A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 -A Narthex-

Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: -A Narthex-   Pént. Szept. 25, 2015 5:17 pm

A Saltus torony bukóráccsal zárható kapuján túl található a Narthex, az előcsarnok. A hatalmas, visszhangos csarnokot legyezőboltozatban végződő támívekkel erősített oszlopok tartják. Természetesen puszta fekete bazaltból épültek, mint az egész torony. A falakat nem vakolják, csak a csiszolt fekete kövek tükrözik vissza a vastartóban égő fáklyák fényét. A terem közepén, a padlón csodálhatjuk meg a saltusiak címerét: a három hatalmas ezüst hegyet.
A Narthex egyszerre szolgál a torony előszobájaként és gyülekezési pontként, valamint az innen nyílnak az őrszobákat, ahol a saltusiakhoz fordulhatunk ügyes-bajos gondjainkkal. A csarnok végén gigászi lépcső indul az emeletek felé, de ezen kívül persze számos melléklépcsőház, sőt felvonók is lehetővé teszi a közlekedést.


A hozzászólást Gemorick összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Aug. 19, 2016 2:47 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: -A Narthex-   Kedd Okt. 20, 2015 7:42 pm

PÁCLÉ

A gunslingertől csak egy vállvonásra futotta. Ha a fogadósok jelentették volna föl, akkor sem állt volna rajtuk bosszút. Valahogy nem fűlt hozzá a foga, hogy nekiálljon tervezni a véres megtorlást. Mit érne el vele? Helyette inkább folytatta a némán ballagást, egészen addig, míg el nem érték a saltusi tornyot.

A fallikus építmény előcsarnokába, azaz a Narthexbe érkeztek. Az elmúlt két hónapban egyszer sem fordult meg itt. Most, hogy jobban belegondolt, alig járt benne. Legalábbis nem igazán jutott tovább az előcsarnokon. Egy alkalommal személyesen hozta be a jelentését, ami kisebb bürokratikus gondokhoz vezetett. Onnantól fogva udvariasan megkérték, hogy inkább futárral továbbítsa a hivatalos iratokat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: -A Narthex-   Kedd Okt. 20, 2015 8:01 pm

Lance Lotter- Páclé

Sechtos fellélegzett, ahogy végre a bazaltbarlangszerű Narthexbe léptek. A saltusiakat természetszerűen megnyugtatta a hideg kövek látványa, ő ráadásul bányászcsaládból származott. az épületbe lépve az ember gyorsan elfelejtette, hogy odakint nappal van. A fáklyák égtek, a levegőben kátrány és füstszag keveredett a pincéből elősunnyogó dohszaggal. A különítmény is láthatóan megkönnyebbült, ahogy végre a céljukhoz értek. Sechtos az egyik boltozat alatt lévő pulthoz indult. Lance kardját és pisztolyait átadta a falmélyedésben kialakított őrszobában posztoló vadásznak, aki intett a társának. A fiatal, húszas éveiben járó Saltusi sóhajtva leemelte a falba vert szögön függő kulcsokat, és átbújta pult alatt. Kezdő vadász volt: fegyverei fémesen csillogtak a fáklyafényben. Állán épp csak sarjadt valami szakállféleség, de azt meglehetősen elégedetten simította végig.
- Le a katakombákba?
- Le a katakombákba, Sechtos elöljáró...?- javította ki a másik saltusi egy hideg pillantással az ifjoncot. Azt láthatóan nem hatotta meg. Intett Sechtosnak és a legközelebbi felvonó felé indult. Az elöljáró intett a saltusiaknak, hogy leléphetnek.
- Mikor ül össze a félvezérek tanácsa, Hretch? - fordult a zöldfülűhöz.
- Ja, ők csak holnap..izé.. elöljáró uram. De a mester visszajön egy cirka két órán belül, és ő akar vele beszélni. - Lancere sandított szinte barátságosan.- Addig ott a háromszáznégyes. - az újonc szeme elkerekedett.- Hé, kisasszony...! Ide nem jöhet be!
Nahilia már épp becsusszant volna mögöttük a liftbe, de Sechtos elállta az útját.
- Várjon meg itt.- morrant rá a kapitányra. - Pár perc és visszatérek, és meglátjuk, mit tehetünk az ügy érdekében.
A fiatal vadász megköszörülte a torkát, a felvonó fémdobozának felső sarkában pedig megszólalt a csengő, jelezve, hogy a fülke kezelői készen állnak a működtetésre. A felvonó süllyedni kezdett, hideg kőszag áradt be, ahogy a Narthex padlója tömör gránitrétegbe tűnt.
A lift egy rándulással állt meg. A börtönszínt csendes volt, sötét és elég vigasztalan.
- Nna, itt is vagyunk.- mosolyodott el az újonc, majd nekivágott a folyosónak.

(Folyt.: Börtönszint.)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: -A Narthex-   Csüt. Aug. 25, 2016 6:46 pm

Feladir- Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...

A Saltusi Torony előterében szinte örvénylett és sistergett a feszültség, a középpontjában pedig öt narancssárga köpenyes kromat pap állt, akik hangosan vitatkoztak pár meglehetősen bosszúsnak tűnő saltusival. Egyikük bőre alól már szinte előtüremkedtek az árnymágia ragacsos csápjai, a leghangosabb alakból pedig olyan hő áradt, hogy még a bejárati kapunál is érezhető volt. Az ajtó belső oldalán posztoló őrök épp halkan beszélgettek, mikor Feladir megérkezett. Még az utolsó pár mondatot elcsíphette.
- Úgy hallottam, két külsős mágusunk égett meg...
- Az semmi ahhoz képest, ami azzal az ispotállyal történt, ahova átterjedt a tűz. Úgy hallottam, a ragályos betegek terméből épp csak pár embert tudtak kimenekíteni, a többiek mind ropogósra sültek...
- Mindezt azért, hogy kiraboljanak egy szentélyt...
- Azok a kromatok odabent majd megvesznek, hogy visszakapják azt a rohadt szobrot. Csoda, hogy még nem estek neki senkinek.

- Mégis miféle vadbaromnak érte meg ennyi pusztítás egy nyavalyás, hülye gyíkért? Kicseszett vallási fanatikus őrültek...
A másik őr épp ekkor vette észre a közeledő elfet és társára pisszegett. Az azonnal elhallgatott.
- Segíthetünk valamiben, uram? - szólt a közelebb álló, majd tekintete egy pillanatig megpihent a lepellel letakart, körülbelül azonosíthatatlan tárgyon, amit a Feladir cipelt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: -A Narthex-   Csüt. Aug. 25, 2016 7:16 pm

Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...


A Toronyhoz közeledve egyre kevésbé tűnt jó ötletnek a dolog. Belépve pedig már miden csepp bizalmamat elvesztettem a tervben. Öt kromat ordítozott, öltözékük alapján papok, a saltusiak pedig hasonló stílusban válaszolgattak. Valahogy furcsa elégtételt éreztem, hogy láthattam egy fejvadászt kijönni a sodrából. Aztán eszembe jutott, hogy mit is cipelek és hirtelen még rosszabbnak tűnt az ötlet, mint pár pillanattal korábban. Csoda, hogy az arcom nem lett halálsápadt. Gyorsan ellenőriztem a lepelt, hogy semmi ne lógjon ki alóla. Közben megütötte a fülemet a két őr beszéde. Nem igazán értettem mit beszélnek egymás között a saját nyelvükön, de gesztusaikból feltételeztem, hogy a papokról van szó. Kicsit közelebb húzódtam, hátha megértem miről diskurálnak, mikor az egyikük megszólított. Nyeltem egyet. Most ugrik a hildur a vízbe!
- Ami azt illeti, igen. Eldrick félvezérrel szeretnék egy pár szót váltani. - elővettem a legbarátságosabb mosolyom és reménykedtem, hogy nem vesznek rá, hogy felfedjem mi is van a lepel alatt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: -A Narthex-   Csüt. Aug. 25, 2016 7:56 pm

Feladir- Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...

A két őr egymásra nézett, majd a tajtékzó papok felé pillantottak. Egyikük sem tűnt túlzottan lelkesnek, aztán az ifjabb és szakáll helyett csak borostakezdeménnyel büszkélkedhető saltusi sóhajtott egyet.
- Nagyon fontos ügy....?
- Hagyd, szerintem Tranavalos félvezér még örülni is fog, ha elhívod onnan...-
dünnyögte a másik.- ha meg kiderül, hogy füles koma csak a macskáját vesztette el, akkor is megszabadult onnan pár percre.
A fiatal fejvadász vállat vont és elindult a csoportosulás felé. Vasalt csizmái ütemesen kopogtak a fekete bazalt kövezeten.
Egy elf számára nehezen lehetett megkülönböztetni feketébe uniformisba bújt saltusiakat, de az egyikük egészen biztosan Eidrick volt. Mikor a fiatal őr odaért, a legelöl álló fejvadász egy intéssel a papok vezérének torkára forrasztotta a szót. Rövid, saltusi nyelven folyó párbeszéd következett, majd Eidrick kivált a sorból és elindult a kapu felé.
Nem állíthatnánk, hogy a viszontlátás öröme ült ki az arcára, amikor megpillantotta Feladirt. Sőt, mintha határozott rosszallása mérte volna végig. Tekintete bizony hamar megakadt a különös csomagon.
- Köszönöm, átveszem. - biccentett az őröknek, majd intett az elfnek, hogy kövesse.
A Narthexből számtalan kisebb helyiség nyílt, a legtöbbje ilyen késői órán üresen állt. A félvezér benyitott az egyik használaton kívüli raktárba: csak pár kimustrált puska, és egy halom elgördült kardmarkolat porosodott az egyik sarokban. A falon a saltusiak által használt gomba-lámpa izzadt magából kékesszürke derengést.
- Az ott az lesz, aminek gondolom?!- reccsent fojtott hangon, miután kulcsra zárta az ajtót. Nem tűnt igazán feldúltnak, megőrizte a szokásos hűvös látszatnyugalmát, de beszéde már inkább saltusinak tűnt, semmint domhaninak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: -A Narthex-   Csüt. Aug. 25, 2016 8:14 pm

Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...


- Téged is öröm újra látni - válaszoltam, mintha észre sem vettem volna feldúltságát - Ha biztos vagy benne, hogy nem hallgatóznak...
Lerántottam a leplet a szoborról. A kékes derengésben egyáltalán nem tűnt olyan fenségesnek, de a barnás-vöröses foltok így is jól kivehetőek voltak rajta. Lopva a félvezérre sandítottam, miközben próbáltam leplezni, hogy nagyszerűen szórakozom.
- Mielőtt megpróbálnál letartóztatni, előre közlöm, hogy nem én voltam. Most sem. - toldottam hozzá sietve az utolsó két szót. Úgy néz ki csak akkor jövök a Toronyba, ha olyan bűncselekmény esik, amihez közöm sem volt. - Én nem tudok gyújtogatni, és te is tanúsíthatod, hogy a cellában voltam, amikor a tűz kiütött. Azt viszont tudom, hogy mit akartak kezdeni ezzel a... műalkotással.
- Az úriember, aki kihozott, Vincent Glyn, összehozott nekem egy találkozót egy magát Achátnak nevező elf nővel. Ami érdekes vele kapcsolatban, hogy hat... megismétlem, HAT gyűrűje volt. Vagy a császár egy... "társalkodónője" vagy egy hihetetlenül veszélyes teremtmény. Én az utóbbira tippelnék. - hagytam egy rövid szünetet, hogy fel tudja fogni mivel áll szemben.
- Na már most, Achát azt állította, hogy az arany ezen a micsodán Lakaran, a kadmet zsákmányisten aranysasa, melyet egy pár kromat fanatikus ellopott Admorakból. Achát azt akarja, hogy szolgáltassam vissza az aranyat Lakarannak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: -A Narthex-   Csüt. Aug. 25, 2016 8:29 pm

Fealdir- Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...

- Úgy tudtam...-sóhajtott megadón Eidrick.- Legszívesebben kivágnálak az ajtón keresztül, úgy, hogy végigszántanád a fél termet, egészen a bátyám csizmájáig. Ez valami új elf sport, amiről nem hallottam? Hogyan kergessük a saltusi lovagrendet az őrületbe?
Miután a félvezér kiadta az első indulatát, többé-kevésbé nyugodtan hallgatta Feladirt. Egy ideig. Már amikor Vincent Glyn szóva került, összevonta a szemöldökeit, de amikor Achát neve elhangzott, a saltusi már lehunyt szemmel az orrnyergét dörzsölte.
- Hát rendben... hagy tisztázzam: azt mondom, hogy a Domhani Pénzverdék mestere összehozott téged a város bűnözőfejedelmével, hogy elvidd ezt a rohadt szobrot, ami miatt több mint huszonnégyen meghaltak ma délután a az egyik legszemetebb kadmet istennek, aki csak bolyongani szokott ezen a síkon?
Eidrick Tranavalos vett egy mély levegőt, és a falnak vetette a vállát. Rövid csend következett.
- Achátot ismeri minden saltusi fejvadász. A neve rendszeresen előbukkan bűntények kapcsán: a legpitiánerebb csempészéstől kezdve a szervezett orgyilkosságokig. Tudjuk, hogy elf. Tudjuk, hogy borzasztó gazdag, befolyásos, és tehetséges mágiahasználó. Van vagy ötszáz személyleírásunk: és elfogni effektíve lehetetlen. Őszintén, legszívesebben kitépném a kezedből, ezt a hülye szobrot, és hozzávágnám a kint őrjöngő kromatokhoz, csak, hogy keresztülhúzzam annak a ringyónak a terveit.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: -A Narthex-   Csüt. Aug. 25, 2016 8:53 pm

Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...


Azt hiszem van az ilyen helyzetekre egy emberi mondás: fülig ülünk az ürülékben. Vagy valami hasonló. Tehát, Domhan legerősebb húsmágusa (mert komolyan nem hiszem, hogy más lehetne a Pénzverdák mestere) és a bűnkirálynő hozott ki egy saltusi börtönből. Ha hiúbb lennék hízelgőnek találnám. Sajnos nem vagyok az.
- Inkább ne, ha kérhetném... - mondtam félénken - valószínűleg így is tudják, hogy itt vagyok. Legalábbis Vincent megfenyegetett, hogy nagyon megbánom, ha nem megyek a találkozóra, ahol ezt rám sózták - mutattam a szoborra, melyet időközben letettem. Ha nem lett volna katonai kiképzésem most biztos remegnék, mint a vasfák levele a szélben.
- Úgyhogy szabadon feltételezhetjük, hogy mindkettő húsmágus és van náluk valami, ami valamikor a testem része volt. Nekem azonban semmi kedvem sincs átváltozni egy mesterbérgyilkossá, úgyhogy kérlek mutass egy kis diszkréciót.
- Ami pedig a látogatásom okát illeti... - vettem egy mély levegőt. Biztosra vettem, hogy nem fog neki tetszeni - Kellene nekem egy jó csempész, aki át tud vinni engem is és a szobrot is Terakh-ra. Amikor letudtuk a kis akciónkat, a szobor ellopását ráfoghatod a csempészre, aki mehet is vissza a bányába. Cserébe előkerítem neked Vidathar legjobb aranyművesét, hogy csináljon egy pontos replikát a szoborról, amit visszaadhatsz a kromatoknak. - visszatartottam a lélegzetem. Éreztem, hogy jönni fog legalább egy ütés vagy rúgás vagy mindkettő, úgyhogy úgy helyezkedtem, hogy a lehető legkevesebb sérülést szenvedjem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: -A Narthex-   Csüt. Aug. 25, 2016 9:26 pm

Feladir- Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...

Eidrick hallgatott. Hol Feladirt, hol a szobrot figyelte, miközben a halántékát masszírozta. Végül utálkozva megrázta a fejét.
- Szóval huszonnégy ember halálát kennéd egy csempészre? Még szerencse, hogy a Saltusi lovagrend nem egy rohadt kölcsönkönyvtár, ahonnan kilóra lehet igényelni bűnözőket.
Az ajtóhoz lépett és leakasztotta a kulcskarikát az övéről.
- Te most itt szépen megvársz. Egy fertály óra és visszajövök.
Ezzel kinyitotta az ajtót, kilépett, majd nyomban be is csukta. A kulcsok hangosan zörögtek a zárban, majd felhangzottak Eidrick távolodó léptei. Kicsivel később megint megélénkült a Kromatok zsivaja, amit pár hangos saltusi szó végül lecsillapodott. Aztán csend. És csend. Hosszú, óráknak tűnő percekig.
Végül kicsivel több mint egy negyed óra múlva megcsörrent a zár. Eidrick félvezér lépett be, egyedül.
- Beszéltem Gemorickkal. - nyilvánvaló hatásszünetet tartott, a tekintete hideg volt és sötét, mint bármely tárna a saltusi büntetőtelepen. - Azt mondja, ha már idáig eljutottál, akár hasznodat is vehetjük..persze amennyiben nem szabadulnak meg rögtön tőled, amint befejezted, ezt a hülye küldetésedet... aminek igencsak megnőtt az esélye, azok után, hogy meggondolatlanul besétáltál ide. Csempészt, mint már mondtam, nem kapsz, de a portálon a saltusi őrök nem fognak zaklatni. A kadmeteket neked kell kijátszanod. Hajlandóak vagyunk veled kockáztatni ennyit, de ne feledd, ha túléled, innentől jelented nekünk Achát minden rád bízott feladatát, minden előtted felfedett lépést...persze, nem ilyen rohadt amatőr módon, mint ahogy eddig tetted. Cserébe nem tartóztatunk le azonnal, és nem küldünk, számításaim szerint száznegyvennégy évre kényszermunkára. - itt csizmája orrával megbökte a sárkányszobrot- A kromatoknak te is tökéletesen megfelelsz bűnbaknak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: -A Narthex-   Csüt. Aug. 25, 2016 10:24 pm

Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...


Kifújtam a levegőt, amikor Eidrick végre válaszolt. A remélt agresszió elmaradt, helyette egy utálatos fejrázást és egy letolást kaptam. Már jobban megy a dolog, mint vártam.
- Egy fertály óra. Ne aggódj, nem megyek sehová...
Amint a félvezér kilépett az ajtón, rögtön letakartam a szobrot. Egyrészt nem akartam, hogy a kromatok közül bárki is meglássa, másrészt elég kényelmetlenül éreztem magam egyedül hagyva vele. Végtelenül mocskosnak éreztem magam, az alkuért, amit ajánlottam, de a csempész már eljátszotta az esélyét, én pedig olyan megoldást javasoltam, ami elkerülhetővé tette volna a vallásháborút és még a kromatok is boldogan mennek haza. Nagyon reméltem, hogy nem csak racionalizálni akarom, hogy mindent megteszek a túlélés érdekében.
Amíg egyedül álldogáltam a raktárban azon gondolkodtam, hogy miként fogom kimagyarázni magam Achátnak. Biztos, hogy nem fogja elhinni, hogy egyszerűen csak azért vagyok itt, hogy lezsírozzam az átjutást. Valamit ki kellett találnom, méghozzá gyorsan, mert feltehetőleg Vincent vagy valaki más már biztos, hogy az otthonomban üldögél és várja, hogy hazaérjek.
Elmélkedésemből a zár kattanása rázott fel. Eidrick még a szokásosnál is fagyosabban méregetett, miközben előadta, hogy mik Gemorick parancsai.
- Mégis mit vártál, mesteri intrikát? Katona vagyok nem kém. Amúgy meg, akkor is megöltek volna, amint visszatérek Terakh-ról, ha nem jövök ide. Így legalább lesz esélyetek elkapni a fekete lista első helyezettjét és valószínűleg megszabadulhattok egy korrupt bankártól is.
Ismét kezembe vettem a letakart szobrot, és barátságos mosolyt erőltettem az arcomra:
- Sose hittem volna, hogy a saltusiakkal fogok együtt dolgozni...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: -A Narthex-   Szomb. Aug. 27, 2016 10:09 am

Feladir- majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...

Eidricken látszott, hogy igyekszik összeszedni minden csepp megmaradt türelmét. Mély levegőt vett, sziszegve kifújta, egy pár hosszú pillanatig lehunyta a szemét, mint aki nagyon próbál koncentrálni valamire, csak aztán nézett fel Feladirra.
- Inkább ne nyissunk vitát arról, hogy egy hivatásos katonának kötelessége-e hülyének lenni, vagy sem. És nagyon remélem, hogy ebben az... "együtt dolgozásban".. nem mi fogjuk húzni a rövidebbet.
A félvezér válogatni kezdett a kulcsai között, és időnként már az ajtó felé sandított.
- Na most jól figyelj: Ha kapcsolatba akarsz innentől lépni velünk, egyszerűen sétálj be egy laer ivóba, rendelj valamit, ücsörögj egy kicsit, majd mikor fizetsz, hagyj egy üzenetet a csaposnál. El fog jutni hozzánk. Ami meg a távozásodat illeti, úgy gondoltuk, a leghihetőbb magyarázat, hogy visszajöttél kiverekedni magadnak kártérítést az indokolatlan bánásmód miatt... nem te lennél az első elf, hogy finoman fogalmazzak. És, hogy legyen egy kis bizonyíték is, íme...- ezzel átnyújtott egy papírdarabot, amin sietős, kusza írással az alábbi állt.

Kelt.: aha. 1942, Fehérsarló ciklusának tizedik napja, Gemorick Tranavalos Nagymester saját keze által, satöbbi.

Az alábbi okiratot bemutató elf (Feladir Geraethul) számára a Saltusi Lovagrend pénztára köteles kifizetni 10 arany kompenzációt az állítólagosan elszenvedett sérelmekért konzuli kérésre. A felülírott a hét bármely napján, reggel nyolctól, este kilencig átveheti a kiszabott összeget.

kelt, mint fent, továbbira is tőlem.
Gemorick Tranavalos, stb.


A levelet a nagymester fekete viaszba nyomott három hegyet ábrázoló pecsétje zárta.
Eidrick megvárta, amíg Feladir átfutja a levelet, majd a zárba illesztette a megfelelő kulcsot.
- Ha végeztünk, ideje menned.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: -A Narthex-   Szomb. Aug. 27, 2016 10:46 am

Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...


Egy kurta bólintással jeleztem, hogy megértettem, mivel nem nagyon volt kedvem vitába szállni arról, hogy nem a legbölcsebb dolog egy kocsmában lezsírozni az ilyesfajta ügyeket. Még a Geliar sem lenne egy túl biztonságos hely hozzá. Legalábbis szerintem. Mint mondtam, nem volt kedvem erről vitát nyitni.
Érdeklődve vettem át a kis papírost, mely a kártérítésről szólt. Nem tudtam eldönteni, hogy az írás kuszasága Gemorick idegességéből vagy az irat sietős elkészítéséből fakadt. Valószínűleg mindkettő. Nem is gond, ez legalább hitelt ad neki.
Mikor felnéztem Eidrick már a zárba helyezte a kulcsot, de úgy éreztem, hogy egy valamit még meg kell tennem:
- Eidrick... köszönöm. - mondtam, miközben kezet nyújtottam neki.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: -A Narthex-   Szomb. Aug. 27, 2016 12:12 pm

Feladir- Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...

Az ajtó kitárult, Eidrick megállt a küszöbön. Rövid ideig habozott.
- Ne köszönj semmit. Még...
Ezzel átlépte a küszöböt és sietős léptekkel megindult az azóta is ott szobrozó kromatok csoportja felé. A Saltusiak vezetője röviden biccentett először Eidrick, majd az ajtóban ácsorgó elf felé, aztán visszafordult a kromatokhoz.
Innentől szinte tudomást sem vettek az elf létezéséről, csak az ajtónállók egyike szólította meg.
- Akármerre is indul, uram, jobb ha óvatos lesz. Ilyen kései órán már nem a legbölcsebb az utcákat járni, úgyhogy ne térjen le a nagyobb utakról.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: -A Narthex-   Szomb. Aug. 27, 2016 1:07 pm

Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz...


"Hát, ez is valami..."
Gyorsan összeszedtem a gondolataim: legjobb lesz még az éj leple alatt átsurranni Terakh-ra főleg, mert nappal elég furcsa lenne Homályt húzni magamra. Na meg éjszaka mégis csak könnyebb még mágia nélkül is elbújni. Még egyszer leellenőriztem a lepelt, hogy biztos ne lógjon ki alóla a szobor. Látva, hogy Eidrick visszatért a kromatokkal vitatkozni, én elindultam kifelé a toronyból.
- Köszönöm a jó tanácsot. Esetleg... - előkotortam a zsebemből a kártérítésről szóló cetlit - meg tudnád esetleg mondani, hogy ezt hol tudom majd beváltani? - kérdeztem az ajtónállótól, aki megszólított.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: -A Narthex-   Szomb. Aug. 27, 2016 6:06 pm

Feladir- Majndme biztos, hogy rossz vége lesz...

A saltusi elvette a papírt, gyorsan átfutotta, majd olyan sóhajt eresztett meg, mintha épp egy közeli és kedvelt unokatestvére halálhíréről értesítették volna. A társa vetett egy lopott pillantást az írásra, majd Feladirra, és pontosan kiült az arcára a véleménye az elfekről, meg az állandó panaszaikról.
- A második emeleten van a pénztár...uram. De - bökött a papírra- Csak reggel nyolctól este kilencig van nyitva, és az már két harangszóval elmúlt. Úgyhogy legjobb lesz ha holnap próbálkozik.
Ezzel láthatóan elintézettnek tekintette az ügyet, úgyhogy tekintetét inkább visszafordította a főlépcső és a kromatok felé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: -A Narthex-   Szomb. Aug. 27, 2016 6:19 pm

Feladir- Majdnem biztos, hogy rossz vége lesz c. kalandja a Portálcsarnokban folytatódik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: -A Narthex-   

Vissza az elejére Go down
 
-A Narthex-
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Világok :: Domhan :: Központ :: Saltusi Torony-
Ugrás: