ellenében.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Pént. Nov. 18, 2016 8:48 pm

Inverthan- Tarassian

A rovarharcos elég gyorsan kapcsolt, de nem volt ideje rendesen kihúzni a jobb karjának tüskéit a laestat bőre alól- a fényesszőrű égi medve jó hatszáz kilója rágördült az ujjai helyén meredező karmokra. A fegyver-nyúlványok ugyan felsértették a bestia bőrét, de aztán reccsenve - ahogy egy svábbogár reccsen a facipő alatt- elpattantak. A lény felvisított, ciripelő-kattogó hangja a hallható spektrum végső értékeit kaparászta.
Fájdalma nyilvánvaló volt, de nem blokkolta le a lényt: lebukott a laestat lendülő mancsa alá, majd hirtelen felegyenesedve, mint az órarugó, válltüskéire nyársalta Tarassian jobb mellső mancsát.
A fájdalom úgy cikázott át az óriásmedvén, mintha elektrosztatikusan túltöltött gyászdarázs fullánkja szúrta volna meg: egy pillanatra mindent elöntött a vakító kín, csak hogy utána még hangosabban üvölthessen fel Laederran ősi feneveda.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Pént. Nov. 18, 2016 10:32 pm

Inverthan - Feladir


Erős késztetést éreztem arra, hogy felvilágosítsam a K'vissirnek nevezett fénymágust, hogy amennyiben hagyja, hogy a hagyomány gúzsba kösse a kezét, azzal csak még nagyobb szégyent hoz magára, mint azzal, hogy elutasítja a kihívást. Az eszem azonban azt súgta, hogy már így is közel jártam annak a bizonyos húrnak a túlfeszítéséhez, és egy ehhez hasonlatos megszólalás könnyen a visszájára sülhet el. Így is elég nagy szerencsém volt, hogy legalább elfogadták a kihívást... Még ha az erőviszonyok egy kicsit módosultak is. Nem nagyon volt azonban okom panaszra: kettő még mindig kevesebb, mint huszonnégy.
- Fárasztó olyan sokat futkározni. Főleg, ha két tucat harcos van a nyomodban. - ennyi szemtelenséget még megengedtem magamnak. A dühös ellenfél hibázik, és egy hiba könnyen az életébe kerülhet.
- Elfogadom a feltételeid K'thulan. Az egyik harcos feltételezem K'vissir lesz. Ki a másik bajnokod? Vagy magad állsz ki ellenem?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Szomb. Nov. 19, 2016 8:36 pm

Inverthan - Tarassian

Háh! - Kiáltottam fel magamban senyvedéseim közepette. - Most már mindkét oldala kripli! Mondjuk ettől még piszkosul fáj...
Hát még, hogy fájt amikor nyársra tűzte a mancsomat, mint kutató a lepkét!
- Na ezért letépem a fejedet pici, pattogó parazita! - Bődültem rá, bár aligha érthette, mint laestat a kifejező képességem nem éppen eget verő.
De most bizony magadnak is ártottál nyomorult pondró. Ilyen hülyeséget! Bebújni a mancsom alá, majd oda is szegeznie magát...
Testsúlyomat a megsebesített mancsomra helyeztem, hogy a földbe nyomjam az alászorult R.A.A.H.-t. Tudtam, hogy borzasztóan fájni fog, és jó időt kell majd otthon laestatként eltöltenem, hogy begyógyuljon, de ez magas labda volt, amit kár lett volna kihagyni. Közben már tátottam is a számat, hogy agyaraimat az egyik ropogós, recsegős lábába mélyeszthessem. Megnézem, hogy pattog majd a falra, ha csak egy végtagja működik rendesen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Vas. Nov. 20, 2016 9:56 am

Inverthan- Feladir

A két barbár el fel sem vette Feladir élcelődését: számító, hideg mosollyal méregették a volt katonát, de hagyták, hagy mondja amit csak akar. K'vissir eltette a kését és előhúzta görbe, machete szerű pengéjét, majd bemelegítésképpen párszor megforgatta - a vas süvöltve szelte a levegőt.
K'Thulan egyenlőre nem mozdult,könnyed tartásban, a harckészültség legkisebb jele nélkül méregette Feladirt.
- Ha meg akarsz mérkőzni velem, fattyú, hát legyen. Szívesen mérem össze a olvestámat a te kis bicskáddal.
Intett egyet, mire a körben álló harcosok közelebb húzódtak: saját testükkel jelölték ki a vívóporond határait. Ugyanekkor egy nagyobb felhő vitorlázott át a vörös égen, elfedett két holdat, és ezzel nyúlós, sötétvörös félhomályba burkolta a vidéket.
A harcosok egyszerre, hátborzongató hangon felüvöltöttek:
- Thur-Ranta!
K'vissir és K'thulan egyszerre lendült támadásba. A fénymágus machetéje aranyfénnyel izzott fel, és Feladir kardtartó kezére támadt egy felülről jövő, kemény csapással- akárha fát akarna vágni. K'thulan ezzel párhuzamosan megperdítette az olvestáját, hogy ellenfelük bal oldalára vághasson.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Vas. Nov. 20, 2016 10:03 am

Inverthan- Tarassian

A R.A.A.H hamar felismerte, hogy hibát követett el, de nem nagyon jutott ideje arra, hogy megbánja a lépést. A rovarharcos immár félig pánikban vergődött, igyekezett kiszabadítani magát a Laestat agyarai közül - meddő próbálkozás volt. Karjának tüskéivel buzgón csépelte a fenevad boltozatos koponyáját. Végül egyik tüskéje felsebezte Tarassian szemhéját, vérbe borította az amúgy is feltüzelt bestia látását.
A sebesülés keltette első megdöbbenést kihasználva kiszabadította magát. A földre hengeredett és hasmánt kúszni kezdett, el a f.sz.é. medve mancsainak közeléből. Megtámadott lába szánalmasan festett, horpadt, repedezett páncélzatából valamiféle átlátszó, szúrós szagú nedv folydogált. A rovarharcos kitartóan vergődött előre, bár immár esélye sem volt menekülni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Velirad
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Mágusszékház tanonca
Mana:
152/152  (152/152)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Vas. Nov. 20, 2016 2:33 pm

Inverthan - Velirad

A macska eltűnt a látóteremből. Szemem előtt csak törmelék, a végső állapota minden kéz alkotta épületnek. A lábam már piszkosul fájt, szóval leültem egy megfelelő kődarabra, gondolkodni. Nem tudtam mennyi időm volt még ezen a helyen, mielőtt vagy megőrülök, vagy pedig örökre itt ragadok.
Az egyetlen épkézláb ötletem jelenleg Severtir temploma volt. Ha odakint lennék, egészen biztosan oda fordulnék, ha szerencséről volt szó. És mivel nem tudtam hogy ezen a helyen belül mi az ami megmaradt eredeti rendeltetésének, és mi az ami teljesen az ellentétére fordult, jobb ötletem nem lévén arra is vettem az irányt. Ha léteznek istenek, köztük Severtir, akkor most segítsenek, mert véleményem szerint nagyon rámfér.
Útközben azon gondolkodtam, hogy akik itt élnek, azok valaha kikerülhetnek-e. Jelen pillanatban az itteni élet a kintihez képest jóval sivárabbnak tetszett, bár gondolom aki beleszületett, annak ez a megszokott. Bah, ez is mind csak felesleges szélkergetés. A magány kezdett rávenni, hogy értelmetlen dolgokon gondolkodjam. Nincs vesztegetni való időm.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Vas. Nov. 20, 2016 6:19 pm

Inverthan - Feladir


Még szerencse, hogy a kardom már a kezemben volt. Valami olyasmire számítottam, hogy lesz valami rituális beszéd vagy tánc vagy akármi, de a jelek szerint ennél pragmatikusabb népség ez az inverthani. Egy kiáltás, és a két ellenfél már támadásba is lendült. A szándékuk egyértelmű volt: meg akarnak ölni. Kár, ha már párbajozni kell, akkor jobban szeretem, ha az első vérig tart, de mit is vártam a barbároktól?
A kardomat fejem fölé emelve próbálom kivédeni K'vissir csapását, miközben K'thulan pengéje elől jobbra fordulva próbálok meglógni. Ezzel remélhetőleg a fénymágus hátába kerülök, és egy jól irányzott szúrással véget vethetek az ő életének. Ha ez sikerül, akkor megpróbálkozom a Homállyal, hátha K'thulan nem tudja eloszlatni azt. Ha nem jön össze, akkor a jobbra forgás után egy hátra bukfenc keretei között próbálok távolságot szerezni, és szintén a Homállyal próbálkozom mögéjük kerülni és a könnyebbik célpontot elintézni. Szemeimet mindkét esetben csak annyira nyitom ki, hogy a látásomat ne gátolja, de erős fény ne tudjon elvakítani.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Vas. Nov. 20, 2016 9:35 pm

Inverthan - Tarassian

Sebeim és fájdalmaim ellenére a szilaj düh továbbra is szökőárként lepte el elmémet.
Széttépni, azért amit velünk tett! A laestat legalábbis ezt követelte. De belül, lényem nyugodt fele már a kegyelmet követelte. Hagyjuk inkább békén ezt a szerencsétlent, így is eléggé megnyomorítottuk már.
A laestatot azonban nem tudtam kapásból lefékezni. Még egy rohamot indított a sebesült R.A.A.H. ellen. Megpróbáltam mérsékelni dühét, hogy ne tépje szét csak vágja a falhoz, hogy elkábuljon. Megölni nem szeretném, ha nem muszáj.
Ha a R.A.A.H.-t sikeresen kiütöttem egyik lábammal a földre szegezem, majd megpróbálom leapplikálni róla mancsommal a kendőt, de elszakítani semmiképp sem akarom. Remélem, hogy tényleg az lesz, amit keresek
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Csüt. Nov. 24, 2016 8:10 pm

Inverthan-Velirad

Az ifjú seguth eddig csak távolról látta odahaza a kadmet galambistennő templomát. Szerencsére (hm, szerencsére?) ez elég volt ahhoz, hogy tudjon tájékozódni: és már mindig a másik irányba kellett tartania, mint a Domhani utcákon, végül sikeresen elérkezett az emlékezetében még fehér márvány épülethez. Itt fekete volt.
A hatalmas, boltíves kapun túl sejtelemes fényű kék fáklyák leheletek komor derengést a tágas csarnokba. A terem túloldalán a hideg ellenfényben kirajzolódott egy hatalmas, fenyegető madárszobor, aminek kitárt szárnyai szinte érték oldalt a falakat, csőre a mennyezet felé bökött. Inkább tűnt hollónak, mint galambnak, ahogy Velirad elnézte. Persze elég buta feje volt, és kicsit tömpébb csőre a kelleténél, de egész biztos, hogy nem ilyen állt odahaza, a Severtir szentélyben.
A Templom nem volt üres. 4-5 alak térdepelt a sötét márványlapokon, szerte a teremben: előre-hátra ingó felsőtesttel, magukban mormolva imádkozni látszottak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Csüt. Nov. 24, 2016 10:04 pm

Inverthan- Feladir
K'thulan szúrását még sikerült kikerülnie, de K'vissir olyan erővel sújtott le Feladir pengéjére, hogy majdnem kiütötte a kezéből. Az elf csuklója beleremegett, rosszat sejtető hangon reccsent, de szerencsére a fájdalom megelégedett annyival, hogy villámgyorsan felcikkanjon Feladir karján.
Sajnos az a terve, hogy K'vissir hátába kerül, és rövid úton végez a mágussal, mondjuk úgy: nem jött be. Ha konkrétabbak akarunk lenni, megjegyezhetjük: Feladirnak talán élete legjobb döntése volt, hogy csak leeresztett szemhéja alól figyelte az eseményeket.
Három szívdobbanással a pengéik összecsendülésére kontrollálatlan, elemi mágialöket tört elő a vad elfből. Olyan erővel gyűrűzött szét az ezüst lánggal lobogó mana, hogy Feladir szinte érezhette a bőrén a hullámát. Ha nem szorította volna reflexszerűen össze a szemét, azonnal kiég a retinája.
A mágialöket nem tartott sokáig: nem volt kifinomult, tervezett varázshasználat, sokkal inkább durva, primitív, de brutális manakilökés. Inkább egy kromatra vallana ilyesmi, mint egy elfre.
Azonban az intenzív fénytámadással nem ért véget a dal. Feladir még épp időben nézett fel, ahhoz, hogy el tudja kerülni K'thulan újabb támadását. A mozdulat szerencsésen továbbpenderítette a tó befagyott tükrén: a helyet, ahol az előbb megvetette a lábát, K'thulan borzasztó erejű tűz-villám gömbje roncsolta méter mély kráterré. A felcsapó pára, és a szanaszét röppenő szúrós jégszilánkok feltehetően elfelejtették Feladirra, hogy mennyire etikátlan és felelőtlen dolog így keverni két mágiafélét.
Úgy tűnt, a varázslat elég sokat kivett K'vissirből, aki most karikás szemmel, papírsápadtan szorongatta a machetéjét. K'thulan azonban újabb láng-villám támadásra készült. S rögvest el si hajított a sistergő gömböt Feladir felé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   

Vissza az elejére Go down
 
Inverthan Peremkerületei
Vissza az elejére 
4 / 6 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Kisebb Világok :: Inverthan-
Ugrás: