A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 -=Húsmágia=-

Go down 
SzerzőÜzenet
Tiarnaí
Főadminisztrátor
avatar


Adatlap
Rang: Világteremtő
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: -=Húsmágia=-   Hétf. Aug. 31, 2015 7:52 pm

A húsmágiáról sokan annyit szoktak gondolni, hogy nekromancia. Bár ez igaz, nem fedi le teljesen a valóságot. Húsmágiával hihetetlenül nagy pusztítást lehet véghezvinni, nem is beszélve arról, hogy akár az élők felett is átvehetjük az irányítást. Amiben eltér a többi mágiaágtól az az, hogy a varázslatok létrehozásához és fenntartásához nem csak manát, hanem testrészeket is használ. A test részei olyanok, mint az olaj és a mana olyan, mint a láng. Ebből az is következik, hogy a testrészek a technikák bevetése során "elhasználódnak", vagyis egy idő után új katalizátorra van szükség. A vér lassabban emésztődik fel, mint bármi más. Fontos megjegyezni, hogy amennyiben a katalizátor szennyezett (pl.: földről szedtük össze) úgy a mágia is legyengül. Ahhoz, hogy ilyen esetben a kívánt hatást elérjük, több katalizátorra van szükség, különben a varázslat nem jön létre (ilyenkor nem fogy sem mana, sem katalizátor, hiszen nem történt semmi) vagy csak részleges sikert arat (ilyenkor fogy mind mana, mind a katalizátor!).

Nyomkövetés: A test minden elhagyott darabja vissza kíván jutni az egészhez. Egy húsmágus ezt a kapcsolatot kihasználva képes nyomon követni azt, akitől származik a katalizátor.
Tanulható: 100 mana
Min. költség: 10 mana és a célpont bármilyen kicsi testrésze vagy a célpont egy csepp vére
A varázslat felemészti a katalizátort, de cserébe a mágus pontosan tudni fogja, hogy a célpont hol tartózkodott a varázslat végrehajtásakor.

Romlott vér: A varázshasználó egy kis adag vért halálos lövedékekké formál, majd ezekkel tüzel ellenségeire.
Tanulható: 130 mana
Min. költség: 20 mana + 1 cl 3 cl vér/lövedék
A vér a tüzelés folyamán megalvad, ezzel használhatatlanná válva a húsmágus számára.

Gyógyítás: A húsmágus képes egy regenerációs burkot létrehozni, amivel képes begyógyítani kisebb sérüléseket (horzsolások, zúzódások, kisebb vágások).
Tanulható: 250 mana
Min. költség: 100 mana + 0,1 gramm a gyógyítottból (bőr, haj, stb.) vagy 1 csepp vére
A katalizátor a varázslat folyamán felemésztődik.

Konfúzió: A varázsló összezavarja célpontja emlékeit, megváltoztatva vagy akár teljesen kitörölve azokat. A folyamat egy másik húsmágus által visszafordítható (ugyanazon az áron, mint ez a varázslat).
Tanulható: 200 mana
Min. költség: 75 mana + 0,5 gramm a célpontból (bőr, haj stb.) vagy 3 cl a véréből
A katalizátor a varázslat során felemésztődik. A technikához fizikai kontaktus szükséges! Vér használata katalizátorként ezt a követelményt megszünteti, azonban így is max. 10 méter a hatótávolság.

Holt bomba: A mágus megjelöli a halott testét egy különleges jellel, mely lassan magába gyűjti a test szöveteiben maradt kevéske életenergiát. A mágus bármikor eleresztheti a jelet, azonban minél tovább vár, annál erősebb végeredményre számíthat (természetesen csak addig, amíg a halott szövetei győzik életenergiával). A jel eleresztése robbanást idéz elő.
Tanulható: 300 mana
Min. költség: 120 mana + min.  1 gramm a halottból (bőr, haj stb.)
A katalizátor a varázslat folyamán felemésztődik, de a holttestről is beszerezhető (legyünk őszinték, nem fog ellenkezni). A jel felhelyezéséhez fizikai kontaktus szükséges!

Élő bomba: A holt bombához hasonlóan a mágus itt is egy jelet helyez a célpontra, azonban a robbanás időpontját nem tudja kontrollálni: amennyiben a célpont életenergiájának felét felszívta, a jel rögtön elsül.
Tanulható: 400 mana
Min. költség: 150 mana + min. 1 gramm az áldozatból (bőr, haj stb.) vagy egy flaska a véréből
A katalizátor a varázslat folyamán teljes mértékben felemésztődik. A jel felhelyezéséhez fizikai kontaktus szükséges!

Báb: A varázshasználó egy holttest egy darabját magához véve képessé válik az egész test irányítására. Fontos, hogy ez nem valódi halott élesztés, csupán egy üres héj bábként való mozgatása.
Tanulható: 600 400 mana
Min. költség: 500 300 mana + katalizátor a holttesttől
Fenntartott: 50 mana + 1 gramm a katalizátorból vagy 1 cl a holttest véréből/reag
Amennyiben a katalizátor kikerül a mágus keze ügyéből (pl.: elejti, elfogy stb.) a mágia megszakad.

Uralom: Egy gyakorlott húsmágus képessé válik átvenni az uralmat egy másik teremtmény elméje felett, amennyiben rendelkezik annak vérével. Mozgathatja, beszéltetheti, befolyásolhatja a gondolatait, stb. stb.
Tanulható: 800 mana
Min. Költség: 500 mana + min. egy flaska vér (szigorúan vérhez kötött)
Fenntartott: 150 mana + 1 flaska vér az áldozattól/reag

Halott élesztés: A varázshasználó „regenerációs” burkot hoz létre, mely a sejteket újraépülésre kényszeríti. Az így visszahozottak többsége általában rövid idő alatt megőrül és öngyilkosságot hajt végre, míg azok, akik képesek megőrizni elméjük épségét örökre megváltoznak.
Tanulható: 900 mana
Költség: 900 mana

Tömeges báb: Az előző fejlesztettebb verziója, ehhez nagy koncentráció szükséges, elvégre több testet mozgat a használó egyszerre (max: 5)
Tanulható: 220 manán
Költség: 70 mana/báb/reag
Előfeltétel: Báb
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://domhan.hungarianforum.net
 
-=Húsmágia=-
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Képességek és Fegyverek :: Mágia-
Ugrás: