A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Utak és utcák

Go down 
SzerzőÜzenet
Severtir
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Felemelkedett
Mana:
1125/1125  (1125/1125)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Utak és utcák   Csüt. Aug. 25, 2016 9:42 pm

A Peremkerületek úthálózata jóval kuszább és rendszerezetlenebb, mint a Központ alaposan megtervezett és megszerkesztett utcaképe.
Ez persze nem jelenti azt, hogy az utcák elhanyagoltak lennének. Szó sincs ilyesmiről, sőt néhol határozottan csinosabb. A házak gyakran lazábban helyezkednek el, az előkert is gyakori és megszokott jelenség errefelé. Az utcákat egységes bazaltkő burkolat borítja, van ahol eső elvezetővel, van ahol mélyebb árokkal.
Az elhanyagoltabb helyeken persze más a helyzet. Szűk sikátorok, rossz állapotú, kátyús utak és kiégett, vagy üres porták. Ezeken az útvonalakon persze nem tanácsos éjszaka járkálni, mert könnyen zsebmetszők, vagy gengszterek áldozataivá válhatunk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Severtir
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Felemelkedett
Mana:
1125/1125  (1125/1125)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Csüt. Aug. 25, 2016 9:42 pm

Elnézést Uram, nem látta ezt a kromatot...? - Makhradin

Gadkarash inkvizítor a Peremkerületek egy utcáján botladozott térítő botjára támaszkodva. Fájt a lába, és a tüdeje, valamint mája, veséje, gyomra, feje, torka és még a bal lapockája is. Bár ez általános volt már a vénülő kromatnál. Ez van, ha valaki földkristályt választ. Tönkremennek az ízületei. De most küldetést kapott tehát nem volt ideje, hogy megálljon panaszkodni, legalábbis nem annyi, mint szokott. Átvágott az utcán, hogy bekopogjon a kissé elhagyatott ház, ódon ajtaján. Első látásra utálta ezt a házat. De az ajtó is ellenszenvet ébresztett benne. Igazából mindent utált már ezen a világon, kivéve persze a Hatalmasokat.
Nem tetszése jeléül hatalmasat harákolt és egy nagy adag sáros köpetet indított útjára az ajtó sarka felé, és közben örült, hogy nem vízkristályt választott, mert különben egész nap nyáladzhatna.
Megemelte méretes pálcáját és kétszer halkan kopogott az ajtón.
Azt mondták neki, most itt találhatja meg a fiatal inkvizítort, akinek szólt a megbízás. Az előző két címre is ezt mondták... Ezért is kezdett az az érzése támadni, hogy a Főinkvizítor, valamiért neheztel rá, és büntetni akarja ezzel a sok járkálással.
Amíg várta, hogy az ajtó kinyíljon előkotorta az egyik szütyőjéből a vastag, de belül üreges fadarabot, ami a megbízást rejti.
- Megbízás -horkantott magában- egy ilyen tacskónak! Ráadásul egy ilyen kényes ügy. Eltűnt kromat, ki hallott már ilyet?
Meghúzgálta egyik megnyúlt fülcimpáját, majd újat harákolt és tudta, már előre utálja a ruganyos mozgású, fiatal, jó pofájú ifjoncot, aki ajtót nyit majd neki.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Makhradin
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Inkvizítor
Mana:
120/120  (120/120)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Pént. Aug. 26, 2016 12:46 pm

Makhradin a földön feküdt. Szobájának padlója, a kemény fapadlózat nem hagyta az inkvizítornak, hogy érezhesse Talahm sárkány földjének nyugtató rezgéseit. Így nem tudta magába szívni az éltető nyugalmasságot, az Isten okozta éltető türelmet. A fapadló kényelmetlen volt számára. Elzárta a levegőt is, és kényelmetlenül egyenessé tette a járófelületet. Igaz hogy a fa is az egyik Hatalmas ajándéka, hiszen Nádur mindenkinek teremtette a fákat, hogy azok örömmel szolgálhassanak minden létező teremtmények. A madarak lakhelyet találnak rajta, a prédaállatok menedékre lelhetnek, míg a ragadozókat elrejtőzhetnek a vadászathoz. A fák és a természet is mind a Hatalmas Nádurnak köszönhető. És hogy ilyen puritán módon alkalmazzák... Makhradin nem értette a Domhani kultúrát. Vagyis inkább kulturálatlanságot. Elvégre hogy van az, hogy ezek csak élnek? Csak tengenek lengenek az életük elpocsékolt, unalmas síkján, és keresik az egyetlen értelmes utat. Persze csak kevesen lelik ezt meg. De ezért van Ő. Hiszen az egyetlen járható út a vallásban keresendő. A Sárkányok szolgálatában élők, a halálukat követően csatlakozhatnak a megnevezhetetlen kapu túloldalán élő Atyákhoz, és Anyákhoz. 
Makhraidn betéve tudta már a Bibliát idézni. A Sárkánykultúra egyik alappilérje volt mindez, és minden Inkvizítornak kötelessége volt ismerni. De Makhradin nem elégedett meg csak az ismerettel. Ő tudta, hogy a szent szavak csak és kizárólag azért íródtak, hogy a múlt tudása, és az ott tapasztalt Isteni csodák megmaradhassanak generációkon át. És hogy azok akik meglelték az igaz utat rátalálhassanak a módra amivel megnyílik előttük a tiltott ajtó. ~Istentelen Fattyak... Hányszor kell elmagyaráznom? Hogy égnétek el Iasair tüzében ti hitetlenek. Uisce tengerei mossák tisztára elméteket, hogy nem vagytok képesek megérteni az Utat... Nádur ajándékát napi szinten fogyasztjátok és adtok-e cserébe valamit? Semmit! Ó hogy Talahm ítélne bányafogságra benneteket a Saltusi kutyák helyett! Érezzétek már a hit okozta szabadságot, amivel megérezhetitek a szárnyaló Gaiothe lelkét... Hát nem értitek? Áh... minek is magyarázom... Istentelenek... Tiarnaí áldása kísérjen benneteket utatokon, amíg megtaláljátok a helyes irányt... ~


Így vélekedett magában amíg a mennyezetet bámulta, és próbált a padlóból energiát nyerni. Persze sikertelenül. Hiszen a Talahm földjének jótékony rezgéseit ez az istentelen fapadló zárta el... Cöhh...
Hirtelen kopogás hangjára lett figyelmes. Fejét felkapta a padlóról, és az ajtó irányába nézett. Halk, és félénk kopogtatás volt, olyan mint aki eltévedt és segítséget kérni jött erre a szentnek nem nevezhető helyre. Bár igaz Makhradin se tudta mit keres itt... De tudta jó, ahogyan a könyv is írja... mindenkinek segíteni kell meglelni az Egy Utat. Így senki sem lehet kivétel. 
Feltápászkodott, és bemutatott egy formális meghajlást kézjelekkel kiegészítve a padló irányába Nádurnak amivel megköszönte neki a felhasználható fát, és Talahmnak amiért az ő Földjére épülhetett az ajándék. Majd az ajtó felé fordult és két kézjelet mutatott maga elé mellmagasságban. Tiarnaítól kért segítséget az előtte álló megsegítésére, és Iasairt hogy gyúljon fel a hit lángja a szívében. Majd kezébe kapta Inkvizítor botját, és áhítattal szemlélte meg a bot tetején lévő sárkányt. 
~Mestermű...~
Vélekedett róla minden alkalommal amikor csak rápillantott. Mint amikor egy anya nézi a gyermekét, Makhradin is így érzett a sárkánok iránt. Mindenét odaadta volna nekik, csak hogy kegyükbe vegyék. Hiszen ő ismeri az egyetlen utat. És tudja hogyha így halad útján, mindenki megismeri, és vele együtt fognak lakomázni Nádur kertjeiben. 
Az ajtóhoz lépett és kirántotta azt, enyhe szellőt kavarva ezzel:
- Tiarnaí áldása kísérjen utadon, eltévedt vándor! Süssön rád Iasair fénye, és világítsa meg utadat az egyetlen és igaz hit irányába. Makhradin Krammkha Inkvizítor szolgálta áll, hogy a tanoka...
ÉS igen ebben a pillanatban vette észre a formális kézjelek mutatása közben érzett áhítat miatt a vele szemben álló öregembert. Kromat volt semmi kétség, látszott rajta, és ruházata alapján egy testvérét köszönthette az Inkvizítor rend egy testvérét.
- Testvér! - kiáltott fel meglepetten, majd balját a mellkasa közepéhez érintette, miközben középső, és gyűrűsujját összekulcsolta, és a többit szétnyitotta. majd jobbjával is megközelítette a bal kezét és mintha egy ajándékot zárna a szívébe ráhelyezte a tenyerét a furcsa pózban nyugvó ujjakra. A formális köszöntés a rendtestvérek által. A bal kéz szívre helyezése ebben a pozícióban Iasair lángjának soha ki nem alvását jelképezi amit a szívünkbe zárunk, Tiarnaí áldásával. Utóbbit a jobb kéz gyengéd összezárulása jelzi.
- Mi járatban vagy ezen a csodás napon? 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Severtir
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Felemelkedett
Mana:
1125/1125  (1125/1125)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Pént. Aug. 26, 2016 12:48 pm

Elnézést uram, nem látta ezt a kromatot...? - Makhradin

Gadkarash jól gondolta, hát persze, hogy utálta. Amilyen lendületesen nyitott ajtót, ahogy ömlöttek szájából a szavak, és amilyen elhamarkodottsággal mutatta be az üdvözlő mozdulatokat, egyre jobban utálta ezt a fiatal tacskót. Bezzeg, ha ő lenne ilyen fiatal...
Mielőtt válaszolt volna ő is végig csinálta a hosszadalmas és bonyolult üdvözlési procedúrát, persze sokkal precízebben és lassabban. Minden mozdulatából sütött a tapasztalat és végtelen bölcsesség, amit természetesen a Csodás és Nagy Sárkányoktól kapott, hosszú élete során.

- Fiatal Testvérem, a Főinkvizítor küldött, hogy átadjam neked ezt a fontos iratot. Az ügy nagyon kényes, de bízunk benne, hogy korod és kevés tapasztalatod ellenére sikerrel jársz és megsegítenek a Hatalmasok. Minden szükséges információt megtalálsz az iratban, de kötelességem szóban is tájékoztatni téged. - köhintett párat és remélte, hogy sikerült kellőleg érzékeltetni, hogy csak is azért ő kapja a küldetést, mert még ruganyos és gyors mozgású, ami jelen esetben elengedhetetlen . - Egy testvérünk eltűnt. A Peremkerületek egyik ivójában látták utoljára, hogy pontosak legyünk a Síró Hölgy nevű intézményben, ahova természetesen az igét téríteni tért be. - Az öreg inkvizítor, hörgő nevetésbe kezdett, saját szellemességén, amit végül köhögő és fuldokló roham követett. Eh, már a nevetést is utálja....
- Saltusiakat nem szeretnénk bevonni az ügybe, remélem megérted. De ha nem születik eredmény időben, kénytelenek leszünk őket is értesíteni. - Jelentőség teljesen nézett rá, hogy tudja, ha ez elő fordul kemény megrovásban részesülhet. - Attól tartunk, hogy elrabolták. Testvérem, - ezt a szót különös hangsúllyal ejtette ki minden egyes alkalommal, hogy tudtára hozza az ifjoncnak, hogy mennyire nem találja még méltónak erre a megnevezésre - a te feladatod, hogy megtaláld és épségben hazahozd szeretett rendünk köreibe.
- Más mondanivalóm nincs, mivel több információval se szolgálhatok. - Ezzel már bele is kezdett a búcsúzó mozdulatok hosszú sorába.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Makhradin
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Inkvizítor
Mana:
120/120  (120/120)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Pént. Aug. 26, 2016 12:48 pm

Makhradin csodálkozva nézett az Inkvizítorra maga előtt. Az üdvözlő mozdulatokat elmutogatta, de mintha sütött volna a személyéről a hit kötelékének megingathatatlan derűlátása. Mintha szívét a sötétség mételye ragadta volna magával, hogy ádáz kutyáival széttépesse azt. Makhradin szeme megkereste az öregét. Mélyen ülő sokat látott szemek néztek vissza rá. De valahogy mégis más volt. Nem tükröződött bennük áhítat vagy csodálat, nem voltak magasztos ráncok a szeme alatt. Valami nem stimmelt az öreggel, és Makhradinnak ez nem tetszett. Ha valaki inkvizítornak adja ki magát, és nem képes a testvérével megosztani az áhítat, és az áldomás örömét, akkor valami ott nincs rendben... Tán letért a helyes útról? 
~ Nem, nem... egy a testvéreim közül... Egy aki szolgál, egy aki védelmez... egy aki vár, és egy aki kínál... de vajon... ki is Ő, és miért értem jött? ~
Gondolkodott magában az ifjú, miközben hallgatta az öreg előadását, és elvette tőle a tekercset tartalmazó fát. Majd később, ha már magányában gondolkodhat, elolvassa mi is áll benne pontosan. De most ez fontosabb volt. 
Egy eltűnt Kromat, egy másik testvér lenne? Makhradin tudta hogy sokan vannak akik az Igaz hitet hirdetik, de nem hitte volna, hogy ily' hirtelen ennyi testvérébe botlik. A Kromatok amúgy sem csak a vallásuknak élnek. Noha hithűek, de ha csak ez lenne nekik, akkor akár éhen is halhatnának. A nők majdnem mindegyike növénytermesztéssel, a gyümölcsösök gondozásával van elfoglalva. Noha az éghajlat miatt, csak rendkívül magas fák nőnek amikről lehet gyümölcsöt szedni, a Kromatok megoldották azt, hogy ezen növényeken gond nélkül lehessen közlekedni, és begyűjteni az élelmet. A földmágusok, hatalmas több méter magasra felnyúló hidakat emeltek a növényeseknél, amelyekre egy egyszerű fából tákolt lift segítségével lehet feljutni. A boltíves hidak előnye, hogy a fák gond nélkül nőhetnek, és kaphatnak fényt, míg az alant lakó élővilágot nem veszélyeztetik a lehulló ágak, vagy gyümölcsök, hiszen a hidak közt kifeszített kötélháncs felfogja. A hidak aljára a fénymágusok, akikből sajnos nincs túl sok, erős fénnyel, ami valahol a napéhoz hasonlít világítják meg az alant elterülő vidéket, így az alacsonyabb fák, és növények is képesek növekedni. 
De ez csak az egyik része a Kromatok alábecsült életének könyvéből. Hiszen ők sem csak arra jók, hogy egymást áldozzák fel, és a babonásokat térítsék meg. Nem ők is virágzóak, és élnek. 
De kanyarodjunk vissza. Makhradin, amikor az idős Testvér belekezdett a búcsúmozdulatokba, vele együtt kezdte csinálni. Lehet egy kicsit el is mímelte az egészet, hiszen más dolog keltette fel a figyelmét. Az öreg harákolt, és köhögött, vagyis az idő már kifogott rajta. Kereste a testébe épített kristályt, hogy megtudhassa kivel is áll szemben. És a legfontosabb, kereste az öreg hova is köpte a szájában felhalmozódott nyálat. 
Majd meglátta a saras foltot az ajtó mellett. Szája sarka megrándult, és mikor a pap befejezte az elköszönést így szólt hozzá:
- Testvérem! Mielőtt útnak indulsz te is a Helyes Irányon...- Imádkozz velem Talahm előtt, hogy ne érhessen bennünket veszedelem az utunkon. 
Akár belemegy az öreg akár nem, Makhradin térdre veti magát, tenyereit a földre szorítja és egy fékörívet rajzol le a kezeivel két irányba a teste mellett. Persze ez is része az imádatnak, hiszen Talahm alkotta a földet, így az egészet bele kell foglalni a rituáléba... De a mozdulatoknak más oka is volt. Először is, hogy Makhradin a jobbjával áthúzzon a nyálon, így bekenve az öreg testnedvével a kezét... A másik... hogy a baljába beépített Kristály zöldes színe egy pillanatra előcsússzon a ruhaujja takarásából. Miután ezzel végez, ha az inkvizítor még ott áll előtte, kérdőn tekint fel rá, szája sarkában a mosollyal.
- Testvérem... akik az igaz utat járják Szívükben az áhítat erejével... soha sem térhetnek le a kijelölt ösvényről... ez az eltűnt testvérünk is tudja... Igaz?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Severtir
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Felemelkedett
Mana:
1125/1125  (1125/1125)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Pént. Aug. 26, 2016 12:49 pm

Gadkarash inkvizítor őszintén meglepődött. Talán mégis szorult, valami ebbe a suhancba. Eddig esküt mert volna tenni a leghatalmasabb Hatalmasok leghatalmasabbikára, hogy csak a hatalom miatt lett inkvizítor a kölyökből, nem ez lett volna az első eset. Talán mégse kell utálnia.... Így aztán belefogott a hagyományos, szertartásos imába, ami valljuk be nem egyszerű egy hozzá hasonló kövületnek, de mégis leereszkedett az imapózba, még ha minden ízülete úgy ropogott is, mint a gleccser törte szikla. Jól ismerte Talamh hatalmát, hiszen az ő erejét kölcsönözte már ifjú kora óta, így imája is bőbeszédűbbre sikeredett a szokottnál. Az ima végeztével egy gyors hálát mondott a többi Sárkányok felé is, majd nagy nehezen újabb ropogások kíséretében felállt.
Már indult volna, amikor az ifjú kérdése megállította. Hát mégiscsak elsőre volt igaza! Micsoda kérdés ez? Lassan hátrafordult az ifjúhoz.

- Megkérdőjelezed egy testvéred hitét? - mennydörögte.- Vagy tán magadban bizonytalanodtál el? Aki a Legszentebb Sárkányok öltözetét és pálcáját hordja még csak nem is feltételezhet ilyesmit, jobb ha az eszedbe vésed, ifjú Testvérem. - Saját botjával a földre csapott, amibe belerezdült az utca burkolat, haragját ugyanis a hite éltette és kristályának ereje erősítette. - Lehet jobb lenne, valaki mást megbízni a feladattal. Igen, azt hiszem az lenne a legjobb. Majd javasolom a Főinkvizítornak.
Ezzel megindult az utcán vissza a Portálcsarnok irányába, hátra se nézve.
- Ezek a mai fiatalok... - Fortyogott még magában elmenet.

[ A levél tartalma:
Az Égiek Áldása legyen rajtad Makhradin Krammkha, fiatal testvérünk!
Mivel az idő sürget, a tárgyra térek. Rekharar, Usice, ezerszer áldott a neve!, ösvényét követő testvérünk eltűnt. Legfrissebb híreink alapján is csak annyit tudunk biztosan, hogy a Síró Hölgyre keresztelt természet ellen való, átkozott lebujba ment téríteni, hogy a megtévelyedetteket a Helyes Útra vezesse, de onnan már nem lépett ki. Mindez alig három napja történt.
Ifjú Testvérem, itt a lehetőség, hogy bizonyítsd rátermettségedet és alátámaszd a bizalmat, amit beléd vetettünk.
Keresd meg elveszett Testvérünket és hozd vissza épségben! Az idő sürget, légy hát gyors és indulj azonnal Rekharar testvér segítségére!
Ha épségben visszahozod, nem csak egyre erősödő hited és az áldásunk lesz jutalmad.
Az Égiek Áldás kísérjen utadon!
Haraskin Főinkvizítor
]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Makhradin
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Inkvizítor
Mana:
120/120  (120/120)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Pént. Aug. 26, 2016 12:50 pm

~ Szenilis vén gyökér!~ 
Gondolja magában Makhradin miközben az áhítat végére ér. Tudta jól, hogy ez az... ez a Lélekvesztett soha többé nem térhet vissza a Helyes útra. Lelkét elmarták, és már csak a Sárkányok mérhetetlen szeretete tartja össze aszott bőrében bujkáló csontjait. Ha ők nem lennének akkor itt az Ő szem előtt, esne össze, mert hazudott a mélységes tiszteletről amivel a sárkányok irányába tartozik, a nevetséges életéért cserébe. Egy árulónak úgyis csak a halál lehet megváltás, hogy lelke ismét megtalálhassa a Helyes utat az Istenek kertjébe. Ha csak egy mozdulaton múlna Makhradin már rég kitekerte volna az öreg Lélekvesztett nyakát, de nincs tisztában az erősségével. ÉS ő maga is csak nemrég ment át a vizsgáján, és szerezte meg a kristályát. A mana útja még sok homályos irányt tartogat magában, és Makhradin nem tudja merre induljon.
Mikor a föld megremeg a Földmágus kitörése okán, Makhradin lehajtja a fejét és megbánást színlel. Igaz ez a poshadék nem érdemel meg még ennyi tiszteletet sem innentől. Az életének utolsó percei meg vannak számlálva, mert az Ifjú már tudja hogy hitetlen szennyezi be a templomok tiszta padlóját. És az ilyeneknek lakolniuk kell. 


Miután az öreg elment Makhradin belépett a szobába. A tekercset szorongatta, ökölbe zárult kezével, és közben magában átkozódott. Az idős hitszegő megérdemel minden balszerencsét amit csak kérni lehet, hiszen hazudott. Hazudott a Hatalmsakról, egy fiatal testvér szemébe! Mérgében már-már remegett, miközben az ajtót támasztotta. Persze eltűnt testvérében soha sem kételkedett. Az csak elterelés volt, hátha a testvér rájön az üzenetre. És úgy tűnik vette a lapot, hiszen kirohanása egyértelművé tette Makhradin számára, hogy az Ő lelke örökre elveszett. 


Miután lenyugodott annyira hogy képes legyen elolvasni a a levelet, sajnos semmi újat nem tudott meg. Undorodva dobta félre a papírt, és beült az egyik sarkába a szobának. 
- Mond Ó Tiarnaí... mitévő legyek? Az elvesztett lelket nem tudom visszaszolgáltatni neked... de talán az elraboltat igen. Kérlek adj erőt utamon, hogy minél hamarabb ráleljek Testvéremre, és hogy a Lélekvesztettet a tanács elé vihessem... Hisz te is tudod Ó Bölcs... az eltévelyedettek soha nem képesek visszatérni az Útra, csak ha lekük kiszabadul az ábrándok fogságából. Ó te Bölcs... fogadd áldozatom, fogadd felajánásom, hogy utamat biztosítsátok a hatalmas Talahmmal... vegyétek a vérem, és tudjátok csak hozzátok tartozom!
Ezzel előhúzta ruhája rejtekében őrzött tőrét. Hosszú de durván kovácsolt bronz pengéjű áldozati kés volt. A hideg vas puhán simult Makhradin tenyerébe, amíg ő az élét a bal alkarjának szorította közvetlen a kristálya felett és megvérezte azt. Felszisszent fájdalmában, majd ökölbe szorította a kezét, hogy a vér kilüktessen a bőrére eláztatva a kristályt, majd a földre csurogjon. Miután elegendőnek ítélte az áldozatot, felállt, és bekötözte a vágást friss gyolccsal amit mindig őrzött magánál végszükség esetére. Majd kitárta az ajtót, és gondolatban megkereste a Lélekvesztettet felhasználva ehhez a nyálat amit nem mosott le kezeiről. Tudnia kell merre megy... legalább ennyit. 
Majd kezébe kapta botját, kését eltette, és elindult a megnevezett fogadó irányába. 
~ Jövök testvérem... A hit tartson életben..,~
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Severtir
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Felemelkedett
Mana:
1125/1125  (1125/1125)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Pént. Aug. 26, 2016 12:50 pm

Elnézést uram, nem látta ezt a kromatot...? - Makradin

Kalandod a Síró hölgy nevű kocsmában folytatódik a Peremkerületekben.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Kedd Nov. 29, 2016 6:16 pm

Anahíta Kalernae - Csend és béke

Lassú volt a forgalom a városközpontból kifelé haladva, a Lovagrend éppen rajtaütött egy csempészszállítmányon, így a járókelőket kisebb mellékutakra terelték. A nap már a házak tetejét súrolta, amikor Anahíta végre kiért a Peremkerületek utcáira. Az olajlámpák gyenge fénye egyelőre még elégnek bizonyult, de a legtöbb kis sikátor már most árnyak közé burkolózott. Rossz arcú alakokkal még egyáltalán nem lehetett találkozni, de az a kevés járókelő, akik még az utcán tartózkodtak sietős léptekkel igyekeztek otthonukba. Többen félelemmel vegyes aggodalommal néztek Anára, mintha attól tartanának, hogy bármelyik pillanatban megtámadná őket.
Ezért is lehetett annyira furcsa, amikor egy laer széles mosollyal az elf elé lépett, mélyen meghajolt, és rögtön be is mutatkozott:
- Alázatos üdvözletét küldi számodra Allerian, a legnagyobb énekes, akit Domhan valaha a hátán hordott! Személyedben kit tisztelhet szerény személyem?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Anahíta Kalernae
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf kalandor
Mana:
60/155  (60/155)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Szomb. Dec. 03, 2016 2:32 pm

Milyen unalmas is lenne az élet, ha nem szívatná őt nap, mint nap, mintha csak arra menne ki az egész, hogy a maradék hátralévő évét is kínkeservessé tegye. Erre a tökéletes példa a jelenlegi, elvégre mikor máskor is tudtak volna a Lovagrend tagjai rajta ütni pár ostoba csempészen.
Időbe telt, de azért végül sikerült kiérnie a Peremkerületek utcáira, és bár az olajlámpák fénye épp hogy elég volt a közlekedéshez, de őt ez a legkevésbé sem zavarta. Nem kerülte el a figyelmét a kevés járókelő arcán végigfutó érzelemhullám, amikor meglátták őt, mondjuk ez annyira nem is csodálható, tekintve, hogy szokásos felszerelésében mutatkozott.
Persze, megtehette volna, hogy védelem nélkül indul el, de bármibe lemerte volna fogadni, hogy ennek a retkes városnak az összes alávaló rablója megtalálta volna, ha véletlenül valóban így tesz. Hamarosan azonban egy nem várt személybe fut, egy jól láthatóan sokat fecsegő Laerbe. Na, ez az ő szerencséje.
- Egy neve nincs elfet, akinek máshol van sürgős dolga. – Még nem is hazudott akkorát, mint hinnénk, elvégre egy találkozóra igyekezett. Az már más kérdés, hogy ezt nem fogja még véletlenül sem a laer orrára kötni, bár van egy olyan balsejtelme, hogy nem fog ilyen könnyen megszabadulni a váratlanul felbukkanó Alleriantól.
Közben pedig meg is próbálja kikerülni, azonban felkészül arra is, ha hirtelen el akarnák állni az útját, hiába hogy Laer, még őket is fel lehet nyársalni egy jó kis karddal.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Szomb. Dec. 03, 2016 7:04 pm

Anahíta Kalernae - Csend és béke


- Személyed túlságosan bájos ahhoz, hogy ne legyen neve - erősködött Allerian - És merre van van az a máshol? Allerian úgy gondolja, hogy az események csodás egybeesése lenne, ha egyfelé tartanánk! - arcáról egy pillanatra sem hervadt le a mosoly. Nem állt Anahíta útjába, de tartotta a tempót, melyet a lány diktált.
- Tudod, Allerian éppen egy grandiózus eposzt készül írni, de sehol nem talál hozzá megfelelő múzsát. Szerény személyem úgy érzi, hogy az Égi azért küldött téged Allerianhoz, hogy segíts neki a keresésben!
A dalnok tudomást sem vett arról, hogy mindenki őket nézi. Meglehetősen komikus látványt nyújtott a magabiztosan haladó elf harcosnő alakja mellett sasszézó laer, de egyelőre senki sem akarta megzavarni őket.
- Allerian szerint minden eposznak saját múzsára van szüksége, és ezeknek a múzsáknak is szigorú kritériumoknak kell megfelelniük. Úgy bizony! A múzsalét nem egyszerű dolog ám, ha a valaki nem rendelkezik a megfelelő kvalitásokkal akkor bizony le is út, fel is út Allerian rá se hederít! Személyed viszont tapasztaltnak tűnik az ilyen kérdésekben, ezért is kéri Allerian, Domhan legnagyobb dalnoka, hogy segíts neki! Úgy igaz, ahogy én azt most elmondta, különben ne legyen a nevem Allerian, aki nem más, mint Domhan legnagyobb dalnoka!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Anahíta Kalernae
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf kalandor
Mana:
60/155  (60/155)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Vas. Dec. 04, 2016 1:04 pm

- Pedig valóban lehetséges, talán hazugnak tart? – Vág kissé megbotránkozó arcot, de magában jót nevet. – Nos, a hely egy titkos elf szentély, ahova csak a mi fajtánk járhat és minden más faj tagját, aki betéved oda…nos, máglyán feláldozzuk a sárkányoknak. – Hála az égnek a laer nem áll az útjába, amikor megpróbálja kikerülni, de legnagyobb sajnálatára azonban ettől függetlenül mellé szegődik.
Ennyi év után se érti meg a férfiakat, legyenek azok bármely faj tagjai, hogy mégis hogy a jó életbe hihetik, hogy ennyivel levehetnek egy nőt a lábáról. Persze ez nem veszi el a kedvét attól, hogy megpróbálja elriasztani egy rém történettel, bár kérdéses hogy mekkora sikerrel.
- Múzsa? Miért éppen múzsa? Talán egy nő nem lehet a történet hőse? – kérdezi kissé kuncogva, miközben elhaladnak a bámészkodók mellett, akikre még egy pillantást sem pazarol.
- Domhan legnagyobb dalnoka? Hát, nem te vagy az első, akitől ezt hallom. Akkor vajon most mi az igazság? Csak mert annyiszor említetted, mintha csak nem is engem, hanem inkább magadat próbálnád meggyőzni erről. – Az igazat megvallva, csak egy cseppnyit, de kezdi élvezni ezt a helyzetet. Már persze nem maga a laer miatt, hanem amiatt, hogy megpróbálja felidegesíteni. Na persze mások óvatosak lennének ilyenkor, elvégre egy felbőszült laer könnyedén véget vethet az életüknek, de Anahíta már talán kissé túlzottan is keresi a halál közeli élményeket. Ez van, ha tudod hogy hamarosan ütött az óra, próbálod az utolsó pillanataid emlékezetessé tenni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Vas. Dec. 04, 2016 1:31 pm

Anahíta Kalernae - Csend és béke


- Ó, kegyed aztán nagy mókamester! - vágta rá Allerian. Jókedvét és lelkesedését úgy tűnt, hogy semmi sem tudta letörni.
- Hát már hogyne lehetne egy történetnek egy nő a főhőse! Már-már felháborító a gondolat is, hogy vannak olyanok, akik szerint ez szégyenteljes lenne! Allerian szerint az ilyen begyepesedett világnézetű, mihaszna senkiket a művészetek közelébe se lenne szabad engedni! Én mondom, Domhan legnagyobb dalnoka!
- De egy eposznak mindenképp szüksége van egy múzsára, hogy teljes legyen! Ki mástól kaphatna egy neves művész, mint például jómagam, ihletet? Allerian úgy véli, hogy akár te is lehetnél a múzsája, de az túlzottan direkt intervenció lenne az Égi részéről, ezért biztos benne, hogy te vagy az, aki elvezeti őt a múzsához, aki segít neki megírni a grandiózus eposzt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Csüt. Jan. 05, 2017 4:23 pm

Aishan Sar - Jéghidegen tálalva


A kora délutáni napfény úgy hullott a zsúfolt utcára, mint a csuporból kiömlő méz. Sok meleget nem adott, de ez a járókelők tömegét nem zavarta. A teremtményáradat úgy hömpölygött keresztül az utcán, mintha mindenki egyazon cél felé tartana, mintha mindenkit ugyanaz a gondolat vezérelne. Legalábbis Aishan ezt látta, amikor befordult a kicsi mellékutcába. Nem volt túl hosszú sem sötét, mégis valahogy hátborzongató volt végignézni rajta. Valami nagyon nem stimmelt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aishan Sar
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: kalandor
Mana:
134/134  (134/134)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Szomb. Jan. 07, 2017 12:08 am

Jéghidegen tálalva

Ahogy befordultam a zsúfolt utcán, elmerengtem a vegyes tömegen. Milyen meglepő ennyi féle lényt látni együtt, és ami még meglepőbb hogy olyan mintha mind egy helyre tartana. Ezen egy percre komolyan elgondolkodtam, de aztán sikerült túl lépnem rajta. Rossz érzésem volt ahogy végig haladtam előre, de nem álltam meg egy percre se. A tervünkön gondolkoztam. Végig gondoltam mik történhetnek, és hogy hogyan oldhatjuk meg őket. Volt bennem egy egészséges félsz, de megpróbáltam elfojtani, most csak ártana. Minden rendben fog menni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Szer. Jan. 11, 2017 7:32 pm

Aishan Sar - Jéghidegen tálalva


Egy apró nesz hallatszott az utcavégi törmelékkupac mögül. Fél pillanattal később egy másik. Úgy hangzott, mintha két alak közeledett volna, de nem lehetett látni semmit. A léptek zaja azonban egyre csak erősödött és erősödött. Mielőtt Aishan bármit is tehetett volna, valaki megragadta mindkét karját, nyakánál pedig hideg fémet érzett. Ha Aishan megerőltette a szemét, észrevehette, hogy a sikátor végi nyíláson beszűrődő ház látképe enyhén elmosódott.
- Sikíts te kis féreg! Annál élvezetesebb lesz elmetszeni a torkodat! - suttogta valaki a bal fülébe. A támadók úgy döntöttek, hogy ezúttal nem fedik fel magukat, de a hangok alapján továbbra is be lehetett lőni, hogy nagyjából hogyan helyezkednek el. Azok alapján, melyek Aishan fülébe jutottak, egy állt mögötte, egy tőle balra, és minimum egy, ha nem több a jobb oldalán toporgott.
- Az a szerencséd, hogy a főnök élve akar, te kis céda - hangzott jobbról. Valószínűleg ő tarthatta a pengét is, mert amikor beszélt, akkor a hideg még keményebben a torkának szorult.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aishan Sar
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: kalandor
Mana:
134/134  (134/134)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Csüt. Jan. 12, 2017 7:23 pm


Jéghidegen tálalva

A helyzet nem lepett meg túlzottan, hisz ezért voltam itt. De bármennyire is készültem rá, valamennyire készületlenül ért. Csak remélni mertem hogy Fildilg is időben érkezik. Kellemetlen érzés volt a torkomra szoruló penge, ezért mozdulatlan maradtam, és közben felmértem a helyzetet. Hárman voltak közvetlenül a közelemben és egyik tartotta a pengét a torkomhoz. Nem sok esélyem lenne ha ellenkeznék. Megint várnom kell, míg elérkezik a megfelelő pillanat. Vagy egy jel Fildilgtől. Vagy az alkalom hogy kikerüljek a közvetlen veszélyből. Hisz míg a torkomon a kés, addig nem sokat tehetek. Újra ugyan oda jutok vissza, hogy nincs mit tenni. Na várjunk egy percet, miért akar élve a főnökük...
-Miért?
Suttogtam, a fegyver miatt, de biztos voltam benne hogy jól hallották, vagy legalább is az aki a fegyvert a torkomnál tartotta. Meg is bántam hogy feltettem a kérdést. Miért, miért? Nem tök mindegy? Még is mi a baj velem? Egy mozdulat is hallott lehetek, én meg ostoba kérdéseket teszek fel. Kezem az egyik késem felé siklott, amolyan reflexként, tartva a felesleges fecsegés következményétől.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Vas. Feb. 05, 2017 10:20 am

Aishan Sar - Jéghidegen tálalva


Az egyikük nagyot csapott Aishan tarkójára. Sziszegve suttogta utána a fülébe:
- Ne beszélj, te szajha!
Elhajolt Aishan mellől, majd suttogott valamit elf nyelven minek hatására láthatatlan kezek kezdték végigtapogatni Aishan teljes testét. A kényelmetlen részeken talán egy kicsit túl sokat is időztek. Valaki kuncogva mondott egy-két szót elf nyelven, mire egy csattanást követően elhallgatott. A motozás ezután már sokkal gyorsabban ment, de úgy tűnt, hogy a pengéken kívül nem találtak a seguth-nál semmi kivetnivalót. Megforgatták a pengéket Aishan szeme előtt, majd ugyanannak a hangja hallatszott, aki az imént szólt rá, hogy ne beszéljen:
- Ezeket megtartjuk... megőrzésre. Most pedig - nagyot lökött az ark'seguth-on - indulj, és tegyél úgy, mintha minden rendben lenne. Majd mondjuk, hogy merre haladj. Ha bármi olyasmit teszel, ami nekünk nem tetszik, itt helyben végzünk veled.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aishan Sar
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: kalandor
Mana:
134/134  (134/134)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Vas. Feb. 05, 2017 4:11 pm


Jéghidegen tálalva

Összerezzentem a tarkócsapásra, de számíthattam volna rá. Mégis a motozás sokkal rosszabbnak bizonyult, folyton nyeldesnem kellett a hányingerem leküzdésében. Nagyon nem szeretem ha hozzám érnek, sose voltam társaság ilyen téren. De szerencsémre az egyik elfnek talán nem volt szimpatikus a másik viselkedése, örvendtem hogy leállították.
A pengéimet figyeltem az elf kezében, és csak reméltem hogy viszont látom még őket ha ezen  túl vagyunk. Az ikerkések még apámtól maradtak rám, ezért értékesek számomra.
Kis híján orra buktam mikor indulásra késztettek, de végül csak talpon maradtam, aztán indultam előre.
Nem tudtam nyugodt maradni ahogy lépkedtem az utcán, mind egyre ide oda nézegettem óvatosan hátha meglátom a felmentő sereget, vagy akár egy jelet. Lassan lépkedtem, talán az időhúzás kedvéért, hisz ha elérjük a célt, zár térben már nehezebb lesz minden. Főleg a levegő. A pánik folyton fel-fel kúszott a torkomon, de próbáltam leküzdeni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Szer. Feb. 08, 2017 3:22 pm

Aishan Sar - Jéghidegen tálalva


Kalandod Domhan peremkerületeinek elf negyedében folytatódik. További jó szórakozást!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   

Vissza az elejére Go down
 
Utak és utcák
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Világok :: Domhan :: Peremkerületek-
Ugrás: