A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Ark'Seguth negyed

Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Ark'Seguth negyed   Vas. Aug. 07, 2016 1:44 pm

Domhan főterétől délre, úgy fél óra séta után érkezünk meg a számkivetett Ark'Seguthok által lakott területre, ahol nem épp a legbiztonságosabb sétálgatni-főleg, ha történetesen elf vagy. Az itteni, alacsony, sötét házak lakói barátságtalanok, hallgatagok és nagyon nem szeretik az idegeneket. Ha egy Seguthot száműznek, az itteni kolónia gyorsan magába olvasztja és tesz róla, hogy elsajátítson minden tudást, ami szükséges az itteni túléléshez, kezdve a nyelven egészen a törvényekig.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Ark'Seguth negyed   Csüt. Dec. 29, 2016 7:20 pm

Aishan Sar - Jéghidegen tálalva


A nap már jócskán a végét járta, amikor Aishan hazafelé bandukolt. A nap gyönge fénye még épphogy pislákolt az alacsony házak felett, de már közel sem volt elég ahhoz, hogy az utcákat megfelelően bevilágítsa, ezért a fénymágiával készült lámpások hangos zümmögéssel sorra keltek életre, miközben Aishan elhaladt mellettük. Furcsa, mintha csak öt követték volna.
A mai nap nem kecsegtetett sok sikerrel munkák terén, nem volt sem szemétszedés, sem építkezési munka, de még csak csatornapucolásra sem kerestek vállalkozó szellemű egyéneket. Vagy ha igen, akkor azt nem kötötték egy ark'seguth orrára.
Az utcán nem jelent meg senki, aki akár csak minimális társaságot nyújthatott volna Aishannak, olyan kihalt volt minden, mint egy temető. A csendet csupán a házakból kiszűrődő egy-egy nesszé tompult zajocska törte csak meg.
Egészen addig, amíg csizma surrogása nem hallatszott a macskakövön, majd egy pillanattal később egy kéz ragadt a lány szájára, gazdája pedig a közeli, sötétebb sikátor felé kezdte vonszolni.
- Ne állj ellen - szólalt meg a rejtélyes támadó - Ne aggódj, el foglak engedni, de kérlek ne sikíts! Csak így tudom garantálni a biztonságodat.


A hozzászólást Talamh összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Dec. 29, 2016 8:46 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aishan Sar
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: kalandor
Mana:
134/134  (134/134)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Aishan Sar   Csüt. Dec. 29, 2016 8:10 pm


Lépteim egyenletesek és halkak voltak ahogy haladtam a fények által megvilágított utcán. Kedvem viszont annál borúsabb volt és az elkeseredett düh lángjai mardostak. Hogy jutok így előrébb a céljaimhoz? Ha még munkát se kapok minden napra?
Most még a lámpások különleges kísérete se tudta elterelni a gondolataimat. A csend is csupán olaj volt a tűzre. Pedig máskor megnyugtató egy nehéz dolgos nap után a csendes üres utca.
És az egészet csak tetőzte a tenyér ami hirtelen a számra tapadt. Meglepett, még is valahogy megnyugtató volt hogy talán még van remény, ez a nap nem csak az unalmas sétálásba torkollik.
Kíváncsiságom azonnal felébredt a támadóm ellen. És bár nagyon szerettem volna ellenállni a vonszolásnak, a szavai még is arra ösztökéltek hogy várjak még.
Így hát úgy tettem ahogy kérte, sikítozni amúgy se nagyon szokásom, de azért valamennyire készen álltam egy azonnali ellentámadásra ha úgy adja a dolog. A hosszú kardot eltudom érni ha a szükség hozza, és ha nyerek egy csöppnyi időt még ikerkéseimet is előtudnám rántani. De ezt mind inkább csak ha nagyon muszáj, ha már csak ugyan vérnek kell folynia. Addig pedig várok, várom mi lesz a következő lépés.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Ark'Seguth negyed   Csüt. Dec. 29, 2016 9:10 pm

Aishan Sar - Jéghidegen tálalva


A rejtélyes idegen érezhetően megkönnyebbült, amikor Aishan nem adta jelét bármiféle rezisztenciának. Bevonszolta a lányt a sikátorba, és magával szembe fordította. Arcát takarták az árnyak, de az jól kivehető volt, hogy ujját a szája elé helyezi, ezzel jelezve, hogy csendet vár el. Kínkeservesen hosszú pillanatok után újabb léptek zaja árasztotta el az utcát, a hangok alapján majdnem egy tucat fővel rendelkező csapat sietett oda, ahol egy perccel ezelőtt még Aishan sétált.
Mindannyiuk csuklyát viselt, és legtöbbjük a sikátornak háttal állt, úgyhogy az arcukat nem lehetett kivenni, de amit beszéltek, annál inkább:
- Mégis hova lett?!
- Nem tudom! Itt sétált, aztán egyszer csak... eltűnt.
- Persze, mert a barbárok olyan nagy mutatványosok! Kerítsétek elő! Azonnal!
Nyolcan rögtön szétszóródtak a szélrózsa minden irányába, a megmaradtak közül hárman pedig egy szabályos háromszöget alkotva körbeállták a negyediket. Kinyújtották felé kezüket, a középső pedig a magasba emelte a karját.
- Hogy vinnének el a sárkányok! - mormolta alig hallhatóan az Aishan előtt álló férfi, és ő maga is varázslásba kezdett.
Az utcán állók egy hatalmas, vakító fénygömböt lőttek a levegőbe, erősebb fényt szórva ezzel a negyedre, mintha déli tizenkét óra lenne. Két szívdobbanással később azonban véget vetettek neki, és sietve továbbálltak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aishan Sar
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: kalandor
Mana:
134/134  (134/134)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Ark'Seguth negyed   Pént. Dec. 30, 2016 1:14 pm

Figyeltem ahogy a rejtett idegen csendre int, és csendbe is maradtam. Ha bántani akart volna lett volna rá ideje, így már nem tartottam annyira ettől az esélytől. De mikor meghallottam a hangokat az utcáról, és arra fordítva fejemet észre vettem a csuklyás alakokat feszülten még a csendesebbnél is csendesebb lettem, vissza fogva lélegzetem is az idő alatt.
Engem keresnek? Ugyan miért?
Hát persze, nem engem személyesen, csak a fajom egy egyedét. Ez azonnal kiderült számomra a hallottak alapján.
Fénymágiájuk nyugtalanított, de mikor meghallottam segítőm mágikus szavait úgy éreztem nem vagyok annyira elveszve, bár nem tudtam kivenni sajnos hogy miféle varázslásba kezd, így csak csöndben figyeltem ahogy a csuklyás alakok odakint szét szélednek. Mekkora szerencsém van hogy még időben bevonszolt ide. Sokkal jobban kell figyelnem máskor hogy magam is észre vegyem a közeledő veszélyt. Mikor már a legutolsó csuklyás alak is eltűnt segítőm felé fordultam és nagyon halkan suttogtam.
- Köszönöm....
Közben próbáltam kivenni az arcvonásait a sötétben, hátha felismerem, talán már láthattam régebb is. Nem tudom miért volt most olyan fontos hogy beazonosítsam. De erre most nincs is időnk, hisz a veszély nem ült el, sőt ebben a világosságban még könnyebben ránk is lelhetnek.
- El kéne tűnnünk innen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Ark'Seguth negyed   Pént. Dec. 30, 2016 1:37 pm

Aishan Sar - Jéghidegen tálalva


- Való igaz - válaszolta az idegen. Megragadta Aishan karját és maga után kezdte húzni a sikátor másik kijárata felé. Menet közben hátra-hátra nézegetett, hogy ellenőrizze nem követik-e őket. Akár látott valakit, akár nem, a lassítás egyáltalán nem volt szándékai között. Sőt, úgy látszott, hogy a sebességet jelenleg nagyobbra értékelni, mint a zajtalanságot, lépteinek nesze szinte visszhangzott a szűk helyen.
A sikátor másik felére érve kilesett. Egy hosszú percig pásztázta az utcát, minden egyes apró neszre felkapva a fejét, de semmi nem történt. Óvatosan visszafordult Aishanhoz, olyan halkan beszélt, hogy a lány éppen csak érthette szavait:
- Nem tudom, hogy személyesen érted jöttek-e, vagy csak egy magányos ark'seguthot kerestek, de azt javaslom, hogy ma ne menj haza. Ha tudsz valami jó búvóhelyet, menj oda! És kerüld a főutcákat! Az árnyak legyenek ma este a barátaid!
Ellépett Aishan mellett és két lépést tett még mielőtt megtorpant. Visszafordult és sokkal barátságosabb hangon folytatta:
- Biztosra veszem, hogy vannak kérdéseid. Válaszolok is majd rájuk, de nem itt, és nem is most. Holnap délben a Portállugasban megtalálsz.
Ezzel el is tűnt az árnyak között.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aishan Sar
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: kalandor
Mana:
134/134  (134/134)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: Ark'Seguth negyed   Pént. Dec. 30, 2016 1:50 pm


Lépést tartottam az idegennel, és mikor megállt figyeltem szavait majd bólintottam.
Szerintem se lenne biztonságos most az otthonom, bár nem gondoltam volna hogy személyem miatt jöttek, jobb az óvatosság. Volt ötletem hol húzhatom meg magam, és elégedettséggel töltött el a gondolat hogy holnap délben több információt is kaphatok segítőmtől. Persze a kétely mindig ott van a fejemben. Vajon csak ugyan ott lesz?
Végül is majd holnap eldől. Most fontosabb hogy eltűnjek innen. Szerencsémre ismertem az eldugottabb utcákat és zugokat. Ezeken haladva jutottam el erre az éjszakára szálasként kijelölt öregedő padlástérre, ahova egy számomra tökéletes méretű rés vezetett. Itt még sose találtak meg. Főleg mert a rést könnyű volt elfedni. Köszönetet mondtam még gyermeki énemnek hogy annak idején megtalálta ezt a kis helyett, és több estét itt is töltve lakályosabbá tette egy két pokróccal. Most ez nagyon jól jött, így befészkelve magam, ugyan még mindig zavart szívveréssel de nyugovóra tértem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Ark'Seguth negyed   Pént. Dec. 30, 2016 2:53 pm

Kedves Aishan! Kalandod Domhan Peremkerületeiben folytatódik, azon belül is a Parkok és Kertek c. topicban.


További jó szórakozást!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom




TémanyitásTárgy: Re: Ark'Seguth negyed   

Vissza az elejére Go down
 
Ark'Seguth negyed
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Lakónegyed

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Világok :: Domhan :: Peremkerületek-
Ugrás: