A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Mirya Lartamyr

Go down 
SzerzőÜzenet
Mirya Lartamyr
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Mester
Mana:
125/125  (125/125)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Mirya Lartamyr   Szer. Szept. 30, 2015 11:11 am

Név: Mirya Lartamyr
Nem: Nő
Faj: Elf

Jellem: Ha az elfekre azt mondják arrogánsak akkor ez rá hatványozottan igaz. A végtelenségig öntelt, arrogáns és beképzelt. Utál másokkal fizikai kontaktusba lépni és ha teheti kerüli is az ilyesfajta érintkezést. Ennek fő oka egyrészt, hogy szerinte ezt a fajta „megtiszteltetést” a másik félnek ki kell érdemelnie másrészt rendkívül érzékeny  a rendre és a tisztaságra. Mindent rendszerezve tart és ezt elvárja másoktól is valamint nem érintkezik semmilyen számára ismeretlen eredetű dologgal (kész szerencse, hogy létezik kesztyű is). Viszont ennek ellenére kifejezetten érdekli a környezete, legalábbis megfigyelés szintjén. Ez a fajta érdeklődés szinte mindenre kiterjed, más fajokra, lényekre, állatokra, azok szokásaira és viselkedésére stb… amikről folyamatosan feljegyzéseket készít magának. A mágia tudományán kívül viszont még az alkímia az ami a szívéhez legközelebb áll, kifejezetten szeret kísérletezgetni és megfigyelni a különféle növények, gombákat és mi egyebek hatásait (persze szigorúan csak másokra vonatkozva, ő maga sose inna meg semmit amit előzetesen már nem próbált ki máson, vagy nem ismeri a pontos eredetét vagy hatását.) Megfigyelőként még érdemes kiemelni a különféle művészeti ágak iránti érdeklődését. Festészet, költészet, szobrászat stb. Úgy tartja ez is egyfajta kapu egy adott egyén személyiségének megismeréséhez.

Kinézet: Külsőre talán ezek a jellemvonások nem is mondhatóak meg (legfeljebb az öltözködése árulkodhat erről, hisz mindig kesztyűt visel, a ruhái mindig a teljes testet takarják ha másként nem is, egy átlátszó bársony lepellel és nem ritkán hord a fején csuklyát). A közéletben használt ruhatárát többnyire selyem és bársony viseletek teszik ki, fehér, vörös, kék és olykor fekete színben viszont mindig szigorúan egy színben mutatkozik, sosem keveri őket. Hosszú, hamu szőke haja egészen a hát közepéig leér, és ő maga tökéletes párosításnak tartja mélykék szemeivel. Sápadt bőre viszont kevésbé hat előkelőnek ahogy az első pillanatban tűnő félénk, visszahúzódó tekintete sem épp a valódi személyiségére ad következtetést, ami nem csoda hisz igyekszik ezeket a jellemvonásokat magába tartani így kívülálló szemmel egy csendes, félénk de mosolygós leányzónak tűnik de a szemfülesek azért könnyedén kiszúrhatják azt a hamis kis mosolyt az arcocskáján.

Előtörténet:

Az ember vagy egyéb fia azt gondolná a jelleméből adódóan, hogy egy igencsak módos, előkelő, nemesi család sarja de tudván, hogy az elfek nem élnek ilyesfajta társadalmi rétegekkel akkor csakis a szülőknél keresendő ennek forrása de ott sem igazán találni rá okot. Mirya szülei (elf viszonylatban) teljesen átlagosnak mondhatók, kedvesek, közvetlenek sőt mi több kifejezetten segítőkészek. Édesapja vadászként, míg édesanyja gyógyítóként éli mindennapjait, ami viszont már magyarázatot nyújt az alkímia és a természet iránti érdeklődésnek. De akkor mégis mi az oka, hogy a szülőktől ennyire eltérő jellemmel áldotta meg a sors? Nos nyilván ő nem fogja megtudni hisz már születésétől fogva ilyennek tartja magát. Két lánytestvérétől eltérően ő már csecsemőként is maximálisan csendes és nyugodt baba volt. Ritkán kellet arra kelnie a szülőknek, hogy felsírt volna és ez a tulajdonsága máig nem múlt el. Nagyon ritkán mutatja meg az érzéseit másoknak, legyen szó bánatról, örömről, undorról. Pedig nagyon is érzékeny még ha ezt nem is mutatja és a tökéletesre való törekvése is ebből ered, ami nagy hatással volt az életére. Mindig odaadóan tanult, és kíváncsisága hamar kiemelte őt két nővére közül. Persze ezek még csak apró szárnypróbálgatások voltak de példának okáért nyolc évesen már tudta miként fertőtlenítsen egy sebet pár gyógynövény segítségével, ahogy az íjjal való lövést is hamar sikerült kitanulnia még ha mondjuk nem is mesterlövészeket megszégyenítő módon tette. Édesapja tanításainak hála gyorsan megismerte környezete élővilágát és már fiatalon is annak tanulmányozásával és feljegyzéseivel töltötte ideje egy részét. A mágikus affinitására tizenhárom éves korában derített fényt mikor rájött, hogy képes apró mértékben befolyásolni a víz folyási irányát, persze kénytelen volt megvárni a fennmaradó két évet, hogy komolyabb kísérletekbe is belekezdhessen az erejével kapcsolatban. Egyrészt ekkorra növekedett meg benne a mágikus erő olyan mértékben, hogy komolyabban is képes legyen ezzel foglalkozni másrészt ahogy annak hagyományos módon történnie kell a valódi tanitatásai is innen kezdődtek.
Ez természetesen nem jelentett nagy akadályt a számára, ugyan tanulótársaival sosem tudott kijönni, legalábbis ő sosem érezte magát közéjük valónak, de ez az ő meglátása szerint csakis előnyére vált. Viszont fajtársai, majd kicsivel később más fajok viselkedése iránti komoly érdeklődése innen kezdődött és ennek köszönhetően az első három év alatt sikeresen sajátította el anyanyelvi szinten Domhani nyelvet hisz ha más fajokat is szeretne megfigyelni, ez mindenképp elengedhetetlen, ahogy az idegen nyelvek tanulása is, igaz ezekben már nem sikerült oly messzire eljutnia hisz a tanulása alatt számos más egyéb területre is koncentrálnia kellet, kiemelve a mágia használatát. Nagyon is fontosnak tartja, hogy mesteri szinten használja saját erejét és megismerje annak minden részletét, számtalan órát töltve el a mágiaág természetének tanulmányozásával és gyakorlásával, valamint azok és saját határainak feszegetésével, talán többet is mint amennyi elfogadható lenne. Ennek árát viszont a harcművészeti ágak sínylették meg, hisz még ideje nagy részét a mágia, a nyelv és a művészet, valamint az alkímia megismerésével töltötte addig ezen része a taníttatásoknak egyre inkább háttérbe szorultak. Ugyan az íjász  kézszege sokat csiszolódott addig a közelharc mint mondjuk a kardforgatás már közel sem ment olyan jól és sajnos ez a fizikumára is hatást gyakorolt. Persze ez nem volt akkora hátráltató tényező, hogy végül ne tegyen sikeres záróvizsgát és megmutassa erősségeit a királynak, hogy mostantól mesterként folyathassa tanulmányait tovább.


A hozzászólást Mirya Lartamyr összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Okt. 06, 2015 9:53 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Mirya Lartamyr   Szer. Szept. 30, 2015 1:33 pm

Nos, kedves Mirya, azt hiszem érdekes kalandoknak nézünk elébe. Az előtörténetet elfogadom.

Kezdésnek 125 manát és 3500 aranyat ítélek neked, illetve mágikus képességeidet alátámasztandó a "Vízlabda" varázslatot.

Ne feledkezz meg az adatlap felállításáról!

Jó játékot kívánok!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Mirya Lartamyr
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Karakteralkotás :: Előtörténet-
Ugrás: