A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Gathor'Soiron, a Domhani Jóskártya

Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Gathor'Soiron, a Domhani Jóskártya   Hétf. Aug. 15, 2016 12:57 pm

A hatvanhat lapos Gathor'Sorion nagy múltra visszatekintő jóslási forma, úgy mondják, keletkezésének ideje rég a múlt ködébe veszett. Annyi azonban bizonyos, hogy a neve keverék: torzult elf és laer szavakból áll össze, az értők szerint a jelentése pedig Beszélő Hullámok lehet.
A közös eredet a Gathhor'Soiron sorsát mindig is meghatározta. A fából készült lapokat ma is kékfából faragják, laederrani üvegberakásokkal díszítik és közösen festik elf és laer mesterek, persze nem ritka, hogy a drágább és művészibb paklikhoz egy-egy saltusi ötvöst is felkérnek, hogy a nemesfém-részleteket kidolgozza.
Sokan állítják, hogy a Gathor szemfényvesztés és halandzsa, de a Domhani akadémián folyó kutatások ezt újra és újra cáfolják. A lapokon dolgozó mágusok ugyanis kapcsolatot tudnak teremteni a kártyák és a Domhani manaáramlás között, így, bár megbízhatósága mindig kétes, a Gathor'Soiron valóban bepillantást enged a jövendőnkbe.
A komoly mágikus és művészi munka azonban nem lenne kifizetődő, ha az alkotók nem kérnék meg érte az árát: a legegyszerűbben díszített paklik alaphangon 10 000 aranynál kezdődnek, és időnként csak a 44 lapos, szűkített változatot tartalmazzák. Utóbbiról a legtöbben esküdöznek, hogy a használata többet árt mint használ. Na meg, hogyha jóslásból szeretnénk megkeresni a kenyerünket, érdemesebb beruházni egy komolyabb paklira.
Domhanon jelenleg három kártyafestő műhely üzemel, ezek közül kettő a Központban, egy pedig a Peremkerületek egyik eldugott házának alagsorában.
Ha szeretnénk beszerezni magunk is egy saját paklit és nem akarunk fizetni valaki másnak, hogy vesse ki helyettünk, az alábbi árakért szerezhetjük be a különböző paklikat:

44 nagy lapos kis Gathor'Soiron, festetlen: 10 000 arany
66 lapos Gathor'Soiron, festett: 13 000 arany
66 lapos Gathor'Soiron, festett, gyöngyházberakással: 15 000 arany
66 lapos Gathor'Soiron, festett, féldrágakő berakásos: 22 000 arany
66 lapos Gathor'Sorion, festett, drágakőberakásos, aranyozott: 31 000 arany
A jóskártya vetése rendkívül egyszerű. Az olvasó véletlenszerűen kihúz három lapot, majd jobbról indítva felfordítja őket. Ügye számára mindig a középső lap bír kiemelt fontossággal.

A 66 lapos Gathor'Sorion lapjainak jelentése:
Domhani Jóskártya:

1. A Három hold:
Domhan tiszta éjjeli egén látszó három hold  hosszú, töretlen békét és nyugalmat szimbolizál.
Fejjel lefelé: A kártya így valamiféle láthatatlan nyugtalanságra, levegőben keringő feszültségre figyelmeztet, ami könnyen súlyosbodhat.

2. A Sárkányszem:  A kártya egész felületét sötét pikkelyek fedik, csak a sárgásan villogó sárkányszem töri meg a mintájukat. Ennek a kártyának a felbukkanása magasabb hatalom közbenjárására hívja fel a figyelmet. Ez lehet mind emberi, mind természetfeletti.
Fejjel lefelé: A sárkányszem így arra utal, hogy ügyünket senki az ég világon nem követi figyelemmel. Lehet ez aggasztó előjel, vagy épp megkönnyebbülést hozó hír, küldetésünktől függően.

3. A Galamb: A domhani háztetők felett reppenő fehér jószág a szerencse hírnöke. Persze, mint olyan, nem teljesen megbízható, és nem hagyatkozhatunk csak rá, ha abban reménykedünk, hogy feladatunkat sikeresen végre tudjuk hajtani.
Fejjel lefelé: Mint ahogy a fordítva repülő galamb sem jut túl sokáig, az olvasó is lekoppanhat a balszerencse sziklafaláról, ha nem vigyáz.

4. A Kékfaág: A lapon ábrázolt türkiz színű leveleket billegető gally a lelki elmélyülésre, a magunkban való kutatásra hívja fel a figyelmet. Ha az osztásban előkerül, sejthetjük, hogy az összefüggéseket csak akkor láthatjuk meg, ha magunka mélyedünk. Átvitt értelemben gyakran utalhat elfekre is.
Fejjel lefelé: Így a kékfaág arra figyelmeztet, hogy nincs időd álmodozni: a töprengéssel vesztegetett percek könnyen végzetesek lehetnek.

5. A Dögkút: A kártyán sötét mélységben különböző holttestek keverednek, felettük bódult rovarfelhő száll. A dögkút általában átvitt értelemben jelzi a halált, rothadást, szellemi és lelki fertőt, mélységes züllést.
Fejjel lefelé: A fejjel lefelé felcsapott Dögkút felhívás arra, hogyha teljesíteni akarjuk a küldetésünket, mélyebbre kell vájnunk a mocsokba, mint szeretnénk: nem árt, ha magunk mögött tudjuk hagyni a viszolygásunkat, átmenetileg félretenni az emberségünket.

6. A Tomboló fenevad: A képen tökéletesen felismerhető egy sötétségből előtörő, eltátott pofájú Laestat. A Tomboló olyan veszélyt jelez, amit így vagy úgy, de mi hoztunk a saját fejünkre. Gyakran szimbóluma még a jogos haragnak.
Fejjel lefelé: így a kártya attól óv, hogy ne engedjük a dühöt, haragot felülkerekedni magunkon, mert annak beláthatatlan következményei lesznek.

7. A Mosolygó Laer: A kártyán ábrázolt vidám, hárfás alak állandóan vigyorog, de az árnyékában egy vadállat rejtőzik. Ez a kártya törékeny, rövidéletű békét jelez, amit egy rossz mozdulattal tönkretehetünk. Időnként magára a Laer népre utal.
Fejjel lefelé: Valaki vagy valami hamis biztonságérzetben akar ringatni minket. Jobb lesz éberen figyelni a jeleket.

8. A Jég Választottja: A kártya csaknem tejes egészében kékesfehér, egyetlen apró, fekete alak áll az előterében. A Jég választottja a passzivitás, stagnálás jelzője, ami mozdulatlanságra és tétlenségre int. Az Ark’Seguthokra is utalhat.
Fejjel lefelé: A Jég Választottja így fenyegető, mint egy hirtelen megindult gleccser: olyan veszélyt jelez, amire senki nem számított volna.

9. Az Áldozótemplom: A zöld dzsungel előtt látszó hatalmas, piramisszerű építmény rendszerint a spirituális kapcsolatok fontosságára hívja fel a figyelmet, esetleg a vallásra, mint esetleges motivációs erőre az ügyünkben. Gyakorta szimbolizálja a Kromatokat.
Fejjel lefelé: A fanatizmus és vallási őrjöngés előjele így kihúzni a lapot.

10. A Sárga Lovas: A háttérben arany füvet lengető pusztaság, elől egy szarvas lovon közelítő harcos látszik, mindkét kezében karddal. A Sárga Lovas a szemből érkező nyilvánvaló fenyegetés jelzője, időnként a Kadmetek megszemélyesítője.
Fejjel lefelé: A Sárga Lovas fejjel lefelé arra utal, hogy az olvasó félreismert valakit vagy valamit, érdemtelenül vetette belé a bizalmát: az illető talán árulásra készül.

11. A Sziklaember: A Sziklaember szürke hegyek háttere előtt látszó szürke, szögletes alak. Megjelenése az elvek és szilárdság fontosságát hangsúlyozza ki. Esetenként a saltusiak megjelenésére mutathat.
Fejjel lefelé: Így a lap arra figyelmeztet, hogy a rugalmatlanság könnyen a vesztünket okozhatja az adott helyzetben.

12. A Portál: A kártyán egy portálkapu eltéveszthetetlen képe látszik. Leggyakrabban arra utal, hogy két világnézett vagy nézőpont ütközik. A végeredmény nem mindig békés.
Fejjel lefelé: Beolvadást, teljes asszimilációt jelent.

13. A Földpikkely: A képen vetődéses talaj látszik, lapos, félkör alakú sziklákkal. Leggyakrabban úgy olvassák, mint a stabilitás és a védelem szimbólumát, de jelenthet csendes visszavonulást is.
Fejjel lefelé: Védtelenségre és kiszolgáltatottságra figyelmeztet, amit talán mi magunk sem vettünk észre időben.

14. A Bot és Kard: A kártyán egy sárkánnyal díszített pálca, és egy kétélű, ívelt szablya csap össze világos háttér előtt. Jelentése: közelgő vagy épp bekövetkezett vallási ellentétből adódó összecsapás, amiből nehéz győztesen, még nehezebb békésen kikerülni.
Fejjel lefelé: Így a Bot és Kard arra int, hogy kerüljük a nézőpontbeli súrlódásokat idegenekkel, hagyjuk magunk mögött a vallási meggyőződésünket.

15. A Patkány: A festett kis rágcsálót ábrázoló kép némileg vészjósló: a háttér mocskos csatorna, a teremtmény lábánál véres zsigerek. A Patkány leggyakrabban az elrejtett, sötét titkok szimbóluma, amiknek felderítése fontos lehet a számunkra.
Fejjel lefelé: A fordítva felhúzott Patkány arra mutat, hogy hamarosan lelepleződnek a saját kis titkaink

16. A Máguskirály: A kártyára festett nagy szakállú, színpompás köpenyt viselő, szőrös, hosszú fülű férfi régi Domhani mesék alapja. A kártyában a pozitív mágikus támogatás szimbóluma, időnként a hihetetlen, csodás események hírnöke.
Fejjel lefelé: Csalódást és mágikus bukást jelöl, főleg mágiahasználók félhetnek, ha így csapják fel a lapot.

17. Az Erszény: A képen bíbor háttér előtt finom bársonyból készült, dagadó erszény látszik. Leggyakrabban arra utal, hogy az ügyünkben fontosak az anyagi motivációk, az önös érdekek.
Fejjel lefelé: így tűnik fel igazából az anyag csücskén a vörös pöttyök alkotta apró folt, ami bizonyos megvilágításban vérnek tetszik. Arról suttog, hogy a küldetésben az anyagiasság könnyen végzetes eredménnyel járhat számunkra.

18. A Levágott ujjak: Száraz, szikes földön három, görbe levágott ujj látszik ezen a képen. A mondanivalóját leginkább szükséges, személyes áldozatnak fordítják.
Fejjel lefelé: Így a kártya a felesleges hősködés, a túlzott vakmerőség árára hívja fel a figyelmet.

19. A Féregfa: A kártyára megdöbbentő részletességgel elfestett borzalmas szörnyfa mondanivalója egyértelmű: A féregfa gyümölcse elpusztítja azt, aki megeszi, majd a tetemet tápanyagnak használva újra kinő. A Halál látszólagosságra, a feltámasztottak veszélyeire int a lap.
Fejjel lefelé: Így a Féregfa arról suttog az értő olvasónak, hogyha a látszólagos pusztuláson és vereségen túlteszi magát, akkor minden eddiginél nagyobb dicsőségben kerülhet vissza az őt megillető helyre.

20. A Füves Domb:  A képen egyszerű, pázsittal borított domb látszik, amibe keskeny, vágott nyílás vezet. A kártya arra utal, hogy az ősök tudásában és a múltban kell keresnünk a válaszokat a felmerülő kérdéseinkre.
Fejjel lefelé: A Füves domb megfordított képe arra int, hogy erősen ragaszkodjunk a jelenhez, ne hagyjuk magunkat eltéríteni tőle.

21. A Fulgurit: A villámüveg göcsörtös képe egyrészt utalhat arra ez elemi erőre, ami létrehozta, másrészt egy hirtelen bekövetkező eseményre, amit az előnyünkre fordíthatunk.
Fejjel lefelé: A Fulgurit fordítva felcsapva a tehetetlenség szimbóluma, az elemeknek való kiszolgáltatottságot jelképezi.

22. A Boroskehely: A gyönyörű, díszesen faragott serleg megjelenése rendszerint arra utal, hogy eltértünk a számunkra kijelölt útról, elvesztettük a célt a szemünk elől.
Fejjel lefelé: A fejjel lefelé fordított kehely a céltudatosság és a ravaszul forgó ész jele

23. A Gyertya: A tökéletesen sötét háttér előtt megjelenő gyertyaláng egyszerre a remény és a kivezető út jelzője.
Fejjel lefelé: Ha így tartjuk a kártyát, könnyebb észrevenni az apró fényudvarban nehezen kivehető fahasábokat. A Gyertya így arra figyelmeztet, hogy apró lángból bármikor, könnyedén tűzvész kerekedhet.

24. Az Ezüst Hal: A kristály tiszta folyóvízben gyorsan cikázó hal olyan lehetőségre hívja fel a figyelmet, amit borzasztó nehéz megragadni, de a jutalom megéri az erőlködést. Időnként a vízmágia megjelenéseként is szokták értelmezni.
Fejjel lefelé: Így a kártya a csalóka látszatra figyelmeztet, ami ugyan úgy megtéveszti a szemet, mint a fénytörés.

25. A Tollasmedve: A kártyán egyértelműen nem egy állat látszik, hanem egy hatalmas emberi alak, vállán nehéz bundával, amiből tollak merednek elő: Sokan Kadmor, a kadmetek istenének megjelenéseként értelmezik, de a kártya a vakmerőséggel határos bátorság fontosságára int.
Fordítva: A Tollasmedve az elbizakodottságból adódó kudarc megjelenítője is lehet fordított pozícióban.

26. A Megnyúlt Árnyék: A kártyára egy egyenetlen kőfalat festettek, amire hosszú, eldeformált árnyék vetődik. Az alak kezében kivehető a kés. A lap egy még távoli veszélyre figyelmeztet.
Fordítva: Az árnymágiára utal így a lap, mely lehet ártó szándékú, de az olvasó saját képességeire is utalhat

27. Az Opálgömb:  A kristálygömb, ami a képen látszik kavargó színekből és kusza foltokból tevődik össze, így a nehezen belátható jövőt jelzi, amiből a felbukkanó képek könnyen lehetnek becsapósak.
Fejjel lefelé: Fordítva a lap arra mutat, hogy érdemes minden apró részletnek figyelmet szentelnünk, a gömb ragyogása pedig esetenként a fénymágiára is lehet utalás.

28. A Bányász. A képen egy csákánnyal felszerelt férfi látható, aki épp utat vág magának egy cseppköves barlang falában. A kártya mondanivalója, hogy töretlenül, minden nehézséget vállalva kell haladni a cél felé.
Fejjel lefelé: A bányász így a föld alatt csapdába esve bolyong, bármilyen erőfeszítéseket tesz is, a szabadulást saját kezével nem idézheti elő.

29. A Varázslónő: A Máguskirály párja a lapok között. A kártyára egy dölyfös és gyönyörű asszonyt festettek, nyakában csillogó kővel, sötét ruhában. Leggyakrabban mágikus akadályt, ellenünk irányuló ártó szándékot jelez.
Fejjel lefelé: Megbízhatatlan, de átmenetileg hasznunkra váló szövetségest jelenít meg ilyen módon a Varázslónő lapja

30. A Leprás: A képen botladozó mocskos, gézbe félig betekert alak leggyakrabban húsmágiára, annak is a károsabb fajtájára figyelmeztet, de jelenthet még konkrét betegséget, esetleg fertőző, lelki ragályt.
Fejjel lefelé: A leprás így arra mutat, hogy szembe kell néznünk valamivel amitől zsigerből irtózunk, főleg, mert a megfutamodás gyakran egyet jelent a bukással

31. Aranyhalom: A lapon egy hatalmas dombnyi csillogó érme látható, ami sokszor utal a küldetés végén az olvasóra váró jutalomra.
Fejjel lefelé: Véres pénz, időnként egyenesen a lapokat kutató fejére kitűzött vérdíjat is jelölheti

32. A Fehér hullám: Ezen a kártyán légies, kékesfehér, áttetsző áramlat csap át egy kitárt karú alakon. A fehér hullám a manát szimbolizálja. A Jóskártya igazi értői szerint ez a lap arra ösztönöz, hogy figyelmedet inkább a másik két kártya felé fordítsd.
Fejjel lefelé: a Fehér Hullám így lelki összeszedettségre buzdít: közelít az akaraterő próbája.

33. A Viaszbáb: A képen látható olvadozó alak végtagjaira mintha vékony fonalak tekerednének. Ez a lap leggyakrabban ártó, háttérben ügyködő hatalomra figyelmeztet.
Fejjel lefelé: A Viaszbáb megfordítva arra mutat, hogy bár azt hisszük, ura vagyunk a saját tetteinknek, valaki más irányít bennünket.

34. A Lenyúzott bőr: A lapra egy fára felakasztott, lenyúzott és kikészítésre váró farkasbunda látszik, ami arra utal, hogy miféle végzet vár ránk, ha a jövőben feladjuk saját magunkat, meghunyászkodunk a látszólagos kényszer előtt.
Fejjel lefelé: A fordítva felcsapott Lenyúzott Bőr arra int, hogy mennyire fontos az adott helyzetben saját valód álcázása

35. A Réztükör: A kártyára egy terméskő falról lógó sárgarézből készült tükröt festettek, aminek felületén elmosódott árnyak látszanak. Az olvasót a lap figyelemre inti, mert hamarosan lelepleződhet valakinek vagy valaminek a valódi természete
Fejjel lefelé: A megfordított réztükör esetében a homályos képeken van a hangsúly: arra figyelmeztet, hogy a jelen esetben a ködös elképzeléseink tévútra vihetnek

36. A Fekete Köpeny: Az egész lapot betöltő hullámzó, fekete anyag a titkok szimbóluma. Lehet ez saját titok, vagy valaki másé.
Fejjel lefelé: A kártya így arra világít rá, hogy valami fontosat igyekeznek elleplezni előle.

37. A Kékacél: A képen egyetlen kékes színezetű vasérc darab látható. Mondanivalója egyszerű: a mágia használatától int a jelen esetben.
Fejjel lefelé: A kártya fordított helyzetben inkább egyfajta gátat, kényszerű korlátozást jelenít meg, amit küzdelemmel nem valószínű, hogy fel lehet oldani.

38. A Repülő sárkány: A kártyára egy fehéres-kékes, kecses teremtményt festettek, ami magasan a felhők felett szárnyal: a sebessége nyilvánvalóan hatalmas. A kártya ennek megfelelően arra int, hogy az olvasó számára a sietség mennyire fontos a jelenlegi helyzetben.
Fejjel lefelé: Az így kihúzott lap azt hangsúlyozza, hogy ne siessük el a dolgokat, jobb lesz mindent még egyszer átgondolni

39. Az Őrült: a lapra egy kóchajú, zavartan botorkáló fiatal lány képét festették, aki egy napfényes rétről sétál be a sűrű erdőbe. Az Őrült lap mondanivalója, hogy messzire eltért az olvasó a kijelölt útról, a választás, amit meghozott, rossz volt.
Fejjel lefelé: Az Őrült így majdnem a megfelelő úton jár, csupán nem szentel elég figyelmet az ügyének egyetlen, lényeges részletére. Azt az ösvényt kell megtalálnia és bejárnia.

40. A Harcos: A Harcos alakja vérvörös ég előtt rajzolódik ki. Kezében kétélű bárdot tart, üvöltve ront rá a háttérben alig kivehető ellenségeinek hordájára. A lap elég egyértelmű üzenettel bír. Ez most a harc és nem a töprengés ideje.
Fejjel lefelé: Így a kártya az elkerülhetetlen, de reménytelen küzdelemre utal.

41. Az Inkvizítor: A képen megjelenő tunikát viselő alaknak az arca árnyékban marad, de a kezében tartott bot egyértelművé teszi a kilétét. A kártya mondanivalója, hogy vak próbálkozások helyett kérdésekkel kell előre jutni az adott úton.
Fejjel lefelé: A fordított Inkvizítor arra figyelmeztet, hogy túl sokat tudtál meg valamiről, ami akár komolyan fenyegetést is hordozhat magában.

42. Az Oltárkép: A kártyán egy szobor jelenik meg, ami félig emberi, félig sárkányalakot ölt. Mögötte a homályban térdeplő alakok látszanak. Az oltárkép isteni beavatkozásra, segítségre utal.
Fejjel lefelé: Az oltárkép így egyértelmű veszélyjelző. Az olvasó magára haragított egy halhatatlant, akinek a bosszúja nem késik sokáig.

43. A Mészáros: A képen egy döbbent, térdre rogyott férfi látható, aki a saját kezéről csöpögő vért nézi rémülten. A kártya leggyakrabban arról suttog, hogy az olvasó maga az oka egy katasztrófának, a saját múltbéli döntései következménye a saját nyomorúsága, és az ő kezén szárad az esetleges áldozatok vére.
Fejjel lefelé: Így a mészáros a harci őrjöngés, a kontrollálhatatlan düh jelzője, ami leggyakrabban figyelmeztetésként jelenik meg.

44. Az Orvgyilkos: A lapon megjelenő, sötét alak, akinek csak a mosolyából elővillanó fogai látszanak élesen, átvitt értelemben -de szó szerint is- jelenthet hátbatámadást, gyilkos szándékot.
Fejjel lefelé: A lap így arra utal, hogy a siker érdekében az olvasónak kell inkább a ravaszsághoz és a csapdákhoz folyamodnia a tisztességes harc helyett.

45. A Kések és Tőrök: A kártyán sorban, vörös posztóra kiterítve látható egy féltucat penge, mind igen míves, szép munka. A lap jelentése, hogy az adott küldetés során sokkal inkább a finom, óvatos munka lesz célravezető.
Fejjel lefelé: A lap így békére int, háttérbe húzódásra, de figyelmeztet, hogy maradj felkészült és ne hagyd őrizetlenül a hátad.

46. A Három Pók: A hatalmas pókhálón dolgozó vörös, fekete és fehér ízeltlábú az intrikákra, ravaszkodásokra, diplomáciai vargabetűkre figyelmeztet, amik könnyen végzetes csapdákat rejthetnek.
Fejjel lefelé: A Három Pók így arra bíztat, hogy a bestiák mérgéről tudomást sem véve vágj  keresztül az összes finomkodó, aljas szálon, és brutális egyszerűséggel tegyél pontot az ügy végére.

47. A Gyík: A képen az látszik, amint egy zöld gyík a farkát hátrahagyva épp eltűnik egy repedésbe. A lap üzenete egyértelmű: Vonulj vissza, menekülj, hagyj hátra mindent, amire nincs feltétlenül szükséged.
Fejjel lefelé. Így a gyík fejvesztett menekülés helyett inkább okos csapdát állítva próbálja átverni az ellenfelét. A lap arra int, hogy ne becsüld le a látszólag sérült, megvert ellenfelet sem.

48. A Rácsok: A lapon vaskos acélrácsok mögött kuporgó alak látszik a félhomályban. A lap valamiféle gátra, nehezen áttörhető falra utal.
Fejjel lefelé: A félreértelmezett rabságra utal így a lap. Ilyenkor jobb ha átgondolja az olvasó, hogy amit ő korlátnak érzett, az nem-e védelmi vonal inkább.

49. A Pajzs: A kártyán két, tagbaszakadt, páncélos harcos áll, akik kezükben pajzzsal védelmezik egymást. A Pajzs arra utal, hogy az adott helyzetben szükségünk van egy megbízható szövetségesre.
Fejjel lefelé: A lap így arra figyelmeztet, hogy túlzottan támaszkodunk egy személyre, aminek lehet, hogy mindkettőnkre káros következményei lesznek.

50. A Szerető: A képen egy szép, vörös ruhás hölgy sétál egy rózsakertben. A lap rendszerint olyas valakire utal, aki az olvasó vagy az osztás egyik alakja számára fontos személy.
Fejjel lefelé: Így a kártya egy ámító, rosszindulatú személyre utal, aki egyértelműen kihasználni próbálja az olvasót.

51. A Lázongók: A képen máglya visszfényében látunk egy kőhalmon álló fiatalembert, előtte fegyveres tömeg hullámzik. A kártya mondanivalója, hogy ha kell, szembe kell fordulni megszokott elvárásokkal és törvényekkel, hogy előrébb jussunk.
Fejjel lefelé: Így arra int a lap, hogy az ügy, amiért harcolunk, nem olyan tiszta, mint első ránézésre gondolnánk.

52. A Temetődomb: Ez a kártya, a szürke felhők előtt meredező síremlékekkel, a halál egyértelmű és megmásíthatatlan jele. Értelme nagyban függ a többi kirakott kártyától.
Fejjel lefelé: Így a halál múltidőbe kerül, és így egy régen bekövetkezett, a jelenre kiható eseményre utal.

53. Az Aranylánc: A lapon kék háttér előtt dísztelen, aranyból kovácsolt láncszemek kapaszkodnak egymásba. Erős kötődést, kapcsolatot jelent, ami egyben támasz is.
Fejjel lefelé: Így a lánc olyan kötődésre utal, ami hátráltat, visszahúz minket.

54. A Vihar: Sötét fellegek, forgószél, tőből kicsavart fák látszanak ezen a képen. A vihar mindent feldúl és elpusztít, de ezáltal egy új kezdetre ad lehetőséget.
Fejjel lefelé: Így a lap a zavarosban halászásra buzdít, arra emlékeztet, hogy a káosz  mennyi mindent képes elfedni.

55. A Törött kard: A képen egy kicsordult, három darabra törött kard fekszik a fűben, a próbálkozásaink valószínű kudarcára utal.
Fejjel lefelé: A kártya így arra int, hogy a teljes kiszolgáltatottságban is fegyverünk lehet a találékonyság, mindig van mit fordítani az ellenfeleink ellen.

56. A Hajnal:  A dombokon átbukó sápadt nap rendszerint a váratlan segítség a hirtelen megvilágosodás hírnöke.
Fejjel lefelé: A tévedés, a csalatkozás ami vár ránk, ha a Hajnal fordítva jön ki.

57. A Tükörkép: A félig foncsorozott üvegbe olvadt női alak furcsa, misztikus képe uralja a lapot. A jelentése, hogy a válaszokat, amiket keresünk, nem ezen a világon fogjuk meglelni.
Fejjel lefelé: Így a lap egy csalóka nyomra, félrevezetésre próbál figyelmeztetni.

58. A Vadászkopó: A képen látható eb valahol a Földi kutyák és a Laederrani kaptárfosztók között áll fél úton. A földet szimatolja, a háttérben rendkívül sűrű erdő látszik. A Vadászkopó lapja a keresés, nyomkövetés fontosságára próbál figyelmeztetni.
Fejjel lefelé: ha a Kopó fordítva jelenik meg, tudhatjuk: elvesztettük a nyomot, amit követtünk.

59. A Szarvas: A fenséges, koronás vad épp egy csalitoson szökell át a kártyán. Ő szimbolizálja az áldozatunkat, a célpontunkat, a kutatásunk célját. Jelentése rendszerint a többi laptól függ.
Fejjel lefelé: A kártya így erősen jelentést vált: Arra figyelmeztet, hogy vadász helyett immár mi váltunk a vaddá.

60. A Bíró: a képen egy vén elf látszik, aki egy sziklaszirten áll, alatta homályos alakok, kezében vaskos fóliáns. A bíró a rajtunk kívül álló döntés, a törvények szimbóluma.
Fejjel lefelé: Egy fontos, általunk meghozandó, nehéz döntésre int, aminek sorsfordító következményei lehetnek.

61. A Zárt ajtó: Ha ez a lap, a komor, csukott acélajtójával megjelenik, a jóslást nincs értelme folytatni. Jelentése: A jövő részbeli ismerete is súlyos vészt hoz az olvasóra.
Fejjel lefelé nincs külön jelentése.

62. A Kulcsőrző: A képen látható ősz alak, egyik kezében karddal, másikban egy ódon kulccsal arra int, hogy térj vissza a kezdetekhez, keresd fel azokat akik tanítottak, kérj tanácsot a régi mesterektől.
Fejjel lefelé: A lap így arra utal, hogy az összes válasz ott van a fejedben, csak elő kell tudnod csalogatni.

63. A Magányos Fáklya: Ez a lap erősen hasonlít A Gyertyához, de mondanivalója sokkal sötétebb. Ha a Fáklya előkerül, az arra utal, hogy utadon senkire nem számíthatsz, teljesen egyedül vagy.
Fejjel lefelé: A fáklya így arra utal, hogy mint fény a rovarokat, úgy fogod vonzani magadhoz a bajt az utadon.

64. A Könyvtáros: A képen látható büszke, idős hölgy, kezében tekercs halommal, arról suttog az olvasónak, hogy az adott küldetés során szüksége lesz az ősi tudásra, népének tudományaira, és ragaszkodjon erősen a hagyományokhoz.
Fejjel lefelé: A kártya mondanivalója így egészen ellentétes. Arra int, hogy felejtsünk el mindent amit eddig tudtunk egy adott tárgyról, mert az előítéleteink könnyen megvakíthatnak.

65. A Hős: Az ellenfele levágott fejét a magasba emelő győzedelmes alak a Hős gyakran látni vágyott kártyája. Ez a lap egyértelműen előrejelzi a győzelmünket.
Fejjel lefelé: ha a hős fordítva jelenik meg, a dicsőség ugyan úgy érvényben marad, viszont ára lesz, méghozzá nagy.

66. Az időfonók: A képen öt légies, szinte kivehetetlen alak lebeg, ujjaik között csillogó fonalakkal. Ők az időfonók, a domhani Jóskártyák hatvanhatodik lapja. Jelentésük egyértelmű: sorsod elrendeltetett, nem tehetsz ellene semmit.
Fejjel lefelé: Így a fonók meghagyják a választás lehetőségét, van esély arra, hogy elkerüld a végzeted.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Gathor'Soiron, a Domhani Jóskártya
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Képességek és Fegyverek :: Felszerelések-
Ugrás: