A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 -=Városfal=-

Go down 
SzerzőÜzenet
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: -=Városfal=-   Hétf. Aug. 24, 2015 2:05 pm

A város első védelmi vonala, félkörívben fut a város mögötti szirt szélétől. Három kapuház található rajta, mind egy-egy égtáj felé (nyugat kivételével, hiszen arra a portál völgye van). A kapuk vasfából készültek, és fekete acélból öntött mintákkal vannak díszítve. A kapunyílások meglehetősen szűkek, épphogy elfér benne egy szekér és egy mellette haladó gyalogos. A falon ötven méterenként kerek bástyák helyezkednek el, köztük 10 méterenként egy-egy kisebb kiszögellésen nyílvető gépekkel. A bástyák teteje 5 méterrel magasodik a gyilokjáró fölé. A fal maga 10 m magas, mely tetején olyan széles, hogy két szekér kényelmesen elfér egymás mellett. Minden egyes tégla mágiával van átitatva, ezzel is erősítve a struktúrát, nem is beszélve arról, hogy felfelé haladva keskenyedik, ezzel ferde felületet létrehozva, így a lövedékek könnyebben pattannak le róla. Hacsak nincs ostromhelyzet, a falon csak a szükséges őrjárati feladatot ellátó őrök találhatók, hogy biztosítsák a gyilokjárót az illetéktelen személyekkel szemben.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: -=Városfal=-   Szer. Szept. 30, 2015 8:04 pm

Lance Lotter - A célpont

A következő három nap incidens nélkül telt, és, bár a karát lelassította sebesülése, megérkeztek Tula'abador falaihoz. Az állat vidám prüszkölés kíséretében jelezte megkönnyebbülését. A kapu előtt megállt és finom mozdulatokkal jelezte Lance-nek, hogy ideje leszállnia. A kapuházban két, fekete acélba öltözött őr jelent meg. A bal oldali kicsit idősebbnek látszott, mint a másik, sötét bíbor köpenyét lobogtatta a gyenge szél. Őket egy csenevész fiúcska követte, még emberi mértékkel sem serdülhetett. Az őrök tekintete először Lance-re, majd a kara sebére vándorolt. Egyikük elfintorodott és megjegyezte:
- Feltétlenül meg kellett égetni? Szegény állat... - jegyezte meg elf nyelven.
- Hag!
- szólt rá társa domhaniül - Micsoda modor ez?
- Mi van, úgyse érti...
- Attól még illetlen. Mit tanítanak manapság az iskolákban?

Aki kioktatta társát emberi léptékkel középkorú lehetett volna. Arcán már meg-megjelentek a ráncok, rövid, barna hajába egy-két ősz szál vegyült, de ugyanolyan lendületesen mozgott, mintha még mindig tinédzser lenne.
A társa fiatal felnőttnek tűnt, fekete haja rövidre volt nyírva, kezében biztos marokkal tartotta a lándzsát. Oldalán ott himbálózott a fekete acél kard.
Lance előtt megálltak, majd megvárták, amíg a fiúcska elvezeti a hátast, és amint hallótávolságon kívülre ért, az idősebbik szólalt meg:
- Üdv az Elf Birodalom fővárosában. Az én nevem Krovos, ő pedig itt a fiam Hagador. Mit akar a Lovagrend Flabadorán?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: -=Városfal=-   Szer. Szept. 30, 2015 8:47 pm

Végre, megjöttünk!, gondolta magában a gunslinger, miközben békésen bandukoltak Tula'abador felé. A városból csak annak falai látszódtak, mely kapuját vasfából készítettek, acél díszítésekkel ellátva. A távolból pedig a palota, mint tulipán a mezőn, úgy tornyosult a magasba a fal mögött. Az erőd eddig jobban lenyűgözte.
Miután hagyta az elf gyermeknek, hogy elvigye a karát, Lance az őrök felé fordult, és válaszolt a feltett kérdésre, egy elnéző mosoly és egy biccentés kíséretében.
- Lance Lotter vagyok, és nem tartozom a Lovagrendhez. Külsős megbízott vagyok, úgynevezett rendőrbíró. Én vagyok az, aki az apró piszkot söpri össze, úgymond.
A bemutatkozás után rögtön a tárgyra tért.
- Egy merénylet ügyében nyomozom egy bizonyos Friedrich Wittlesdorf után, aki több szemtanú állítása szerint errefelé tartott, és jelenleg a városban húzza meg magát.
Előhalászta a célpont fényképét, és megkérte az elfeket, hogy ha tudják, segítsék a rendőrbíró munkáját.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: -=Városfal=-   Szer. Szept. 30, 2015 9:13 pm

Lance Lotter - A célpont

Krovos átvette a fényképet és jó alaposan megnézte. Konstatálta, hogy még életében nem látta a férfit, majd fiának is megmutatta a képet, aki szintén a fejét rázta.
- Nem láttuk - nyögte ki végül Hagador - De nem is hiszem, hogy bárki emlékezne rá. Általában nem megyünk ki minden utazó elé, de rólad lerítt, hogy Gemoricknak dolgozol. Ne érts félre, nem veled van bajunk - itt elhalkult - csak nem szeretjük azokat a kékacél hajhászó bányarémeket...
- Hag...!
- Neked is pontosan ugyanez a véleményed, ne játszd meg magad az ember előtt!
- vágott közbe dacosan.
- Menj vissza a posztodra és gondolkodj el azon, amit mondtál! - ripakodott rá apja. A fiú duzzogva szorosabban markolta a lándzsát, de nem vitatkozott tovább és kedvtelenül elindult vissza a kapu felé.
- Bocsánat - fordult Lance-hez az öreg - Fiatal még, és nem tudja hol a helye. De abban igazat adok neki, hogy valószínűleg nem sok őr ismerné fel. A saltusi utazók nagyjából az egyetlenek, akikkel elbeszélgetünk egy kicsit. Tudod... a kékacél. - kissé mintha szégyellte volna magát, de zavartalanul folytatta - Ne gyere zavarba, tudom, hogy nálad is van. Arra kérlek, hogy ne nagyon lobogtasd. Eléggé... kényes ügy lenne belőle. Ami pedig a nyomozásodat illeti... - megfordult és egy pillanatra elgondolkodott. - A várost most nem zárhatjuk le, de... ha bármilyen külvilági megpróbálna kisurranni feltartóztatom, amíg ideérsz. Küldök egy üzenetet is Nahiliának, hogy rendeljen el nyomozást. Ha te is szaglászni akarsz, akkor a Szellőszót javaslom. Viszont előre szólok: Malana csak ügyfelekkel áll le cseverészni.


A hozzászólást Talamh összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Okt. 15, 2015 7:42 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: -=Városfal=-   Szer. Szept. 30, 2015 9:46 pm

Lance nem volt zavarban. Sőt, inkább felemelően érezte magát. Hag volt az első elf, aki egy picit árnyalta a fajról kialakult képet a gunslinger fejében. Ezek szerint az elfek sem mentesek mindenféle balítélettől. Ezt jó tudni, gondolta magában.
- Ne izgulj. Ami azt illeti, szórakoztat ez a fajta közvetlenség. Bár ismerek olyan embereket, akiket a fiad szavai valóban megsértettek volna. És igen, valóban van nálam kékacél, de nem tervezem használni. Nem ítélet-végrehajtóként érkeztem, hanem nyomozóként. És köszönöm a tippet. Megnézem magamnak ezt a Szellőszót. Egy napot mindenképp Tula'abadorban szándékozom tölteni. Addigra talán megtalálom a kis barátunkat.
Lance egy kalapemeléssel tisztelgett, majd távozott.

A városban sétálva Lance az elf építőmesterek több generációs munkáját csodálhatta meg. Minden háznak volt saját kertje, saját virágokkal. A házak is igencsak szellősen voltak elhelyezve, így a bejárható szabad terület óriásinak bizonyult. Mekkora egészségügyi sétákat lehetne itt tenni! Szerencséjére nem volt könnyű eltévedni. A Szellőszó már távolról is kivehető volt, és az elfekén kívül több nyelven is feliratozták.
Belül is olyan szép volt, mint kívül. Igencsak elit hely lehetett, mert még az átlagnál is szebb kidolgozással büszkélkedhetett. Már ha volt egyáltalán bármi is, mely átlagon felülinek számított az elf építészet gyönyörű művészetében.
Aztán szokásához híven keresett egy kompetens személyt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: -=Városfal=-   Szer. Szept. 30, 2015 9:48 pm

Lance Lotter - A célpont

Folytatás: Szellőszó szálló
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: -=Városfal=-   Szer. Okt. 07, 2015 10:15 pm

Lance Lotter - A célpont

Nahilia azonnal indulni akart, de Valomhi erősködött, hogy Lance-nek ki kell pihennie magát. "Nem sietünk sehova, a fenyegetést elhárítottuk. Kétlem, hogy hamar újrapróbálnák" indokolta döntését. Vagy ez, vagy nagyon paranoiás volt, és nem szívesen küldte el az őrség kapitányát. Bármi legyen is az indok, aznap estére a király menesztette posztjáról, hogy fel tudjon készülni küldetésére. Nem sokat aludt, őrszem korában már hozzászokott, hogy kevés alvással kell feltöltődnie. Egy nem túl csicsás, mégis elegáns ruhát választott a nagyköveti feladat elvégzéséhez, melyet gondosan összehajtva táskája aljára helyezett. Páncélját otthon hagyta, nem érezte szükségét annak, hogy egy diplomáciai küldetésen viselje, de fegyverövétől nem volt hajlandó megválni. Kardja ott lógott a hüvelyében, egyik biztos zsebében pedig a vérrel teli üvegcse. Valomhi neki is készített egy másolatot a levélből, melyet Lance-nek adott tegnap, ezt is övébe rejtette, de egy sokkal elérhetőbb pozícióba. Korán ment ki a kapu elé, hogy felkészítse a karákat az indulásra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: -=Városfal=-   Szomb. Okt. 10, 2015 9:57 pm

Lance élete egyik legkeményebb napján volt túl. Az egyszerű nyomkeresésből végül egy eposzba illő tett kanyarodott, melyből legendák és mesék születnek majd a gunslingerről. A gunslingerről, a bukott katonáról, aki megmentette az elfek királyát az általuk oly megvetett kékacél segítségével. Miközben pihent, arra gondolt, hogy mennyire nem illik bele az alakja a klasszikus, héroszi mesékbe. Nem volt fényes páncélban tündöklő, kardforgató lovag, hanem egy pisztolyforgató, kabátos cowboy. Az élet fura.

Másnap Lance kipihenten, felkészülten állt neki a dolgának. Pisztolyát újratöltötte, előtte persze megtisztogatta. Ruháját kimosták, kivasalták. Ő maga megfürdött és megborotválkozott, hogy eltüntette arcáról a többnapos borostát. Majd ha vége az egész missziónak, ráér visszanöveszteni.
A gunslinger csatlakozott Nahiliához, nem sokkal a reggeli elfogyasztása után. Nem volt beszédes kedvében. Egyszerre izgult és félt, mert vissza kellett térnie a Földre. Szülővilágára, melyet már mindennek látott, csak éppen biztonságosnak nem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: -=Városfal=-   Szomb. Okt. 10, 2015 10:30 pm

Lance Lotter - A célpont

- Á, hát itt vagy! - kiáltott fel Nahilia, amikor meglátta Lance-et - Már kezdtem azt hinni, hogy megint túl korán értem ki. - mondta mosolyogva. Eléggé megkedvelte az embert. Látott már korábban hasonlót: a tiszt, akivel annyi rossz történik, hogy bárki más összeomlana alatta. De ő nem. Ő töretlenül halad előre. Ezt képes volt tisztelni. Ahogy azt is, hogy megmentette Valomhi életét. Ez nem egy elhanyagolható pont. Lance mogorva arckifejezése azonban elárulta, hogy nem nagyon akart beszélgetni. "Nagy kár." Azért szeretett volna még egyet s mást megtudni az emberi tárgyalási trükkökről, de úgy döntött, hogy kérdéseit az útra halasztja. Mégis csak három napig fognak egymás mellett utazni. De egy valamit mindenképp tisztázni akart még indulás előtt. Elővette öve zsebéből a kis üvegcsét.
- Ez itt a legfontosabb az egész küldetésen. Bármi történjen is, ennek el kell jutnia egy emberi húsmágushoz, hogy olvasni tudjon belőle. Érted?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: -=Városfal=-   Szomb. Okt. 10, 2015 11:33 pm

A gunslinger kedvesen megpaskolta a karát, majd ránézett az elf társára. Félmosollyal bólintott neki, üdvözlésképp, majd arca visszaváltozott a mélabúsra. Felszállt az állat nyergébe, majd mikor Nahilia előadta a mondandóját, ismét arcára erőltetett egy félmosolyt.
- Akkor vigyázz rá! - kacsintott Lance, majd a falra emelte tekintetét. - Indulhatunk? - kérdezte az elfhez fordulva.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: -=Városfal=-   Vas. Okt. 11, 2015 4:46 pm

Lance Lotter - A célpont

Látva, hogy még ez sem elég ahhoz, hogy áttörjön Lance mélabúján, Nahilia eltette az üvegcsét. "Akkor vigyázz rá?! Nem is érdekli, hogy miért megyünk a Földre?" Felháborodását természetesen nem adta az ember tudtára. Minél harmonikusabb a légkör kettejük között, annál nagyobb eséllyel fog tudni majd információkat kicsikarni belőle. Még egyszer ellenőrizte a nyerget, majd felszállt a kara hátára.
- Induljunk!
Lassú ügetésre fogta hátasát. Mikor látótávolságon kívülre értek, ismét Lance-hez fordult:
- Nos, mit lenne érdemes tudnom az emberi diplomáciáról? - próbált a lehető legkevésbé követelődzőnek tűnni.


A hozzászólást Talamh összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Okt. 15, 2015 8:07 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: -=Városfal=-   Kedd Okt. 13, 2015 8:35 pm

Lance elgondolkodott a kísérő kérdésén, majd mélyet sóhajtott. Nehezére esett fogalmazni, de azért megpróbálta.
- Az udvariasság fontos. Viszont az elárulom, hogy az emberek messze nem olyan közvetlenek, mint ti. A mi nyelvjárásunkban kialakult egy úgynevezett "magázódás", amellyel a rangban rajtunk felül állókat és az idegeneket szólítjuk meg. Persze megértik, ha elárulod, hogy az elfek nem használnak ilyesmit, de eleinte furcsán fognak rád nézni.
- Aztán arra is figyelned kell, hogy sok ember csak megjátssza majd, hogy örül a jelenlétednek. A diplomáciánk az egymással szemben tanúsított toleranciára épül, melyet csak a felszínen mutatunk. Az igazság az, hogy az emberek csak a saját érdekeiket képviselhetik. Az önzetlenség, mint olyan, csak egy fogalom. Egy eszme nálunk, semmi több.
- Egyéb kérdés?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: -=Városfal=-   Kedd Okt. 13, 2015 10:36 pm

Lance Lotter - A célpont

"Udvariasság. Rendben, az menni fog. Ezzel a "magázódással", viszont lesznek problémák." Megindult közben, hogy haladjanak is, a portál még elég messze van, és nem volt vesztegetni való idejük. Őfelsége túlságosan is félvállról vette az egész ügyet.
- Ez szép és nemes, hogy a toleranciára épül a kapcsolattartás, de akkor hogyan tudják csak megjátszani, hogy örülnek nekem? Nem értem én ezt... - elgondolkodott. Vajon az egyes elf városok is csak képmutatókat küldenek a különböző tárgyalásokra? Nem, az kizárt. A Salim a'ahn Flabadori óta nem volt nézeteltérés elf és elf között. Legalábbis globális szinten. Elhatározta, hogy erről többet fog még gondolkodni, de nem most.
- Olyan ellentmondásosnak írod le az emberiséget. Az eszméitek nemesek, mégis a tetteitek önzők. Nem értem hogy tudtok így élni... De azt hiszem hamarosan meglátom! Van esetleg valami fontos a kultúrátokban, amiről tudnom kéne? Szeretnék jó benyomást kelteni, de leginkább senkit sem szeretnék megsérteni. - tudta, hogy a sértés milyen következményekkel járhat. - A mi meséinkben mindig azt mondják, hogy mikor egy elf legutóbb súlyosan megsértett valakit, abból egy évszázadokig tartó háború lett...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lance Lotter
Játékos
avatar


Adatlap
Rang: Gunslinger
Mana:
180/180  (180/180)
Játékmód:

TémanyitásTárgy: Re: -=Városfal=-   Kedd Okt. 13, 2015 11:24 pm

Lance hangosan felnevetett, mikor meghallotta Nahilia kérdéseit.
- Jó kérdéseket teszel fel. Nehéz válaszolni.
A gunslinger nagyon kedvelte az elf naiv idealizmusát. Nagyon sajnálta, hogy neki nem volt lehetősége idealistán felnőni.
- Nos, talán a válasz abban rajlik, hogy az emberek megosztottak. Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni a társadalmi felépítésünket, négy csoportot tudnék megjelölni. Azokat, akik engedelmeskednek egy felsőbb hatalomnak, azokat, akik megtagadják, azokat, akik mindkettőnek hátat fordítanak, ilyen lennék jómagam is, és végül akadnak olyanok is, akik csak a túlélésre törekszenek. A legtöbb ember az utóbbihoz tartozik. Az első csoport nagyon sokszor esik bűnbe.
- Tudod, elvileg az embereknek is akadnak istenei, csakúgy, mint nektek. De a mi népeink úgy gondolják, hogy csakis egyetlen isten létezhet, és képesek egymással háborúzni is, hogy ezt bizonyítsák. Hogy csakis az ő istenük lehet az egyetlen, igazi isten. Épp emiatt alakult ki az istenekkel, azaz a vallásokkal szembeni ellenállás. Sokan elvesztették hitüket az isteneinkben, így ők inkább az emberi szellem alkotóerejébe vetették hitüket. Nos, ugyanez az alkotóerő vezetett oda, hogy népirtó fegyvereket gyártsunk, vagyis nem sikerült csak a nemes cél érdekében használni az alkotói képességeinket. Ezért mondtam neked azt, hogy én kívülálló vagyok. Az emberiség mindig talált okot rá, hogy háborúzzon saját magával. Pénz, hatalom, nők, vallás, lakóterület... Bármi okod adhat egy jó kis mészárlásra.
- Azzal pedig, hogy hátat fordítottunk isteneinknek és hagyományainknak, elfogadtuk, hogy semmiben sem különbözünk az állatoktól. Az eszmék csak felszínes dolgok sokak szerint, így marad az ösztön. Az emberek már nem pusztán barátkoznak, hanem kapcsolatokat építenek, melyek segíthetik őket az életben. Sokan csak boldogulni akarnak, míg másokat az vezérel, hogy a többi ember fölé kerekedjenek. Ezek azok, akik hatalmat akarnak. Az esetek többségében őrültek. Mert aki egy olyan népen, mint az ember, uralkodni akar, nem lehet teljesen épeszű. Aki pedig alkalmas lenne rá, hogy vezesse az embereket, nem vágyik a hatalomra, mert pontosan tudja, mivel jár: megvetéssel, őrülettel, színfalak mögötti élet-halál harcokkal és felelősséggel. Ez utóbbiról a vezetők hajlamosak megfeledkezni.
- Az első kérdésedre adott válaszom pedig az, könnyen. Végig mosolyogni fognak, hellyel kínálnak majd, meg helyi ételekkel, italokkal. Amikor pedig elfordulsz, vagy nem látod őket, kitárgyalnak a hátad mögött. Mert az emberek gyávák, ha szemtől szemben állnak valamivel, ami hatalmasabb náluk. És amitől az ember fél, azt el akarja pusztítani. Ezért leszek én ott. Tőled azért félnek, mert nem ismernek. Tőlem pedig azért, mert ez a két fegyver, melyet az oldalamon hordok, egyértelmű jelzést ad: "ha szórakozol velem, megbánod." Jó benyomást pedig azzal kelthetsz, ha viszonozod az emberek gesztusait, már amennyire a kultúrád engedi. Ne feledd, hogy alárendelt szerepük lesz! Ha számodra valami kényelmetlen, nyugodtan megmondhatod nekik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Talamh
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Föld Őrzője
Mana:
5000/5000  (5000/5000)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Re: -=Városfal=-   Csüt. Okt. 15, 2015 3:51 pm

Lance Lotter - A célpont

- Bocsánat! - hallatszott egy kiáltás a páros háta mögül. Egy fiatal elf közeledett, karája egyenletes tempóban ügetett, hátán egy kisebb hátizsák lógott. Mikor közelebb ért levett hátáról, és Lance felé nyújtotta.
- Valomhi ezzel szeretné kifejezni háláját, amiért megmentetted az életét. - átadta a táskát, majd elkaragolt.

Gratulálok! Kalandod ezen része itt véget ér! A jutalmad 5000 arany és 20 mana!
Ne csüggedj! Történetednek ezzel még nincs vége, hamarosan folytatódik...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: -=Városfal=-   

Vissza az elejére Go down
 
-=Városfal=-
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Általános :: Könyvtár :: Városi Archívum :: Lance Lotter Flabadorai kalandja-
Ugrás: