A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 -=Elf fegyverzet=-

Go down 
SzerzőÜzenet
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: -=Elf fegyverzet=-   Szomb. Júl. 25, 2015 8:37 pm

Hajítófegyverek:
Fekete acél dobótőr: Karacsont markolatú, fekete acél pengéjű dobótőr. A markolat elf motívumokkal gazdagon díszített.
Ár: 100 arany/db

Íjak:
Kékfa rövidíj: Vidathari kékfából készült egyszerű reflexíj. Idege hagyományosan hildur inakból készül. A karalovas-íjászok, illetve a vadászok által használt fegyver, emellett az elf ifjoncok ezzel tanulnak íjászatot.
Hatótávolság (célzott): 80-100 m
Hatótávolság (ballisztikus): 150-200 m
Ár: 1000 arany (+5 arany/nyíl)

Kékfa hosszúíj: Vidathari kékfából készült egyszerű reflexíj. Idege hagyományosan hildur inakból készül. A gyalogos íjászok által használt fegyver.
Hatótávolság (célzott): 120-150 m
Hatótávolság (ballisztikus): 250-300 m
Ár: 1500 arany (+7 arany/nyíl)

Tőrjellegű fegyverek:
Fekete acél tőr: Karacsont markolatú, fekete acél pengéjű tőr. A markolat elf motívumokkal gazdagon díszített. Pengéje 15 cm hosszú, kétélű, keresztvasa viszont kicsi, hogy könnyebben elrejthető legyen.
Ár: 500 arany

Rövid kardok:
Fekete acél tőrkard: Kékfa markolatú, fekete acél pengéjű rövid kard. A markolatot kalada bőrrel vonják be, gombjába általában obszidiánt ültetnek. Keresztvasa kicsi, a kétélű penge hossza 50 cm. Inkább szoros alakzatban való harcra van kitalálva, így fő használati módja a döfés. Legtöbbször pajzzsal használatos.
Ár: 1000 arany

Hosszú kardok:
Fekete acél rövid kard: Kékfa markolatú, fekete acél pengéjű másfél kezes kard. A markolatot kalada bőrrel vonják be, gombjába általában rubintot ültetnek. Pengéje kétélű és 80 cm hosszú. Mind vágásokra, mind döfésekre alkalmas, emellett széles keresztvasa nagyszerű párbajfegyverré teszi.
Ár: 1500 arany

Kétkezes kardok:
Fekete acél hosszú kard: Kékfa markolatú, fekete acél pengéjű kétkezes kard. A markolatot kalada bőrrel vonják be, gombjába általában opált ültetnek. Egyélű pengéje 1,2 m hosszú. A fegyver célja nem feltétlenül az ellenség likvidálása, csupán annak lefegyverzése, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne lenne éles a penge.
Ár: 2000 arany

Egykezes szúrófegyverek:
Fekete acél lándzsa: Egykezes kékfa lándzsa, fekete acél heggyel. Az 1 m hosszú markolatot feketére festik. Legtöbbször pajzzsal használatos, de nélküle akár két kézzel is forgatható.
Ár: 1500 arany

Kétkezes szúrófegyverek:
Fekete acél pika: Kétkezes kékfa lándzsa, fekete acél heggyel. A 4 m hosszú markolatot feketére festik. Hosszából adódóan nehéz, ezért támadni elég macerás vele, de rohamok megállítására ideális.
Ár: 2500 arany

Karon’ta: Egy 1 m hosszú kékfa bot feketére festve, közepén egy fél méter átmérőjű fekete acél tárcsával. A bot két végére egy-egy 0,25 m hosszúságú egyélű fekete acél penge van erősítve. Rendkívül rugalmas fegyver, egyszerre használható szúró és vágó célokra, de még a közeledő lövedékektől is védelmet nyújt. Kétkezes fegyver és csak az elf elit gárda tagjai használhatják.
Ár: N/A

Pajzsok:
Kis vasfapajzs: Kicsi, nagyjából 0,5 m átmérőjű, kör alakú pajzs, vasfából. Nem szíjazható karra, középen kell megfogni.
Ár: 1000 arany

Nagy vasfapajzs: Egy téglalap alakú, vasfából készült pajzs, magassága 1,5 m, szélessége 0,5 m, hosszanti tengelye mentén enyhén hajlított. Ideális használathoz karra kell szíjazni.
Ár: 2500 arany

Páncélok:
Fekete acél láncvért: teljes páncél szett. Mivel fekete acélból készült sokkal könnyebb, mint az emberi, középkori megfelelője. Viselőjének szabad mozgást biztosít, de nem olyan ellenálló a fegyverekkel szemben. Általában a csatamágusok és az íjászok használják. A szett darabjai külön-külön is megvásárolhatók.
Ár: 7500 arany
A szett darabjai:
- Láncvért  lánccsuklyával és lánc karvédővel (3000 arany)
- Lánc lábvért, térdvérttel és sípcsont védővel (3000 arany)
- Bőrcsizma, kívülről láncpáncéllal megerősítve (750 arany)
- Bőrkesztyű, kívülről láncpáncéllal megerősítve (750 arany)

Fekete acél lemezvért: teljes páncél szett. Mivel fekete acélból készült könnyebb, mint az emberi, középkori megfelelője. Viselője mozgása korlátozottabb, de még így sem gátolja a fürge mozdulatok elvégzését. Nagyon ellenálló a fegyverekkel szemben. Általában az élharcosok használják. A szett darabjai külön-külön is megvásárolhatók.
Ár: 16000 arany
A szett darabjai:
- Sisak (1500 arany)
- Mellvért és vállvért (5000 + 1500 = 6500 arany)
- Karvédő (felkarvért, alkarvért, könyökvért; 1000 + 1000 + 250 = 2250 arany)
- Lábvért (combvért, térdvért, sípcsontvédő; 2000 + 250 + 1000 = 3250 arany)
- Lemezcsizma (1500 arany)
- Lemezkesztyű (1000 arany)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
-=Elf fegyverzet=-
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Képességek és Fegyverek :: Fegyverek és páncélok-
Ugrás: