A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Névadási segédlet

Go down 
SzerzőÜzenet
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Névadási segédlet   Kedd Okt. 20, 2015 6:09 pm

Ahhoz, hogy megértsük az elfek névadási szokásait, ahhoz tisztázni kell egy pár alap dolgot a nyelvükkel kapcsolatban. Szeretném kiemelni, hogy az itt olvasottak nem kötelező erejűek, csupán azoknak adnak egy kis segítséget, akik jobban el akarnak mélyülni a játékban. Tehát: az elfek nyelve, lágy és könnyed, a szavak szinte maguktól gördülnek le a nyelvedről. A kemény hangzókat nem szeretik (pl.: "k", "t", "s"), ezeket általában egy "h" hanggal tompítják, mely alól egyedül az "r" a kivétel. Nagyon gyakori az "ae" diftongus a szavak első vagy második szótagjában, de máshol nem igen megfigyelhető. A "ph" nem olvad össze diftongussá, ugyanúgy "p"-ként ejtendő! Ritkán, de előfordul, hogy két ugyanolyan magánhangzó áll egymás mellett, ez főleg a Jég Háborúja előtti neveknél figyelhető meg. A szavak egyaránt végződhetnek magán- és mássalhangzókra.

A női nevek "-a"-ra, "-i"-re vagy "-l"-re végződnek, míg a férfinevek "-o"-ra, "-e"-re és minden egyéb mássalhangzóra. A keresztnév megelőzi a családnevet.
A keresztnevek általában 3-4, maximum 5 szótagosak. Ennél hosszabb ritkán fordul elő.
Egyes családnevekben felfedezhető a "di'hna" szócska. Ez olyasmi, mint a németben a "von" vagy a franciában a "de": a család származási helyére utal. A földi megfelelőjével szemben azonban, ez nem hordoz magában nemesi rangot.
Nézzünk is egy-egy példát tipikus elf nevekre:

NATHAMIR DI'HNA LEADORI, a leadori származású család egyik férfitagja. Tegyük fel, hogy van van egy húga, akinek a neve: DAERINA DI'HNA LEADORI.


Szeretném még egyszer kihangsúlyozni, hogy az itt leírtak NEM kötelező érvényűek. Csupán tanácsot adunk azoknak, akik autentikusabb nevet akarnak adni karakterüknek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Névadási segédlet
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Régi vadászház [Natan lakhelye]
» Tenrai Hankou (Isteni Kihívás)
» Jeremy Gilbert - Átvételi szándékát az adminnál lehet jelezni
» [Küldetés]Ezüstróka Vadászat
» Születésnapi köszöntések [ARCHÍV]

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Általános :: Fajleírások :: Játszható Fajok :: Elfek-
Ugrás: