A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Khalod-erőd

Go down 
SzerzőÜzenet
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Khalod-erőd   Szer. Szept. 02, 2015 4:18 pm

A fal egy megnyerőbb név lenne számára, ugyanis az erősség csupán a Gardol medencéből kivezető szorosba épült fal. Ez talán a legjobban őrzött pont Volurán, mely nem is csoda, hiszen ez az első védelmi vonal. Az 50 km hosszú falon állandóan folynak az őrjáratok, illetve a mögötte elhelyezett "katonaváros" mindig megfelelően el van látva fegyverekkel, élelemmel és katonákkal. A teljes helyőrség nagyjából 300.000 fő. A falon ötven méterenként kerek bástyák helyezkednek el, köztük 50 méterenként egy-egy kisebb kiszögellés, rajtuk nyílvető gépekkel. A bástyák teteje 5 méterrel magasodik a gyilokjáró fölé. A fal maga 20 m magas, mely tetején olyan széles, hogy két szekér kényelmesen elfér egymás mellett. Minden egyes tégla mágiával van átitatva, ezzel is erősítve a struktúrát, nem is beszélve arról, hogy felfelé haladva keskenyedik, ezzel ferde felületet létrehozva, így a lövedékek könnyebben pattannak le róla. A kapuház széles, három szekér is kényelmesen átfér rajta. A kapu vasfából van, egy vékony fekete acél réteggel lefedve, illetve stratégiai pontokon fekete acéllal megerősítve.


A hozzászólást Talamh összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Aug. 08, 2016 9:11 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-erőd   Kedd Szept. 29, 2015 11:39 am

Lance Lotter - A célpont

A nap még alig kelt fel, de az erőd már tele volt élettel. A favágók megkezdték reggeli rutinjukat, miszerint kimentek a fal elé ellenőrizni, hogy nem kúszott-e túl közel az erdő, az őrök folyamatosan fel-alá járkáltak az épület tetején, őrjárati feladataikat ellátva, az őrszemek árgus szemekkel figyelték a távolban elhelyezkedő előőrsöt. A magányos utazó közeledése nem okozott semmilyen felfordulást, bár többen is furcsállták, hogy csak egyedül van. Ha az előőrsről jönnek, azt általában csoportosan teszik, egy-egy kereskedőkaraván formájában, netán egy kisebb hírvivő osztag, de sosem egy.
- Esküszöm, amióta az az ember megjött furcsábbnál furcsább dolgok történnek. - rázta a fejét Menator - Az éjszaka jön, ez meg tök egyedül.
Mélyet sóhajtott és tovább szörnyülködött. Ahogy az utazó közelebb ért, a fiatal őrszem észrevette fekete ruháját. Összehúzta a szemöldökét. Kisebb fuvallatokat küldött felé, nem túl nagyokat, de elég erőseket, ahhoz, hogy meglibbentse kabátját. Semmi. Az égvilágon semmi nem történt. "Kékacél" gondolta magában. "Mi a fenét akarhat itt a Lovagrend?"
Lement a kapu elé, hogy kérdőre vonja fejvadászt, de amint leért feltűnt, hogy sokkal biztosabban üli meg a karát, mint ahogy a saltusiak szokták, nem is beszélve arról, hogy puska sincs nála. Ez csak egyet jelenthetett.
- Lance Lotterhez van szerencsém? Ugyan, ne vágj olyan meglepett arcot! Az a munkám, hogy jó megfigyelő legyek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-erőd   Kedd Szept. 29, 2015 4:33 pm

Az út megnyugtatóbb volt, mint amire a gunslinger számított. Már teljesen elszokott a kényelmes lovaglástól, amikor nem kell tenni semmit, csak lovagolni előre, és közben gyönyörködni a tájban.
Az erőd falának látványa lenyűgözte a rendőrbírót. Valamiért a kínai nagy falat juttatta eszébe. Persze annál jóval szebb volt. El kellett ismernie, hogy az elfek annak ellenére, hogy barátságos teremtmények hírében álltak, bizony adtak a védelmükre. "Ha békét akarsz, készülj a háborúra."
Lance nem volt meglepve, mikor felismerték. Lance hálás volt, amiért nem kell perceket vesztegetnie a bemutatkozásra. Leszállt a kara nyergéből, hogy körülbelül egy magasságba kerülhessen az elfekkel.
- Egy Friedrich Wittlesdorf nevű alakot követek, aki feltehetően Tula'abadorban húzta meg magát - mondta, majd előhalászta az illetőről készült fényképet, és felmutatta az őröknek.
- Ha megoldható, szeretném ebben az ügyben kérni a segítségeteket. Egy másik karára lenne szükségem, valamint víz és hideg élelem utánpótlásra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-erőd   Kedd Szept. 29, 2015 5:41 pm

Lance Lotter - A célpont

Menator átvette a fényképet, hogy alaposabban is megnézhesse. Igen, ez biztosan az.
- Két napja járt itt. Nem volt vele semmi probléma, de nagyon idegesnek tűnt. Mint aki menekül. A leggyorsabb karát adtuk neki, úgyhogy tegnap este érhetett a fővárosba. - itt rövid szünetet tartott. Nagyon remélte, hogy nem egy bűnözőt engedett át. Idegességében fegyverövével kezdett babrálni, de hangján nem hallatszott, hogy baja lenne mikor folytatta:
- Neked sajnos csak a lassabbak maradtak. Ezzel itt ne foglalkozz, majd visszavitetem Karodnak. A készletekkel kicsit bajban leszel. Én csak az Első Őrszem vagyok, úgyhogy nem ajándékozhatok el semmit. Azonban... - kicsit halkabbra fogta a hangját és intett Lance-nek, hogy hajoljon közelebb - csak mondj annyit a boltosoknak, hogy Menator küldött. Nem garantálom, hogy ingyen lesz, de talán kedvezményt adhatnak. - elmosolyodott. Barátságosnak szánta, de idegességében inkább vicsorításra hasonlított. Gyorsan elmagyarázta Lance-nek, hogy mit merre talál:
- A barakkokon túl találod a civil városrészt. Bármelyik üzletben találhatsz ételt és vizet. Javaslok egy sátrat is és tűzifát, hideg tud lenni éjszakánként. Az istállókat a város déli részén találod, csak kövesd a főutat és meglesz. - kezébe vette lándzsáját. Nem is emlékezett rá, hogy mikor támasztotta le, de nem töprengett rajta, inkább folytatta - Tábort verni pedig közvetlenül az út mellett javaslok. A kék fa erdők veszélyesek. - már épp fordult, hogy visszatérjen posztjára, mikor eszébe jutott még valami.
- És ha lehet, ne csinálj felfordulást! Nahilia főkapitány nem éppen a türelmes természetéről híres.


A hozzászólást Talamh összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Okt. 15, 2015 7:26 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-erőd   Kedd Szept. 29, 2015 7:27 pm

Lance mindent hálásan megköszönt, majd folytatta az útját. Ahogy mendegélt előre, úgy érezte magát egyre jobban. A lelkét megszállta egy érzés, melyet már kezdett elfelejteni. Most békét érzett. Harcosok között volt, de ezek mások voltak, mint akikhez eddig hozzászokott. Senkit nem látott még keménykedni, alfahímet játszani... Megnyugtató volt ilyen katonák között járkálni.

Alaposan szemügyre vette a cégéreket és feliratokat a civil lakosság övezetében, mikor eljutott odáig. Páran megnézték maguknak, mellyel Lance nem törődött. Kezdett hozzászokni ahhoz, hogy itt különcként kezelik. Végül betért egy üzletbe, levette a kalapját, és megszólította a boltost.
- Jó napot kívánok! Menator ajánlotta nekem az üzletét. Szükségem lenne hideg élelem és víz utánpótlásra. Ha pedig vannak táborozáshoz való kellékei, azokból is vásárolnék szívesen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-erőd   Kedd Szept. 29, 2015 7:52 pm

Lance Lotter - A célpont

A boltos nő éppen az asztalon kártyázott magában, amikor Lance belépett. Ő maga ugyan még sose járt Domhanon, de a visszatérő honfitársaitól mindig azt hallotta, hogy a saltusi városőrség járkál ilyen gúnyában. Számára imponáló volt: a saltusiak is tudják, hogy a legjobb szín a harchoz a fekete. Gyorsan végigmérte az embert és konstatálta, hogy nem sok különbséget lát közte és egy elf között. Ugyanúgy hosszú a haja, magas és még jól nevelt is. Csak a füle nem volt hegyes, de hajlandó volt túllépni ezen az apró részleten.
- Menator, mi? Na, meglátom mit tehetek... - mondta, majd elment egy kisebb, hátsó helyiségbe. Mikor visszatért, kezében egy nagyobb tarisznyát és egy összehajtott sátrat hozott.
- Nem tudom, ti emberek mennyit isztok, úgyhogy három kulacs vizet tettem el. Találsz még benne egy pár sült gédrát, három napig elégnek kellene lennie. A sátor - szétteregette az üzlet padlóján - elég egyszerűen felállítható. Ha megfogod itt és itt, aztán húzol rajta egyet... - mondta miközben megfogta a sátortető két szélét, majd nagyot rántott rajta. - Akkor fent kéne maradnia. Ha el akarod tenni, csak nyomd meg középen és magától össze kéne esnie. - demonstrálta, és valóban: a sátor teteje lassan hullott vissza az aljára.
- Tűzifát nem tudok sajnos adni, de nem hiszem, hogy kelleni fog. Menatorra meg ne figyelj: mindig fázik.
- apró mosoly jelent meg az arcán -
A pénz miatt meg ne aggódj, kibírom. Esetleg van kérdésed?


A hozzászólást Talamh összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Szept. 29, 2015 8:12 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-erőd   Kedd Szept. 29, 2015 8:10 pm

Lance egy kicsit zavarban volt. Rég találkozott magukat értelmesnek valló lények ilyenféle kedvességével. Úgy döntött, meg is jegyzi ezt. Pár pillanatig a nőt nézte.
- Itt mindenki olyan... kedves. Tudom, ez furcsán hangzik, de kissé... Úgy érzem magam, mintha egy szent helyen járnék. Megnyugtat a közeg, a környezet... Domhanon mindenki rohan, folyton van valami bűnforrás, és senki nem érezheti magát teljes biztonságban. Itt meg olyan... másnak tűnik minden. Mondja, kérem, hogy alakult ez ki? Emberként én már rég nem tapasztaltam ilyen békét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-erőd   Kedd Szept. 29, 2015 8:34 pm

Lance Lotter - A célpont

A boltos nő mosolya még szélesebbre húzódott. Jól nevelt és még kíváncsi is! Mélyet sóhajtott és belekezdett egy hosszú monológba:
- Tudod, nem volt ez mindig így. Nem tudom, hogy mennyire tanítanak nektek elf történelmet, de azt biztosan tudod, hogy volt régen egy háború a három ország között. Túl sokáig tartott, egy egész generáció született, élt és halt meg amíg tartott. Nem volt szép, kis híján elpusztítottuk a földet, melyen most állunk. De aztán jött a csoda. Talamh új életet lehelt a bolygóba és belénk is. A Salim a'ahn Flabadori. Anyám, a sárkányok nyugosztalják, mindig azt mesélte nekem kislány koromban, hogy azon a napon fogadta meg a népünk, hogy egyenlőek leszünk egymással. Még a király és a Nagytanács is a néppel egy szinten tekinti magát. Nem tudom, hogy feltűnt-e de amióta megjöttél nem hiszem, hogy bárki is bármilyen formalitásnak vetett volna alá. Ez is annak a része. - rövid szünetet tartott. Látszólag kedves emlékeket idézett fel.
- Meg persze ott van a mágia. - jegyezte meg pimasz mosollyal az arcán. - Legyünk őszinték, nem jó ötlet egy tűzmágust a rosszabbik oldaláról megismerni. - elnevette magát, szeméből még a könny is kicsordult. Mikor befejezte ismét Lance-hez fordult.
- Viszont, ha igazán őszinte akarok lenni, azt kell mondanom, hogy a választ nem tudom. Azok, akik Domhanról térnek vissza mindig azt mondják, hogy a külvilágiak szerint arrogánsak vagyunk. Lehet, hogy így csapódik le náluk, hogy tanítani akarjuk őket. Nem szívesen látnánk egy újabb végzetes háborút. - kissé elkomorodott, majd visszaült a pult mögé. A kártyáira pillantott, majd ismét Lance-re és jókedve azon nyomban visszatért.
- Hajh, nem szívesen fejezem be ilyen keserű utóízzel, de mit tehetnék? Elvileg gaec őseim voltak. Esküszöm a legtöbb eposz csak azért ér véget szomorúan, mert az a hagyomány. - jegyezte meg vidáman.

- Ó, el is felejtettem megkérdezni, Tula'abadorba tartasz? Talán elcsíped a tanoncok záróvizsgáinak a végét, ha szerencsés vagy.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-erőd   Kedd Szept. 29, 2015 9:05 pm

Lance azon kapta magát, hogy akaratlanul is elmosolyodik. Jobban érezte magát az elfek között, mint gondolta volna. Vajon milyen lehet egy elf feleség? Biztosan kiegyensúlyozottabb, mint egy ember. A gunslinger még nem gondolt a nősülésre, de talán egyszer... persze nem mostanában, de majd.
- Köszönök mindent - hajolt meg kalapját lengetve a férfi, majd a fejére nyomta a karimás fejfedőt, és fölszerelkezett. - Majd megpróbálom meglesni a záróvizsgát! És köszönök mindent!
Újult erővel, vidáman lépett ki az utcára, és megkereste az istállókat, és egy kompetens alakot.
- Jó napot! Szeretnék egy karát bérelni, mellyel eljuthatok Tula'abadorba.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-erőd   Kedd Szept. 29, 2015 9:19 pm

Lance Lotter - A célpont

- Lance Lotter, ugye? - kérdezte az istállómester - Menator szólt, hogy jössz. Tessék - azzal Lance kezébe adta a kantárszárat. - Addig hajthatod, amíg jól esik, bírja a vágtát a kicsike - megpaskolta a kara oldalát és adott neki egy kis takarmányt. Az állat egy vidám, prüszkölő hangot hallatva jelezte egyetértését. Szemeit Lance-re emelte, mintha tanulmányozná, majd ismét hasonló hangot adott ki.
- Nézzenek oda, ilyen gyorsan nem kedveltek még meg senkit! Szerencsés flótás vagy, tudod-e? - kérdezte jókedvűen. Megigazította a nyerget és ellenőrizte a szíjakat. Mindent rendben talált, majd ismét Lance-hez szólt:
- Nem kell kikötni amikor megállsz, okosabbak ezek annál, hogy elbaktassanak. Ne bosszantsd fel, nem akarod közelebbről megismerni a patáit! - miközben beszélt, ellépett a kara mellől, hogy utat engedjen Lance-nek a nyeregbe szálláshoz.
- Hogy is mondjátok ti emberek? Bon voyage? - kiáltotta.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-erőd   Kedd Szept. 29, 2015 9:33 pm

Lance az istállómester segítségével megpakolta a lovat, majd felült a hátára. Eddig nagyon kedvezően alakultak a dolgok. Remélte, hogy ez a mázlihullám eltart a küldetése befejeztéig. Bár... egyre kevésbé akart visszatérni Domhanba, ami olyan volt Flabadorához képest, mint egy lepratelep.
Hálásan megköszönte az istállómesternek a segítségnyújtást, majd már karagolt is előre. Ezek után nagyon kíváncsi volt arra, hogy is nézhet ki a főváros. Ha ugyanígy, mint ez az erőd, akkor teljesen megértette, miért menekült ide a célpontja.
Miközben vágtatott, eszébe jutott, hogy már azóta nem ért a revolverei markolatához, mióta átjött ide. Ez eddig még nem fordult elő. Domhanban a kezét pihentette mindig a hétlövetű ikreken. Ennek a világnak voltak varázslatos tulajdonságai, és most nem a mágiára gondolt elsősorban. Sokkal inkább a hangulatra, a békére a levegőben, a kedvességre az elfekben... Mintha csak újraélne egy gyermekkorában hallott - olvasott - tündérmesét. Talán Tolkiennak igaza volt? Vajon ő is eljutott Flanadorába? Lance remélte, hogy igen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-erőd   Kedd Szept. 29, 2015 9:34 pm

Lance Lotter - A célpont

Folytatás: Volurai vadon
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Khalod-erőd   

Vissza az elejére Go down
 
Khalod-erőd
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Általános :: Könyvtár :: Városi Archívum :: Lance Lotter Flabadorai kalandja-
Ugrás: