A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Új varázslatok tanulása

Go down 
SzerzőÜzenet
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Új varázslatok tanulása   Vas. Okt. 04, 2015 7:30 pm

Mint azt tudjátok, senki nem születik úgy, hogy minden létező varázslatot ismer. Nem, még az elfek sem. Úgyhogy felmerül a kérdés: hogyan tudunk új mágikus ismeretekre szert tenni? Nos, erre a kérdésre több választ is tudunk adni!

A Világok Mágusainak Központi Székháza
A mágusszékház Domhan központjában található, ahol minden fajból fordulnak meg varázshasználók a kromat inkvizítoroktól a száműzött ark’seguthokig. Itt a varázslók szállást, kvártélyt kapnak, illetve a komplexum hatalmas könyvtára segíti elő képességeik fejlesztését. Sok technikát lehet elsajátítani, már amennyiben meg tudjuk győzni a mestereket arról, hogy tanítsanak minket. Senki nem dolgozik ingyen ugyebár. Az egyes gyengébb varázslatokat lehet, hogy egy korsó sör fejében elmagyaráznak, de a nehezebbeknek igen borsos ára van. Amint sikerült kerítenünk magunknak egy mestert, az rendelkezésünkre bocsátja szabadidejét és kér számunkra egy gyakorlótermet.
A mágusszékház egy jogtiszta, faji kooperációval létrejött intézmény, ezért bűnözőket nem oktatnak. Ha valakit utolér a múltja, azt a saltusiak kezébe adják, és a kékvasérc bányákban mindig szükség van az új munkaerőre.
Érdemes megjegyezni, hogy a székház iskolaként is funkcionál a domhani csemeték számára, akik képzésük végén hivatalos papírral a kezükben igazolhatják, hogy ők megbízható varázshasználók.
Tanulható varázslatok:

 - univerzális technikák (oktató függő árban)
 - haladó faji technikák (melyekhez szükség van az adott fajból származó mesterre, illetve a varázslat megtanulásához szükséges pénzre)
       - elf technikák: 2000 arany/varázslat
       - kromat technikák: a tanár bizalmának elnyerése
 - laer mágiák

A világok mágustanodái
Minden világnak vannak iskolái, ahol mágiát oktatnak. Itt legtöbbször az adott faj mágikus jártasságait tanítják a mesterek. A leckék költségtérítéses mivoltáról az adott világ akadémiája dönt, de általánosságban elmondható, hogy az. Univerzális technikák oktatásával ezeken a helyeken kevésbé foglalkoznak, inkább a haladó és a mesterszintű faji technikák elsajátítására jöttek létre. Az itt tanulók szintén kapnak róla papírt, hogy képzett mágusok, de ezt a domhani mágusszékháznak is szentesítenie kell. Erre általában egy vizsga keretei között kerül sor, de a lustábbak akár pénzzel is elintézhetik.
Tanulható varázslatok:

 - laer mágiák
 - haladó faji technikák
       - elf technikák: 2000 arany/varázslat
       - kromat technikák: a tanár bizalmának elnyerése
 - mesterszintű faji technikák
       - elf technikák: 4000 arany/varázslat és a Nagytanács bizalmának elnyerése
       - kromat technikák: a kromat vallás felvétele

Vándor mágusok
Mindig is voltak olyan mágusok, akik a világot járják, hogy minél több tudást szívhassanak magukba. Az ilyen egyedektől is lehet tanulni, de az árat egyoldalúan határozza meg. Lehet, hogy ingyen lesz, lehet, hogy egy kisebb vagyont kér.
Tanulható varázslatok:

 - univerzális technikák
 - haladó faji technikák (csak a megfelelő fajé!)
 - mesterszintű faji technikák (csak a megfelelő fajé!)

Más játékosok
Ha többszemélyes kalandba keveredtek lehetőségetek van egymásnak varázslatokat tanítani. Hogy mit és miért, azt egymás között kell eldöntenetek. Néhány megkötésünk azért van: ez mesélői felügyelet alatt megy (még akkor is, ha nem feltétlenül szól bele), a tanulási/tanítási periódus megírása reagokban kötelező, illetve mesterszintű technikák esetén a tanító játékosnak képesítéssel kell rendelkeznie, melyet Domhanon, a mágusszékházban lehet szerezni.
Tanulható/tanítható varázslatok:

 - univerzális technikák
 - haladó faji technikák
 - mesterszintű faji technikák
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Új varázslatok tanulása
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Varázslatok értékelése
» Draconius Boszorkány- és Varázslóképző

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Képességek és Fegyverek :: Mágia-
Ugrás: