A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 A császári palota

Go down 
SzerzőÜzenet
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: A császári palota   Hétf. Aug. 22, 2016 8:02 pm

Egy hatalmas, a városfalhoz hasonló fallal elkülönített, tornyokkal tűzdelt épület. Ezek közül a legmagasabb a Tróntorony, melyben a mindenkori császár és családjának lakosztálya, illetve a Nagytanács ülésterme található. A második legmagasabb torony az aelidar fészekként funkcionál. Udvara viszonylag szűk, egy pár barakk, kovács, íj- és nyílkészítő és istálló található itt. Mindezek mellett ez a komplexum szállásolja el a levéltárat, ahol az elfek legbecsesebb kincseit és történelmi relikviáit őrzik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: A császári palota   Szomb. Dec. 03, 2016 7:30 pm

Lance Lotter - Mókuskerék


Valomhi császár fel-alá járkált lakosztályában, miközben idegesen az ajtóra sandított. Homlokán izzadtságcseppek gyöngyöztek, hóna alatt nagy vízfolt éktelenkedett, tönkretéve ezzel vörös ingének impozáns megjelenését. Arcát jóval több ránc borította, mint amikor Lance legutóbb látta, nyilván az uralkodás okozta stressz keményen behajtotta rajta adóját.
- Öregszem Lance - törte meg a feszült csendet, miközben az ablakhoz lépett. A hold sápatag fényében álldogálva nézett ki a Tróntorony ablakán, hogy megtekintse az alant elterülő Latrihomot - Mégis néha úgy érzem, hogy megmaradtam olyan türelmetlennek, mint fiatalkoromban. Sajnálom, nem azért hívattalak ide éjnek évadján, hogy a sarokban üldögélj. Már rég itt kéne lennie...
Nem tudta befejezni a mondatot, az ajtón keresztül léptek zaja szűrődött keresztül, majd három gyors egymásutánban érkező kopogtatás után, egy fiatal elf lány lépett be a szobába. Fekete utazóköpenye teste legtöbb részét eltakarta. Az alul kilógó lovaglócsizma valaha sötétbarna lehetett, de mára már csúnyán kifakult. A titokzatos lány lila szeméből meglepettség sugárzott, miközben Lance-re pillantott, és aggódva fordult az öreg császárhoz:
- Ezek szerint ő lenne az...?
- Igen - vágott közbe Valomhi - Lance, kérlek ismerd meg Lathana d'ihna Kolofot. Ezúttal a lányom fog elkísérni utadon.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: A császári palota   Hétf. Jan. 02, 2017 11:22 pm

A pisztolyforgató némán hallgatta Valomhi császárt. Az elfet, aki felfedezte és jóváhagyta, hogy saját képességeit átadja a népének.Egyike volt azon kevés alaknak, akiket mélységesen tisztelt. Ez a tisztelet pedig kölcsönös volt. Lance sokkal több időt töltött el Valomhi társaságában, mint ahogy az indokolt lett volna, de a gunslinger nem bánta. Ehelyett folyamatosan teljesítette a küldetéseket, melyeket rábíztak, általában maga az uralkodó. Úgy tűnt, ezúttal is egy fontos megbízásról volt szó.
Amikor a császár lánya megjelent a teremben, Lance óvatosan végigmérte. Volt már dolga elf nőkkel a közelmúltban, de most látta először a császári család ifjabb hölgy tagját. No, nem mintha a kor itt számított volna bármit is. A császár panaszkodott ugyan az öregedésre, de még akkor is élni fog majd, mikor Lance órája megáll.
- Üdvözletem - hajolt meg a gunslinger illedelmesen, majd várta a megbízás részletezését.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: A császári palota   Hétf. Jan. 02, 2017 11:41 pm

Lance Lotter - Mókuskerék


Lathana üdvözlésképp csak bólintott. Szemét le sem vette a gunslingerről, és nem is nagyon titkolta, hogy méregeti. Mintha azt fontolgatta volna magában, hogy méltó-e Lance arra, hogy vele együtt utazzon. Valomhi vagy nem vette észre, vagy szó nélkül hagyta lánya magatartását. Megköszörülte torkát, majd belekezdett a feladat részleteibe:
- Nos, amiért mindkettőtöket hívattalak, az egy nagyon... kényes ügy. - nyelt egyet, kifújta a levegőt, majd folytatta - Nemrégiben kötöttem egy megállapodást VII. Acheronnal, Saltus királyával. A húsóriások egyre vakmerőbbek lettek az elmúlt időszakban, olyannyira, hogy a Keleti út már egyáltalán nem járható. Szinte biztos, hogy húsmágus keze van a dologban, de sehogy nem tudjuk kideríteni, hogy hányan vannak, vagy hol rejtőznek. Úgyhogy alkut kötöttem Acheronnal miszerint a Lovagrend segít felgöngyölíteni ezt a problémát, cserébe a mi domhani ügynökeink a Lovagrendnek is jelentéseket tesznek.
- Csakhogy se Domhanon, se Saltuson nem túl gyakori látvány egy húsóriás, úgyhogy el kellett fognunk egyet, amin a Lovagrend kiképezheti a fejvadászait. Ez sikerült is, csakhogy akadt egy kis bökkenő: a tesztalany megszökött Saltuson.
- És itt jöttök ti a képbe: találjátok meg azt a dögöt és intézzétek el! Ha elég jófiú pontot tudunk gyűjteni a Acheronnál, akkor meg fogjuk tudni őrizni az ügynökeink függetlenségét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: A császári palota   Szer. Jan. 04, 2017 12:07 am

No, vajon képesek leszünk-e összedolgozni? gondolta magában a férfi, le sem véve szemét a császár leányáról. Ami pedig a küldetést illeti, nos... nem örült annak, hogy együtt kell működnie a saltusi lovagrenddel. Remélte, hogy magával viheti valamelyik diákját egy egyszerűbb küldetésre, de ott, ahol a saltusi lovagrend is szerepel a meghívottak listáján, nincs helye gyakornokoknak. Még legalább két évnek el kellett telnie, hogy az elf gunslingerek éles helyzetben önállóan is bevethetők legyenek. Gyakorlati talaj nélkül viszont... nem volt egyszerű. Talán majd a saltusiakkal között szövetség előnyökhöz juttatja őket. Habár ebben kételkedett, mint mostanában szinte mindenben.
- Megtesszük, ami tőlünk telik, felséges úr - mondta Lance, majd meghajolt. Két kezét kékacél revolverei markolatán pihentette.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: A császári palota   Csüt. Jan. 05, 2017 4:41 pm

Lance Lotter - Mókuskerék


Lathana homlokát ráncolva nézett apjára. Egy pillanat csendet követően feltette a kérdést, amire annyira kíváncsi volt:
- De mégis hogy vitték át azt a... dögöt a portálokon anélkül, hogy bárkinek feltűnt volna? Már az is elég nagy szenzáció lenne, ha egy csapat saltusi masírozna át Vidatharra, de egy csapat saltusi és egy letakart szekér nem egy kérdést vetne fel.
- Igen... - válaszolt Valomhi, majd mélyet sóhajtott - Az óriást mi vittük fénymágiával álcázva. Gondoltam a Lovagrendnek is könnyebb ellenőrzött körülmények között kiképezni a Vadászait, semmint rögtön mély vízbe vetni őket.
- Utolsó értesüléseim szerint a szörnyeteg a Poros Ösvényen tűnt el az Achrochot körbezáró hegység lábánál. Remélhetőleg ott megtaláljátok.
Lathana bólintott, majd intett Lance-nek, hogy kövesse, miközben megindult az ajtó felé. Valomhi még egyszer utánuk szólt:
- És ha kérhetem, a lehető legdiszkrétebben járjatok el!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: A császári palota   

Vissza az elejére Go down
 
A császári palota
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Világok :: Vidathar :: Központ :: Latrihom-
Ugrás: