A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Parkok és kertek

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Severtir
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Felemelkedett
Mana:
1125/1125  (1125/1125)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Parkok és kertek   Vas. Aug. 07, 2016 9:10 pm

Mint minden nagy városban Domhanon is vannak a polgárok számára kiépített kertek és pihenő parkok. De a domhani kertészeknek megvan az a hatalmas előnyük, hogy több világ kertkultúráját olvaszthatják egybe és használhatják fel, ez persze meg is látszik Domhan méltán emlegetett parkjain.
A legismertebb az összes ismert világ kertkultúráját bemutató kertegyüttes, a Portálok lugasa. A kiterjedt területen jól elhatárolt parcellákon építették meg és rendezték be a Domhanra nyíló világok legjellegzetesebb vagy legszebb kerttípusait. Az elfek erdeit imitáló kertet, amit Vidatharról áthozott kifejlett fákkal népesítettek be és puha moha takaróval borítottak. A kromatok vad dzsungeleit, amiket hatalmas üvegházakban tartanak, hogy  páratartalom megfelelő legyen (bár az eredeti fajok nagy része nem marad meg a tiszta levegőjű Domhanon). Laederran gyümölcsöseit és fűszeres kertjeit, amik már messziről csábítják az arra tévedőket. Utána következik az emberek reneszánsz, labirintussal és szökőkutak díszített kavicsos ösvénnyel könnyen bejárható parkja. De még a saltusiak, seguthok és kadmetek is kaptak kerteket. Igaz az egyik csak művészien faragott sziklákból és fluoreszkáló gombákból áll, a másik egy félig fagyott mocsárvidéket utánoz (egy önkéntes seguth tartja karban a jeget), a harmadik pedig csak szélben hullámzó hosszúszálú füvekből és mezei virágokból áll, de így se maradnak le a többitől.
De Domhan más pontjain kialakított kertek és apróbb parkok is nagy népszerűségnek örvendenek. A tehetősebbek szívesen járnak ki korzózni, piknikezni, vagy labdajátékozni.
Emellett bárkinek ideális helyszínt biztosít találkozókra, üzlet kötésre, vagy éppen egy orgyilkos felbérlésére.


A hozzászólást Severtir összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Aug. 22, 2016 8:35 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Hétf. Aug. 22, 2016 12:10 pm

Feladir- Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...

Kilenc óra volt, a közeli toronyban felzengett a régi harang érces hangja. Egy, kettő, három...

Feladirt alig két órája helyezték szabadlábra egy bocsánatkérés nélkül. Eidrick Tranavalos félvezér jött le a cellájához, kinyitotta az ajtót és annyit mondott: elmehet. Korábbi viselkedésével ellentétben kimondottan barátságtalannak hatott. De ezen nem nagyon volt idő töprengeni, Feladirt egy negyed óra alatt kipenderítették a toronyból. Felszerelése mellé még pár kéretlen figyelmeztetést is kapott. A közeljövőben kerülje a bajt és lehetőleg ne keveredjen gyilkossági ügyekbe, meg ilyesmiket. Amit a Saltusi Lovagrendtől várni lehet.
És most itt volt, a Portállugasban. A nappal vidám, zsúfolt park éjszakára elvesztette minden báját. A fákat nem táncoltatta könnyű, nyári szellő, a nehéz, párás levegő úgy ült a tájon, mint egy vizes gyapjútakaró. Az elftől jobb oldalt elterülő kadmet kert hosszú fűszálai egyenesen meredtek a csillagtalan, felhős ég felé, mint megannyi ezüst lándzsahegy. Jobbra, a Seguth Anduri lápvidéket utánzó kert tükörsima jege párolgott. A terep bármely katona rémálma volt: az ellenség akár két lépésre is rejtőzhet tőle, akkor sem venné észre a sötét, párás éjszakában.
Alig ült ez az utolsó harangszó visszhangja, mikor közeledő alak sziluettje bukkant fel az ösvényen.
- Á! Pontosan érkezett. Ezt már szeretem. - szólt Vincent Glyn és összébb húzta magán drága, aranyleopárd prémmel szegett köpenyét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Hétf. Aug. 22, 2016 12:28 pm

Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...


Nem kellett sokat várnom, nagyjából fél óra múlva ki is engedtek. Eidrick félvezér jött, de csak bosszúsan morgott, amikor megköszöntem neki. Úgy tűnik pártfogóm (ha lehet egyáltalán így nevezni) nem egy lábujjra lépett rá azért, hogy kihozzon. Szerettem volna elmagyarázni Eidricknek, hogy nem én vagyok az oka, de a Portálok lugasához elég sokat kellett gyalogolni, és nem akartam felkészületlenül menni. Úgyhogy csak biccentettem felé, és már mentem is a cókmókomért. A kardom mellé kaptam egy kis fejmosást is, de nagyjából ez volt minden. Még egy "bocs" se hangzott el senkitől. Nem is értem, hogy miért vártam mást...
Gyorsan hazaugrottam, hogy magamhoz vegyek egy kevés pénzt és a megfelelő helyre elrejtsem obszidián gyűrűmet. Ha Vincent olyasmire akar utasítani, amire gondolok, akkor inkább legyen biztonságban, semmint hogy elveszítsem. Vidatharon nem örülnének neki, de ez nem Vidathar. Ez Domhan és a maga farkastörvényei. Még egyszer ellenőriztem kardövemet és kardom élességét. Minden rendben volt, úgyhogy el is indultam a Portálok lugasa felé.
És rá kellett jönnöm, hogy cseppet sincs ínyemre a találkozóhely. A seguth mocsarakat imitáló "park" túl jó fedezéket nyújtott bármilyen lövésznek vagy mágusnak, míg a kadmet síkság nem kecsegtetett semmivel. Nyilván azt akarják velem éreztetni, hogy a markukban vagyok. Ezt még meglátjuk.
Mikor elhallgatott a harang már láttam is, hogy közeledik Vincent azzal a gunyoros képével.
- Még szép, hogy pontos vagyok. A megbízódat is hoztad vagy most is csak veled kell beérnem?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Hétf. Aug. 22, 2016 1:13 pm

Feladir- Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...

Vincent Glyn körbepillantott, majd mintha valami különös elégedettségére szolgált volna, biccentett, csak úgy valamerre, a fák felé. Csak ezután fordult vissza Feladirhoz.
- Kellemetlen időnk van ma este, nemde? Ez a fülledt meleg halálra kínozza a leharcolt ízületeket. - társalgott, szinte oda sem figyelve. Feladir kérdését teljes mértékben ignorálta. - Mindazonáltal ez a rengeteg pára elfed minket a kíváncsiskodók szeme elől, ami nem utolsó szempont egy ilyen találkozónál. Úgyhogy azt hiszem megéri elviselnem a térdem sajgását.
Vincent végigmérte lassan az elfet, majd hirtelen felvidult.
- Mondja, hol hagyta azt a remek gyűrűjét? A fekete köveset. Már a fogadóban is megcsodáltam. Elég feltűnő holmi. Egyébként pedig ne türelmetlenkedjék, barátom. Hamarosan megkapja a válaszait..már amelyiket egészséges megtudnia.
Enyhe szellő támadt, összeborzolta a terakhi pampafű leveleit- az összeérő nvények hangja olyan volt, mintha több száz tücsök kezdett volna egyszerre dalba. Vincent egy hosszú pillanatig figyelte kertet, majd a férfi hirtelen az elf felé fordult.
- Mondja, Feladir, hallott már maga Lakaran kultuszáról?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Hétf. Aug. 22, 2016 7:33 pm

Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...


Nem tetszett nekem, ahogy Vincent játszadozott. Azt viszont el kellett ismernem, hogy valóban hibáztam, amikor az éjszaka közepén a megbízójáról érdeklődtem. Nem volt kedvem visszamenni a Saltusi Toronyba, úgyhogy elhatároztam, hogy én is virágnyelven fogok beszélni. Aztán hozzám vágott egy csomó semmitmondó információt. Hát, ennyit erről.
- Biztos helyen van, ne aggódj! Nem szeretem az ellenségeim tudtára adni, hogy mire is vagyok képes. Amúgy nem türelmetlenkedem, de a sok titoktól a falra mászom.
Enyhe szellő támadt. Jól esett, főleg ebben a fülledt időben. Nem tartottam kizártnak, hogy minden mágiaág képviselteti magát a környéken, és könnyen lehet, hogy ez is csak egy szélmágus műve volt. Ezt azonban nem tettem szóvá. Had higgye, hogy nem tudok semmiről.
Ami az utolsó kérdés hallatán még igaznak is bizonyult.
- A név ismerősen cseng, de nem mondanám, hogy mélyebben beleástam magam a témába. Ha gondolod, tarthatsz egy rögtönzött kiselőadást.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Hétf. Aug. 22, 2016 9:16 pm

Feladir-Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...

- Akkor jobb ha elkezdi edzeni az idegeit, barátom. Ezekben az időkben már nem várhat feltétlen őszinteséget senkitől. - jegyezte meg szórakozottan Vincent Glyn miközben egy ritka pusztai korallvirág szirmait tépkedte. Úgy fest, a nagy intrikus kezdte elveszíteni a türelmét.
- A gyűrűjével kapcsolatos intézkedései dicséretreméltóak, de kissé már elkésett vele, nemde? Egyébként pedig nyugodtan hordhatna kesztyűt, Feladir. Elég hatásosan leplez minden efféle apróságot.
A kedves kis szellő többször átsöpört a Portállugason, egyre erősebben, szinte már tisztességes széllé duzzadva. Glyn vetett egy lopott pillantást az óratoronyra. Öt perccel múlt kilenc.
A férfi vett egy mély levegőt.
- Mint köztudott, Lakaran a véres vagyon...
- A véres vagyon, a dögevők és a hadizsákmány kadmet istene. - csendült fel egy kellemes, mély női hang alig pár lépésnyire Feladir mögött. - Bocsásson meg, Glyn, feltartottak.
- Ugyan...- mosolyodott el Vincent és meghajolt. - nem unatkoztunk, hölgyem.
Az asszony megkerülte Feladirt és megállt vele szemben. Elf volt, ahhoz kétség sem fért, az a fajta ritka szépség, amivel inkább egy palotában lehet találkozni semmint éjszaka Domhan egyik elhagyott parkjában. Hosszú, fekete haja szinte kéknek tűnt a gyér fényben, szabályos, de hűvös vonásait akár egy szobor is megirigyelhette volna, de a tintaszínű tekintete volt az ami igazán rémisztővé tette. Mély volt, és tökéletesen érzelemmentes. úgy mérte végig Feladirt, minthogyha krumplira alkudna a piacon- de finom ruhái és drága ezüstékszerei alapján kétséges volt, hogy ez az asszony valaha is tett volna ilyet.
- Szóval ő lenne az árnymágusunk, Vincent? - A nő úgy beszélte a Domhanit, mint aki egész életében más nyelven meg sem szólalt, és a többi elfnek oly' idegen magázódó formula is könnyed természetességgel jött a nyelvére.
- Kétség kívül.
- Remek. - Feladir szemébe nézett.- Jól ki fogunk jönni, ugye, Geraethul hadnagy?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Hétf. Aug. 22, 2016 9:42 pm

Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...


Folytattam újonnan felvett szokásomat, miszerint mélyeket sóhajtok. Tényleg megártott a kékacél cella. Vincent cinikus megjegyzését elengedtem a fülem mellett. Ha naivnak akar tekinteni, hát tegye, az olyan ellenfél, aki alábecsül, az könnyű ellenfél. De Vincent nem volt ellenfél. Egyelőre.
- Próbáltam már a kesztyűt. Kényelmetlen. - válaszoltam a gyűrűvel kapcsolatos megjegyzésére. Azt már nem akartam az orrára kötni, hogy inkább csak attól féltem, hogy elveszítem. Szörnyen körülményes procedúra másikat szerezni és nem egy leteremtéssel jár. Inkább kímélném magam ettől...
Vincent jól láthatóan unatkozott. Egy kis virággal babrált és folyamatosan az órát leste. "Késne a megbízó?"
Gyorsan választ kaptam a kérdésemre. Egy nő lépett elő mögülem a sötétből. Méghozzá elf. Ha ez nem lett volna elég, kifejezetten csinos volt. Ha hatvan éves suhanc lettem volna biztos, hogy a földre hullt államat keresném, miközben a nyálamat csorgatnám. Majdnem százhúsz évvel idősebben inkább csak elismerő bólintást teszek. Természetesen nem most, a helyzet fontossága ezt nem tett lehetővé. Rögtön a szemét kezdtem el vizsgálni: sötét tintakék. Vízhez és árnyhoz értene? Megpróbáltam észrevétlenül a kezére sandítani hátha meglátom a gyűrűjét (vagy gyűrűit, ha több van), miközben válaszoltam a feltett kérdésre:
- Az csak rajtad múlik. Mi lenne a helyes megszólítás? Adéler asszony? Magiszter? Esetleg felség? - általános érdeklődéssel kérdeztem, az irónia minden csíráját eltüntettem a hangomból.


A hozzászólást Feladir összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Aug. 22, 2016 10:08 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Hétf. Aug. 22, 2016 10:04 pm

Feladir- Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz

Az elf asszony egyetlen intésére Vincent Glyn majd öt lépéssel hátrébb húzódott, és úgy tett, mint aki csak egy késői sétára érkezett ide.
A nő a mozdulat közben meg sem próbálta leplezni az ujjait ékesítő gyűrűket. Legalább hat volt: minden ujjon egy, a mutatóujjon kettő. Az ezüst foglalatokban különböző színű kövek villogtak. Akadt vörös, kékes, fekete, de a legtöbb színét ilyen későn már nem lehetett megállapítani.
Miután Vincent hallótávon kívül került, a nő elmosolyodott. Megtévesztően kedves, őszintének ható gesztus volt.
- Achátnak szoktak nevezni azok akik kiérdemlik. - kezdte nyugodt, csevegő hangon, közben megigazította szürkészöld bársonyköpenyét- A többiek egyszerűen asszonyomnak szólítanak. Viszont ha az elkövetkezendőkben nem okozol nekem csalódást, ki tudja... talán a kiváltságos kevesek közé kerülhetsz, Feladir.
Achát tekintete kiszámított szórakozottsággal kalandozott el a Seguth kert fagyott tavai felé, de érezhető volt, hogy ez a nő semmit nem tesz soha anélkül, hogy előre el ne tervezné minden mozdulatát. Pár pillanatig csak a szél ciripelése hallatszott a mögöttük elterülő fűtengerben.
- Amennyire észrevettem, meglehetősen hiányosak az ismereteid a kadmet kultúrával kapcsolatban..úgyhogy nem is remélem, hogy hallottál volna valamit Lakaran keselyűiről.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Hétf. Aug. 22, 2016 10:17 pm

Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...


Azt hittem helyben felsikoltok.
Hat gyűrű. Hat. Mégis ki ez az asszony? Hogyan volt képes hat gyűrűt szerezni? Csak és kizárólag a császárnak van joga hat mágiaág viseléséhez. Nekünk "pórnépnek" még kettőt is hihetetlen nehéz megszerezni. Újabb és újabb kérdések, és egyre kevesebb válasz.
Reménykedtem benne, hogy nem látta meg dülledő szemeimet. Ha ennyire hatalmas erővel rendelkezik nem lenne tanácsos magamra haragítanom. Az más kérdés, hogy valószínűleg egy főben járó bűnösnek készülök segítő kezet nyújtani. De nincs mit tenni, ez ellen egyedül kevés vagyok.
- Mint mondtam nem vagyok otthon a kadmet kultúrában. Annyit tudok, hogy nagyjából mindenért képesek ölni egymást és több istenük van, mint ahányan egyáltalán Terakhon élnek. Úgyhogy a feltételezésed helyt álló. Asszonyom.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Hétf. Aug. 22, 2016 10:38 pm

Feladir- majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...

Achát elmosolyodott, és hátrasimított a homloka elől egy elszabadult hajtincset. A gyűrűi összecsendültek a mozdulattól.
- Talán kényelmesebb lenne, ha helyet foglalnánk, nemde? - intett az egyik közeli pad felé, majd Feladir reakcióját meg sem várva könnyed léptekkel arrafelé indult és letelepedett.
Beszélgetőtársa akár leült, akár nem, Achát nem zavartatta magát ettől. keresztbevetette a lábait, lesimított a szoknyáját és beszélni kezdett.
- Lakaran, ahogy a kedves Vincent is említette, a hadizsákmány, a véres arany istene, szent állata pedig, a keselyű. - miközben beszélt, olyan bájosan mosolygott, mintha csak az időjárásról cserélnének szemét. - Admorakban... talán azt még te is tudod, hogy Terakh fővárosa.. szóval Admorakban található az előbb említett halhatatlan igencsak rendhagyó szentélye: egy kút, tele rothadó hússal és arannyal. - Achát kissé elfintorodott. - A személyes véleményem az ügyről szerencsére nem tartozik a tárgyhoz, ahogy a kadmet kultúrát sem az én dolgom megítélni. ami viszont lényeges számomra... vagyis...- javította ki magát, tekintetét Feladirra vetve- számunkra inkább a kút káváján ülő öt színarany keselyű a lényeges.
Rövid szünetet tartott, megcserélte a lábait, majd folytatta.
- Ami most következik, azt tulajdonképpen nem is kéne tudnod: de igazság szerint azt hiszem könnyebben lehet veled dűlőre jutni, ha legalább részben ismered az ügyünket. Engedelmeddel folytatom is: Tehát, eredetileg ezekből a madarakból hat darab volt, de egy alkalommal pár fanatikus kromat térítő megrongálta a kutat: három keselyűt letörtek. Kettő a kútban végezte, de az egyikkel kereket oldottak. Gondolom nem kell részleteznem, mekkora botrány volt az egészből... - itt mélyet sóhajtott. - Mint utólag kiderült, az inkvizítorok beolvasztották az aranyat és egy sárkányszobrot öntöttek belőle, ami vagy ötven évig állt az egyik peremkerületi templomban. Az egyetlen gond lakaran aranyával, hogy, ahogy a kadmetek mondják " az istenük érintése látszik rajta". Egyszerűbben szólva, vöröses korróziófoltok jelennek meg rajta, mindegy, milyen eljárással próbálják megtisztítani. A kromatok több réteg aranyfüstbe burkolták - de mostanra átette magát azon is Lakaran jele...
Az asszony hátradőlt és egy hosszú pillanatig Feladir arcát fürkészte.
- Vissza akarjuk juttatni azt a szobrot a jogos helyére, hadnagy.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Hétf. Aug. 22, 2016 10:58 pm

Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...


Elfogadtam a felkínált helyet. Továbbra sem állt szándékomban, hogy magamra haragítsam valószínűleg egész Domhan legerősebb teremtményét. Figyelmesen hallgattam, ahogyan elmagyarázza, hogy ki is az a Lakaran, hogy van neki hat aranykeselyűje egy kút káváján, egyet pedig elloptak. Nagy dolog. Aztán elérkezett a csattanó: szerezzem vissza.
Egy pillanatig csak meglepetten ültem, mely halk kuncogásba fordult. Válaszra nyitottam a számat, de nem kellett volna: ezzel csak előtört belőlem a hangos nevetés. Ezért volt ez a nagy felhajtás? Egy mezei lopás miatt?
Olyan húsz másodperc hahotázás után sikerült megnyugodnom annyira, hogy képes legyek beszélni. Vigyorogva ráztam a fejem, miközben próbáltam kinyögni a válaszomat:
- Tehát... bemegyek a templomba... hahaha... lekaparom az aranyfüstöt a szoborról és kihozom? Ennyi?
Ismét rám akart törni a röhögőgörcs, de visszafogtam magam. Komolyságot erőltettem magamra, hiszen továbbra sem lett volna szerencsés Achátot magamra haragítani.
- Szóval... Mekkora szobor ez pontosan? És melyik templomban van? Vannak őrei vagy csak a papok? Hányan figyelnek rá? Mennyi időm van végrehajtani az akciót? Lesz segítségem? Kérlek... Kérem asszonyom ennél több részletre lesz szükségem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Hétf. Aug. 22, 2016 11:22 pm

Feladir- Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...

Achát elnéző mosollyal hallgatott, és hagyta, hogy Felirad abbahagyja a nevetgélést. Nem tűnt úgy, mintha különösebben idegesítené a dolog, de az ujjai egy idő után már türelmetlenül kopogtattak a pad karfáján.
- Nem lesz szükséged több részletre. A szobrot már elloptuk. Efféle egyszerű ügyben nem lenne szükségünk egy árnymágusra, a szobalányom el tudná intézni.
Felkelt a padról és közelebb intette Vincent Glynt, aki szolgálatkészen sietett oda a nőhöz. Az asszony súgott valamit az ember fülébe, aki biccentett, majd kurtán meghajolt Feladir felé, és elindult a park kijárata felé. Achát visszafordult kényszervendégéhez.
- Nem, kedves hadnagyom, nem ellopnod kell egy szobrot. Hanem visszavinni Terakhra és átadni a nevemben magának az istennek. Nem a kútra kell odabiggyesztened, hanem megtalálnod Lakarant és személyesen visszaadni. Anélkül, hogy a határon elkoboznák. Anélkül, hogy az első szembejövő kadmet kardélre hányna miatta. És persze anélkül, hogy az isten rítusharcosai megnyúznának mint tolvajt...Soroljam még? - villantott egy bűbájos mosolyt Achát. - nyilván megvan az oka, hogy nem személyesen megyek, ugye?
Már ő is indult volna, de hirtelen megtorpant.
- Oh, majd elfeledtem. - egy kicsi, fekete, lakkozott fadobozt vett elő a köpenye alól és Feladir felé nyújtotta. - Ezt a felemelkedettnek magának ad oda...és nyomatékosan kérlek: Ne nyisd ki.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Csüt. Aug. 25, 2016 5:05 pm

Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...


Továbbra is vigyorogva ráztam a fejemet, de korábbi örömömet kezdte felváltani a düh. Ha Achát nem akarja, hogy rossz következtetéseket vonjak le, akkor fogalmazhatna egy kicsit pontosabban. Vettem egy mély levegőt, hogy elszálljanak a nevetés utolsó hullámai is, majd hegyeztem a fülem, hogy halljam mit súg rejtélyes munkaadóm Vincent fülébe, de sajnos nem jártam sikerrel. De legalább elmegy. Bár amennyire a domhani elitet ismerem, nem hiszem, hogy Achát nagyon messzire küldte volna... Mindenesetre a nő végre valahára kinyögte, hogy mit akar és egy kis fadobozt nyomott a kezembe. Feltételeztem, hogy a szobor a lakója, mely gyanúmat csak megerősítette, hogy Achát ráparancsolt, hogy ne nyissam ki. Már indult volna, de hangos torokköszörüléssel tudtára adtam, hogy vannak még kérdéseim.
- Egy nyomot esetleg megosztana velem, hogy merre keressem? Tudtommal Terakh pusztáin céltalanul bolyongani nem egy életbiztosítás...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Csüt. Aug. 25, 2016 5:30 pm

Feladir- Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...

Achát fejedelmi legyintéssel reagált.
- Nyilván nem kérnék szívességet, ha egy nyaralás lenne az ügy. De ne aggódj, hadnagy, Lakaran jobban szereti...hogy is mondjam?.. a nyüzsgést. Több mindent nem igazán kell tudnod, hidd el, ez a te érdeked is. Ha nagyon megrekednél az ügyben, keresd meg Verebet a Kadmor Dicsőségében.
Ezzel a nő felállt, megigazította a köpenyét és körülnézett.
- Hol lehet már Vincent? - türelmetlenül toppantott, majd szinte bocsánatkérően visszafordult Feladirhoz- Elvégre anélkül igazán nem engedhetünk el.
Két perccel később, Vincent Glyn alakja jelent meg az ösvényen, valami alaktalan, anyagba burkolt holmit hozott. Elég idegesnek tűnt, folyton jobbra-balra kémlelt.
- Áh, itt is van. - derült fel Achát, majd mikor a férfi végre hozzájuk ért, átvette a tárgyat. Majdnem egy méter magas volt, de nem túl széles. Az asszony lerántotta az anyagot: a félhomályban szinte felizzott a kissé durván formázott sárkányszobor aranya, az azt tarkázó barna, alvadt vérszerű foltok.
Achát Feladir felé nyújtotta a szobrot.
- Ez lenne az. Hát nem gyönyörű?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Csüt. Aug. 25, 2016 5:48 pm

Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...


"Most aztán ki vagyok segítve..." gondoltam magamban. Jobban szereti a nyüzsgést? Mit akar ez jelenteni? Hogy még Admorakot sem kell elhagynom? Vagy be kell neveznem az arénába? Kérdések, kérdések, kérdések, melyekre úgy látszik, nem fogok választ kapni. Pláne, hogy Achát indulni készült.
- Anélkül? Mégis mire... - kezdtem, de látva, hogy Vincent egy letakart tárgyat hoz magával a kérdés félbeszakadt. Ha most hozza ide a szobrot, akkor mégis mi van a dobozkában? Egy újabb kérdés, amire nem fogok választ kapni.
- Hát hogyne... - az első gondolatom az volt, hogy itt helyben megfojtom mindkettőt, aztán megyek vissza a saltusi fogdába. Mégis hogy csempésszem át a portálon az egész szobrot?
- Csak az arany kell, vagy az egész szobor? - kérdeztem reménykedve.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Csüt. Aug. 25, 2016 6:00 pm

Feladir- Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...

Achát már valóban indulni készült, de azért visszafordult. Arcán ártatlan, szinte kislányos mosoly játszott.
- Drága hadnagyom, ha egy Kadmet elkap a táskádban Lakaran tömbbe olvasztott véres aranyával, azonnal végez veled. Amíg sárkány alakba van öntve, talán még kimagyarázhatod magadat...na meg ha végeznek veled, könnyebb megtalálni ezt, mintha mondjuk érmékbe öntenéd. Remélem érhető aggályok. - megpaskolta a sárkány felét- Úgyhogy a gyík gyík marad.
A tekintete szinte hideg megvetéssel villant, ahogy a szoborra nézett, de ez egy pillanat alatt elenyészett.
- Vincent! Ideje indulnunk. - fordult a férfi felé. - Kívánjon sok szerencsét a hadnagynak.
Ezzel intett és kimért, könnyed, szinte táncos léptekkel elindult az ösvényen. Alig pár szívdobbanással később beleveszett a növekvő ködbe.
Vincent Glyn kelletlenül húzott elő egy erszényt az övéből.
- Az utazási költségek Feladir. Kétszáz arany. Igyekezzen csínján bánni vele. És ha most megbocsájt, indulnom kell. Jó éjszakát...és.. ne várassa meg a nagyasszonyt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Csüt. Aug. 25, 2016 6:25 pm

Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...


Visszasüllyedtem ülő helyzetbe. Nem is tűnt fel, hogy valamikor felálltam. Arcomat a kezembe temetve fújtam egy nagyot. Amikor felnéztem a sárkány durva, megmunkálatlan pofája vicsorgott rám. Mintha még ez is gúnyolódna rajtam... Gyorsan letakartam korábbi álcájával, de ez sem tudott igazán megnyugtatni. Összegeztem a helyzetet: teljesen egyedül át kell mennem egy világba, amiről nem tudok semmit, nem ismerek ott senkit és a legjobb dolog, amit hallottam róla, hogy az ott élők nagyon jó harcosok. Igazából ez az egyetlen jó dolog, amit hallottam róla... Ráadásul még céltáblát is rajzolok a fejemre, azzal, hogy ezt cipelem magammal. Egyáltalán hogyan kellene ezt szállítanom? Kézben nem vihetem, egy hátizsákhoz pedig túl nagy. Vagyis szereznem kellene valahonnan egy csempészt. De honnan?
Aztán belém hasított életem legőrültebb, mégis legvonzóbb ötlete: segítséget kérek Eldrick félvezértől.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Csüt. Aug. 25, 2016 6:47 pm

Feladir- Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz... Folyt.: Saltusi Torony, A Narthex
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Pént. Szept. 02, 2016 10:23 pm

A kis Geliar és az ő varázsgyűrűje - Kötetlen - Ceirran Carasson, Tarassian Ehrelit

A park éppen ideális egy ilyen fontos megmérettetés helyszínéül. Kerestem egy kellemesen árnyékos részt, a fákhoz és egy tóhoz közel majd ledobtam a pokrócot és az általvetőmet.
Előbbit kiterítettem ,utóbbiból , pedig elővettem egy kulacsot.
- Kezdhetjük Ceirran? - vontam kérdőre a társamat.
- A tét két Ezüstpucoló. Ha valaki hármat nem talál ki veszített és fizeti a három italt a másiknak.
Elfészkeltem magam a pokrócon és meghúztam a kulacsot
- Akkor hát kezdem is:

Kint is van, bent is van, mégiscsak a házban van.
Mi az?

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceirran Carason
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Muzsikusa
Mana:
165/165  (165/165)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Pént. Szept. 02, 2016 10:34 pm

A kis Geliar és az Ő varázsgyűrűje- Kötetlen- Tarassian és Ceirran

Az egész úgy indult, hogy hallottam egy sztorit az egyik betévedt embertől, ami belefészkelte magát az agyamba. Valami törpe méretű lény találkozik egy kicsi, halevő geliarfélével egy barlangban, és a lényecske életéért cserébe találóskérdés párbajt vívnak. Nem érdekelt, hogy Tarassian épp pitegyárt teljes lelki békében, berontottam hozzá, és közöltem, hogy innentől úgy tekintsen rám, mint egy apró és gonosz saltusi hegyimanóra, kinek szent elhatározása, hogy lenyagmnyogja a fejét. Hacsak nem áll ki velem azonnyomban egy találóskérdés versenyre. A tét végül két ezüstpucoló lett nyúlszívkoma fránya élete helyett, de nem állt szándékomban ilyen alacsonyan tartani a mércét.
Szóval Acléan uramtól alássan eltávot kértünk, kaptam a lantomat (mert a, elengedhetetlen kellék a találóskérdésezéshez, b, mert muszáj gyakorolnom vele) és kivágtattunk a Portálok Lugasába, mint két veszett terembér, ha valaki azzal fenyegetőzik, hogy megmossa őket.
Szóval ültünk a padon, elszántan, párbajra készen. A lantomat a térdemre fektettem, aláfestésként drámai dallamot pöncörögtem. Tarassian, mi tagadás, keményen indított. Fogalmam sem volt, hogy az, ami eszembe jutott, a jó válasz-e, de felöltöttem legmagabiztosabb vigyoromat, és eldöntöttem, hogyha le is hurrog, akkor is megmagyarázom neki, hogy az állításom támadhatatlanul fedi az igazságot.
- Nos, ez nyilván az ajtó lesz. - közöltem és pengettem magamnak egy győzedelmes dallamfoszlányt.
Ha (és természetesen) igazam volt, a húrok közé  csaptam, és így daloltam:

Fekete kancsóból, kiömlött a tej, fényesen folydogál, sosem folyik el.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Pént. Szept. 02, 2016 10:43 pm

A kis Geliar és az Ő gyűrűje - Kötetlen - Ceirran Carasson , Tarassian Ehrelit

Szúrósan néztem rá.
- A gond, az hogy el kell fogadnom, mert jó válasz, pedig ablak lett volna, te kis szürke geliar.
Az igazi gond, az hogy utálom a találós kérdéseket.
Fekete kancsó és el nem folyó tej? Mi ez tehén foltjai?! Oké fényes. Fekete.
- Égen a csillagok?
- Nézzük a tiedet:

Csont tartja a fát,
fa a levelet,
levél a tüzet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceirran Carason
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Muzsikusa
Mana:
165/165  (165/165)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Szomb. Szept. 03, 2016 10:26 pm

A kis Geliar és az Ő gyűrűje - Kötetlen - Ceirran Carasson , Tarassian Ehrelit

Nem halhatok meg így!
Nem. Nem győzhet le Tarssian holmi jöttment, háromsoros, nem rímelő pocsétasággal. Engem? Ki van zárva. Ceirran, ne add fel a reményt, hisz hátad mögött húszévnyi bölcsesség és hihetetlen tálentumod!
De ettől még nem lettem közelebb a hülye fatartóhoz. Töprengtem, három húrt pengettem ismétlődően, és töprengtem, morfondíroztam, járattam az agyamat és törtem a fejemet. Egyenlőre a sajátomat, nem kedves kartársamét.
MI a pokol lehet ez. Koporsó? de azon nem nő levél, legfeljebb koszorú. De milyen hülye találóskérdés megoldása egy égő koporsó? Esetleg lehet még halotti máglya.. nem jó. Ott a fa tartja a csontokat normál állapotban, nem fordítva. És a nyavalyás Tarassian úgysem fogadná el egyik rendhagyó temetési szertartásomat se megoldásként. Pedig milyen szépen is bodorodna a lángoló koporsó füstje..! Ez az!
Könnyedén leveregettem pár képzeletbeli morzsát citromszín mellényemről, ásítottam, és egy kicsit követtem az egyik keszekász szökellését a mellettünk növekedő fa ágai között.
- Ez a rejtvényed is kipipálva.
Kicsit töprengtem, lejátszottam az első pár traktusát a Kósza őszi szellő hangján, ha hív a kaland, bíz megyek én.. kezdetű nótából, majd tálaltam az új rigmust.:
-Kerek, de nem alma... - hatászünet, szemöldöktáncoltatás. -piros, de nem rózsa, rétes, de nem béles... hogy is van? tényleg: kóstoltam, nem édes.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Vas. Szept. 04, 2016 8:48 pm

A kis Geliar és az Ő gyűrűje - Kötetlen - Ceirran Carasson , Tarassian Ehrelit

Ceirran most megfogott. Akárhogy gondolkodtam nem jutott eszembe megfelelő.
A meggy például jó lenne, mert piros, kerek és rétest csinálnak belőle, de tuti nem az.
Máshol kell keresnem.
Úgy törtem az agyam, hogy elbambultam. És ekkor mint a villám csapott belém.
- Vöröshagyma! - Biztos voltam benne, hogy ez a jó válasz.
Így már kerestem is a következő kérdést.

Se oldala, se feneke,
mégis megáll a víz benne.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceirran Carason
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Muzsikusa
Mana:
165/165  (165/165)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Hétf. Szept. 05, 2016 10:54 pm

A kis Geliar és az Ő gyűrűje - Kötetlen - Ceirran Carasson , Tarassian Ehrelit

- Veled is jól megvert engem az ég. - füstölögtem félhangosan, és fenyegető-hátborzongató dallamokkal igyekeztem borsót nevelni Tarassian hátán. Már a második olyan rigmussal jön, amitől úgy érzem, hogy elmém sürgős olajozásra szorul. De keszekász legyek, ha kifognak rajtam.
Jó öt perc néma és feszült töprengés után megadóan így sóhajtottam:
- Hát rendben, te törpehóhér: Ha ez nem felhő, akkor szivacs, és ha nem szivacs, akkor te találtad ki, és fizikailag nem létezik. De szerintem felhő. Pont.
Aztán felkeltem a padról és némileg elégedetten nyújtóztam egyet. Az adott pillanatban nem tolakodtak épp a fejemben rejtvények az elsőbbségért, úgyhogy előástam egy régi, már kissé avítt, penészes, patinás, egérrágta darabot.
Egy királynak ezer fia,
mindegyiknek fején sipka.
De úratyjuk máshogy jára,
nem vett kalpagot magára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   Kedd Szept. 06, 2016 9:02 pm

A kis Geliar és az Ő gyűrűje - Kötetlen - Ceirran Carasson , Tarassian Ehrelit

Hogy magamban milyen jól szórakoztam Ceirran bosszankodásán. A táskámból elővettem a pitémet, és majszolni kezdtem a zöldséges-húsos finomságot, látványosan, hogy Ceirran is tisztában legyen vele, hogy nem volt jó ötlet pusztán a lantot hozni.
- Alighanem a tölgyfa lesz az. Király mert lombkoronája van, fiai pedig a makkok, amik mind apró süveget hordanak.
Gondolataimba és emlékeimbe mélyedtem. Kiskoromban se hallottam sok találós kérdést így jobben kellett gondolkodnom. Végül egy mégiscsak eszembe jutott.

Aki nevemet kimondja, azonnal megsemmisít engem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Parkok és kertek   

Vissza az elejére Go down
 
Parkok és kertek
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Világok :: Domhan :: Peremkerületek-
Ugrás: