A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Aldair

Go down 
SzerzőÜzenet
szalygabiati
TémanyitásTárgy: Aldair    Hétf. Aug. 29, 2016 5:10 pm

Név: Aldair
Nem: Férfi
Faj: Ember
Ország: Egyesült Királyság

Jellem: Végletekig idealista és az ideáljait megvédő, azok mellett kiálló személyiség. Rendkívül csökönyös, ha egyszer elhatározta magát nehéz rávenni hogy mégse tegye, de ész érveknek beadja a derekát ( még ha nehezen is ). Nagylelkű és segítőkész, viszont zárkózott, ezért mindaddig amíg a másik ember/lény nem kezdeményez beszélgetést, vagy nem ismeri meg addig ezek nem látszódnak. Kíváncsi és képes vakmerően az ismeretlenbe menni akár életét is kockáztatva hogy megismerhesse azt.

Kinézet: Átlagosnak mondható a magassága, ehhez képest kissé túlsúlyos és gyenge, látszik rajta hogy nem végzett sok fizikai munkát. Szemüveges, könyvmoly kinézete van. Kényelmes ruhákat preferálja és változatosan öltözködik, az ismertető jele a táskája,ami mindig tömve van könyvekkel és az általa értékesnek talált dolgokkal.

Felszerelés: Táska könyvekkel, egy darab füzettel meg egy kevés költőpénzzel benne.

Előtörténet:  Gyerekkorában sűrűn utazott szüleivel a Föld különböző országaiba, így lehetősége adódott megismerkedni azok kultúrájával, valamint zenéivel, melyek különösen vonzották. Amikor nem utazgattak, szülei egy szakma választására ösztönözték, amiből a jövőben meg tud élni. Különösen érdekelte őt a természettudomány, ezen belül is leginkább a csillagászat és a fizika vonzotta. Szinte mindig füzeteket tartott magánál, amikbe lejegyzetelt mindent, ami felkeltette az érdeklődését.
Családjában nagyon ritkán fordult elő mágus ,mivel babonásan megvetették a mágiát és annak bármilyen felhasználását, egyedül a bácsikája, Hale volt képes mágiát használni. Ő vezette be Aldairt a Mágia világába, majd kezdte tanítani a szélmágia használatára. A tanulás miatt azonban a családi  utazások többségéből kimaradt,  nem meglepő hát, hogy eltávolodott a családjától és ők is tőle. Hale bácsitól kezdett Domhani nyelvet tanulni . Beszélni tökéletesen megtanult, de írni és olvasni az átlagnál lassabban tud.
Idővel egyre inkább fokozódott a feszültség a családjában, mágia iránti érdeklődése miatt és, ezért döntött úgy, hogy elmegy otthonról felfedezni a világot, és nem csak a Föld országait. Hale csatlakozott hozzá utazásai elején, hogy tovább tanítsa A mágia használatára, Ezen felül meg volt győződve róla, hogy Aldair még nem áll készen , hogy egyedül utazgasson más világokra. Ám ők is hamar szétváltak, Aldair naiv nézetei miatt.
Aldair még saját maga védelmében sem akart semmilyen értelmes lényt megölni, míg bácsikája más véleménnyel volt a kegyetlen világról. Mindegy volt milyen reális problémát vázolt fel Hale, Aldair nem volt hajlandó megváltoztatni a véleményét. Hale képtelen volt megérteni azt is, hogyha Aldair ennyire szereti az elétet, miért érez másképp az egyszerűbb állatok, vagy növények esetében.
Aldair egy szélmágiával való kisérletezése során kis híján megölette őket , mindezt persze Hale tudtán kívül és engedélye nélkül. Mikor azonban kitudódott Hale rendkívül kiakadt, megvolt győződve róla, hogy Aldair nem való mágusnak, valamint, hogy jobb lenne, ha hazamenne a szüleihez, hogy tanuljon szakmát, éljen velük és felejtse el a mágiát. Úgy döntött, hazaküldi  unokaöccsét. Ellátta némi pénzzel a hazaútra,  majd felültette az első léghajóra, ahol végső búcsút vett tőle. A hajó indulása előtt azonban Hale üzenetet kapott, hogy Domhanban egy ismerősének a segítségére van szüksége, így elhatározta, hogy ismét átmegy a portálon.
Az üzenetet azonban Aldair küldte, aki valójában nem ült fel a léghajóra, helyette ő is elhatározta hogy Domhanba megy, kalandokat keres, illetve  egy másik tanárt , aki segít csillapítani kíváncsiságát és tudásszomját. Gondosan megvárta, amíg elég idő eltelik, hogy Hale bácsi ne legyen már a portál közelében a túloldalt, hogy véletlenül se futhasson bele. Furcsállta milyen könnyedén átjutott a portál előtti téren lévő őrökön. Néhány kérdés és egy kis motozás után már lépcsőzött is felfelé az ismeretlenbe. Minden egyes lépcsőfokkal egyre izgatottabb lett és szaporázta lépteit, egészen a portálig. Ott megállt, hezitált egy kicsit majd átlépett. Furcsa és nyomasztó érzése támadt hirtelen a portál használatakor, de rögtön elillant, ahogy meglátta Domhan portálcsarnokát. Tátott szájjal bámulta és csodálta a termet, a sárkányszobrokat a többi portált és őreiket és a kaput, amin a csodálkozás után magabiztosan átsétált, hogy elkezdhesse kalandjait Domhanban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Aldair    Hétf. Aug. 29, 2016 5:32 pm

Üdv rád és házad népére!

Mivel Tiarnaí kollégánk, aki hivatalosan az emberek patrónusa, nincs gépközelben én továbbítom az üzenetét: Az ET-eddig kiváló alap. Egy érdekes és nem túl gyakori karakterfajta lennél és ennek örülünk, de Nagysárkányunknak lenne néhány észrevétele: Nem ártana például kifejteni azokat az epizódokat, ahol megnyilvánul Aldair élettisztelete, vagy azt az esetet, amikor a szélmágiás-baleset történt. Elvégre Domhanon sem gyakori, hogy átlagos turistának szúnyogon kívül mást nagyon le kéne gyilkolászni. (de akár arról is ejthetsz szót, hogy hogyan érez a szélmágiával kapcsolatban, vagy milyen volt először Domhanra érkezni)
Ha ezek meglennének, kicsit jobban megvilágítanák a karaktered jellemét, motivációit. Smile
Ez így felsorolva lehet, hogy soknak tűnt, de ezek szerintem csak apróbb hibák, de azért Tiarnaí arra kér, hogy javítsd, mielőtt elfogadnánk.
Előre is jó játékot kívánok:

Gemorick Tranavalos
A Saltusi Lovagrend nagymestere
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Aldair
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Karakteralkotás :: Előtörténet-
Ugrás: