A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Rövid leírások, fajok relációi, összefoglaló

Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Rövid leírások, fajok relációi, összefoglaló   Pént. Aug. 19, 2016 2:16 pm

Hát, Vándor...
Talán már akkor, amikor átléptél a Portálodon, észrevehetted, hogy errefelé nem csak olyan lények fordulnak meg, akikről már hallottál. Feltehetőleg még életedben nem találkoztál Kadmettel, nem tudod, hogy a magas, sápadt, fehérhajú alakok Ark'Seguthok, akikkel nem jó ötlet kekeckedni, és talán arról sem szólt senki, hogy a fekete köpenyes Saltusiak a törvény őrei Domhanon, akik nem fognak elmenni semmiféle szabályszegés mellett. Tehát okulásod végett itt elolvashatod röviden a Domhanon megjelenő fajok jelentősebb jellegzetességeit, sőt, egymáshoz fűződő viszonyukról is tájékoztatást kaphatsz. Persze, ez csak egyfajta kezdő löket: a túlélésed érdekében javasoljuk, hogy mindenképp olvasd el a teljes leírásokat is, amint időd engedi.
(ha nagyon nem menne a választás, nézd meg a fajválasztási segédletet)
A fajok abc-sorrendben
(Az emberek leírását itt találjátok)

I. Ark'Seguht
Az Ark’Seguthok egyszerre tundrai vadászok és jégmágusok. Az egyetlen faj, ami képes kontrollálni ezt a mágiaágat, de meglehetősen ritkán teszik. Törzsekben élnek, szándékosan civilizálatlanul. Egykor virágzó, hatalmas nemzet voltak, de Beldar Arkdur zsarnoksága végett vetett neki: a seguthok szabadon engedve varázserejüket lerombolták városaikat, megdermesztették világukat, leszámoltak addigi életükkel és visszatértek őseik halászó-vadászó életformájához. Világukat lezárták, a portált a Seguth Hearh törzs védelmezi, minden betolakodóval végeznek. Népükben legnagyobb büntetés a száműzetés, a kitaszítottakat Domhanba küldik a portálon át. A legsúlyosabb bűnnek az számít, ha valaki egyeduralomra próbál törni, de büntetik az ősi civilizációjuk kutatását is.

Teljes Fajleírás: ITT
Viszonyuk a(z)...
Elfekkel: Ellenséges. Ennek oka csupán annyi, hogy az elfek máig nem tudják felejteni a köztük lezajlott háborút, és gyakori atrocitásaik már a Seguthban is fellobbantotta a gyűlöletet.
Kadmetekkel: Közömbös. A Seguthok nem keresik direkt a bajt, de nem is futnak el egy kötekedő kadmet elől.
Kromatokkal: Közömbös. Ugyan nem szeretik, ha megpróbálják téríteni őket, de ez nem ok az ellenségeskedésre.
Laerekkel: Kooperatív. A Laereket mindenki szereti...
Saltusiakkal: Közömbös. Bár több seguth jár a törvény árnyas oldalán, nincsenek gyakori konfliktusok.
Emberekkel: Közömbös. Nincs róluk különösebb véleményük.

II. Elf
Az elf nép talán a legöregebb faj az összes közül, de az biztos, hogy az átlagosan 300 éves várható élettartammal a leghosszabb életű. Távolságtartóak és általános megvetéssel fordulnak a többi faj felé, csak hosszú és kitartó munkával lehet elnyeri a bizalmukat.  Nagy gondot fordítanak a tanításra és a műveltségük fejlesztésére. Varázshasználó faj, számukra mindennapos a mágia.

Teljes Fajleírás: ITT
Viszonyuk a(z)...
Ark'seguthokkal: Ellenséges. Nem képesek nekik megbocsájtani a régi háborút.
Kadmetekkel: Feszült. A két világnézet nem nagyon illik össze.
Kromatokkal: Közömbös. A Kromatok talán feléjük a legelnézőbbek vallásilag.
Laerekkel: Barátságos. Mert a Laereket mindenki kedveli...
Saltusiakkal: Feszült. A Lovagrend független és elhatárolódó működése nem mindig tetszik az elfeknek.
Emberekkel: Barátságos.  

III. Kadmetek

Terakh pusztáin élő nomád nép megítélése nem véletlenül olyan, amilyen. Évszázadok óta más sem folyik ezeken a kies, termékeny pusztákon, mint rajtaütések, mészárlások, csaták, gyilkosságok sora. A Kadmetek élete ugyanis a harcban szerzett dicsőség körül forog. Egyébként nomád pásztor életmódot folytatnak, de a vándorlásra nem a klíma, vagy a legelőhiány készteti őket, hanem a többi törzs rajtütésének veszélye. Történelmének kevés szelete maradt fent, főképp, mert a helyi csetepaték egymást érik így nem nagyon értek rá lejegyezni őket. A számtalan törzset két dolog kapcsolja össze: a nyelv és a vallás. Terakhot szokás az ezer isten földjének nevezni, ami nem túlzás, szinte minden törzsnek van saját istene, de egyben megegyeznek: Kadmor áll mindegyikük fölött, ő a valaha volt legnagyobb közöttük. Bármely kadmetből isten válhat, hiszen világuk el van vágva a halál síkjától,a  holtak lelkei a törzsükkel maradnak.
A kadmetek természetükből fakadóan versengők és kötekedők, igazi bajkeverő népség.


Teljes Fajleírás: ITT
Viszonyuk a(z)...
Ark'seguthokkal: Közömbös. Amíg nem találkoznak szemben az Admoraki Arénában, addig nem sok dolguk van egymással.
Elfekkel: Feszült. A Kadmetek nincsenek nagyon oda az olyan fajokért, akik lenézik őket.
Kromatokkal: Ellenséges. Mondjuk a Kadmetek kimondottan élvezik, ha inkvizítorokat idegesíthetnek.
Laerekkel: Kooperatív. Mert a Laereket mindenki... de már tudjátok.
Saltusiakkal: Feszült és az Ellenséges között ingadozik. Épp mikor hogyan.
Emberekkel: Közömbös. Sőt, kicsit le is nézik őket, mint nézetük szerint a leggyengébb fajt.

IV. Kromatok

A Kromatok az általunk ismert Inka vagy Azték törzsekhez hasonlatos népcsoport. Társadalmukat egy papokból álló tanács irányítja, mélységes sárkányhitük legendás. A kromatok híresek a térítési szenvedélyükről, de ez még a legártalmatlanabb vallási szokásuk: rituáléikban emberáldozat is helyet kap. Shandara, a világuk, leginkább őserdőhöz hasonlatos.
A legerősebb mágia használok a Domhanon ismert fajok közül, ezt a tulajdonságukat pedig az elementáris lényektől zsákmányolt kristályoknak köszönhetik.


Teljes Fajleírás: ITT
Viszonyuk a(z)...
Ark'seguthokkal: Feszült. Vallási ellentétek ugyebár...
Elfekkel: Közömbös. Legalább a hegyes-fülűek is drakonisták.
Kadmetekkel: Ellenséges. Nincs idegesítőbb, mint az a kadmoriánus csürhe!
Laerekkel: Kooperatív. Egy sárkány is sárkány, ha már hitről van szó.
Saltusiakkal: Közömbös és ellenséges között ingázik. Elvégre igaz, hogy ők kérték meg a Saltusiakat, hogy kapják el a többkristályos Kromatokat, de néha elszalad velük a ló.
Emberekkel: Közömbös. Szintén tisztelik arrafelé a sárkányokat.

V. Laerek
A Laerek kimondottan békés népek, civilizációjuk leginkább a költészetre, zenére és italokra épül. A művészetek hazájának is tartják. Híres arról, hogy háború még sosem dúlta a földjét, ennek ellenére rendkívül gazdag vidék. Ennek oka, hogy rengeteg luxuscikket termelnek, köztük megszámlálhatatlan fajtájú szeszes italt, amiket aranyárban mérnek Domhanon és a többi világban. Ez már csak azért is érdekes, mert maguk a Laerek nem képesek lerészegedni, az alkohol csak serkenti az agyműködésüket.
A Laerek azonban nem csak ártalmatlan bárdok és sörfőzők: az egész nép kétalakú avagy bőrfordító. Ha egy Laert felidegesítenek, könnyen előfordulhat, hogy átfordul vadállati alakjába, a Laestatba, ami talán az egyik legpusztítóbb fenevad a világok között. Ebben az alakban csak korlátozott ideig tudja a Laer fenntartani a józan ész kontrollját az ösztönök felett.


Teljes Fajleírás: ITT
Viszonyuk a(z)...
Ark'seguthokkal: Barátságos.
Elfekkel: Barátságos.
Kadmetekkel: Barátságos.
Kromatokkal: Barátságos.
Saltusiakkal: Barátságos. sőt, különösen barátságos!
Emberekkel: Barátságos.
Tulajdonképpen a laerek mindenkit szeretnek, aki nem csinál galibát az ivójukban, vagy nem szólja le a zenéjüket.

VI. Saltusiak
A Saltusiak, bár kietlen, terméketlen és kopár vidékről származnak, kimondottan nagy szerepet játszanak Domhan történelmében és mindennapi életében. A Saltusi Lovagrend (vagy Saltusi Fejvadászok) Domhan városának békefenntartói, akikkel nem tanácsos ujjat húzni. Az első nép, amelyik feltalálta a puskát, és Domhanra érkezésük után tovább is fejlesztették: a letartóztatott kromatokból kioperált kristályokat építették a mordályokba. Megfelelő nyersanyagot biztosít ehhez a világukban bányászott kékacél, amely híres a mágiaellenállásáról.
Elszánt de becsületes, bajtársiasságot nagyra tartó nép, akiket igencsak megedzett kietlen, zord világuk. harcosaik kiemelkedőek, testi erőben leköröznek bármilyen más fajt.

Teljes Fajleírás: ITT
Viszonyuk a(z)...
Ark'seguthokkal:Közömbös. A saltusiak rendszerint békében vannak mindenkivel, aki nem tapossa meg a Domhani Törvényeket.
Elfekkel: Feszült. Egy saltusi sem szereti, hogyha az elfogott, és jogosan bányaszolgálatra szánt rabot kikunyerálja egy nagykövetség. Márpedig az elfek ezt gyakorta eljátsszák.
Kadmetekkel: Feszült. Mert a kadmetek egytől-egyig bajkeverők. Más kérdés, hogy hasznosak rabként a Lovagrend kiképzőtelepén (ezért hamarabb is szabadulnak)
Kromatokkal: Feszült. Néha kicsit elszalad az inkvizítorokkal a ló.
Laerekkel:Barátságos. Kimondottan. A saltusiak nagyon szeretik a Laerek társaságát.
Emberekkel:Közömbös. Amíg a törvényt betartják..
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Rövid leírások, fajok relációi, összefoglaló
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Fajok listája
» Faj: Természetfelettiek (angyal, ördög, démon, stb)
» Fajok

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Általános :: Fajleírások :: Játszható Fajok-
Ugrás: