A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Inverthan Peremkerületei

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Csüt. Nov. 24, 2016 10:15 pm

Inverthan- Tarassian
Mi lehetett volna könnyebb annál, mint jól falhoz teremteni a rovarharcost? Egy laestatnak még egy sütisdobozt kinyitni is nehezebb. A kitinkatona hangos reccsenéssel csókolózott össze a téglafallal, majd elterült alatta, és nem mozdult többet. Vagy meghalt, vagy elvesztette az eszméletét, vagy csak nem akarta, hogy tovább ropogtassák.
A lear odacammogott a mozdulatlan testhez, és sikeresen a másik oldalára fordította. A R.A.A.H részéről semmi reakció. Csendesen csordogáltak különböző sebesülésein át a gyantaszerű nedvek, amik lassan burokká kérgesedtek a sebek körül. Sérült bal felkarján még mindig ott volt a könnyű, fekete anyagdarab: a zöld takonygombák sejtelmes fényét pedig visszaverte az aranyszálas hímzés. Ez lesz az! Tarassian egy pillanatra egészen megkönnyebbülhetett, így annál kellemetlenebbül érte a felfedezés: a háromszög alakú anyag, amit sikerült ormótlan karmaival kigoboznia, bizony félbe van vágva. Elurvien lehengerlő mosollyal nyújtja a repkedő madarakkal körített csokrot szíve hölgye felé... aki a kendő másik felével együtt egyszerűen hiányzott.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Csüt. Nov. 24, 2016 10:16 pm

( utólag is elnézést kérek mindenkitől, hogy ennyit kellett várnotok. Igyekszem innentől tartani a lépést. Üdv:Gemorick)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Pént. Nov. 25, 2016 4:40 pm

Inverthan - Feladir


Egy fénymágus és egy villám-tűz kombináció. Nem kellemes, de semmi olyasmi, amit ne lehetne kezelni. Jobb karomban égető érzésként terjedt szét a fájdalom, de nem volt időm vele foglalkozni. Tudtam, hogy addig kell lecsapnom K'vissirre, amíg a lebénítja a saját varázslata utáni sokk. Mágiahasználat, első lecke: ne varázsolj olyat, ami túl sokat vesz ki belőled. Feltételeztem, hogy barbár mivoltuknak köszönhetően nem sok manakezelési technikát fognak ismerni, de arra egyáltalán nem számítottam, hogy ilyen mennyiségben lesznek képesek szórni az egyetlen nyersanyagukat, ami előnyt jelenthetne számukra.
Nem sok időm volt azonban ezen gondolkodni, ugyanis K'thulan újabb villámló tűzlabdát hajított felém. Megpróbálok K'vissir felé kitérni előle, hogy elintézhessem a fénymágust. Utána meglátjuk, hogy K'thulan mihez kezd egymagában a közelharcban...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Szomb. Nov. 26, 2016 11:59 am

Inverthan - Tarassian

Ez nem lehet igaz! - Bődültem el magam artikulálatlanul. - Mégis hol a golyvapácolt pikliben lehet a másik fele?!
A laestat szájában a kendő felével, dühöngeni kezdett, én pedig hagytam.
Célpontot keresett, amin kitöltheti dühét. A rovarharcost azonban már nem volt érdemes piszkálni, az összetört dolgok összetörése nem segít a feszültség levezetésben. De azért belerúgott még egyet a hátsó lábával, csakazértis alapon. Veszett köröket futva ütötte és karmolta a falakat és dúlta, rúgta fel a padlót borító vastag porréteget. Párszor fejjel is nekirohant a falnak, hátha kirobbant egy titkos fülkét.
Végül lihegve és fújtatva állapodott meg a szobaközepén, én pedig újra magamhoz vettem az irányítást.
Sebeim még mindig fájtak, szemembe vér csorgott, oldalam pedig fújtató szerűen járt ki és be.
Csak a legkézenfekvőbb dolgot nem tettem még meg, félve, hogy talán az utolsó reményem is elvész. A tölcsérszerűen szűkölő szoba szürke anyagával tömített sarkát még nem próbáltam meg. Ez volt az utolsó szalmaszál, amibe kapaszkodhattam.
Futópillantást vetettem a rovarharcosra, hogy még mindig kellően szedált-e.
Amennyiben nem, hát kap még egy alapos gyomorrúgást.
Ha azonban nyugton van neki indulok, hogy feltúrjam a szögletben lapuló csuszpájzt, remélve, hogy legalább, valami nyomot találok.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Hétf. Nov. 28, 2016 8:17 pm

Inverthan- Feladir

Feladir azzal a halálos könnyedséggel tért ki K'thulan tűzgolyója elől és vetődött K'vissir felé, amit már azóta nem tapasztalt, hogy leszerelt. Erő buzgott a tagjaiban, az adrenalin elmosta a karjában és térdében lüktető fájdalmat, meg sem érezte a hátába és nyakszirtjébe szúr újabb jégszilánkhullámot. A kardja hegye tévedhetetlenül és hihetetlen pontossággal suhant egyenesen a barbár elf szíve felé. K'vissir arcára egy pillanatra kiült a döbbenet, majd abban a pillanatban, hogy a kard egy hajszálnyira ért a mellkasától... elmosolyodott. A penge és Feladir karja pedig egyszerűen átszaladt a káprázaton, ami nyomukban azonnal szertefoszlott. A lendület tovább vitte a veterán elfet, aki hiába próbálta visszanyerni az egyensúlyát - csizmájának orra megakadt a jég egyik repedésében és elvágódott. Még vagy fél métert csúszott, mire megállt. Majdnem pontosan alatta sötétlett a tükörjégen túl a bőrbe kötött festmény sötét körvonala.
A jégen léptek csattogtak - aztán a villámló tűzgolyó ismerős sistergő- pattogása hangzott fel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Hétf. Nov. 28, 2016 8:32 pm

Inverthan- Tarassian
A laestat dühöngésének szinte már operába illő jelenete után, finom, citromszagú csend telepedett a pincére. Szitált a por, a bestia talpa alatt szétkenődött gombapacák fakózölden pislogtak, a rovarharcos pedig passzívan regenerálódott a fal tövében.
Tarassian, miután visszanyerte saját maga felett a kontrollt, a gyanús szeglethez sietett. Az anyag, ami amúgy az egész padót fedte, gyapjú és pókháló keverékének tűnt. Erős volt és vékony, de nem ragadt, inkább puha, vastag szálakban rétegződött egymásra. Nem sokáig tudott ellenállni a laestat karmainak.
Tarassian kitartóan tépte-szaggatta a szövedéket, orrát hamar eltömte a szálló, porszagú rostok finom nyesedéke, szeme könnyezett, és úgy tűnt, semmi remény...
De aztán fát ért a karma- azonmód be is szakított az egyszerű fadoboz tetejét, és majdnem eltépte a benne lapuló fekete selyemszövetet is. Rajta aranyhímzéssel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Hétf. Nov. 28, 2016 8:57 pm

Inverthan - Feladir


Én és azok a nagyszerű ötleteim...
Már másodjára vernek át egy illúzióval. És mindezt úgy, hogy pontosan tudnom kellene, hogy az, amivel harcolok, egy illúzió. Őrjítő, hogy mennyire ostoba és fafejű tudok lenni néha.
Legalább a jég kellemesen hideg. Jót is tesz a sajgó... Hát már annyira nem is fáj a karom. Biztos a harci láz. Sajnos a becsapódás és a hideg túl nagy sokkot jelent, ezért nemsokára kirázódom belőle és visszatér a szenvedés. De legalább addig is jó hideg a jég...
Kinyitottam a szemem, és egészen meglepődtem, amikor a festményt láttam magam előtt. A sárkányoknak biztosan nagyszerű lehet a humorérzéke, hogy pontosan akkorát ugrottam, hogy a műalkotás felett landoljak. De ez az élmény elég volt ahhoz, hogy visszarántson a valóságba. Hallottam a villám és a tűz különös, sistergő kettősét, amint egyre csak közelít, úgyhogy csak egy dolgot tehettem: odébb forogtam. A varázslat feltételezhetően (legalábbis a tapasztalati bizonyíték alapján) elég erős lesz ahhoz, hogy kiszabadítsa a képet fagyos börtönéből. Utána nekem már csak annyi a dolgom, hogy megszerezzem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Kedd Nov. 29, 2016 8:48 am

Inverthan - Tarassian

Nem mertem hinni a szememnek. Az ott tényleg az lenne? Létezik, hogy vége lenne ennek a rémálomnak?
Örömöm olyan határtalan volt, hogy elsöpörte a laestat minden ellenállását és játszi könnyedséggel nyertem vissza eredeti formámat. Remegő kezekkel nyúltam a koszos faládába, hogy kihúzhassam a kendő másik felét. Hoppá, a már meglévő darab még mindig a számból lóg...
Az anyag könnyű volt és puha, az arany hímzés még a furcsa gomba világította helységben is szinte szikrázott. Kezeimben a két kendőféllel léptem hátra és kedvem lett volna táncra perdülni. Ehelyett csak hátravágódnom sikerült a vastag koszkupacban. Döglött bogár módjára hevertem a hátamon félig kosszal borítva, de még így se tudtam abbahagyni a vigyorgást.
Na de mit is kéne csinálnom most? Összevarrni? Megcsomózni? Mormoljak varázsigéket? Kössem fel a karomra, mint a rovarharcos? Fújjam bele az orrom? Vagy mutassak be véráldozatot?
Szóval mégse olyan közeli még az a szabadulás, elvégre halvány gőzöm sincs róla, hogy mit kéne csinálnom vele.
- Öhm.. Enid? Elurvien ? Volnátok szívesek hazajuttatni engem? - próbáltam nem gondolni arra, hogy éppen egy kendőhöz beszélek. - Ugyan már, nekem köszönhetitek, hogy újra együtt vagytok, ennyit igazán megtehetnétek.
Nem fűztem sok reményt a dologhoz, de egy próbát megér. Ha nem, hát megpróbálom valahogy összecsomózni a két felet, tű híján aligha tudnám megvarrni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Kedd Nov. 29, 2016 9:56 am

Inverthan- Feladir

A varázslat becsapódott, úgy vájta át a jeget, mint egy tűzzel és szikrákkal felékesített csákányfej. Jégtűk reppentek szét dühös darázsrajként, és vagy egy tucatnyi fúrta magát Feladir reflexből arca elé kapott karjaiba. A felcsapódott köd gyorsan oszlott a hideg levegőben, és az elf veterán egy tizedmásodperc erejéig felmérhette a tótükörben tett kárt - aztán K'vissir elhajított machetéje egy ujjnyira csapódott a jégbe. Újabb fagyos tűk, újabb szúrások. A penge valahonnan a tó keleti partja felől érkezett, de, hogy merre rejtőzködött a fénymester, az nem derült ki.
Már annyira közel volt a cél! A kráter, mait K'thulan mágiája robbantott, csaknem elérte a csomagot - alig pár centis jégkéreg választotta el most Feladirt a céljától. Pár centi, ami még nem engedi elfünket a festményhez, és ami már nem védené meg a képet egy újabb tűzgolyótól.
A jó hadnagy még mindig a jégen feküdt, alig egy karnyújtásnyira a krátertől. A barbár elfek vezére csupán tíz lépésre volt tőle, ujjai között már felsistergett egy újabb mágikus töltet. Feladirnak körülbelül hat szívdobbanásnyi ideje lehetett cselekedni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Kedd Nov. 29, 2016 10:19 am

Inverthan- Tarassian

Enid kedves, szende mosollyal nézett Tarassianra, közben terjedelmes ruháját igazgatta, másik kezét pedig a kendőszomszédján várakozó Elurvien felé nyújtotta. A dráma híres fénymágusa könnyed kacsintásba merevedve nyújtogatta a madárcsokrát, és úgy általában igen barátságos úriember benyomását keltette. Sajnos beszédesnek nem bizonyult.
Tarassian még egy darabig feküdt a por és gomba szószban, és miközben a kendő lehetséges felhasználásain elmélkedett, az egymás mellé rakott anyagvégek enyhén remegni kezdtek. Az elvásott aranyszálak folytatásuk felé nyúltak, a fakó órarany szín a naplemente legerősebb ragyogásával gyulladt fel. A két anyagdarab szó szerint nyújtózott egymás felé.
Sajnos úgy fest, saját maguktól nem tudták áthidalni a köztük lévő ujjnyi távolságot.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Kedd Nov. 29, 2016 10:42 am

Inverthan - Tarassian

Na jó, ez az izé tényleg egy fura dolog. Nyújtózkodó kendődarabok...Lesz mit mesélnem, ha hazaértem.
De úgy tűnik, valahogy összeillesztenem kell.
Felültem és a két kendő darabot kiterítettem a jobb combomra, úgyhogy a szélek összesimuljanak. Ha nyújtózkodni tud a kendő, lehet összeforrni is képes. Jobb kezemmel lesimítottam a ráncot a két fél találkozásánál és reménykedtem, hogy történik is valami.
- Legyetek már jók, forrjatok szépen össze, ahogy kell.
Közben körbetekintettem hátha látok valamit, amit használhatnék a két fél összeillesztésére, ha ez még nem lenne elég. Sajnos nem volt semmi a közelben, amit tűnek használhattam volna. Szögek és faszilánkok még talán akadtak volna, de azzal csak szétcincálom az anyagot.
Na de mi lenne, ha nem is kellene tű... Előrelendítettem varkocsomat és kitéptem egy hosszú hajszálamat. Lehúzogattam róla a koszt és az anyaghoz mértem. Tapasztalatból tudom, hogy a hajam minden helyre be tud férkőzni. Önmagát tudja belegubózni bármelyik kötött vagy szőtt ruhadarabomba, és nem csak rásimul, az anyagba is beleakad.
Amennyiben az összesimítás nem segített, neki kezdek babra munkámnak, hogy vékony hajszálamat átszuszakoljam a kendő szövésén, és így rögzítsem a két felet, meglehetőst laza, és szabálytalan "öltéseimmel".
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Kedd Nov. 29, 2016 11:08 am

Inverthan- Tarassian
Vannak laer dalnokok, akik ölni tudtak volna egy ilyen ötletért, ha beleszőhetik a történetükbe: Tarassian lépése valóságos dalnokhéroszhoz méltó tett volt, ráadásul még hatásos is. Ha egy tapasztalt kalandor ott állt volna mellette, most megveregeti a vállát. Persze némileg kiröhögni és felajánlj a zokniját is stoppolásra, de mindenképp elismeri a megoldás eredetiségét.
Öt perccel később az ifjú Laer utolsó alkalommal húzta át a hajszálát a selyemkendő szövedékén- eddigre a fekete anyag szinte már ficánkolt az ujjai alatt, az aranyszálak hullámozni látszottak, és Tarassian még a rovarharcos felől érkező sipoló légvételeket is madárcsivitelésnek halhatta.
A végső csomó... egy hirtelen megremegett a talaj alatta. A sötét plafon fehérré fakult, a falak úgy tekeredtek le, mint ahogy öreg pulóvereket bontanak ráérős laer nagymamák. Aztán a R.A.A.H körvonalakra bomlott, és beleveszett az általános ragyogásba. A gombák, a por, Tarassian körül körben a padló a terjedő fehérség áldozatául esett - aztán hirtelen egy villanás...!

Tarassian hanyatt feküdt, alatta valami puha, és kényelmetlen, felette valami egészen hasonló, nehéz akármi. Körülötte nedves föld szaga terjengett, amiből feltehetőleg az orrába is jutott egy félmaroknyi. Egy pillanatig még tanácstalanul keringtek körülötte énje darabkái, majd lassan összeállt a fejében minden. Tarassian, inverthan, kendő, rovarharcos, fehérség, villanás... és most itt van.
Felnézett. Odafent lassan lilába hajlott az ég, feltűntek Domhan első a alkonyi csillagjai. Földfalak foglalták keretbe a tájat, és kicsit közelebb tekintve pedig egy csizmás lábszár látszott, alig egy könyöknyire Tarassian orrától. A végtag kicsit odébb egy felettébb ismerős elfben végződött, és arrébb épp-csak kivehető volt a homályban egy seguth, illetve egy emberféle is. A helyszűke miatt mindenkinek jutott az orrába, oldalába, karjába egy-egy csizma vagy könyék, de egy efféle tömegsírban nem nagyon szokás panaszkodni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Kedd Nov. 29, 2016 12:08 pm

Inverthan - Tarassian

- Igen! - Hiába volt föld ízű a szám, poros mindenem, citromszagú a ruhám és a hajam (bár ezt lehet csak beképzelem) és zsibbadt minden tagom, ezt a kiáltást nem tudtam magamba fojtani. Mégis mit érdekeljen, hogy egy tömegsírban fekszem, egy csomó más szerencsétlenen? Sokkal rosszabb elől menekültem meg. És amúgy is én vagyok felül.
Először karjaimat nyújtottam fel az égnek, majd lábaimat hajlítgattam próbaképpen. Megvan mindenem és működik is mindenem. Feltápászkodtam az ingatag "talajviszonyokon".
- Bocs fiuk, nektek már úgyis mindegy... - Várjunk csak... az a hegyesfülű, mintha ismerős lenne. Vajon él még? Vagy ő okkal került ide?
Nem, nem, előbb kimászol aztán gondolkodsz, hogy kihúzod-e vagy inkább ott hagyod. Felálltam hát sorstársaim különböző tagjain taposva, de azért ügyelve, hogy orra, vagy szájra ne lépjek. A perem talán kicsit magasan lesz...
Nem kellett sokat gondolkodnom, hogy kitaláljam, hogy jussak ki a gödörből.
- Újfent bocs fiuk... - morogtam nekik, miközben igyekeztem őket egymás hátára görgetni az egyik fal mentén, hogy ha nem is lépcsőt, de valami magasítást építsek.
Mikor elkészültem vele, óvatosan rájuk léptem, zilárdabb részeket keresve. Igyekeztem minél finomabban és amint elkapom a gödör szélét mentesíteni őket súlyomtól, vgay legalábbis a nagy részétől.
Amennyiben kijutok, leporolom és kicsit kifújom magam. Felhúzni, nem hiszem, hogy feltudnám őket, na meg persze nem is feltétlen szükséges.
Körbe nézek, hátha akad, egy kallódó deszka, lapos kő, vagy félredobott fejfa, és persze valami, amivel írhatok is rá. Nem szeretném ugyanis, hogy szegényeket távollétemben betemessék, amíg meg nem győződöm róla, hogy tényleg halottak-e, vagy ők is csak Inverthan foglyai.
"Vigyázat! Esetleges feltámadók. Kérjük ne temesse be a gödröt! És ne üsse vagy lője le, az innen kimászókat! Megértésüket ezúton is köszönjük. "
Majd temetői helyismeretemet felidézve becélzom a várost, hátha szerezhetek nekik segítséget. Már ha kell. Bár lennék már a Geliarban! "
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Kedd Nov. 29, 2016 4:28 pm

Inverthan - Feladir


Au. Au. És még egyszer au.
Soha nem hittem volna, hogy ezt mondom, de nagyon jól esett volna most egy kis kékacél. Egyrészt a jég sem fájna ennyire, másrészt nem kellene ezektől a tüzes villámgolyóktól tartanom. Kezdem érteni, hogy miért vannak annyira oda értük a saltusiak...
A kardom kirepült a kezemből, amikor az arcom elé kaptam a karjaimat, ráadásul az a kurafi is túl közel van, hogy bármi érdemlegeset tudjak tenni. Hacsak...
Eléggé elfuseráltan kétségbeesett terv, de működhet. Megkapaszkodhatok az előző golyó keltette kráter szélén, és egy rántással elég sebességre tehetek szert ahhoz, hogy ledöntsem a lábáról K'thualnt, elvégre a jég elég csúszós dolog. Még jobb lenne, ha a csúszás közben meg tudnám kaparintani K'vissir machetéjét, és azzal tudnám földre kényszeríteni. Nincs idő jobb tervere, ezt kell megpróbálni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Kedd Nov. 29, 2016 7:03 pm

Inverthan- Tarassian

Mondjuk, hogy sikeres volt Tarassian feltámadása. Épp csak egy kicsit taposta meg a lépcsőfokokként használt fél-tetemeket és tulajdonképpen minden különösebb gond nélkül felért a felszínre. Friss, kellemes, picit dohos és rohadtvirág szagú domhani levegő csapott az arcába, nem bolyongtak gyanús holdak az égen, ami szerencsére nagyon nem volt vörös, úgyhogy minden teljesen helyénvalónak tetszett.
Tarassian tehát deszka után nézett, amire felróhatja intő sorait, de ahhoz először el kellett volna tennie valahova a kendőt, mert útban lesz... kendőt? Az ifjú laernek csak most tűnt fel, hogy még mindig a kezében szorongatja az ereklyét. Enid és Elurvien kicsit gyűrödten, de igen kedvesen mosolyogtak rá az anyagról.
Hamar végzett az illusztris feliratával, és már el is indult torony iránt, Domhan felé, mikor észrevett valamit a szeme sarkából: az egyik sárkánnyal díszített sírkő mögött haloványkék virágokkal ékes bokor virított, rajta nagy, érett opálbogyók. Legalább egy fél kosárnyira való.. sajnos kosár nem volt a híres pitesütőnél. Nos, ki tudja, lehet, hogy egy kendőben is elfér az értékes lelet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Kedd Nov. 29, 2016 7:12 pm

Inverthan- Feladir

Feladir öngyilkos akciójának majdnem rossz vége lett. Eltalálnia sikerült K'thulant. Ledöntötte a lábáról. De talán arra nem számolt, hogy elég nehezen veszi majd fel a harcot ellenfelével, ha az első lépésként teljes súlyával rázuhan.
Elfünk tüdejéből még a tavaly elhasznált levegő is kiszorult visszamenőlegesen, úgy érezte, hogy epéjét a májába, máját a gyomrába, azt a rekeszizomba, és az egészet áttevőlegesen a nyelőcsövébe préselték volna.
K'thulant kevésbé rázta meg az esés: először is, nem kemény jégre, hanem puha Feladirra esett, másodsorban pedig ellenfele hátára érkezve egészen könnyű volt leszorítani a jégre, és innen már csak egy lépés volt, hogy megpróbálja megfojtani.
Acélos és igen hideg ujjak kulcsolódtak Feladir torkára, és meg is jelentek az első kis vidám, piros pöttyök a szeme előtt, mikor egy vakító fényrobbanás kitörölt mindene egyéb szint, alakot és formát a látóteréből. Rögvest következett K'vissir káromkodása, aki a jelek szerint határozottan nem így tervezte, K'thulan pedig dühösen felordított, ujjai viszont meglazultak Feladir nyakán. Úgy tűnt, a kivételesen nagy erejű fényrobbanás telibe kapta a vezért: akik pedig Inverthan félhomáyos világához vannak szokva, biztos fényérzékenyebbek, mint azok, akik nem a rémálomvilág boldog állampolgárai.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Kedd Nov. 29, 2016 7:37 pm

Inverthan - Tarassian

Hát csak találok valahol egy krétát, vagy letört gipsz darabot...
Nos ha ezeket nem is finom, érett, húsos opálbogyókat találtam.
Ami azt illeti egy kissé meg is éheztem Inverthan sokkja után. Úgyhogy a bokorhoz battyogtam és neki álltam szedegetni az apró, érett terméseket. Igaz minden második a számban landolt, a kezem így is gyorsan tele lett. Felvetődött hát a kérdés, hogy hová tegyem a felesleget, mert bizony kár lenne itt hagyni. Az ingem túl koszos volt egy ilyen finomsághoz, nadrágom zsebeiben pedig összenyomódtak volna. Nem maradt hát más, mint a kezemben tartott kendő.
- Remélem szeretitek az opálbogyót. - szóltam arannyal hímzett társaimhoz.- Igazán mennyei eleség.
Na, jó, ez már tényleg nem normális. Inverthanban még elnézhető volt, hogy egy kendőhöz beszélek, de most már túl vagyok a dolgon.
Beleszedegettem a bogyókat, majd akkurátusan bekötöttem.
Kellemes szájízzel, pár apró magot a fogaim alatt ropogtatva folytattam a keresést egy deszka után.
Hmp-hmp-hmhmh-hmpppp-hmp- taptaradá- dúdolgattam magamban keresés közben. - hmp-deszka! Merre vagy? De-eszk-a-a! - taptaradá.
Persze ha nincs hát nincs, ha nem járok sikerrel megindulok a Geliar felé. Ceirran is biztos örülni fog az opálbogyónak. Mondjuk előbb nekem örüljön, aztán a bogyóknak.
- No gyerünk fiuk-lányok! Meglátjátok tetszeni fog a Geliar!
Na jó ezt már tényleg abba kéne hagynod.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Kedd Nov. 29, 2016 7:56 pm

Inverthan- Tarassian
harminckét érett opálbogyószem fért bele az illusztris kendőbe. Tarassian szinte oda sem figyelve hurkolta össze a csücsköket és vette karjára a batyut, majd indult deszkanéződbe. Kicsit odébb, egy családi kripta oldalához támasztva egy korhadt koporsófedél feküdt. Hogy ki hagy szerteszét efféléket? Remek kérdés. Mindenesetre a kripta meszelt faláról potyogó vakolatdarabok tökéletes krétaként funkcionáltak.
Tarassian öt perc alatt megalkotta mesterművét, majd felkapta a deszkát és igyekezett is vissza az ál-tömegsírhoz.
Pár lépés után hiányérzete támadt... a kendő!
Talán a kripta oldalánál hagyta?
Újabb három szívdobbanás kellett ahhoz, hogy rájöjjön: érzi a karján a súlyát... épp csak nem látja.
Ki tudta tapintani a selymes anyagot, a dudorodó bogyókat, ott volt.. csak épp a füvet látta, meg a sírokat...
Addig amíg ki nem bontotta a csomót. A fekete selyemanyag engedelmesen omlott el a tenyerén, és pár opálbogyó a földre gurult. Elurvien, a híres fénymágus, az illúziók nagymestere cinkosan kacsintott az ifjú laerre.

Gratulálok!
Sikerrel vetted Inverthan összes kihívását, örömmel üdvözlünk újra a való világban! Ha szeretnél, egy záróreagot még természetesen írhatsz.
Erőfeszítéseid pedig nem maradnak honorálatlanul. Jutalmad:
- 15 mana
- Elurvien fénymester kendője
- Alvadt harcosának egy ujjnyi tüskéje
- és egy jó tanács: a jövőben óvakodj a gyanús kultusztárgyakkal seftelő kadmet kufároktól!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Szer. Nov. 30, 2016 7:39 pm

Inerthan - Feladir


"Hogy szakadna a nyakadba egy mázsa kalada epe, te felfuvalkodott idióta!" mondtam volna, ha a barbár éppen nem próbált volna megfojtani. Elismerem, hogy nem volt a legfényesebb ötlet életemben, de valahol arra számítottam, hogy ez a szerencsétlen bálna átesik rajtam, nem rám zuhan. De legalább van egy kis szerencsém: úgy néz ki, hogy ez a két balfácán nem igazán koordinálta a lépéseiket, és K'vissir retinasütödéje visszafelé sült el. Szinte nevethetnékem támadt, de megelégedtem a vad köhögési rohammal.
A helyzet nem túl rózsás, de még menthető: először is megpróbálom lefejteni magamról K'thulan fagyos kezét, hogy utána a machetével elmetsszem a torkát (vagy bármi hasonlót, ami a halálához vezet). Utána már csak a K'vissir keltette illúziókkal kell valahogy boldogulni, de remélhetőleg arra is kitalálok majd valamit.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Szer. Nov. 30, 2016 9:08 pm

Inverthan-Feladir

K'thulan recsegő-kattogó anyanyelvén káromkodott, úgy tűnt, sérült szeme jobban kínozza, mint Feladir elsőre hitte volna. Szinte játszi könnyedséggel lökte le magáról a vadelf vezért, aki fájdalmában ordítva küzdötte magát térdre, és vakon Feladir után kapott.
A machete nem feküdt messze, sötét bőrszíjba tekert csontnyele szinte elfünk tenyerébe ugrott. A kegyetlen, ívelt penge felfelé csapott... és ha nem csúszik meg a K'thulan mellkasát keresztező fegyverövön, egyenesen a szívébe hatolt volna. Az így ejtett mély vágás a vad elf vállába azonban elégnek bizonyult. A félig megvakított, súlyos sebet kapott harcos találomra, ügyetlenül, továbbra is fél térden állva csapott jobbra-balra a pengés botjával. Mozdulatai egyre lassultak... végül keze lehanyatlott, K'thulan megingott és elterült a jégen.
A körben álló elf harcosok egyként hörrentek fel, de nem mozdultak. Onnan, ahol álltak, talán azt sem tudták eldönteni, él-e még a vezérük. Minden reményük K'vissirben volt, aki viszont újra illúziók ködébe burkolózott.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Szer. Nov. 30, 2016 9:22 pm

Inverthan - Feladir


Úgy látszik, hogy ma semmi sem úgy megy, ahogyan én azt elterveztem. Valószínűleg a karom sokkal jobban megsérülhetett, mint ahogy azt én gondoltam. Mindenesetre egy kilőve, már csak az idegesítő maradt. Mégis hogyan bánjak el valakivel, aki nem hajlandó az én szabályaim szerint játszani?
Elkezdhetek körbe-körbe mászkálni és vadul csapkodni, de azon kívül, hogy csak kifárasztom magam vele, nem hiszem, hogy sokra mennék ilyesfajta taktikával. Valahogy el kell érnem, hogy felfedje magát. Esetleg megpróbálkozhatnék azzal, hogy elrejtem magam, akkor kénytelen lesz fényt csiholni, hogy meglásson. Ezzel csak az a probléma, hogy a retinasütő még nálam van, melyet a jelek szerint messziről is tud használni tehát, először meg kell keresnem a saját kardomat és megszabadulni ettől a bicskától.
Akkor ez a terv: összeszedem a saját fegyveremet, a machetét pedig jobb híján abba a kráterbe dobom, amelyet K'thulan a kép felett ütött. Utána elrejtem magam a Homállyal, hogy válaszlépést csikarjak ki K'vissirből. Ahol felfedi magát, arrafelé támadok.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Szer. Nov. 30, 2016 10:02 pm

Inverthan- Feladir

A machete szép ívben repült és elegáns kling! hanggal csapódott bele a kráterbe a csendülésre jég reccsenése felelt, de a visszhangja hamar elhalt.
Feladir akadálytalanul jutott el a kardjáig. Ugyan ott feküdt, ahol elejtette, csupán a fém hűlt majdnem jéghőmérsékletűre. Elfünk minden kis zajban K'vissir lépteit vélte felfedezni, úgyhogy amint megszerezte hűséges pengéjét, beburkolta magát a Homállyal.
A tavat körbezáró elfek közül pár dühösen suttogva csalást sziszegett, többen elővették a lándzsáikat-nyilaikat. Úgy tűnt, K'thulan eleste vagy halála eléggé feldühítette őket ahhoz, hogy elfeledjék az idegennel kötött egyességet.
K'vissir nem mutatkozott még vagy tíz szívdobbanás erejéig, aztán egy újabb körkörös fénylöket csapott fel a levegőben, és száguldott végig derékmagasságban a tó felől. Az epicentruma nyilvánvaló volt- a tó másik végéből eredt, jó százötven lépés távolságból.
Mire az átkozott fénygyűrű elérte Feladirt, a mágia mágia már eléggé legyengült ahhoz, hogy csak részben roncsolja a Homályt. Mégis, ez elég idő volt ahhoz, hogy ő is és K'vissir is tisztában legyenek egymás hollétével - pontosabban azzal, hogy hol voltak a fénylöket elindításának pillanatában.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Csüt. Dec. 01, 2016 8:59 am

Inverthan - Feladir


A terv a jelek szerint bevált. Az az apró probléma lépett csak fel, hogy túlságosan messze voltunk egymástól, hogy bármiféle előnyt lehessen ebből kovácsolni. Mindenesetre a generális irányt már be tudtam lőni, úgyhogy egy pár lépést közelítettem afelé, de vigyáztam, hogy ne távolodjak el túlságosan a machetétől. Közben persze megfoltoztam az álcámat, a lehető legkevesebb előnyt akartam ellenfelem kezére juttatni.
Aztán ott vannak még a többiek. Szinte meg is feledkeztem róla, hogy közönségünk van. Még, hogy csalás! Ha nem ők nyernek, akkor már rögtön szabálytalan az egész, mi? Na és a kettő az egy ellen az nem csalás?! Az teljesen szabályos?! És azok a tűzvillám gömbök?! ÉS AZ ILLÚZIÓK?!
Feldühítettek. És a dühös harcos hibázik...
- Csalás?! Csalás?! - kiáltottam a körben állókhoz - Szóval, ha a tietek rejtőzik, mint egy gyáva féreg, akkor az nem csalás?! Válaszoljatok!
Lassan, ösztönösen elkezdtem körözni a kráter körül. Úgy látszik a testem okosabb, mint az elmém.
- Mutasd magad K'vissir, akkor én is előjövök! Vagy talán az egész törzsed előtt meg akarod szégyeníteni magad a gyávaságoddal?
Állom a szavam, ha a fénymágus előjön. Ha nem, akkor mérgemben megpróbálom betörni a jeget a kép fölött.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Csüt. Dec. 01, 2016 10:33 pm

Inverthan-Feladir

A vad elfeknek határozottan nem tetszett Feladir kirohanása. Sziszegés, köpködés volt rá a válasz, kardgombokat csaptak vértezetre, mágiaszikrák pattogtak tenyerekből. De egyikük sem mozdult.
Elfünk kihívása végighullámzott a tó tükrén, visszapattant a közeli házak oromzatáról, a visszhang ide-oda suhant körülöttük. Válasz nem érkezett. Nem volt újabb fényrobbanás, nem bukkant elő a semmiből K'vissir, hogy kést merítsen a mellkasába.
Semmi zaj. Sehol egy felkavart hópehely, egy arrébb csusszanó jégszilánk. Ha K'vissir meg is találta a veteránt elfet a hangja nyomán, nem mutatta. Vagy nem volt bátorsága tovább küzdeni, vagy várt a kedvező alkalomra. A vad elfek elégedetlenül huhogtak, de ennek sem volt foganatja.
Feladir nekiesett a jégnek. A Machete csapásai hamar darabosra zúzták a jeget, kibukkant a bőrdarab, amibe a képet kötötték. Feladir utánanyúlt...
És valami megragadta a bokáját. Egy erőteljes rántás, és újra a jégre került, állát keményen beverte a kráter szélébe. A csomag sarka egy könyöknyire volt tőle - a bőr alól előviláglott az aranyozott keret. Több szemlélődésre nem maradt idő: Vékony, hideg penge bökte át az ingét és karcolta fel a bőrét a bal lapockája alatt.
- Egy ilyen pokolfattya nem köpheti szembe a törzsünket! Itt az ideje, hogy meglakolj azért, hogy csúfot merészeltél űzni belőlünk. - K'vissir első szavára felcsapott a vad elfek lelkes "huhuuhu"-ja, és minden szavára egyre emelkedett a hangerő. - Most kihasítom az átkozott lelkedet, tetemed pedig az éjszakai démonok prédája marad! Most...
A fénymágus hirtelen elhallgatott. A jégtükör megremegett alattuk. Úgy tűnt, Inverthan környékén igazán gyakoriak a földrengések.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   Pént. Dec. 02, 2016 10:15 am

Inverthan - Feladir


Achát, versenytársad akadt!
Esküszöm nem az dühített, hogy ismét a leterítettek, hanem az, ahogyan ez a felfuvalkodott, elmebajos, barbár...
És utána megint földrengés. Arcomat a kezembe temettem volna a helyzet iróniáját tudomásul véve, ha nem lett volna egy penge az ingembe temetve. K'vissir azonban elég elfoglaltnak látszott, úgyhogy egy pillanatra hátrapillantottam, hogy megcsodálhassam munkám eredményét: egy pár vércsepp ("pár"), egy nagy adag kikapart jég és... aranylik ott valami a bőrtáskában? Vagy csak ennyire bevertem a fejem? Nem, az ott biztosan a kép lesz. Ha el tudnám érni valahogy...
- Túl sokat beszélsz, te fattyú - mondtam K'vissirnek, utána szabad kezemmel megpróbálok egy jól irányzott ütést mérni az orrára. Aztán már csak egy kicsit kell nyújtózkodni, hogy elérjem a képet... Csak egy kicsit... Olyan közel van...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Inverthan Peremkerületei   

Vissza az elejére Go down
 
Inverthan Peremkerületei
Vissza az elejére 
5 / 6 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Kisebb Világok :: Inverthan-
Ugrás: