A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Amulettek, kristályok

Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Amulettek, kristályok   Szer. Aug. 17, 2016 7:09 pm

Nos, az köztudott, hogy léteznek olyan kristályok, amik képesek tárolni egy ideig a bennük elraktározott varázslatokat (nem véletlen ám az elfek kavics-mániája), és mint Vidatharon, mind a Domhani Akadémián készítenek a varázstudók ilyen remek kis eszközöket. Az amulettek felhasználhatósága elég korlátozott: nagy részük védelmi célt szolgál, kimondottan olyanoknak, akik saját maguk nem tudnak mágikus védelmet gerjeszteni. Az efféle amulettekhez nem túl borsos áron bárki hozzájuthat. Érdemes tudni, hogy nem tartanak ki örökké, egy adott idő után egyszerűen kimerülnek.
Szóval lássuk miféléket szerezhettek Domhanon:

Villám amulett:
Leggyakrabban fluoritból, akvamarinból esetleg kianitból készült függők, amelyek 4-5 alkalommal képesek egy támadót rövid elektromos sokkal megállítani. Nem érdemes áltatni magunkat, nem valószínű, hogy az illető elvesztené az eszméletét, de az amulett nyerhet annyi időt, hogy elmeneküljünk.
Ár: 200 arany

Szélkavics:
Opálból, gyöngyházból készült amulettek, amelyek képesek például 5-10 percen keresztül levegővel ellátni valakit a víz alatt. (aztán ki is merülnek)
Ár: 200 arany

Tűzkristály amulett:
Természetesen ezalatt nem a kromatok által használt valóban effektív és erős elementál-esszenciáról van szó. Az olcsóbb védő amulettek felforrósodnak, hogyha mágikusan megidéz minket egy húsmágus, vagy ha bárki más konkrétan, fizikailag becéloz minket egy varázstámadással. Drágább fajtája már arra is képes, hogy tüzet tudjunk gyújtani vele. Persze ez jobban igénybe veszi, mint a sima figyelmeztetés.
Ár: 50 arany

Víz amulett:
Zafírból esetleg lazuritból készítik. Képes 3-3,5 liternyi vizet gerjeszteni, ha szükséges. Két nap kell átlagosan ahhoz, hogy újratermelje magába a folyadékot. 5-6 lecsapolásra elég egy kristály.
Ha olyan terepre készül egy utazó, ahol kevés a forrás, könnyen életet menthet.
Ár: 45 arany

Pászmakő amulett:
Főként citrinből vagy holdkőből készített varázstárgy, amiben a fénymágia erejét raktározták el. Akár egy óráig is képes világítani egyhuzamban.
Ár: 100 arany

Jégkristály amulett:
Ezek olcsó, egyszerű, hegyikristály holmik. Képesek hasonló vészjelzőként működni, mint egy tűzamulett, de sokkal gyengébb, viszont fizikai alkalmazása hatékonyabb: jól hűt (nyáron nagyon kellemes), szükség esetén egy nagyobb pocsolyát is be tud fagyasztani.
Ár: 50 arany

Földkristály:
Faopál vagy malachit szokott lenni az alapanyaga. Sok nehézgyalogos veszi, mert szorult helyzetben képes egy időre megnövelni a viselője súlyát, ami pajzsfalban egyáltalán nem hátrány. Ugyan így használható például tárgyak lesúlyozásához viharos időben (vagy ha elég gazdagok vagyunk, papírnehezéknek az íróasztalunkon)
Ár: 20 arany

Árnykavicsok:
Ezekből többet szokás felfűzni egy szálra, a nagyobb hatás kedvéért obszidiánt és ónixot váltogatva. A füzér remek vágóeszközként működik, a kövekben tárolt árnymágia ugyanis elemészti azt, amit érint, így például egy kisebb törzsvastagságú fát ki tudunk vele dönteni (olyasmit, amit épp csak nem érünk át két kézzel). Egyes elvetemült orgyilkosok előszeretettel használják fojtózsinórként.
Ár: 350 arany
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Amulettek, kristályok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Képességek és Fegyverek :: Felszerelések-
Ugrás: