A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Utak és utcák

Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Utak és utcák   Vas. Aug. 07, 2016 2:44 pm

Admorak poros földútjai nem kimondottan hasonlítanak Domhan sétányaira- nem is nagyon ajánlott csak úgy korzózni rajtuk. Mivel csatornák nincsenek, a melegben elég kellemetlenné tud válni a bűz, amit csak fokoz a rengeteg antilopló és más patásállat állandó jelenléte.
A házak alacsonyak, tetejüket szalmával fedik, az ablakokban nincsen üveg. A mesteremberek félig az utcán dolognzak, fokozva ezzel az általános kavarodást.
A járókelők, főleg a kadmetek, elég udvariatlanok és nem érdemes arra számítani, hogy bárkit is előre engednének egy ajtóban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Szomb. Jan. 07, 2017 9:47 pm

Tarassian- Mesék a pusztáról

Egy fertály órával később már újra Admorak zsúfolt, kacskaringós utcáin nyelték a port, szagolták az antiloplovakról, azmegekről és úgy általában a helyiekről felszálló bűzt, és küzdöttek a talpon-, illetve életben maradásért a tömegben. Tarassiannak eddigre már szinte gyakorlata lett a helyi közlekedésben, úgyhogy határozottan könnyebben viselte a helyzetet, mint az első alkalommal.
Erkmasz törtetett elől, kis termetéhez képest határozottan vájt magának helyet az emberáradatban. Mint kiderült, jelenleg semmi dolga sincs, unatkozik, ráadásul a fura laer és régi cimborája pont úgy néztek ki, mint akik bajba akarnak kerülni, ő meg nem akart kimaradni belőle. Úgy tűnt, minden kadmet hősi feladatának tekinti, hogy minél gyakrabban minél nagyobb kalamajkába kerüljön.
- Ha Acléannak volnék...- bődült át a tömegen Vektaran - Vagy a piactéren keresnék valami kuruzslóasszonyt, vagy az Aréna ispotályába mennék. Ott aztán igazi orvosfélék is akadnak.
Igazából alig két méter volt a fogadós és Tarassian között a távolság, de a vehemensen zajongó tömeg indokolttá tette az ordítást.
- De mivel nem vagyok laerből - folytatta a kadmet emelt hangon. - köpésem sincs, hova a francba mehetett.
Aztán várakozón hátranézett, nyilvánvalóvá téve, hogy csapatának egyetlen laerből való tagjától várja a választ.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tarassian
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: A Geliar Hangszerkészítője
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   Szer. Jan. 11, 2017 9:08 pm

Mesék a pusztáról - Tarassian

A terakhi közlekedés-sport egy új oldalágát fejlesztettem ki. Mivel beláttam, hogy az eredeti cél, tehát a minél több pont megszerzése nem reális számomra, valamint lényemmel se összeegyeztethető inkább új célt kerestem. Ez nem más volt mint mások ellehetetlenítése a rajtam keresztüli pontszerzésért. Egy laer hivatalos versenytáncos nem produkált még olyan lépéssorozatokat és fordulatokat mint én a tömeg sűrűjében, hogy elkerüljem a rúgásokat és a könyököket. Mázlim volt, hogy a két kadmet előttem ment így nem nézhettek hülyének gyermeteg szórakozásom miatt. A táncnak azonban pillanatnyi örömöm is alapul szolgált. Vektarantól tanulok majd! Persze mint békés hangszerész nem biztos, hogy ennek kellene feldobnia engem, mikor a mesterem éppen csávában van. De akkor is. Megtiszteltetésnek vettem, még ha csak egy vitaérv volt is. Valamint annak jeleként, hogy Vektaran kedvel. Minden laer kedveli, ha kedvelik.
Vektaran azonban kizökkentett így máris begyűjtöttem egy pontot. Először tanácstalanul pislogtam rá egyet. Mintha ez olyan beépített laer gondolkodás lenne, vagy lenne valami szabálykönyv laereknek a mindennapokhoz.
"Túlélés fejezet - Mérgezés alpont - 38.§. Amennyiben ismeretlen elkövető mérget/bódítóanyagot/laudánumot vagy bármilyen más káros hatású anyagot juttat szervezetedbe Terakhon, ismeretlen növények szedése közben a pusztán, túlélési esélyeid növelése érdekében fáradj a legközelebbi Admoraki Arénába egy hivatásos gyógyító segítségéért. Ne, ismétlem ne fordulj piaci kuruzslókhoz, mert nem ajánlott. " Vagy mi? "Elkábítottak. De nem mehetek a piaci kuruzslóhoz, mert laer vagyok. Megyek inkább és belemászok egy itatóvályúba, mert az viszont laer-módi. "
Mindezt persze nem mondtam Vektarannak, mert egy jól irányzott lendítéssel lenyakazott volna, bármennyire is kedveli Acléant.
Így aztán csak úgy tettem mint aki elgondolkodik, majd válaszoltam.
- Szerintem Acléan az Arénához ment. Azt könnyen megtalálja, és alighanem tudja, hogy ott szakértőkre találhat. Míg egy piaci kuruzsló megtalálása macerás, és nem egy életbiztosítás. - Hangomat kissé meg kellett emelnem, hogy biztosan meghallja a két kadmet is. - Hacsak nincs egy olyan kuruzsló ismerőse, akit biztosan megtalál. Tudsz valakit Vektaran?
- De még akár azt is kinézném belőle, hogy visszamegy a Kadmor dicsőségébe. - vakartam meg a fejemet.- Elvégre nem tudjuk, hogy mennyi idő oda-vissza vánszorogva az út. Lehet mikor mi kiviharzottunk a megkeresésére, már valaki kezelésbe vette, és gyógyultan visszatért az ivóba.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Utak és utcák   

Vissza az elejére Go down
 
Utak és utcák
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Világok :: Terakh :: Admorak-
Ugrás: