A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 -=Szélmágia=-

Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: -=Szélmágia=-   Vas. Aug. 30, 2015 8:53 pm

Szélmágia

Könnyű kéz: A mágiahasználó felfelé irányuló légáramlatokkal alátámaszthat nehéz tárgyakat, így azoknak súlya körülbelül tizedére csökken.
Tanulható: 90 manán

„Kés a vajban”: A kevés Laer mágus egyikének köszönhető ez a trükk, név szerint Serion Algerennek (véglegesen átfordult 44 éves korában, valahol máig a domhani erdőkben kóborol. A Domhani mágustanács kategorikusan megvétózta a levadászását): a mágus futás közben egy levegőéket hoz létre maga előtt, ami megszünteti a légellenállást, valamint hátszéllel tovább fokozza a sebességét. Ez főleg jó állóképességűeknek ajánlott.
Tanulható:120 manán

Passzátszél: A mágiahasználó körül örvénylő, nagy erejű szélcsatornák nyílnak, és ezek bármilyen lövedéket eltérítenek, és új röppályára állítanak. Legtöbbször vissza a feladónak módon.
Tanulható: 150 manán

Légkamra: A mágiahasználó úgymond szélfalakat támaszt az ellenfele körül, aki akármerre indulna, az erőteljes szembeszél mindig visszalöki a kör közepe felé.
Tanulható: 160 manán

Légszomj: A szélmágiával élő mágus maga köré szívja a környékéről a levegőt, így a körülötte állókat megfosztja az éltető oxigéntől. Természetesen nem sokáig, hiszen a levegő már csak olyan, hogy terjed, de pár másodperc alatt eléggé kóválygóvá lehet tenni az ellenfelet.
Tanulható: 170 manán

Sújtólég: Nem, nem a bányagáz, jelen esetben. Feltehetően a technikát kiötlő mágus nem volt tisztában a bányászati terminus technikusokkal. A sújtólég kifejezés csupán egy nagyon nagy mértékű nyomás megnövekedést takar  az ellenfél feje körül, amit természetesen a mágiahasználónk idéz elő. Ha eléggé ki tud teljesedni a támadás, az ellenfél feje úgy horpad össze, mint egy konzervdoboz.
Tanulható: 175 manán

Búvárharang: a szélmágus a saját feje körül hoz létre egy behatárolt (rendszerint gömb alakú területen belül) állandóan áramló szél illetve levegőburkot. Ezzel akár egy fél órára is lemerülhet a víz alá.
Tanulható: 175 manán

Kétéltű: Ez a technika a búvárharang továbbfejlesztése, mégis jóval praktikusabb, és akár korlátlan ideig lehet ezzel a módszerrel a víz alatt tartózkodni. A lényege, hogy a búvárharangot egy rugalmas, és a meglehetősen hosszú szélcsatornával/levegőcsővel a felszínhez köti magát, így biztosított a légellátása. Ezzel a módszerrel azonban nem juthat korlátlanul messzire, hiszen ha a légcső túl hosszú lesz, elkeskenyedik és könnyen elszakad.
Előfeltétel: Búvárharang
Tanulható: 180 manán

Szivattyú: A szivattyú határozottan gyilkos dolog. A mágiahasználó kéznyújtásnyi távolságba kerül az ellenfeléhez, és egyszerűen kiszippantja belőle az oxigént, amíg ebbe szükség szerűen bele nem hal.
Előfeltétel: Légszomj
Tanulható: 210 manán

Légivadász: Ha azt mondom, hogy egy természetfeletti porszívó, az nem lesz elég hatásos, úgyhogy felejtsétek el, hogy így próbáltam megfogalmazni. A lényeg, hogy a mágiahasználó 20-30 méternyire a földtől egy kavargó szélgócot hoz létre, amiből szinte láthatatlan, csápszerű légcsövek nyúlnak le a földig. Ha valaki óvatlan módon hozzáér egyhez, akkor a rettenetes erejű szél intézkedik róla, hogy a következő pillanatban már igen csak magasan legyen az illető a föld felett. Hogy utána a következő pillanatban szétloccsanjon a földön.
Tanulható: 290 manán

Szélzilált mágia: A szélmágia, már fizikai adottságaiból kifolyólag is, nehezen tud semlegesíteni más mágiafajtákat, hacsak nem téríti el őket: viszont van egy tagadhatatlanul nagy előnye. A szélmágia képes szétzilálni a létrehozott formákat és alakzatokat, visszafújni, elteríteni, elsöpörni a mágikus támadásokat. Például, ha az ellenfél egy gigászi víztömböt óhajtana a mágiahasználó fejéhez vágni, az elengedés pillanatában a mágusunk egy erőteljes és villámgyors lökést küld a támadás felé, ami nem csak blokkolja, és megtöri az alakját, hanem nagy valószínűséggel vissza is ploccsantja az ellenfél nyakába.
Tanulható: 230 manán

Forgószél: Azt hiszem ezt meglehetősen felesleges magyarázni. Mindenki tudja milyen az a forgószél, és hogy mekkora pusztítást okozhat. Pont a szélmágusok ne élnének vele?
Tanulható: 245 manán

Gáncsvetés: Ha röviden akarnánk jellemezni, leginkább bokamagasságban indított, koncentrikus körökben terjedő igen erős széllökések sorozatáról van szó, ami úgy dönti le a lábáról az embereket, mint a vihar a fákat.
Tanulható: 250 manán

Vitorlabontás: Tengeri utakon, pláne tengeri ütközetek alkalmával nélkülözhetetlen egy szélmágus a fedélzeten. Nem csak jó szelet tud biztosítani, de ki is foghatja az ellenfél vitorlájából a szelet, nem is szólva arról, hogy akkora tengeri viharokat kavarhat, hogy az örvény egy az egyben elnyelhet egy egész hajót. Ehhez persze a forgószél mechanikáját is ismerni kell
Előfeltétel: Forgószél
Tanulható: 310 manán
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
-=Szélmágia=-
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Képességek és Fegyverek :: Mágia-
Ugrás: