A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Khalod-medence

Go down 
SzerzőÜzenet
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Khalod-medence   Szer. Szept. 02, 2015 4:14 pm

A flabadorai portál helyszíne. Egészen kicsi, a háború végéig teljes mértékig erdőség volt, azonban utána a portál körül egy kisebb tisztást alakítottak ki, melyre egy kikövezett út vezet. Az út végén található a Khalod előőrs, mely az illetéktelen árukat és behatolókat hivatott feltartóztatni.


A hozzászólást Talamh összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Aug. 08, 2016 9:12 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-medence   Hétf. Szept. 28, 2015 7:25 pm

Lance Lotter - A célpont

Az előőrsön mozgás támadt a nap első sugaraira. A hegyekről visszaverődő vörös fény épp elég volt ahhoz, hogy az elf katonák felébredjenek álmukból, hogy aztán leváltsák az éjszakai őrszemeket. Bár hozzászoktak, hogy éjszaka nem járkálnak át a portálon, fő az óvatosság. "A fiatal fajok nem tudják még, hogy mit cselekszenek." Aelor közlegény is a hajnali váltás tagja volt. Mindig elsőként ért oda, tekintve, hogy rossz alvóként általában már éber állapotban érte a kürtszó. Magára öltötte fekete acél lemezvértjét, övére csatolta rövid kardját, majd lándzsával a kezében elindult posztja felé. Közben elvégezte reggeli rutinját, miszerint azon töprengett, hogy miért építettetek közvetlenül a portál elé egy előőrsöt, ha egy köpésre délre úgyis ott van a Khalod erőd. Mindig arra a következtetésre jutott, hogy a külvilágiakkal szembeni paranoia lehet az oka: ha ártó szándékkal jött, legjobb, ha mihamarabb távozik. Közben megérkezett a kis cölöpfalba ácsolt kapuhoz.
- Valami hír a túloldalról?
- Csendes, mint mindig. Te is tudod, hogy nem sokan szeretnek átjönni.
- Talán, ha nem lenne három ellenőrzési pontunk...
- jegyezte meg Laroa egy ásítás kíséretében. - Mindegy is. Minél kevesebb kívülálló, annál kevesebb probléma. Nem mintha bajom lenne velük, de amit odaátról hallottam... Lehet, hogy Valomha is ezért tartja fent ezt a pontot.
- Valomha őfelsége
- szúrta közbe Aelor - Adjuk meg az öreg rókának a kijáró tiszteletet.
- Tudod, hogy rá se hederít. Ahogy a Nagytanács se.
- még egyszer ásított - Viszont, ha megbocsátasz, én most elmegyek, és kialszom magam. - és azzal a lendülettel távozott is. Aelor elfoglalta helyét a kapu előtt. Lándzsáját a falnak támasztotta és a portál előterét fürkészte. Nem hitt a szemének, amikor egy embert látott átlépni.


A hozzászólást Talamh összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Szept. 29, 2015 10:58 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-medence   Hétf. Szept. 28, 2015 8:00 pm

A gunslinger egy mennyei fénysugarat látott maga előtt... vagy csak behaluzta? Mindegy.
Amikor átért, szégyen, nem szégyen, tátotta a száját. A táj elképesztően szép volt. Zöld mindenfelé, szép, tiszta égbolt... Rögtön eszébe jutottak a csodás séták a különféle nemzeti parkokban és erdőségekben. Nagyon régen mozdult ki Domhanból, ebben biztos volt. Friss levegő, zajtalan környezet... Csak a természet játszott a hangszerein. Lance pedig akaratlanul is elmosolyodott.
Mikor észrevette, hol is jár, összébb húzta magán fekete kabátját. Csak a kardja markolata látszott ki. Igyekezett találni egy illetékest, és ekkor pillantotta meg Aelort.
- Üdv! - köszönt távolról, integetve, majd közelebb lépett. Nem teketóriázott sokat, rögtön mutatta a jelvényét és az igazoló iratait. - Lance Lotter vagyok, domhani rendőrbíró. Egy eltűnt személy ügyében jöttem, aki jelenleg Tula'abadorban tartózkodik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-medence   Hétf. Szept. 28, 2015 8:50 pm

Lance Lotter - A célpont

Aelor elgondolkodott. Az a másik ember eltűnt volna?
- Én nem tudom biztosan, de az éjszakai őrszem azt mondta, hogy két napja jött egy magányos ember. A papírjai rendben voltak, ezért átengedte. A nevét nem mondta, azt majd Laroától kérdezd meg. Huszonhármas barakk, ezen a kis utcán a második elágazás balra. A barakkok számozását fel fogod ismerni. - miközben beszélt átvette az iratokat és ellenőrizte érvényességüket. Minden jónak tűnt. - Ha szerencséd van még nem dőlt le aludni. Ha meg igen... nos, várhatsz estig.
Végigmérte a gunslingert. A papírjaiban két revolverről és egy kardról volt szó. A revolvereket jól elrejtette, de a kard láthatóan himbálózott az oldalán.
- Ó, és még valami. Azt a kékacél bökőt jobb lesz, ha itt hagyod megőrzésre. Az erődkapun biztos nem fognak átengedni vele. A fegyvertárat közvetlenül ennek az útnak a végén találod. - már éppen támasztotta volna vissza lándzsáját a falhoz, amikor még valami eszébe jutott. - Ja igen, az erődben ne felejts el bérelni egy karát, ha nem akarsz négy napig megállás nélkül gyalogolni.


A hozzászólást Talamh összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Szept. 29, 2015 11:00 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-medence   Hétf. Szept. 28, 2015 9:10 pm

Ez két dolgot jelenthet, gondolta Lance, vagy a célpont jött át, vagy valaki, akit utána küldtek, hogy tegye el láb alól. A gunslinger reménykedett az előbbiben. Elég vicces lenne azt a képet kialakítani az elfekben, hogy domhanban mindent csakis pisztollyal intézhet el az ember. Vagy mindenkit.
Elfogadta az őr tanácsát, és követte a megadott útirányt. A fegyverraktárnál lecsatolta övéről a kékacél rövidkardot, és miután aláírt egy papírt, odaadta az ott állónak megőrzésre. Annyira nem sajnálta a kardot; az ő fegyvere a két revolver volt, melyeket rejtett a kabátja.
A megadott útirányt követve jutott el a 23-as barakkig, ahol a Laroa nevű őrszemet kereste. Miután megtalálta, rögtön bemutatkozott neki, a biztonság kedvéért ismét felmutatva jelvényét. A papírokkal ezúttal nem bohóckodott. Félt, hogy túlságosan összegyűri őket.
- Lance Lotter rendőrbíró vagyok domhanból, és egy eltűnt személy után nyomozom. A portálnál állomásozó kollégája irányított ide. Azt mondta, maga talán könnyebben be tudja azonosítani. Itt egy róla készült fotó - mondta, majd külső zsebéből előhalászta a képet, és felmutatta az elfnek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-medence   Hétf. Szept. 28, 2015 9:27 pm

Lance Lotter - A célpont

Laora kábán készült arra, hogy lefeküdjön aludni. Hosszú volt az este, és amúgy is megérdemli. Egy bátor katonatiszt, aki az életét kockáztatja a határvédelemmel! Na jó, az életét nem, de az ép eszét igen. Rettenetesen unalmas meló. Mit meg nem adott volna egy kis akcióért! De azok az idők már elmúltak, az elfek már nem hadakoznak egymás között és a fajok között is többé-kevésbé béke van. Miközben ezen gondolkodott lecsatolta fegyverövét, és kibújt páncéljából. Már épp kis zubbonyától szabadult volna meg, amikor kopogtak az ajtón, majd válaszra sem várva rögtön be is lépett rajta egy ember, aki saltusinak képzelte magát. Ruhája teljes mértékig megegyezett a Lovagrend egyenruhájával, de valahogy hiányzott belőle a saltusiak karót nyelt tartása. "Na te meg ki vagy?"
Nem kellett sokat várnia, máris előrántotta jelvényét és bemutatkozott. Elmondta miért van itt és még egy képet is mutatott a célpontjáról. "Izgalmat akartál kislány, tessék most megkaptad..."
- Igen, emlékszem rá. Két napja, este jött át, a neve Friedrich Wittlesdorf. Bocs, ha rosszul ejtem, nem vagyok jó az emberi nyelvekben. Idegesnek tűnt, és folyton hátrapillantott, mintha attól félt volna, hogy követik. Próbáltam megnyugtatni, de nem nagyon figyelt rám. A papírjai rendben voltak, ezért tovább engedtem.
- visszanyújtotta a képet. Majd pajkos mosollyal az arcán megjegyezte:
- És egy jó tanács a jövőre: ha egy nő ajtaján kopogsz, várd meg amíg annyit mond "szabad".
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-medence   Hétf. Szept. 28, 2015 9:38 pm

Az életben vannak olyan dolgok, melyekre nem készíthet fel egyetlen iskola sem. Ilyen volt Lance számára a tény, hogy nők is szolgálnak az őrségben, valamint, hogy épp látott egyet. Hiába volt elf, azért lopva végigmérte Laroa testét és arcát. Zavarában leemelte fejéről karimás kalapját, miközben eltette a fényképet.
- A világért sem akartam zavarni, csak mifelénk, Domhanban más a módi. Elnézését kérem.
Lance-nek ekkor jutott eszébe, hogy már évek óta nem volt nővel. Talán nem lenne baj, ha... de, baj lenne. Nem ezért volt itt, és nem is tartotta jó ötletnek, ha itt marad. Most, hogy már tudta, hogy hívják a célpontot, könnyebb volt rátalálni.
Fejére húzta a fekete kalapját, majd eltette a jelvényt is. Még egyszer elnézést kért, majd már indult volna is, amikor eszébe jutott valami.
- Nem tudja véletlenül, hol bérelhetnék egy karát? - kérdezte, némi zavarral a hangjában. Nagyon röstellte ezt a pillanatot. Mindent meg fog tenni, hogy feledje.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-medence   Hétf. Szept. 28, 2015 9:49 pm

Lance Lotter - A célpont

Laorának fülig ért a szája. Még sose jött zavarba miatta senki. Mondjuk nem is látták sokan páncél nélkül...
- Nem kell aggódni, nem sértődtem meg - mondta, fenntartva a pajkos mosolyt - de ismerek olyanokat, akik meg fognak. Gondoltam mellőzzük a jövőbeli... khm... "incidenseket" - az utolsó szónak szándékosan adott egy kis kacérkodó élt. Nem sűrűn járnak Flabadorán a külvilágiak, mindenkinek kijár egy kis élvezet!
- Ha követed a főutat, akkor nem nagyon tévesztheted el. Csak keresd a jobb oldalon az istállót. Az itteniek elvisznek az erődig, de ott muszáj lesz hátast cserélned. Ezek itt nem nagy távolságokra vannak nevelve. Ó, és ha már a tanácsadásnál tartunk. Jobban teszed, ha az erődben szerzel egy sátrat meg némi... hogy is mondjam... utánpótlást vízből meg ételből. Tula'abador öt nap gyalog, három karán. Nem tiltjuk a vadászatot, de a kék fa erdők veszélyesek tudnak lenni a külhoniak számára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-medence   Hétf. Szept. 28, 2015 10:02 pm

Lance zavarában megköszönte a tanácsokat, majd gyors sétával hagyta el a területet. Eszébe jutott, hogy később talán még visszatérhetne a nőhöz.
A gunslinger követte a megadott koordinátákat. Egyenesen ment a főúton, míg el nem érte az említett istállót az út jobb szélén. Szokásához híven azonnal illetékest keresett, aki teljesítheti a kérését.
- Jó estét! Tula'abadorba tartok, és szeretnék bérelni egy karát, mellyel eljuthatok ez erődig - mondta a gunslinger.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-medence   Hétf. Szept. 28, 2015 10:17 pm

Lance Lotter - A célpont

- Na akkor jó helyen jársz fiam! - válaszolta a már öregedő istállómester - Mennyit tudsz a karákról? Semennyit mi? Külvilágiak, csak a baj van veletek. Na de mindegy. Nyereg kelleni fog? Persze, hogy kelleni fog, külhoni vagy. Amúgy nincs vele bajom, hogy külhoni vagy csak... hát... na, hát külhoni vagy, csak a baj van veletek. Képzeld két napja volt itt egy másik ember, az is karát akart bérelni, de neki nem adtam. De nem ám! Folyton félbeszakított, hogy ne csevegjek annyit, csak adjak neki egy karát. De én mondom neked, ilyen rossz modorút én nem szolgálok ki. De te jól nevelt vagy, te végighallgatsz, te jó külhoni vagy, veled nem biztos, hogy csak a baj lesz. Azzal a másikkal biztos... Az a másik nem hallgatott végig, de te igen, te jól nevelt vagy, neked adok egy kis kedvezményt is, érzem, hogy veled nem csak a baj lesz, adok neked még egy kis kedvezményt, mert olyan jól nevelt vagy! Lássuk csak nektek embereknek van a lovatok ugye? Ha azt meg tudod ülni, akkor nyert ügyed van, ez ugyanolyan. Csak ne bosszantsd fel, mert megrúg és aztán hajjaj. Na de akkor, egy kara meg egy nyereg és a két kedvezmény... az ötszáz arany lesz!

//Amennyiben elfogadod az ajánlatot a pénzösszeget vond le és a következő reagban említsd meg a kifizetést//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-medence   Hétf. Szept. 28, 2015 10:28 pm

Lance ismerte az öreg istállómesterféléket. Odahaza is akadt pár idősebb fazon, aki hasonlított a bácsira... leszámítva, hogy ez az elf több száz éves lehetett, vagyis minden öregbácsinál öregbácsibb volt.
Miután végighallgatta, megköszönte az eligazítást, majd kifizette a felnyergelt, útra felkészített karát. Végigsimított az állat szürke szőrén, majd óvatosan nyeregbe szállt. Fiatalabb korában sokat lovagolt, azóta pedig kissé kijött a gyakorlatból.
De legalább a bácsi elárult számára valami hasznosat is. Ha az elmondottak igazak voltak, akkor Friedrich Wittlesdorf, vagy a merénylője is erre jártak. Akkor pedig jó nyomon járt.
Elköszönt a bácsitól, és már lova... karagolt is az erőd irányába, persze csak visszafogottan. Emlékezett rá, hogy ezek a szépségek nem bírják olyan sokáig a hajtást. A gunslingert a nyeregben ülve átjárta a nosztalgia. Az erő, a mező, a farm, a lovak, a sportlövészetek, a vurslik... Lance jól érezte magát a kara nyergében.
A hozzászólást Lance Lotter összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Szept. 28, 2015 10:42 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: Khalod-medence   Hétf. Szept. 28, 2015 10:30 pm

Lance Lotter - A célpont

Folytatás: Khalod erőd
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Khalod-medence   

Vissza az elejére Go down
 
Khalod-medence
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Általános :: Könyvtár :: Városi Archívum :: Lance Lotter Flabadorai kalandja-
Ugrás: