A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 A Poros Ösvény

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
SzerzőÜzenet
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Csüt. Dec. 29, 2016 7:37 pm

Négyezer szó a kövekre


Hitetlenkedve pislogtam egy sort. Majd még egyet. Azután még egyet, de az emerár csak nem akart visszakerülni fekvő pozícióba a szirt szélére. Úgy néz ki nem csak képzelődtem, amikor felpattant, és sebesen elszaladt. Sőt, még Veréb sajátos dühkezelési módszere sem volt csupán fantáziám vad szüleménye. Ez bizony a valóság. Ami csak egyet jelenthetett:
Minket átvágott egy málhás állat. Egy málhás állat. Minket. Átvert. Ha egyedül lettem volna, akkor biztos, hogy nagyon megalázónak éreztem volna a helyzetet, de így, hogy Veréb is sikeresen megette a trükköt, valahogy sokkal könnyebben tudtam kezelni. Elvégre ez azt jelentette, hogy az emerár olyan tehetséges színész, hogy még egy ark'seguthot  is képes átverni.
- Hogy harapna meg egy veszett melgort... - csúszott ki a számon. Legalább most már tudom, hogy milyen az, amikor háromszáznegyven arany lábat és bundát növeszt.
Felkaptam saját felszerelésemet és elindultam a dög után.
- Gyere, útközben elcsípjük és kibelezheted. - szóltam hátra Verébnek. Amilyen arcot vágott, biztosra vettem, hogy legalább százféle módot dolgozott már ki arra, hogyan vessen véget a lehető leglassabban az állat életének.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Csüt. Dec. 29, 2016 8:18 pm

Feladir- Négyezer szó a kövekre

Veréb csendben, gyorsan szedelőzködött, úgy tűnt, inkább csendben várja, hogy lecsillapodjon a mérge, minthogy hagyja kitörni magából. Összeszorított ajkakkal, és olyan sötét tekintettel vágott neki az ösvénynek, hátán a súlyos málhával, hogy szinte törvényszerű lett volna, hogy minden súlyosan koppanó lépte szikrát hányjon a köveken.
Az emerárnak híre-hamva sem volt. Egy órával később láttak egy csapat kisebb, őz szerű állatott a szemközti meredek sziklafalon, akik úgy szökelltek a szinte függőleges felületen, mintha csak egy legelőn járnának- valahogy így léphetett meg előlük az egykori teherhordójuk is.
Majdnem nyolc óra volt, mikor a nap utolsó sugarai cserben hagyták őket, és még mindig vissza volt a lefelé vezető út nagy része, aztán pedig a hosszú utazás át a pusztán a fővárosig.
Az úttól jobbra kiszélesedő, éles kavicsokkal borított kőmedence húzódott. Nem a legkényelmesebb táborhely, de ez a terep nem nagyon kecsegtethetett semmi jobbal.
A vastag felhőzet eltakarta a csillagokat, hamarosan csaknem teljes sötétség telepedett rájuk. Feladir hallotta Veréb motoszkálását, majd fellobban a seguth tűzszerszámának tétova, gyengécske lángja. Pici, vörös derengés a szürke-fekete világban.
Veréb valamelyik batyuból kocka alakba préselt fadarabokat kerített, és apró tábortüzet rögtönzött belőle. Az emerár szökése óta meg sem szólalt jóformán, így a hangja majdhogynem idegenül csengett már elfünk fülének.
- Sajnálom. Észre kellett volna vennem, hogy a szemét dög csak tettet. -jegyezte meg tárgyilagos nyugalommal, miközben egy maroknyi cipót vágott ketté. Az arcán semmiféle érzelem nem tükröződött közben. - Az igazság az, hogy nem értek az állatokhoz. Apám biztosan szembeköpött volna, ha ezt a mait látja.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Csüt. Dec. 29, 2016 8:38 pm

Négyezer szó a kövekre


Az a lendület akár a Gardol-erődöt is képes lett volna ledönteni, amivel Veréb elindult. Épp csak nem lökött fel, de úgy éreztem, hogy jelen helyzetben nem lenne tanácsos ezt szóvá tennem neki. Had táplálja csak a dühét az emerár felé.
Nyilvánvaló volt, hogy napnyugtáig nem érjük el a várost, de még a hegyről sem jutunk le. A helyzetünk komikus kilátástalansága mély csend formájában hullott kettőnk vállára. Három óra eseménytelen gyaloglás után sötétedett be annyira, hogy mindkettőnkben megfogalmazódott a megállás gondolata. Veréb kiszúrt egy kisebb medencét, amikor arra indult, akkor szó nélkül követtem. A kövek nem tetszelegtek kényelmes matracként, de egy párat odébb rugdostam, így lett egy valamennyire elfogadható fekvőhelyem. Veréb meg közben tüzet rakott. Hogy honnan volt ennek fája hozzá, azt nem tudom, de valami azt súgta, hogy a legjobb lesz, ha ez az ő titka marad. Amikor hozzáláttam a kis sátram felállításához, akkor szólalt meg.
Őszintén szólva meglepett. Nem gondoltam volna, hogy valaha azon kapom, hogy bocsánatot kér valamiért, de hogy ezt tőlem tegye... nos ezt még kevésbé tudtam elképzelni. Ha mást nem is, erről a napról elmondhatom, hogy ez volt életem eddigi legfurcsább napja.
- Oda se neki - mondtam, még magamat is meglepve. Tényleg összehaverkodom egy seguth-tal?
- Legalább annyira az én hibám is. Mint mondtam, ha nyakon csípjük, a tied lehet - megeresztettem egy barátságos mosolyt felé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Csüt. Dec. 29, 2016 9:08 pm

Feladir- Négyezer szó a kövekre

Veréb úgy tűnt, későn eszmélt rá, hogy mit is mondott a vele szemben ülő elfnek. Zordan, csizmája orrával közelebb tessékelte a tűzhöz az egyik fakockát, majd egy rövid ideig a kenyéren rágódott. Ahogy Feladirnak se, neki sem volt természetes, hogy a másik fajjal szemben ne rögtön kést rántson akár verbális, akár fizikai értelemben.
Mikor végzett a kenyérrel, úgy döntött, a rágós szárított hús helyett inkább magyarázkodásba fog.
- Nézd, ha most ezért azt hiszed, vadászni sem tudok, akkor nincs igazad. Ha úgy adódik, tudok még ilyen tájon is élelemet szerezni. Egyszeri tévedés volt, ennyi. - mormolta, végig a tüzet figyelve. Úgy tűnt eszébe sincs sátrat verni éjszakára- talán nem is volt neki, vagy elégnek érezte vastag gyapjúköpenyét is a hűvössel szemben.
- Egyébként. - szólalt meg kicsit később hirtelen, majdhogynem barátságos hangon. - Mi a foglalkozásod? Mihez értesz? Mert, hogy a patásállatokhoz te sem nagyon, az már kiderült.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Csüt. Dec. 29, 2016 9:39 pm

Négyezer szó a kövekre


Hahá! Ott van a seguth, csak egy pillanatra elfelejtette, hogy elffel beszél. Már kezdtem aggódni.
- Eszembe sem jutott. Egy pillanatra sem kételkedtem a képességeidben. - mondtam, majd visszafordultam a sátorállítás műveletéhez. Bármennyire is jobban kedvelnék egy elf sátrat, a kadmetek elvitathatatlan érdeme, hogy tudják hogyan tegyék vízhatlanná a sajátjaikat. És mindezt mágia nélkül! Valahol zseniális...
Éppen végeztem, amikor elhangzott Veréb kérdése. Egy pillanatra elgondolkoztam. Tényleg mit is csináltam én a Polgárháború befejezése óta? Semmi produktívat, ami azt illeti...
- Katona voltam odahaza. Harcoltam a Jég Háborújában, és harcoltam a Polgárháborúban is... - letelepedtem a sátor bejárata elé, tekintetem a tűzre szegeztem.
- Ráadásul a végére huszárhadnagy lettem. Nem is volt olyan rossz hetvenkilenc évesen. Úgyhogy elhiheted, tudom mennyire kellemetlen, hogy nem ismerem fel mikor tettet egy állat, és mikor igaziak a tünetei.
- A háború után eladtam minden katonai felszerelésem, kivéve a kardomat - böktem fejemmel a magam mellé - Egész egyszerűen nem tudtam elviselni azt amit jelképeznek: a múltat.
Elhallgattam. Most kéne elmesélnem, hogy mit csináltam Domhanon az elmúlt nyolcvan évben. Mit mondjak neki?
- Azután csak ittam, mintha azok lennének életem utolsó napjai. Néha-néha elvállaltam egy-egy gyerekelőadáson bűvésztrükköket, de ennyi. Az elmúlt nyolcvan évben egy semmirekellő, reményvesztett voltam. - az igazat, természetesen. Nincs értelme hazudni.
- És most itt vagyok. Bármennyire is gyűlölöm, hogy Achát úgy juttatott ide, ahogy, el kell ismernem, hogy ismét értelmet adott az életemnek. - mégpedig azt, hogy felszámoljam a bűnbirodalmát annak felfuvalkodott kis...
- És te hogy kerültél abba a helyzetbe, amiben most vagy?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Csüt. Dec. 29, 2016 10:10 pm

Feladir- Négyezer szó a kövekre

Veréb csöndben hallgatta végig Faldir meséjét, ujjai között haszontalanul forgott a kése, térdére ejtve ott maradt a zsírpapírba csomagolt szárított hús.
Lassan újra eleredt az eső, pici, alig érezhető cseppek hulltak a kövekre, nem több, mint a ködszitálás. A felhők alig látszottak mozdulni. Szerencse: rossz elképzelni, milyen erővel tudna a szél lezúdulni a hegyoldalon.
Alighogy elfünk kérdése elhangzott, Veréb előhúzta a laposüvegét s meghúzta. Hosszan, nagy kortyokban ivott, majd mély sóhajjal újra a zsebébe süllyesztette a kulacsot. Egy hosszú pillanatig kutatóan meredt Feladirra, majd maga elé húzta az általvetőjét, és némi keresgélés után előhúzott valami színtelen, puha szövetbe burkolt téglalap alakú tárgyat. Egy pillanatig úgy tűnt, mintha oda akarná dobni, aztán felkelt és átnyújtotta a tűz felett.
Az anyag régi volt, kopott, de tapintásra valaha drága bársonyféle lehetett - Feladir pedig már akkor, amikor átvette érezte, hogy két, kis alakú könyv van benne.
Kopott, olcsó, papírtáblás kötésű kötetek voltak, és ha elfünk közelebb tartotta a tűzhöz, el tudta olvasni a feliratokat:
Füvek a csatornában: Őshonos és invazív gyógynövények Domhan városában és Seguth Anduri lágyszárúak alkalmazkodása a köztes világ klímájához és hatásuk változása az évszakok tükrében. Mind a két kötetet egy bizonyos Versarien Achret jegyezte. A hátuljukon a Domhani Tudományos Akadémia Herbalisztikai szakának pecsétje volt úgy-ahogy kivehető.
- Erre a két tanulmányra volt időm, mielőtt Achát jóvoltából Terakhra kerültem. - szólt szinte már kísérteties nyugalommal. - Banális történet. A testvérem rossz társaságba keveredett, és mindig a rokonokkal legkönnyebb valakit zsarolni. Ez lennék én. A biztosíték, hogy nem csinál a húgom semmi ostobaságot. Na persze, egyszer kihúzta a gyufát. Mind kihúzzuk.
Úgy, tűnt, mintha itt abba akarná hagyni, de aztán legyintett, ivott egy kortyot, és újra Feladirra emelte rezzenéstelen tekintetét.
- Nem tudtam testvérem a viselt dolgairól, amíg egyik pillanatról a másikra nem találtam magamat az Admoraki Arénában, rabszolgabilloggal. Gondolták nem húzom sokáig, és én sem hittem volna, hogy túlélem az első viadalt. - vállat vont. - Aztán rájöttem, hogy nem csak a herbalisztikában vagyok jó.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Pént. Dec. 30, 2016 2:07 pm

Négyezer szó a kövekre


Csendben hallgattam végig Veréb... illetve Versarien történetét. Valaki, aki rosszkor volt rossz helyen. Kényelmetlenül ismerős menete egy történetnek. Az ő esetében erre még az is rátesz egy lapáttal, hogy neki még a családjára is gondolnia kell. Ha eddig nem lett volna elég okom arra, hogy gyűlöljem Achátot, akkor most már volt.
Szinte biztosra vettem, hogy ez valami szadista játék része volt Achát számára. Két tragikus sorsú egyén, akik egymás tragédiájáról hallva csak még mélyebbre süllyednek a reményveszettségbe. Ő pedig ül, és magában vihog, amíg mi úgy táncolunk, ahogy ő fütyül.
Ki akartam tálalni Verébnek. Elmondani neki, hogy talán rá tudom venni a Lovagrendet, hogy előkerítsék a családját. Hogy talán arra is van esély őt kihozzák Terakh-ról. Már épp szóra nyílt volna a szám, amikor megragadt a fejemben egy gondolat.
Mi van, ha Achát szándékosan küldte Versarient mellém társnak? Hiszen szimpatizálok vele, segíteni akarok rajta. Az achrochi célpont csak figyelemelterelés! Én vagyok az, akit Verébnek meg kell figyelnie! Ezek szerint Achát csak azt sejti, hogy valaki a saltusiaknak dolgozik és most keresi az árulót sorai között. Basszus Veréb, miért vagy ilyen szimpatikus?!
Reméltem, hogy a megütközöttség nem ült ki az arcomra, vagy ha igen, akkor azt Versarien betudja annak, hogy megindított a története. Dühített, hogy nem segíthetek neki anélkül, hogy a saját álcámat is leleplezném. És ez még jobban arra ösztönzött, hogy gyűlöljem Achátot.
- Sajnálom - nyögtem ki végül. Csak most vettem észre, hogy esni kezdett az eső. Még az időjárás is minket sirat!
- Van bármid, amivel megakadályozod azt, hogy csontig ázz? Talán valahogy be tudunk préselődni ebbe a sátorba.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Pént. Dec. 30, 2016 2:29 pm

Feladir- Négyezer szó a kövekre

Veréb könnyed leggyintéssel hessentette el Feladir részvétnyilvánítását, aztán visszavette a könyveit, gondosan anyagba bugyolálta és a táskája mélyére süllyesztette.
- Ha patkánybőrt adnak rád, élj patkányként. - vont vállat. - Jó gladiátor vagyok. Pár év és ki fogom tudni fizetni a váltásomat, akkor pedig szabad leszek.
Úgy beszélt a távoli jövőről, mintha nem csak vállalható, de még alacsony ára is lenne a szabadulásának az Arénában leharcolt idő. Megéri, ha megmenekülhet mind a Terakhról, mind közös "jótevőjüktől", de szavaiból valahogy ki érződött: nem biztos, hogy Feladirnak ilyen szerencséje lesz.
Az elf felajánlására megrázta a fejét.
- Van egy ponyvám, ha megunom az esőt, kifeszítem. De azért köszönöm, hegyesfülű.
Rövi szünetet tartott.
- Holnap korán kell indulnunk, ha ebben az életben el akarjuk érni Achroch ach Andát. Majd őrködöm, múlt éjjel úgyis kialudtam magam.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Pént. Dec. 30, 2016 3:03 pm

Négyezer szó a kövekre


Még most is reménykedik. Nem tudom hogy csinálja. Bár meglehet, hogy azért van benne ennyi mert neki van még miért küzdenie. Így belegondolva, lehet, hogy én sem hagytam volna el magam ennyire, ha lettek volna még barátaim vagy családtagjaim, akikhez ragaszkodhatom. De most már van célom. Bármennyire is kicsinyes, de legalább van. Elhatároztam, hogy miután megszabadulok ettől a kiállhatatlan nőszemélytől nem hagyom el magam még egyszer. Tartozom Versariennek ennyivel.
- Köszönöm. Ez esetben, jó éjszakát! - mondtam, majd behúzódtam a sátorba. Holnap hosszú menetelés vár, jobb lesz kialudni magam.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Pént. Dec. 30, 2016 3:30 pm

Feladir- Négyezer szó a kövekre

Veréb valóban korán ébresztette elfünket - a nap még sehol, de az égen felszakadozott a felhőzet, a kátránypapír szerű égen pedig olyan szédítően sok csillag szikrázott, amennyit sem Domhanon, sem Vidatharon nem láttak még soha. A velük szemben húzódó távoli hegyvonulat fölött vékony sarlójú hold lebegett, száraival felfelé, akár egy különös csónak. Olyan erősen világított, hogy majdnem annyira tisztán láthattak mindent, mint nappal.
Ha már kivételesen kedvezett nekik a saltusi időjárás, kár lett volna nem kihasználni, úgyhogy Feladir órája szerint négy harminckor nekivágtak a lejtőnek, úgy tűnt, viszonylag hamar maguk mögött tudják majd egyszer s mindenkorra a hegyet, de délben még mindig lejtett az út.
Az ereszkedést nem könnyítette, hogy a tegnapi esőtől borzasztóan csúszott a kövezett ösvény, és nem egyszerű mutatvány volt a nehéz csomagokkal egyensúlyozni.
Délután kettő: az egyik sziklakiszögellést elhagyva megpillantották az első települést, de a várt megkönnyebbülés elmaradt: dupla fallal körülvet, szigorúan őrzött bányatelep volt, a völgyben terjengő ködből épp csak a barakkok teteje emelkedett ki. A váltásra felsorjázó bányász-bűnözők bizonytalan, fekete alakja alig volt kivehető a négy tárnabejárat sötét torka előtt.
Veréb egy szó nélkül fordította el a tekintetét a látványról és láthatóan esze ágában sem volt beszélgetni.
Az ösvény szerencsére elkanyarodott, és pontosan négy óra negyvenhárom perckor egy zökkenéssel vízszintesre váltott. Feladir talpa egy ideig még tiltakozott, miután már megszokta a plusz terhelést, de aztán a síkságon járás jobban esett neki, mintha elé gördítettek volna egy puha, kerekes karosszéket, előtte pár erős lóval, amik egészen a fővárosig vontatják el.
Azonban az tisztán látszott, hogy ma sem fogják elérni a várost - sőt, hálásak lehetnek, ha találnak egy helyet, ahol meghúzhatják magukat éjszakára.
Mikor már alkonyodni kezdett, felderengett egy alacsony ház sziluettje, mellette gyümölcsös szerű ültetvénnyel. A fák göcsörtös, girhes jószágok voltak, a sötétben úgy tetszett, mintha mindegyiket drótból hajtogatták volna.
A ház ablakai halványan pislákoltak. Veréb megállt, kérdően Feladirra pillantott, hogy az elf döntse el, akar-e bekéredzkedni a farmra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Vas. Jan. 01, 2017 9:16 pm

Négyezer szó a kövekre


Versarien nem viccelt, amikor azt mondta, hogy korán kelünk. A csillagok még jócskán a fejünk felett lebegtek; amikor elindultunk, a napnak még nyoma sem volt. Helyette volt egy hold, mely hasonlóan erős fényt sugárzott, legalábbis amennyire meg tudtam állapítani két színnel. A színvakság egyetlen előnye, hogy hirtelen nem kezded hiányolni a fényt.
Az út döcögős volt, csúszós és generálisan kellemetlen. A kövek törték a lábam, a "vízszintes" kifejezés pedig teljesen új értelmet nyert. Merthogy Saltuson szerintem olyan nincsen, csak "lejtős és göcsörtös".
Több órás csendes gyaloglás után értünk csak el egy településre hasonlító valamit. Hatalmas megkönnyebbülés fogott el, egészen addig amíg közelebb érve rá nem jöttem, hogy az bizony nem egy falu hanem egy büntetőtelep. Ilyen a mi formánk...
Ehhez hasonló gondolatok között értük el a kis házikót az út mellett. Nem volt egy nagy durranás, de éjszakára biztosan megteszi.
- Szerintem kéredzkedjünk be. Ha megint esni kezd, nem akarok kint maradni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Vas. Jan. 01, 2017 10:38 pm

Feladir- Négyezer szó a kövekre

Veréb kopogtatott. A ház egyébként a domhani megszokotthoz képest alacsonyabb volt, és láthatóan nagyon-nagyon öreg. Ennek ellenére az egyszerű, dísztelen ajtó deszkái rendben voltak tartva, minden szeg újként csillogott, a lap maga pedig még enyhén ragadós volt a méhviasztól, amivel kezelték. Minden arra vallott, hogy nem gazdag, de igényes népek lakják.
A kopogtatásra hamarosan hangfoszlányok érkeztek válaszként, majd léptek kopogtak. Kitárult az ajtó, és megjelent egy alacsony, első ránézésre olyan hétszáz-hétszázhetven éves, gyűrött-ráncos bőrű, lebegő, hófehér hajú aggastyán. Rövidlátó, fekete bogárszemeivel végigmérte a két idegent, majd beesett ajkait mosolyra húzta, és köszöntötte őket az anyanyelvén.
Mögötte láthatóvá vállt az egyszerű, kényelmes nagyszoba, középen egy masszív asztallal, ahol egy hasonló korú anyó pucolt éppen egy nagy halom babfélét. Ő is vidáman szemlélte a vendégeket, és aprókat intve beljebb hívta őket. Odabent meleg volt, fény, ráadásul ételillat is áradt, úgyhogy oktalanság lett volna visszautasítani a szíves invitálást.
A kisöreg közben csak beszélt és beszélt a saját nyelvén, láthatóan egy cseppet sem zavarta, hogy az idegenek valószínűleg egy kukkot sem értenek.
Az asztalhoz sietett, korát meghazudtolóan stabil léptekkel, és kihúzott két széket, jelezve, hogy a vendégek foglaljanak helyet, majd ravasz mosollyal, felemelte az egyik kezét, és úgy tett, mintha a szájába öntené egy üveg tartalmát, majd kérdőn Feladirék felé hunyorgott.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Hétf. Jan. 02, 2017 2:58 pm

Négyezer szó a kövekre


- Szép jó estét...! - köszöntem kényelmetlenül. Túlságosan is hozzá vagyok szokva, hogy Domhanon mindenki beszéli a közös nyelvet. A gesztusokból megértettem, hogy beinvitálnak, de hogy mit mondtak, abból egy kukkot sem. Mindenesetre mindketten lelkesnek tűntek. Arra tippeltem, hogy nem sokan látogathatják meg őket, ha ennyire örülnek két külviláginak is. Mindenesetre beléptem, nem akartam csalódást okozni nekik. Helyet foglaltam a kihúzott széken, és egy bólintással jeleztem, hogy igen, kérek az öreg italából. Úgy éreztem udvariatlanság lett volna elutasítani.
Lopva Versarienre sandítottam, hátha ő ért ebből bármit is. Nagyon reméltem, hogy igen.
Ezután megpróbáltam elmutogatni, hogy Achrochra igyekszünk, és szeretnénk az éjszakára megszállni itt, reggel pedig már indulnánk is tovább.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Hétf. Jan. 02, 2017 4:46 pm

Feladir- Négyezer szó a kövekre

Ahhoz képest, hogy az öregek egy nyomorult szót sem beszéltek semmiféle civilizált nyelven, viszonlag könnyen megértették az idegeneket. Ahogy elhangzott a főváros neve, nagyapó rögvest lelkes bólogatásba fogott, majd elbotorkált a búboskemence oldala mellett áldogáló vesszőkorsárhoz, amiben méretes, lapos paladarabok vártak valamiféle felhasználásra. Az öreg visszatért, letette az asztalra a követ, és az ujjasából előhúzott mészdarabbal felrajzolta a terület hozzávetőleges térképét. Minden újabb felrajzolt részletnél felnézett az elfre és a seguthra, elismételte kétszer a hegy, tanya, bánya nevét, majd addig nem volt hajlandó továbbhaladni, míg a vendégei nem ismételték el vagy bólintottak rá. Közben elkészült a babfőzelék is, ami bár meleg volt és minden bizonnyal nagy odaadással készült, szinte teljesen nélkülözött minden ízt.
Nagyapó még egy jó ideig igyekezett szóval tartani Feladirt és Verebet, de asszonya olyan kilenc óra környékén ellentmondást nem tűrően aludni parancsolta. A vendégeknek a kemence mellett vetettek helyet: egyet a patkára, egyet pedig paláskosár mellé.
Mikor az idős asszony eloltotta a szoba lámpását, teljes sötétség telepedett rájuk - így, melegben nem tartott sokáig hogy az utazók elaludjanak.
Pihenni azonban nem sok idő jutott nekik.
Patakopogás, kerékcsikorgás verte fel Feliradot valamikor, éjfél után - túl sötét volt ahhoz, hogy megnézze az óráját, úgyhogy csak természetes időérzékére hagyatkozhatott.
Odakint egy szekér közeledett az úton, egyre lassulva. Pár saltusi nyelvű kiáltás következett és a hátasjószág megállt. Léptek, majd kopogtak az ajtón.
Az öregek szinte azonnal előkerültek a hálókamrájukból, és az öregúr egy kopott köpenybe burkolózva minden különösebb aggodalom vagy kémlelés nélkül azonnal ajtót nyitott.
Küszöbön túl olyan harmincas éveiben járó saltusi férfi állt, vastag kabátban. Pár szót váltott az idős emberrel, egy-két érme is gazdát cserélt - a beszélgetésből természetesen elfünk az égvilágon semmit nem értett, legalábbis addig, amíg nagyapó nem kopogtatta meg a vállát, és mutatott a palás kosárra, jelezve, hogy igazán segíthetne neki kicipelni a kocsihoz.
A saltusi egy darabig értetlenül figyelte a két külhonit, majd megköszörülte a torkát.
- Jó estét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Hétf. Jan. 02, 2017 8:33 pm

Négyezer szó a kövekre


Segítőkészek, az nem vitás. A férfi volt olyan kedves, és még egy térképet is rajzolt nekünk. Nem tudom mennyi hasznát fogjuk venni, de ahogy az emberi mondás is tartja: ajándék karának ne nézd a fogát! Vagy az lóval van? Mindegy...
Ezt betetőzte egy kellemes vacsora. Valószínűleg a Legendában azért fűszerezték meg annyira az ételeket, mert ennek a sorsára jutottak volna: teljes íztelenség. Kezdtem azt képzelni, hogy a saltusi konyha csupán annyiból áll, hogy mindent beledobnak egy nagy üstbe, aztán addig főzik, amíg egységesen szürke nem lesz az egész. Fáradt mosollyal próbáltam jelezni a háziasszonynak, hogy köszönjük szépen, nagyon finom, de fáradtak vagyunk, csak azért nem dicsérjük. Saltusiul ugyanis nem tanultam meg tíz perc alatt, és láthatóan Veréb is annyit konyított a nyelvhez, mint én.
Álmomból egy saltusi karaván ébresztett fel. Vagy inkább "a" karaván, melyet még a Legendában hagytunk magunk mögött. Úgy tűnt, hogy a vezető és az öreg jól ismerik egymást, vagy már nagyon régóta üzletelgetnek. Kezembe vettem a palás kosarat, csak utána köszöntem vissza:
- Jó estét nektek is! Csak utazók vagyunk, akik holnap reggel már mennek is tovább. Nem kell aggódni, az öregek túl kedvesek ahhoz, hogy csak megforduljon a fejünkben a kirablásuk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Hétf. Jan. 02, 2017 10:55 pm

Feladir- Négyezer szó a kövekre

A benti bágyadt, kellemes meleg után, a hideg olyan volt, mint a késpenge. Éles, és napokig a jégveremben felejtett acél, ha egész pontosak akarunk lenni.
A hold olyan éles fénnyel ragyogott, hogy újságot lehetett volna olvasni odakint, de erre nem meglepő módon azon pillanatban senki nem vállalkozott.
Az úton nem a karaván várt, csupán egyetlen szekér, előtte egy békés, bárgyú küllemű emerár. A kocsi tulajdonosa még pár szót váltott az öregemberrel, majd elégedetten feldobta a paláskosarat hátra, a pár nyaláb széna, a behatárolhatatlan tartamú ónkacsók és egy törött, saltusi gyártmányú mechanikus masina mellé,
Így, hogy Feladirnak volt alkalma jobban megfigyelni, kiderült, hogy ez a szekér semmi esetre sem jöhetett a hegyeken túlról: öreg, rozoga tákolmány volt, nem bírta volna az utat sem a szerkezet, sem az igásállat.
- A városba mentek? - kérdezte vigyorogva a saltusi. Hogy mi adott neki ilyen későn, ilyen hidegben okot a jókedvre, tökéletes rejtély volt. - Csakmerhogy' én is odatartok. Ha gondolod, elviszlek tégedet, meg a hóka cimborádat is. Elfértek hátul, az öreg Rozzancs meg nem fogja bánni.
Feladir hóka cimborája már az ajtóban állt, érdeklődve figyelte a kocsist.
- Mennyi idő, mire odaérünk?
A férfi vállat vont, majd felugrott a bakra.
- Holnap reggelre már bedöcöghetünk, ha jó tempóban haladunk. Ha jönni akartok igyekezettek, azér' én sem akarom itt tölteni az éjszakát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Csüt. Jan. 05, 2017 4:47 pm

Négyezer szó a kövekre


El se hiszem, hogy ekkora szerencsénk van! Végre nem kell annyit kutyagolni. Amint hazaértünk az első dolgom az lesz, hogy veszek egy új csizmát, ez szinte teljesen tönkre fog menni addigra a köveken. Meg hát ez a saltusi sem tűnt nagyon barátságtalannak, úgyhogy nem nagyon volt okom arra, hogy nemet mondjak erre az ajánlatra.
- Felőlem mehetünk, ha a hóka is benne van - fordultam vigyorogva Veréb felé. Elhatároztam, hogy ezentúl hókának fogom hívni, ha már nagyon felhúzott.
Egy valamit azonban mindenképp meg kell tennünk, mielőtt elmegyünk.
- Megmondanád kérlek az öregnek, hogy nagyon köszönjük a vendéglátást?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Csüt. Jan. 05, 2017 11:31 pm

Feladir- Négyezer szó a kövekre

Veréb egyáltalán nem tiltakozott, úgyhogy két percen belül minden csomagjuk a szekér hátuljába került. A kocsis, név szerint, Etras, nevetve mondott búcsút az időseknek, és híven tolmácsolta az idegenek jókívánságait. A ház hamar elcsendesült, az öregek visszahúzódtak, az ablakokban kialudt a fény.
Etras lendületesen felugrott a bakra, és egy hajlékony fűzfaággal az emerár tomporára húzott. Kedélyes füttyszava és a vasalt paták kopogása messzire elhangzott a néma, téres saltusi éjszakában.
- Szóval a fővárosba tartunk, hm? - tartott szünetet két dal között. Nem azért, mert kifogyott belőle a szufla, egyszerűen megéhezett, úgyhogy előhorgászott valami furcsa zöldségfélét, és bicskájával vékony szeleteket vágott belőle - a kantárszárat a térdére dobta, az emerár pedig nem mutatott arra hajlandóságot, hogy letérjen a nyílegyenes útról.
- Én pátoskovát viszek az egyik gépész barátomnak. - közölte minden különösebb kérdezősködés nélkül. - Na meg megjavíttatni pár bedöglött kapagépet. Az öregem már nehezen boldogul nélküle a fájós hátával. Dejsz' értik, uraim? Világlátott embereknek tűnnek.
Veréb eddigre elnyúlt a kevéske szalmán és vagy aludt, vagy úgy tett, mintha aludna. Jelzésértékű, nyugodt szuszogása legalábbis eljutott a kocsis füléig.
- Na, de nem is akarom feleslegesen terhelni a fülüket. Aludjanak, ahogy tetszik, elcseverészek itten a vén Rozzanccsal, nem lesz abban hiba.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Feladir
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Elf Kalandor
Mana:
195/195  (195/195)
Játékmód: Vad

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Pént. Jan. 06, 2017 5:50 pm

Négyezer szó a kövekre


- Igen, oda - válaszoltam Etrasnak. Örültem, hogy végre abbahagyta a dalolászást, már kezdett az agyamra menni, de nem éreztem helyénvalónak, hogy befejeztessem vele. Elvégre mégis csak ő tesz nekünk szívességet. Kinyújtóztam egy picit, elterültem a szalmán és egy pillanatra lehunytam a szemem...
- Mi, hogy? - riadtam fel idegesen. Elbóbiskoltam volna? Nem, hallottam, amikor azt mondja, hogy egy cipész barátjának viszi a köveket. Cipész? Minek kellenének egy cipésznek kövek? Mindegy, biztosan valami spéci saltusi cipőkészítési metódus. Mondott még valamit kapagépekről is. Vagy azt csak álmodtam? Egek, mennyi ideig lehettem kiütve?
- Jaj, ne aggódj, nem... - közbeékeltem egy ásítást - nem hagylak társaság nélkül.
Ismét elfeküdtem a szalmán, ezúttal elhatározva, hogy nem fogok elaludni...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   Szomb. Jan. 07, 2017 10:20 pm

Feladir- Négyezer szó a kövekre

Kalandod a kocsikázás végeztével immár Achroch Ach Andaron folytatódik, az Utak és utcák területén.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: A Poros Ösvény   

Vissza az elejére Go down
 
A Poros Ösvény
Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Világok :: Saltus :: Poros Ösvény-
Ugrás: