A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Severtir temploma

Go down 
SzerzőÜzenet
Severtir
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Felemelkedett
Mana:
1125/1125  (1125/1125)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Severtir temploma   Hétf. Aug. 22, 2016 1:56 pm

A domhani központtól nem messze, a Peremkerületek határánál található Severtir sokak által gyakran látogatott temploma.
Az épületet fehér mészkőből építették, iker tornyai messze a környező házak fölé magasodnak. Maga az épület egyszerű és letisztult, de ízlésesen megtervezett homlokzata még így is tiszteletet parancsol. A béleletes kaput különböző fák indázó ágai és kuszai levelei díszítik, aki azonban jobban megfigyeli az ágak között mereven figyelő, vagy tollászkodó galambokat fedezhet fel. De galambok vannak a toronycsúcsokon és a vízköpők helyén is. Legtöbbjük éppen a szárnyaláshoz elrugaszkodó pózba merevedve őrzi a templomot, de vannak, amik kiguvadt szemmel figyelik a belépőket. Az épületet szerény kert veszi körül, amit alacsony téglakerítés választ el az utcától és más házaktól, a kerti utakat pedig magas fák és sövények szegélyezik.
A templom belseje is világos, hála a magas ablakoknak, amelyek két méterenként követik egymást a falakon. Mivel ezeket rendszerit nyitva tartják, a levegő mindig friss, nincsen sűrű tömjén füst vagy nehéz füstölő illat. Az oltár helyén is egy nagyobb galambszobor áll. Az éles szemű megfigyelő azonban könnyen felismeri a más templomok sárkányszobrain megszokott pózt, amelyben a galambot is ábrázolták. De az már mindenkinek egyéni dolga, hogy gúnyolódásnak veszi-e ezt, vagy puszta véletlennek.
A templom mindkét tornyában egy-egy lakószoba van kialakítva, mindkettő az istennő tulajdona, bár helyette inkább a galambjai használják lakhelyül.
A templom egyébként ritkán üres, hiszen minden domhani polgár vágyik egy kis szerencsére, és reméli, hogy egy kevés áldozatért cserébe lehet is benne része.  Vagy legalábbis nem szeretné magára haragítani az istennőt és így próbálja elkerülni a balszerencsét.
A templomot egyébként már több kromat támadás is érte, de ezek jeleit mindig gyorsan eltakarítják.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Severtir temploma
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Világok :: Domhan :: Peremkerületek-
Ugrás: