A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

Share
 

 Inverthan Peremkerületei

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
Gemorick


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
Inverthan Peremkerületei - Page 6 Left_bar_bleue1200/800Inverthan Peremkerületei - Page 6 Empty_bar_bleue  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

Inverthan Peremkerületei - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Inverthan Peremkerületei - Page 6 EmptyPént. Dec. 02, 2016 7:08 pm

Inverthan-Feladir

Feladir ökle mértani pontossággal és egy rohamozó azmeg sebességével találta orron K'vissirt. A vad elf arcát vér borította el, de annyit még megtett, hogy a kést Feladir hátába vágta - szerencsére a penge megakadt a lapockacsontba, de a fájdalom így sem volt elhanyagolható. A veterán elf összerándult, de ujjheggyel már sikerült a bőrborítást elérnie... ha alá tudna nyúlni...!
- Ro'a'ék 'emét 'éreg..!- bugyborékolta törött orrán át a fénymágus, majd az elfünk hátából kiálló kés után kapott. Megragadta a nyelet és kíméletlenül kirántotta a sebből. A feje felé emelte a kést - a három hold fénye gunyorosan villant végig a vason. Aztán lesújtott.
Feladir előrenyúlt - válla ki akart szakadni foglalatából, hátsebe iszonyúan kínozta- és kínkeservesen megragadta a kép keretét.
K'vissir kezében félúton megállt a penge. A vad elfek grimaszba merevedett ábrázattal, ordítás közben váltak eleven szoborrá. Az ég rohamosan fakulni kezdett, a világból úgy tűntek el a színek, mintha újra Achát aljas kis mérge rontaná Feladir látását. A szürkénél nem állt meg a folyamat - hamarosan fehérbe foszlott a horizont, a semmi pedig hamarosan már a Portállugas határát rágcsálta. A vad elfek kontúrjaikra bomlottak, a hideg, fényes üresség pedig körbefogta Feladirt... aztán egy éles villanás.....

Egy sírban volt. Ezt az első pillanattól kezdve pontosan tudta.Földfalak körös körül, két mozdulatlan test mellette, hervadt csokrok és penészes köd szaga az orrában. A feje fájt, a háta sajgott, mintha egy zsák dión éjszakázott volna. Húsz szívdobbanással később jött csak rá, hogy a térde nem fáj, a karja rendben van, és a lapockacsontját sem díszítették rovásírással. Álom lett volna?
Akkor mégis mi a poklot keres itt? és miért fekszik mellette egy fél méterszer méteres bőrdarabokba burkolt vászonkép?
Vissza az elejére Go down
Feladir
Játékos
Feladir


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
Inverthan Peremkerületei - Page 6 Left_bar_bleue195/195Inverthan Peremkerületei - Page 6 Empty_bar_bleue  (195/195)
Játékmód: Vad

Inverthan Peremkerületei - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Inverthan Peremkerületei - Page 6 EmptySzomb. Dec. 03, 2016 10:44 am

Inverthan - Feladir


Egy kés az elf hátában nem egy kellemes élmény. Pláne, amikor éppen nyújtózkodik. Csak még egy kicsit... Csak még egy kicsi kellett...
A színkavalkád hirtelen eltűnt, helyét felváltotta egy vakító, fehér villanás. Egyszerre volt csodálatos és rémisztő. Az utolsó dolog, amit még láttam az K'vissir torz arca volt, amint megakadt az ordítása közepén. Utána minden darabjaira hullott, mintha egy hamuból készült szobrot fújt volna el a szél...

Hasogató fejfájás térített magamhoz. A göröngyös föld nyomta a hátamat, de a kiálló gyökerek furcsán simák voltak. Egyáltalán nem volt göcsörtös vagy kérges a tapintásuk. Sőt, ez inkább... textil? És bőr? Kinyitottam a szemem...
És a kegyetlen valóság fogadott. Egy tömegsírban feküdtem, minden oldalról holttestek vettek körül. És... minden szürke volt. Ismét. Ha eddig nem voltam biztos benne, hogy ez ismét a valóság, hát most már az voltam. Furcsa, hogy a holtak látványa fel sem zaklat, de a színvakság igen. A katonai szolgálat "előnyei".
És mi ez a csomagocska itt mellettem? Bőrbe csomagolt... Ez a festmény lenne?
Elhatároztam, hogy miután kimásztam a tömegsírból megnézem, hogy mit is tartalmaz. Velem szemben volt is egy rámpa a halottakból. Ezek szerint valaki más is járt Inverthanon? Szerencsés flótás lehetett, ha már kijutott. És felettébb kedves, hogy meghagyta maga után a kijáratot. Fintorogva ugyan, de magam is ezt a metódust választottam a felszín elérése érdekében. Tekintetemet rögtön magával ragadta egy deszka, amire valaki kacifántos betűkkel a következőt írta:

"Vigyázat! Esetleges feltámadók. Kérjük ne temesse be a gödröt! És ne üsse vagy lője le, az innen kimászókat! Megértésüket ezúton is ezúton is köszönjük."

Bárki is hagyta itt ezt a táblát hálát adtam neki. Viszont már nagyon fúrta az oldalamat a kíváncsiság, hogy mi is lehet a bőrcsomagban...
Vissza az elejére Go down
Gemorick
Admin
Gemorick


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
Inverthan Peremkerületei - Page 6 Left_bar_bleue1200/800Inverthan Peremkerületei - Page 6 Empty_bar_bleue  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

Inverthan Peremkerületei - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Inverthan Peremkerületei - Page 6 EmptySzomb. Dec. 03, 2016 3:12 pm

Inverthan- Feladir

Nem volt túl komoly a kép csomagolása- egyszerűen csak beletekerték az egészet két hosszú bőrcsíkba, és összekötötték egy spárgával. Pont annyira volt jó, hogy a jég ne károsítsa a vásznat.
A csomó könnyen engedett Feladirnak, és pár pillanattal később a Vörös sivatag- immár szürkében - napvilágra került.
A kép érdes vászonra készült, elnagyolt, vad ecsetvonásokkal vitték fel rá a festéket. A sivatagi homok úgy hullámzott, mint a viharos tenger, a sápadt, vakító fényű nap szinte úgy ragyogott, mint a valódi.
Feladir végigfuttatta az ujjait a képen, és meglepve tapasztalta, hogy a nap pereméhez érve langyos festék helyett hideg üveget érez. Elég volt egy kicsit nekifeszítenie a körmeit, a korong elmozdult, és lecsusszant a vászonról. Elfünk még épp időben kapott utána. A vékony, csiszolt kristálykorong a tenyerén landolt, megsokszorozva verte vissza a nap fényét, egy pillanatra elvakítva Feladirt. Amikor hozzászokott a ragyogáshoz, lepillantott a tenyerére - és egy pillanatra azt hitte, még mindig káprázik a szeme.
A kristályon túl látta a saját izmai közé ágyazódott kézcsontjait, mögöttük enyhén még a temető göröngyös talaja is átsejlett.
Az első rémület után Feladir már érdeklődve forgatta a kristálykorongot - némi kísérletezés után kiderült, hogy körülbelül három centiméterig bármilyen anyagon átlát vele, amit a temető biztosítani tudott a kutatáshoz.
Nos, a világ talán mégis igazságos. Ha már színeket nem lát, legalább át tud majd nézni az acélon is.

Gratulálunk! Sikerült kijutnod (többé kevésbé) sértetlenül Inverthanról! Üdvözlünk újra Domhanon! Ha szeretnél még egy reagot írni, természetesen szívesen látjuk, de addig is, ím a honoráriumod!
- A Látókő
- Elismerin Tandarien, az őrült laer festő egyik alkotása ( A Vörös sivatag), körülbelül 3000 arany értéket képvisel.
- 10 mana
- Két kéretlen jótanács: ne bízz vén kadmet kereskedőkben, és semmi szín alatt, semmiféle dimenzióban ne állj ki puszta kézzel saltusiak ellen.
Vissza az elejére Go down
Velirad
Játékos
Velirad


Adatlap
Rang: A Mágusszékház tanonca
Mana:
Inverthan Peremkerületei - Page 6 Left_bar_bleue152/152Inverthan Peremkerületei - Page 6 Empty_bar_bleue  (152/152)
Játékmód: Ádáz

Inverthan Peremkerületei - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Inverthan Peremkerületei - Page 6 EmptyCsüt. Márc. 16, 2017 12:23 pm

Inverthan - Velirad

Basszus - ocsúdtam fel hirtelen. Nem tudom meddig voltam kiütve, de Inverthan majdnem végleg elnyelt. A lelkem rendívül gyengén pislákoló, majd kihunyó fénye rendkívüli félelemmel töltött el. Körbenéztem: már rég a templomban voltam, de hogy hogyan maradtam életben... lenéztem a kezemre, féltem, hogy félig talán már át is látok majd rajta, de szerencsére ez még nem állt fent. Próbáltam felállni, de egyelőre képtelen voltam rá. Kezem erőtlenül nehezült el, én pedig hanyatlottam vissza előbbi helyzetembe. Körülnéztem: imádkozó papszerűségek. Észre sem vettek talán, annyira el voltak mélyülve. Még mindig fogalmam sem volt ennek a világnak a szabályairól, az egyetlen dolog amit megtanultam, hogy ne állj két harcoló fenevad közé, hogyha épségben akarod megúszni a dolgokat.
Jut is eszembe, mi van a lábammal? Lenéztem a lábikrámhoz, a seb helye még mindig ott volt, és nem tudom hogy mennyire erős ahhoz, hogy lábra álljak. Mindenesetre megpróbálkoztam vele, mert ennyi idő után, már ideje volt hogy a hátam mögött hagyjam Inverthan sötét, fenekestül felforgatott világát.
Vissza az elejére Go down
Gemorick
Admin
Gemorick


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
Inverthan Peremkerületei - Page 6 Left_bar_bleue1200/800Inverthan Peremkerületei - Page 6 Empty_bar_bleue  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

Inverthan Peremkerületei - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Inverthan Peremkerületei - Page 6 EmptyCsüt. Márc. 16, 2017 1:00 pm

Inverthan- Velirad

A papok rá sem hederítettek a seguth fiatalemberre. Úgy tűnt, arra sem igazán reagálnának, ha egyenként hátsón billentené őket. Persze a még mindig fájós lábával ez nem lenne egyszerű manőver, úgy sem, hogy most már egészen biztosan állhatott rajta.
A papok dünnyögtek, dülöngéltek, csuklyájuk alól ismeretlen nyelvű imafoszlányok rebbentek elő. Ha Velirad elég sokáig figyelte őket, észrevehetett egyfajta ritmust, mintázatot a látszólag nem összehangolt mozdulatokban, és ami még különösebb volt, a fáklyák kék fénye is ezekre reagálva erősödött-gyengült, hányt szikrákat. Az egyik lobbanás a keleti oldalfalra rajzolta a galambszobor képét. Kitárt szárnyak, fenyegetően eltátott csőr...és valami az állat fején. Lehetett volna valamiféle sapka, olyan nevetséges fez, amit egyes emberek hordanak, de ennél szabálytalanabb volt a körvonala. Velirad alig egy pillanatig láthatta az árnyékot, de meg mert volna esküdni, hogy egy kis méretű szoboré.
A madár fején.
Olyan jó hat méter magasságban.
És neki még mindig erősen fájt a lába, ahogy ránehezedett.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Inverthan Peremkerületei - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Inverthan Peremkerületei - Page 6 Empty

Vissza az elejére Go down
 
Inverthan Peremkerületei
Vissza az elejére 
6 / 6 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Kisebb Világok :: Inverthan-
Ugrás: