A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 -=Földmágia=-

Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: -=Földmágia=-   Csüt. Aug. 27, 2015 3:12 pm

Földmágia

Sziklák ökle: A mágiahasználó a homokszerűen materializálódott manát gyűjt a kezére majd egybefüggő réteggé keményíti, ezzel egyfajta páncélkesztyűt alkotva, amivel kivédhet akár kardcsapásokat is, illetve irgalmatlanul kemény ütéseket osztogathat.
Tanulható. 100 manán
Min. Költség: 30 mana
Fenntartott: minden reag után 5 mana

Márványcsontok: A mágiahasználó a saját csontjait erősíti meg manával, ami hosszú távon befolyásolja a hús és az izmok berendezkedését és elhelyezkedését. A leggyakrabban a bordákat és a kéz csontjait szokták megerősíteni, ezáltal igen kemény ütéseket lehet adni és kiállni, de az egész csontvára kiterjeszthető. Azonban a folyamat visszafordíthatatlan, negatívuma, hogy a megvastagodott, törhetetlen csontok és az átrendeződött izomkötegek elszorítják a manaeret, így a mágiahasználó legfeljebb 60 mana költségű képességekkel élhet innentől.
Tanulható: 650 mana
Min. Költség: N/A
Permanens mágia

Fojtóhomok: Ez a technika igen kegyetlen, és kifejezetten nagy tehetség kell a használatához. A mágiahasználó nagymennyiségű, rendkívül apró, manával bevont homokot lélegeztet be az ellenfelével (aki sok esetben nem is tud erről), ami a tüdőbe kerül, megduzzad, és feltöltve a tüdőlebenyeket, megfojtja az áldozatot.
Tanulható: 600 manán
Min. Költség: 300 mana
Fenntartott: minden reag után mana

Csiszoló: A mágiahasználó nagy erejű manalöketet lő az ellenfél felé, ami szilánkos, durva felületű, apró kristályokká materializálódik, és ezek, a célpontot elérve, belemarnak a bőrbe, szinte lenyúzva a felszínét. Ha nem is halálos, mindenesetre nagyon csúnya károkat okoz technika.
Tanulható: 150 manán
Min. Költség: 60 mana ( 2 méter sugarú körben maga elé, 30 méteres távolságba, és ezalatt a 2- méter 5-re nő)
Plusz mana hatása: 20 manáért a lőtáv 1 m-rel kitolódik, így nő a kör sugara (2,1-5,25 m.)


Röghözkötés: A mágiahasználó az ellenfél lábához ragaszt sziklakoloncokat (természetesen Nem szószerint, csupán a mágusunk által fellazított földet rögzíti a lábhoz. Mintha sárban gyalogolna) majd a földhöz erősíti, így mozgásképtelenné téve.
Tanulható: 200 manán
Min. Költség: 50
Fenntartott: minden reag után 10 mana


Kristályfedezék: Homokot és sziklát egyszerű létrehozni, de valódi kristályokat (és nem a kérészéletű, épphogy csak materializálódott formákra kell itt gondolni), azt nem egyszerű. De hogyha valaki eljutott erre a szintre, akkor már meglehetősen sok lehetősége lesz. A Kristályfedezék igen egyszerű technika voltaképpen, ha már valaki eljutott erre a szintre: a mágiahasználó egyszerűen csak egy kristályt növeszt ki villámgyorsan a földből saját maga elé, ami megvédi a felé repülő lövedékektől.
Tanulható: 300 manán
Min. Költség: 120 (2,5 m magas, 2,5 m széles)
Plusz mana hatása: 30 manáért 1 méterrel szélesíthető vagy magasítható


Kvarctövisek: A mágiahasználó például lovasrohammal szemben gyakorta nyúlik ehhez az eszközköz. A mágus rézsútos, pengeéles kristálytüskéket növeszt maga elé, ezzel felnyársalják azt, aki botor módon nekirohan. Emellett remek blokádként is alkalmazható.
Tanulható: 250 manán
Min. Költség: 150 mana

Meteorzápor: A mágiahasználó nagy mennyiségű manát lő az égbe, ami ellenfelei feje felett szikladarabokká áll össze, majd ilyen formában hullik vissza az ellenlábasaira, nagy valószínűséggel kiloccsantva az agyukat.
Tanulható: 700 manán
Min. Költség: meteoronként 50 mana


Sóbálvány: Megfelelő mennyiségű manával, és ügyességgel a mágus kőszoborrá változtathatja ellenfelét, azon módon, hogy teljes mértékben bevonja kőréteggel. A legtöbben először homokformában fújják az ellenfélre, majd a bőrére tapasztva egyre vastagabb réteget vonnak rá. Ez először lelassítja, majd teljesen lebénítja az illetőt.
Tanulható: 400 manán
Min. Költség: 200 manaFajspecifikus mágiák:


Elf:
Sziklapallos: A mágiahasználó effektíve bármilyen fegyvert (oké, íjat mondjuk nem ) formálhat a sziklából, majd ezt forgatva vetheti magát az ellenfelei közé. Már ha ilyesmihez lenne kedve
Tanulható: 300 manán
Min. Költség: 50
Fenntartott: minden reag után 10 mana

Taktikai mágiák:

Száraz lábbal: Ez a technika főleg akkor hasznos, hogyha sok ideje van a mágusnak, és például állóvízen kell átkelnie nagyobb csapattal, de ha siet, és előnyt akar szerezi üldözőihez képest, akkor is van haszna. Ennek a módszernek a segítségével földhidat hozhat létre a mágiahasználó egy tavon, vagy folyón. Több technikája is ismert: a leggyorsabb esetben a part két végén létrehozott szikladarabhoz köti a köztes részre eresztett manát, és így hozva létre egy nem túl hosszú ideig kitartó hidat.
Tanulható: 150 manán
Költség: 20 mana/méter
Fenntartott: minden reag után 10 mana

Talapzat: A mágiahasználó a talpa alá gyűjti a manát, és ott materializálja sziklává, így effektíve felemelteti saját magát a földdel. Minél magasabbra és szilárdabbra építi, annál nehezebb fenntartani, és természetesen annál instabilabb is.
Tanulható: 100 manán
Költség: 20 mana/méter
Fenntartott: minden reag után 10 mana
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
-=Földmágia=-
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Képességek és Fegyverek :: Mágia-
Ugrás: